Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 21

QUOTE(bbg23 @ 2009 12 25, 20:25)
visoms aciu uz uzuojauta.. bukit stiprios! As jusu labai prasau, bukit stiprios visos... Reikia rasti budu nugaleti sia liga.. reikia... As jus visas labai gerbiu, jus stiprios, nieks nera toks stiprus.. Mes kovojom, ir tik paskutine savaite paluzom... TIk paskutine savaite jau kepenys pasidave veziui..
Apsikabinu visas siltai siltai..

bbq, dideliausia uzuojauta... Mamytei dabar gerai.
Atsakyti
Noriu visas pasveikinti ir palinkėti: Ištvermės susitaikyti su tuo, ko negali pakeisti, drąsos - keisti tai ką gali ir išminties atskirti vieną nuo kito. Su šventėm mielosios 4u.gif

bbg23 labai užjaučiu dėl netekties.
Atsakyti
bbg23, užuojauta...
Labai gaila, kad taip įvyko...
Atsakyti
QUOTE(bbg23 @ 2009 12 25, 11:04)
Aciu merginos..

Si savaite buvo sunki.. mama buvo be nuotaikos ir mazai valge... treciadieny susiradau nauja gydytoja, sutarem, kad pirmadieny paguldysim i ligonine sustipreti.. pasake, jeigu skaudes, reikes morfijaus..
Nes iki siol jai nieko neskaudejo.. PAskambino teta, sako, kad mamai blogai, jai skauda.. NUvaziavau pas gydytoja pasiemiau morfijaus, liepiau kviesti greitaja.. Kai atvaziavau, tetis uzmerkinejo jai akis.. Sake, sunki buvo paskutine valanda..
Rugpjuty mus operavo..lapkricio 23 d dare 2a chemija.. pirmadieny onkologai musu atsisake..
As siandien pro asaras galiu pasakyti, kad mamyte ilgai nesikankino... Jai skaudejo tik vakar... Dar praeita sestadieny jinai sake, kaip jinai nori gyventi..
PAsak greitosios, mirties priezastis- vezine intoksikacija..

Labai visas stipriai apsikabinu.. As buvau ir busiu su jumis.. Aciu, kad visa si laika buvot su manim, tai man suteike labai dideles vilties.. As daugiau suzinojau apie sia liga, as ja pazinau.. Ir jeigu pries tai as bijojau mirties ir vezio.. dabar nebe..

Graziu JUms Kaledu..

Didele uzuojauta mergyte, reikia dziaugtis, kad gyvenimas buvo prasmingas mamytes, uzaugino nuostabia dukra........
Atsakyti
Labas rytas
Gyvenimas tęsesi
http://www.youtube.c...h?v=pHrVG06U5MA
Atsakyti
sveikos mielosios! Kaledu proga visoms sveikatos sveikatos, milijona kartu sveikatos... 4u.gif

patarkite is patirties... pirmadieni gausiu chemija 1 karta,bus 3 d.po 5 val. KMUK dienos stacionare. iskilo klausimu keletas:
1.ar ten buna uzsikloti, jei pasidarytu salta?
2.ar galima chemijos metu valgyti, jei norisi aisku, na ar galima vaisiu kokiu tureti, ar arbatos termosiuka? nes kol prades leisti jauciu praeis 3 val., o paskui dar 5 val. ten sedeti, tai visa diena susidaro.
3. ka dar galima veikti be knygos skaitymo, kai taip ilgai sedet...
4.ar reiktu man kazkokiu vitaminu ar spec priemoniu imtis, kad stiprint organizma? kai ten sedinejau keleta kartu, tai pasiskaiciau lankstinuku, kad kazkoks tepaliukas burnai, jei opeles ir pan.

pasak gydytojos, tai nieko nereik, viskas normaliai bus, tik plaukai nuslinks. As asmeniskai lb bijau, kad po chemijos jausiuosiu invalide, o db esu sveikas zmogus, ir jei ne KT parodymai, tai buciau sveikesne uz sveikiausia. Ligai mano 3 metai, gimdos endometriumo stromos sarkoma, zemo piktybiskumo. per ta laika pagimdziau suneli, jauciusi puikiai, bet lasteles nukeliavo i plaucius. Zodziu kad ir zemo piktybiskumo, bet keliauja laisvai kur nori doh.gif . dabar 4 men. geriau Megace, jokiu pakitimu, bet atsirado dar keletas mazu zidinuku (jie pas mane iki 0,5 cm), todel gyd.pasiule chemija. kaip zinia sarkomu nei chemijos nei svitinimai neveikia... bet kaip ir neturiu kito pasirinkimo...

