Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 21

QUOTE(Daile @ 2009 12 17, 13:04)
labas mergaites,

nuo vakar nerandu sau vietos,  po kompiuterines tomografijos is mamos isgirdau - o ka reiskia recidyvas?
gerai, kad nors nezinomybes nera. Kelia gyvate galva... kylam ir mes i kova...

Recidyvas - deja, atsinaujininimas ten past ar kažkur kitur...

labai rūpėjo paklaust, kaip laikotės, nes klausiau VUOI mamos arfos kocerto...Koridoriuose prasilenkėm....

Stiprybės 4u.gif
Atsakyti
Ačiū

kaip tik vakar apie jos muzikos terapijas Vaitiekūnas savo laidoje "To dar nebuvo" rodė 4u.gif
Mūsų zviazda wub.gif
Atsakyti
Daile, ką padarysi yra taip kaip yra. Remisija gan ilga buvo, virš metų?
Nemačiau vakar laidos, šiandien bus kartojimas - būtinai pažiūrėsiu.

arune, tikrai nekaip vakar pakalbėjom. Vis naktį pabudus krimtausi, jog perdaug atvira buvau. Tokie visokie realistiniai pasiskundimai nieko gero neduoda, tik nerimą kitiems širdyje pasėja. O tam kas rašo nei lengviau, nei geriau.

Nuplauk gumulą vyno taure, ir ramiai lauk pirmadienio.
Mūsų liga yra skaudi, jei gydytojai taip reaguotų, kaip mes ligoniai, nebūtų kam gydyti. Todėl dar kartą kartoju, atsiribokit nuo bet kokių neigiamų informacijų, pasiskaitę, pasidžiaukit, kad tai vyksta ne su Jumis, o apie tai, jog yra tokia galimybė ir Jums - negalvokit, nes nežinot, ar ji yra, tik įtariat...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 17 gruodžio 2009 - 12:43
[quote=adis,2009 12 17, 12:42]
Daile, ką padarysi yra taip kaip yra. Remisija gan ilga buvo, virš metų?
Nemačiau vakar laidos, šiandien bus kartojimas - būtinai pažiūrėsiu.

Taip remisija mėgavomės metus su puse.
stengsimės vėl ją susigrąžint
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 12 17, 13:42)

arune, tikrai nekaip vakar pakalbėjom. Vis naktį pabudus krimtausi, jog perdaug atvira buvau. Tokie visokie realistiniai pasiskundimai nieko gero neduoda, tik nerimą kitiems širdyje pasėja. O tam kas rašo nei lengviau, nei geriau.

Adis tu nesikrimsk dėl išsakytų minčių.Yra kaip yra.O ką duos vyniojimas į vatą ?
Na gal tam , kuris galvoja , kad vėžys kaip gripas, nusičiaudėjai ir viskas, bus geriau.Bet realybė vis tiek padarys savo "aiškinamąjį darbą".Aš tai nenoriu paguodos vien dėl paguodos , kad viskas bus gerai.Bus taip kaip būna.

Parašei , išsikalbėjai, tai irgi terapija.Nerimo mes pilnos kiekviena su savo, kita dėl artimųjų ir kiekviena žinom kas tai yra.Vargu ar pilną parako statinę dar galima išpūsti.
Atsakyti
Adis 4u.gif , brangioji, viskas gerai... Realybę aš žinau, mes visos galbūt žinome, bet ... bebendraudamas prisiriši prie žmogaus, pamilsti, ir nori, nori, kad viskas būtų gerai, normaliai... O mes esam skirtingi, - vienam žinios greit nuteka, o kitam prilimpa skaudžiai. Prigimtinis jautrumas galbūt. Atviraudama nieko nenustebinsi, aš žinau viską kas būna, kaip būna,kas gali būti, bet nenori širdis priimti fakto, kad tai gali būti mylimiesiems, o taip pat ir man... Na toks žmogus jau esi - atrodo , kad kam kam , o tau to nebus smile.gif . Tik pasakyti noriu - mylime tave, o tu tik rašyk....

