Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 21

QUOTE(Bangine @ 2009 12 11, 15:38)
Ragnez, o tau kiek truko spinduliavimas ir ar operacija dare is karto po to ar kazkiek laiko turejo praeiti, ar visdelto operacijos nebereikejo poto?

man spindulinis gydymas nebuvo skirtas. is karto operavo, po operacijos paaiskejo, kad yra plitimas i limfmazgius, todel dar praejau chemoterapija. is tiesu, po kiekvieno gydymo etapo yra nedidele pauze organizmui atsistatyti.

QUOTE(Bangine @ 2009 12 11, 15:38)
Dar merginos klausimas, kol spinduliuoja tai skiria kazkokius imuniteta stiprinancius vaistus? nes ziauriai baisu, kai ta navika zudo, zudo juk ir imuniteta, o tos siauciancios ligos aplinkui, ziauriai baisu.

del imuniteto stiprinimo reikia tartis su gydytojais. nuomones del papildu ir pan. gerokai skiriasi. kai ka vartoti leidziama, kai ka - ne. bet, as tiesa sakant, bendraudama su "kolegomis" ligoninese nesutikau zmogaus, kuris dar papildomai ko nors nedarytu - ar tai butu maisto papildu vartojimas, ar zoleles, ar dar kas...

manau protingiausia butu, is anksto susirasyti kylancius klausimus ir uzduoti gydytojui, ir dar kad ligoni susitikimuose su gydytoju lydetu koks nors artimas zmogus - tuomet yra daugiau galimybiu isiminti reikalinga informacija, uzduoti klausimus, ko pats ligonis is streso gali ir nepadaryti.

Papildyta:
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 12 14, 10:34)
Aš irgi bijau patikrinimų

jo, as irgi atidejau eilinius patikrinimus iki "po svenciu". labai nesinori valkiotis po daktarus pries sventes... teisinuosi tuo, kad man rekomenduojama tikrintis "kas 3-4 menesius", tai sausi kaip ir bus tie keturi menesiai... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 12 14, 11:37)
jo, as irgi atidejau eilinius patikrinimus iki "po svenciu". labai nesinori valkiotis po daktarus pries sventes... teisinuosi tuo, kad man rekomenduojama tikrintis "kas 3-4 menesius", tai sausi kaip ir bus tie keturi menesiai...  ax.gif

O aš išeinu į fronto tiesiąją prieš Kalėdas doh.gif

Albumo forume įdėjau rusišką maldą kiekvienai dienai , kam problemos su rusų k. ir patiks galiu išversti.
Atsakyti
Aciu visom merginom uz atsakymus, siandien po pietu skambinsiuos del gydymo plano, tikiuosi, kad kuo greiciau prades, kad ta zaraza neplistu toliau. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 12 14, 12:37)
jo, as irgi atidejau eilinius patikrinimus iki "po svenciu". labai nesinori valkiotis po daktarus pries sventes... teisinuosi tuo, kad man rekomenduojama tikrintis "kas 3-4 menesius", tai sausi kaip ir bus tie keturi menesiai...  ax.gif

As irgi norejau atideti,bet nusprendziau kad niekur nepabegsiu jeigu ka unsure.gif Ir eisiu gruodzio 29,kaip gydytuoja paskyre unsure.gif Bet man viska padaro per viena diena,turesiu jau 7.30buti prie kabineto,tik KT ar rentgenui tikriausiai uzrasys veliau,nes puse metu dar nepraejo po paskutinio.Bet dar einu del to kad neigalumas baigsis sausio men.Tai to paciu man gydytuoja viska surasys i dokumentus (paprasiau tai labai pasiseke kad ji viska pati man parasys,nereikes pas seimos gyd.dar eiti,nes ten tai volokita butu doh.gif )

Sestadieni buvau labai graziam rengyneje,organizavo "kraujas" musu.Skaite paskaita mano gydytuoja,veliau buvo pokalbis su psichologe,relaksacijos seansas thumbup.gif Dar veliau kaledinis vaisiu stalas ir menininko Meciaus paveikslo pristatymas "Violetinis angelas" (tas kur GABIJAI nepatiko lotuliukas.gif ) bet realiai visai nieko tas paveikslas.Dar mums visiems padovanojo vieno meistro ranku darbo po angela is medzio wub.gif

GABIJA ,perskaiciau,aciu uz malda wub.gif
Patiko viena mintis is seminaro (citata gali buti netiksli rolleyes.gif ) :