Aciu uz atsakymus! Bukit, jauskites sveikos, turekit tiksla ir nepraraskit vilties!
Atsakyti
QUOTE(A-Z @ 2009 12 26, 16:41)
sveikos mielosios! Kaledu proga visoms sveikatos sveikatos, milijona kartu sveikatos... 4u.gif

patarkite is patirties... pirmadieni gausiu chemija 1 karta,bus 3 d.po 5 val. KMUK dienos stacionare. iskilo klausimu keletas:
1.ar ten buna uzsikloti, jei pasidarytu salta?
Kauno chemo stacionare duoda apsikloti, galima sėdėti fotelyje, kam ilgai leidžia ar silpni guli lovoje.
2.ar galima chemijos metu valgyti, jei norisi aisku, na ar galima vaisiu kokiu tureti, ar arbatos termosiuka? nes kol prades leisti jauciu praeis 3 val., o paskui dar 5 val. ten sedeti, tai visa diena susidaro.
Būtinai reikia pasiimti negazuoto vandens, o daugiau ko širdis trokšta, na išskyrus rūkytus skylandžius.Kaune vėlgi 11 val duoda priešpiečius, kiaušinių, jogurto, šlapios dešros.3. ka dar galima veikti be knygos skaitymo, kai taip ilgai sedet...
Galima per ausinukus radijo klausytis, aš telefone ausinukus turiu,žaisti  telefone žaidimus, kitko nenuveiksi, nes viena ranka pririšta prie lašelinės.4.ar reiktu man kazkokiu vitaminu ar spec priemoniu imtis, kad stiprint organizma? kai ten sedinejau keleta kartu, tai pasiskaiciau lankstinuku, kad kazkoks tepaliukas burnai, jei opeles ir pan.
Tepaliuką naudosi, jei reikės, ne prie visų chemo išopėja burna.Dėl priedų nereikia persistengti, pasikonsultuok su chemo terapiaute, ji mato kraujo rodiklius.pasak gydytojos, tai nieko nereik, viskas normaliai bus, tik plaukai nuslinks. As asmeniskai lb bijau, kad po chemijos jausiuosiu invalide,

[COLOR=blue]Fizinė savijauta irgi priklauso nuo chemijos rūšies ir organizmo reakcijos.Į tą pačią chemo skirtingi žmonės reaguoja įvairiai. Per chemo aišku jausis bendras silpnumas, o kiti paaiškės leidimo eigoje.

Stiprybės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 26 gruodžio 2009 - 18:06
Visus visus sveikinu su šv. Kalėdomis.

Kad tik nesibaigtų kantrybė, kad tik užtektų vilties, kad tik atlaikytų petis, į kurį remiamės... ir mes laimėsim 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės, mieliausios Mergaitės 4u.gif Labai tikiuosi, kad Šventas Kalėdas praleidote ramiai ir pakiliai. Visoms sveikatos.

bbg wub.gif tau stiprybės darbeliuose ir mintelėse...

A-Z 4u.gif o tau lengvo starto į sveikimą. Esi šaunuolė ir įveiksi kliūtis. wub.gif

O mūsų Šv. Kalėdas šiais metais galime pavadinti "nuo stalo į priėmima" ax.gif Mamytė ligoninėje... verysad.gif Ramiai šventėme , o vakare sukilo temperatūra iki 39 , kvėpavimas tapo tankus ir paviršutiniškas. Ir visa tai po savaitės antibiotikų ir kitų vaistukų leidimo. Ir viskas jau buvo pagerėję. Iškviečiau greitąją.(Įtarė plaučių komplikacijas) Iki pirmos val nakties darė tyrimukus. Mus vėl palaimino Dievuliukas, nes tą naktį budėjo mamytės šeimos gydytoja, o ji viską žino apie mamytės situaciją. Kraujukas nieko nerodė tik CRB 48 - tai rodo uždegimą.. g.gif Truputi trūktinai kalio, o daugiau ir nebespėjau paklausti. Pastatė lašines (šiaip ne taip, nes venų nėra)... Antrą valandą parsiradome į namučius neramiomis širdelėmis su vyru... Klausiau gydytojos , ką rodo rentgeno nuotrauka, o ji sako, kad rodo vienoj vietoj audinio sutankėjimą, Tai senatviniai pakitimai (tą buvo minėjusi ir onkodaktarytė truputi seniau) tai po švenčių sakė lygins su nesenai daryta nuotrauka prieš operaciją. Reiks atkelti iš poliklinikos kortelę... Klausiau ar tai negali būti mts. , sako nepanašu, dar galvoju, gal yra skysčių ant plaučių.? Tai nusipirkau tą nuotrauką, kad turėtume, reiks parodyti onkologytei. Baisiai neramu. Temperatūrą vėl numušo - jau nebėra. Bet vėl leidžia antibiotikus. Taip tikiu, kad išsikapstysim ir šį kartą.... Svarbiausia ,mamytė ir apetitą turi ir taip silpnai taip nesijaučia. Šiandien jau vėl šypsosi ir patenkinta, kad yra ligoninėje. O vakar greitąjai pasakė - nevažiuosiu, suleiskit analgino ir praeis... Teko lengvą "spaudimą" padaryti mamytei blush2.gif
Turiu klausimukų:
1. Ar plaučių rentgenas gali rodyti, kad yra mts. ar gali ir nerodyti. Ar dėl mts. gali būti temperatūra?
2. Ar esat kuri turėjusi CRB apie 48?
3. Ar gali rentgenas nerodyti skysčių, jeigu yra?

