QUOTE(Bangine @ 2009 12 11, 15:38)
Ragnez, o tau kiek truko spinduliavimas ir ar operacija dare is karto po to ar kazkiek laiko turejo praeiti, ar visdelto operacijos nebereikejo poto?
man spindulinis gydymas nebuvo skirtas. is karto operavo, po operacijos paaiskejo, kad yra plitimas i limfmazgius, todel dar praejau chemoterapija. is tiesu, po kiekvieno gydymo etapo yra nedidele pauze organizmui atsistatyti.
QUOTE(Bangine @ 2009 12 11, 15:38)
Dar merginos klausimas, kol spinduliuoja tai skiria kazkokius imuniteta stiprinancius vaistus? nes ziauriai baisu, kai ta navika zudo, zudo juk ir imuniteta, o tos siauciancios ligos aplinkui, ziauriai baisu.
del imuniteto stiprinimo reikia tartis su gydytojais. nuomones del papildu ir pan. gerokai skiriasi. kai ka vartoti leidziama, kai ka - ne. bet, as tiesa sakant, bendraudama su "kolegomis" ligoninese nesutikau zmogaus, kuris dar papildomai ko nors nedarytu - ar tai butu maisto papildu vartojimas, ar zoleles, ar dar kas...
manau protingiausia butu, is anksto susirasyti kylancius klausimus ir uzduoti gydytojui, ir dar kad ligoni susitikimuose su gydytoju lydetu koks nors artimas zmogus - tuomet yra daugiau galimybiu isiminti reikalinga informacija, uzduoti klausimus, ko pats ligonis is streso gali ir nepadaryti.
Papildyta:
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 12 14, 10:34)
Aš irgi bijau patikrinimų
jo, as irgi atidejau eilinius patikrinimus iki "po svenciu". labai nesinori valkiotis po daktarus pries sventes... teisinuosi tuo, kad man rekomenduojama tikrintis "kas 3-4 menesius", tai sausi kaip ir bus tie keturi menesiai...