Jeigu zmogus turi gyventi del ko,jis gali istverti bet kokius kaip.
Nietzsche.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 14 gruodžio 2009 - 20:04
labukas,
šiandien vėl tėveli paguldžiau į lygoninę sukilo temperatūra jau nuo penktadienio buvo ospamoksas paskirtas ,ir nepagerėjo ,o pablogėjo . dariau ryte vėl krauja tai trombocitų tik 11 hemoglobinas tik 90 leukocitai vos virš vieneto doh.gif . reaktivus baltimas 154 kur 5 yra norma. kol nuvežėm į skyriu buvo 39 temperatūra ,sudavė nuo temos lik apkrito ir kiek žinau į vena penisilina leidžia . ryt trombocius lašins ,lauksim pagerėjimo.
labai tikiuosi kad šventės bus linksmesnės ,netokios kaip dabar nuotaikos .
Visoms kuo geresnių tyrimų rezultatų.
Atsakyti
Labukas merginos..
Buvom sian mes pas musu chemoterapeute, atvaziamom 3iajai chemijai ir nesekmingai.. Neleido mums daryti.. Sake, kad mes baisiai silpni.
Kraujo tyrimai tokie leukocitai 36,75; eritrocitai 4.25, hemoglobinas 103 ir t.t Kaip suprantu pas mus per daug leukocitu? AR kuriai buvo taip, kad neleido chemoterapija.. Liepe daryti laseline, nes gresia kepenu disfunkcija..

Labai reikia informacijos, kaip galeciau mamai padeti, kad pagerinciau kraujuka..
Atsakyti
Stiprybės visoms ir visiems jūsų šeimos nariams 4u.gif
adis 4u.gif neberašo. arūne neliūdėk. ramune, tikėk, kad Kalėdoms tėvelis sugrįš.

GABIJA, įsivaizduoju, kaip lauki tikrinimų.
Tiesa, aš kai buvau gruodžio 2 dieną, tai jokių tikrinimų nedarė, tik gydytoja paspaudinėjo krūteles, pilvą, limfmazgius kaklo ir pažastų. Išrašė Tamoksifeną dviems mėnesiams.Buvau ir pas psichologę, išrašė kažkokį NYCOFLOX 20mg., veiklioji medžiaga jame kaip ir Prozake (Fluoxetinum). Tik keista, kad toks KAINŲ skirtumas. Kai gėriau Prozaką 2002-2003m. jis kainuodavo virš 90 Lt nekompensuojamas, tada mokėdavau už Prozaką apie 20Lt su komp. pasu, o dabartinis vaistas, kurį išrašė NYCOFLOX 20 mg, kainuoja 13,19 Lt, (kompensuoja šiek tiek ir mokėjau už jį ~7 Lt)
Su sinusitu kovoju, vis lyg įtraukdama orą stipriai į save per nosį įtraukiu iš nosies į ryklę kažkokius gumulus krešulingus kraujo, tada atskrenkščiu, kaip seneliukas, ir išspjaunu. Tik sunkiai tas tįsalas visas atsikabino nuo ryklės-gerklės. Ot, tep ir vargsta. Bet manau, kad jau išsilaižysiu wink.gif, nes vakare dar ir išpūčiau per nosį čiut ne pusės delno dydžio tokį drebantį grybą lotuliukas.gif . Ooooo, kaip aš čia šlykštokai apie savo ligą dabartinę. Vienu žodžiu, mergaičiukės, gali vaidinti erelį, bet esi tik viščiukas. Sveikatėlė ne kažin kokia, imunitetas prastas, tai ir prikibo koks velnias į nosį ir gerklę. Bet mes dar dainuoosimmmm biggrin.gif ir senelis sakė dovanų gerų man atneš. Vat tongue.gif

SVETA, kad pasakytų jog viskas liuks, lai laukia linksmos ir laimingos šventės.

bbg23, o, net keista, kad tokie leukocitai, neesu net girdėjusi tokio atvejo, kiek teko kalbėtis su žmonėmis besigydančiais. Tikrai nesusidūriau su tokiais leukocitų skaičiais. Juk paprastai jie būna maži. Man jie būdavo ~2, o kartą net 1. Ilgai nesėdėsiu. Visoms LINKĖJIMAI. Kai nebeskaudės gerklės(net nežianau, kokia ten gerklė lyg ir nosiaryklė ten man sustreikavo biggrin.gif..)vienu žodžiu ... Labos 4u.gif

wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patr: 14 gruodžio 2009 - 22:02
QUOTE(Patr @ 2009 12 14, 23:55)
SVETA, kad  pasakytų jog viskas liuks, lai laukia linksmos ir laimingos šventės.

Aciu 4u.gif Tikiuosi kad taip ir bus ir kad atsistate mano leukocitai (praeita karta buvo permazai)
Bet tu gydykis 4u.gif Gal pas daktaru nueik g.gif Nes kai aprasei,tai baisiai tikrai.As turejau sinusita,plove trys kartus dure doh.gif Su lazeriu gyde,dabar nieko atrodo,bet jei koks persalimas-silpna vieta,sloga nepraeina po menesi maziausiai ir iskart pulinga.Gelimyrtol neblogi,dar ir sinupret valo gerai,bet jeigu sinusitas,tai reikia antibijotiku g.gif
Kada bus nuotrauku is Tenerifes? rolleyes.gif