Lauksim pirmadienio... kol susitiksim su gydančia gydytoja...
Visos laikykitės... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 26 gruodžio 2009 - 22:07
Su Šventom kalėdom jus visas..Aš ESU JUMS BEGALO DĖKINGA..
Pusiaunakčio tyla,
tik šerkšnas krenta.
Kažkur žvaigždynų
mirgantis lietus.
Išeikim į Kalėdų naktį,
išeikim į Naujus Metus.
Tegul jie bus
ir saulėti,ir šviesūs,
Šakelėj eglės vasaros dainuos.
Tegul atneš
ko metų metais ieškom
Ir laimė mus lydės.
Lai atnesa sveikatos,
stiprybes ir meiles amzinos

Būkit,gyvenkit ir nepasiduokit..
Papildyta:
1 temperatūra gali būti ne nuo mts.Kompiuterinė tomografija,ar magnentinis rezonansas turėtų parodyti kur mts.
2 mes turėjom(dukra)tiksliau- 157
3 skysčiai pilvo ertmėje matomi ultragarsu..plaučiuose išklausomi.
Atsakyti
QUOTE(Liudvika53 @ 2009 12 27, 00:53)
1 temperatūra gali būti ne nuo mts.Kompiuterinė tomografija,ar magnentinis rezonansas turėtų parodyti kur mts.
2 mes turėjom(dukra)tiksliau- 157
3 skysčiai pilvo ertmėje matomi ultragarsu..plaučiuose išklausomi.

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 12 26, 23:01)
Turiu klausimukų:
1. Ar plaučių rentgenas gali rodyti, kad yra mts. ar gali ir nerodyti. Ar dėl mts. gali būti temperatūra?
2. Ar esat kuri turėjusi CRB apie 48?
3. Ar gali rentgenas nerodyti skysčių, jeigu yra?
Lauksim pirmadienio... kol susitiksim su gydančia gydytoja...
Visos laikykitės... wub.gif

1 ) temperatūra gali būti dėl MTS, tik, galvoju, ne tokia aukšta. Gali rodyti, bet KT jautresnis tyrimas.
2) man pastoviai CRB (kai tenka darytis + temperatūra, + neutropenija) būna 55-60. Paprastai tai būna uždegimas, pvz. bronchitas ar kažkas panašaus. Gydytoja net neguldo į klinikas, palieka kapstytis namuose ir išsikapstau... Sunerimti reikėtų, kai CRB būna apie 100 ir daugiau (cituoju savo onkologę).
3) rentgenas rodo skysčius, tik ne visi juos mato. Papildomas tyrimas echoskopija ir tai nevisuomet tikslus. Paskutinioji man rodė 700 ml, nupunktavo 1200 ml. Jei yra skysčiai gerai girdi stetoskopu, ten, kur yra skysčiai nesigirdi jokių garsų (plaučių kvėpavimo).
Koks mamytės širdies pulsas ir spaudimas, prie plaučių nepakankamumo (skysčių) būna padidėję: pulsas ir apatinis (diastolinis) spaudimas.
Greičiausia plaučių uždegimas arba bronchitas.
Sveiko žmogaus kvėpavimo norma – 20 įkvėpimų per minutę.
mano dukrą gydydavo nuo plaučių uždegimų ir kol neparinkdavo tinkamų antibiotikų gydymas būdavo be naudos. Paprašykit, kad ištirtų ar nėra mikoplazmos bakterijos.
mamai sustiprėjus reikėtų pasiskiepinti pneumo 23 vakcina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 26 gruodžio 2009 - 23:18