daile, gaila, bet kilsite į kovą, ir .... bus gerai 4u.gif

P.S. žinote, turiu draugę su jau trečiu recidyvu. Išprotėjusią optimistę. Ji nesidomi liga, nieko neskaitinėja, "nepriima" blogų žinių, ir "nemato" jų. Nors pačiai jau 3 recidyvai, ji sako " jau kam kam , o man bus gerai". Su ja bendravom pusę metų kai herceptino važinėjom, tai tik vieną kart išgirdau iš jos " ... bet juk tikrai nuo šios ligos žmonės kartais miršta" unsure.gif . Ta va tokiai mano draugei tos realios žinios apie ligos eigą, statistiką, ir gali būti trauma, nes ji nesidomi, nežino, ir t.t. Kaip sakoma "optimizmas - informacijos trūkumas" tongue.gif Gal ir gerai, kad jos pasaulis toks rožinis. O mes tai "apšviestos" ta tema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 17 gruodžio 2009 - 13:22
Sveikutės , mieliausios Mergaitės... 4u.gif Ačiū už palaikymą ir patarimus... Mamytės akytė išoperuota. Paleis rytoj arba poryt. Su gydytoja nebendravau, bet jai sakė kad viskas praėjo gerai. O nebendravau todėl, kad nenuvažiavau... ir į darbelį šiandien nenuėjau... Iš ryto labai prastai jaučiausi (na, ne tas žodis) - galva kvadratinė, balsas prarastas begalinis noras kosėti, o neišeina - užkiša kažkokį kanalą, nebegaliu net oro įkvėpti. Temperatūros tik kelios dalys. Sugreibė mane vyras ir ir pas daktarytę nubildino. Pasiklausė, kraujo tyrimukus padarė ir visokių " tutifruti" pradžiai prirašė, bet išrašė receptą ir garsiąjam Tamiflu, jei imtų blogėti padėtis. Bet jo nesipirkau - tikiu, kad neprireiks . Dabar jaučiuosi geriau, nebekosau, geriu kibirais arbatą, vandenuką, prakaituoju, nors tempos nebėra... g.gif Atsirado apetitas thumbup.gif .
Mamytę pašefavo ligoninėje vyro brolienė (ji ten socialine dirba), bet taip durnai nesijaučiau senai, kai negalėjau būti šalia mamytės svarbiu momentu. Parsivežti irgi nerizikuosiu, kad neužkrėsčiau kuom. Parsivež vyras ir perduos tetukui mamytę - o jis tai tikrai pasirūpins kol aš galėsiu... wub.gif

Daile 4u.gif Vis pagalvodavau, kaip laikosi tavo mamytė. Žinios nelabai kokios, bet pamatysi, kad viskas susitvarkys ir vėl šypsositės...

Patr 4u.gif bus tų baliukų. Nepamesk galvos ir neik, jei bent truputi sirguliuoji. Neliūdėk, širdele...

Laikykitės visos, Mergaitės, ir nepasiduokite nevilčiai ir begaliniam liūdesiui...

Einu guliukų vėl - jau pasižmonėjau... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 17 gruodžio 2009 - 17:19
Nesiruošiu į balių. Kažkodėl grįžtu iš darbo tokia pavargusi, sekina tas sinusitas, neišsikrausto iš mano nosiaryklės. Šiandien ir pirštu bandžiau krapštyti ten už mažojo liežiuvuko išsižiojusi, kažkokių besitęsiančių tįsalų

rasų lanka, žiūrėk, kad nesirgtum.
adis, o tu kalbėk ilgai kalbėki čia mums visoms, jei tik sveikatėlė leidžia ir noras yra.
arune, Daile, .GABIJA., ifauru... būkite stiprios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patr: 17 gruodžio 2009 - 22:29
... Kokios nuotaikos...cia... unsure.gif

Mano ne geresne. Svenciu nejauciu, sventines nuotaikos ner... Neturiu tam paaiskinimo.
Atsakyti
Mielosios, kokios jūs visos stiprios smile.gif Nepaprastos ir vienintelės tokios šioje žemėje.
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2009 12 18, 00:15)
... Kokios nuotaikos...cia...  unsure.gif

Mano ne geresne. Svenciu nejauciu, sventines nuotaikos ner... Neturiu tam paaiskinimo.

Labas rytas

Sakyčiau šventės tampa takoskyra tarp to kas buvo ir kas bus.Jei anksčiau apie ateitį galvojom tik iš optimistinės pusės, tai dabar pasamonėje lindintis baubukas, pačioms to nejaučiant daro savo darbą.
Kaip jį išvaryti nors kelioms dienoms? Jis išlenda pačiomis netikėčiausiomis akimirkomis, net keičiantis dovanomis.

Todėl Naujus Metus skelbiu 'Kovos su baubais metais" Imamės nuo pirmos dienos mėgiamų užsiėmimų, meditacijų, maldų, jogos, pasivaikščiojimų.Ir sąžiningai tai darome.Užpildome smegenis taip , kad baubui vietos neliktų.

И боль уйдет....
Светло, спокойно и тепло.
И так весомо ощущенье, - лучей с небес прикосновенье,
Легко на сердце. Отлегло.
И, разливаясь, как бальзам,
Плывут благословенья волны, и мир мой наслажденьем полный,
откроет тайны как Сезам.
Струится струн журчащий звук, и музыка овладевает телом,
И боль, меняя цвет - на белый, сейчас исчезнет- сразу, вдруг.
Уходит тяжесть от меня, я чувствую - она уходит.
И время снова хороводит вокруг пречистого огня.

O čia mano laisvas vertimas

Nurimo skausmas ir liga praėjo..Šviesu, ramu ir šilta.
Dangus mane užlieja spindesiu nežemišku.
Ir man taip gera jausti švelnios šviesos prisilietimą
Taip lengva širdyje.Ramu.Nuslinko blogis.
Užlieja kaip balzamas Dieviško palaiminimo bangos,
Gyvenimas ir vėl džiaugsmu alsuoja ir atveria Sezamo lobius.
Atplaukia stygomis švelniausias garsas
ir muzika užlieja kūną
Ir skausmas tampa baltas ir tarsi rūkas jis staiga išnyksta
Ir juodos negandos išeina iš manęs , jaučiu išeina !
Ir mano laikas vėl šoka valsą su manimi apie skaidriausią ugnį.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 18 gruodžio 2009 - 10:55
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 12 18, 11:45)
O čia mano laisvas vertimas

Nuostabu thumbup.gif wub.gif
Atsakyti