Ramune 4u.gif Ligonineje tikiuosi bus saugiau teciui 4u.gif Tik keista kad tokius "silpnus" antibijotikus jam israse (ospamox) ir penecilinas man rodos nera ypatingai plataus veikimo g.gif

bbg23 4u.gif Kad atidejo chemija nieko baisaus,beveik visoms kartais atideda,o del leukocitu nezinau,gal kas is mergaiciu pades,man taip nebuvo,tik viena karta pasoko po neupogeno.O hemoglobinas toks galima sakyti kad puikus tokiam ligoniui 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 14 gruodžio 2009 - 22:37
SVETAK, taip. Manau, kad Tu teisi man jau reikia antibiotikų, nes siaubas kas čia dedasi su ta mano nosim. Tik ką išsitirpinau šiltame vandenyje druskos ir per nosį siurbiau ir per burną spjoviau.... Aš kai eidavau pas nosies gydytoją, tai ji jau ne kartą norėjo man ten durti, nesileidau. Ji sakydavo kartais, na gal ir nieko, jei dar nutekėjimas yra. Bet rytą atsibundu skaudama galva... Viskas reikia eiti liūlia jau... O aš dar vis čia ... Labanaktuuukas visoooms.

P.S. bus nuotraukyčių, bet dar ne šiandien. Gal rytoj.
Viltis ir meskartu. Tokie prisijungimai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patr: 14 gruodžio 2009 - 22:49
Sveikos 4u.gif

QUOTE(bbg23 @ 2009 12 14, 22:37)
Labukas merginos..
Buvom sian mes pas musu chemoterapeute, atvaziamom 3iajai chemijai ir nesekmingai.. Neleido mums daryti.. Sake, kad mes baisiai silpni.
Kraujo tyrimai tokie leukocitai 36,75; eritrocitai 4.25, hemoglobinas 103 ir t.t Kaip suprantu pas mus per daug leukocitu? AR kuriai buvo taip, kad neleido chemoterapija.. Liepe daryti laseline, nes gresia kepenu disfunkcija..

Labai reikia informacijos, kaip galeciau mamai padeti, kad pagerinciau kraujuka..

Kad leistų chemiją, turi būti geri bendri kraujo rodikliai. Neparašėt apie trombus - jie turi būti virš 100. Mamai paskutinį kartą su šiokia tokia rizika lašino, net poliklinikos gydytojas norėjo neguldyti - buvo 92.

Be to, dar daromas ir biocheminis kraujo tyrimas, kuris būtent parodo kepenų veiklą. Gal tie rodikliai iškreipti?
Tokiu atveju (aš nesusidūrus) naudoja hepamerz ar kažkaip panašiai besivadinančius preperatus (aš galiu ir klysti...). Bet apie tai turėtų pasakyti gydytoja - gal dar nebūtina. Per laiką kartais atsistato. Chemijų atidėjimas sutinkamas dažnokai...

Papildyta:
QUOTE(Patr @ 2009 12 14, 23:48)
P.S. bus nuotraukyčių, bet dar ne šiandien. Gal rytoj.
Viltis ir meskartu. Tokie prisijungimai?

Gal nereikėtų labai viešinti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2009 12 14, 20:44)
Bet dar einu del to kad neigalumas baigsis sausio men.Tai to paciu man gydytuoja viska surasys i dokumentus (paprasiau tai labai pasiseke kad ji viska pati man parasys,nereikes pas seimos gyd.dar eiti,nes ten tai volokita butu doh.gif )

Argi taip galima? Nes kiek supratau visa si popierizma, tai seimos gyd gauna onkologo situacijos aprasa, patikrina barterio indeksa, uzpildo siuntima komisijai, kad leistu tikrinti darbinguma. Ir tik is tos komisijos gavus leidima galima pagaliau vykti i NDNT. Mano MB turbut greit viska jau mintinai zinos, tiek del visu tu biurokratizmu turi lakstyti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2009 12 15, 01:42)
Argi taip galima? Nes kiek supratau visa si popierizma, tai seimos gyd gauna onkologo situacijos aprasa, patikrina barterio indeksa, uzpildo siuntima komisijai, kad leistu tikrinti darbinguma. Ir tik is tos komisijos gavus leidima galima pagaliau vykti i NDNT. Mano MB turbut greit viska jau mintinai zinos, tiek del visu tu biurokratizmu turi lakstyti  doh.gif

Galima smile.gif Ir pries metus (bet tada man buvo gydymas) viska surase mano gydytuoja,pas seimos nereikejo.Gal siek tiek skyriasi onko ir onkohematologiniu ligoniu tirymai ir visa kt g.gif Nes as po ligos nustatymo nekarto nebuvau poliklinikoje pas seimos gydytuoja,mane visada priziurejo,gyde ir t.t. viena gydytuoja-hematologe (ta prasme kad as visada gulejau ligonineje,o veliau ambulatoriskai ).O dabar as paprasiau kad ji parasytu viska ,jeigu gali,atsake kad parasys, nors istikruju jau galetu nusiusti mane pas seimos gydytuoja blush2.gif Bet mano hematologe labai labai gera ir sauni gydytuoja thumbup.gif Eilini karta dziaugiuosi kaip man pasiseke gydytis pas ja,ir aplamai visas Klaipedos hematologinis thumbup.gif good.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 15 gruodžio 2009 - 00:09