Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 21

QUOTE(TIKESIU @ 2009 12 10, 15:52)
ifauru kai jie maži tai ir krešumas mažas unsure.gifužtatai ir mėlynės iš kart unsure.gif  o kai šoko virš normos du kart tada interferoną leido man.Nuo visokiu dar vaistų tai jie pakrito biški,bet mušant juos kaip supratau muša ir tą kas normos ribose wacko.gif jovalas visur unsure.gif

Tai ir kaip gali kaitaip būt: trombai krenta, nes leukai 14 doh.gif Reikia laiko....

TIKĖSIU, o tu namie? Nes vis klinikose panašų žmogų matau, bet vis suabejoju....Gražiu dryžuotu chalatu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2009 12 10, 15:02)
Tai ir kaip gali kaitaip būt: trombai krenta, nes leukai 14  doh.gif Reikia laiko....

TIKĖSIU, o tu namie? Nes vis klinikose panašų žmogų matau, bet vis suabejoju....Gražiu dryžuotu chalatu. ax.gif

Gali visokiu čiudu but unsure.gif
namie tik rytais užsuku į klinikas
Tikrai ne aš su dryžuotu chalatu nes tokio neturiu ir dabar jau nebatrodau taip kaip matei verysad.gif ir tikrai vargu ar pažintum unsure.gif
kuriam skyriui gulit unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(TIKESIU @ 2009 12 10, 16:10)
Gali visokiu čiudu but unsure.gif
namie tik rytais užsuku į klinikas
Tikrai ne aš su dryžuotu chalatu nes tokio neturiu ir dabar jau nebatrodau taip kaip matei  verysad.gif ir tikrai vargu ar pažintum unsure.gif
kuriam skyriui gulit unsure.gif

Mes - onko skyriuj virš dienos stcionaro. Iki šeštadienio. Ryt pas mamą lėksiu iki 8 ryto, nes nuo 8:30 turiu būti darbe.
Atsakyti
laba diena, merginos. Mano tevukui nustate tiesiosio zarnos vezi. Laukia spinduliavimas bei operacija. Jam paskyre spinduliavima pries opercija, bet juk dazniausiai buna atvirksciai? Ar galite man pasakyti? Aciu
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2009 12 10, 16:40)
Na mama jau klinikose. Nuo vakar trombai pakilo per 3, tai ir paguldė. Trombų nelabai kas reguliuoja. Krešumą gali kažkokiais faktoriais pakelt. O trombam tai tik kažkoks neregistuotas reikalas yra.
Bet vedant katetrį nepataikė, tai iš karto mėlynė didžiausia.... doh.gif

4u.gif Kad greiciau kraujas atsistatytu 4u.gif Nu jo,nezinau ,ka del trombu g.gif Man niekaip nekele,lauke kol savaime atsistatys.O del kresumo,pas mane labai nukrisdavo kartais tas fibrinogenas,tai plazma lasindavo
Atsakyti
QUOTE(Bangine @ 2009 12 10, 17:24)
laba diena, merginos. Mano tevukui nustate tiesiosio zarnos vezi. Laukia spinduliavimas bei operacija. Jam paskyre spinduliavima pries opercija, bet juk dazniausiai buna atvirksciai? Ar galite man pasakyti? Aciu

Mano vyrui 2005 12 20 buvo nustatę tą patį, tai 5 kartus švitino prieš operaciją, tada 06 01 16 operavo, tada chemijos, rekonstrukcinė operacija, vėl chemijos ir thumbup.gif - va, neseniai iš darbo grįžo. Jūsų tėveliui linkiu to paties 4u.gif Kokiame Jūs mieste, pas ką gydotės?
Atsakyti
QUOTE(Bangine @ 2009 12 10, 17:24)

Tai standartinė žarnyno navikų gydymo schema: spinduliavimas -> operacija -> chemoterapija (pastarosios gali ir neskirti, jei liga yra pasiekusi tik II stadiją). Spinduliavimas auglį kiek pamažina ir tuo pačiu labiau išryškina jo dislokacijos ribas, o nuo šito labai priklauso operacijos sėkmė.
O kokia stadija nustatyta tėvukui?

Atsakyti
jei kam įdomu, prisiduodu po kelionės į Vilnių ax.gif
Vakar visa diena temperatura nebesokinejo, tad nusprendziau vaziuoti. Siandien nuo ryto savijauta gera, vakarop temperatūra grįžo prie visiškai normalios, nors po šiandienio pabuvimo ligoninės skervėjuotuose, šiltuose-šaltuose koridoriuose bijau, kad ryt galiu atkristi šiek tiek (bandziau, kiek galejau, saufotis, bet...)
Navikas neatsinaujinęs (kažkaip net nesitikėjau priešingo atsakymo), operacijos dar teks laukti 3-4 mėn, gal ilgiau. ilgas popierizmas, reikia ligonių kasoms įrodinėti, kad tikrai viso to reikia bla bla bla, o vien protezo kaina didžiulė - bent 30-40 K Lt (man net baisu skaiciuoti, kiek as is viso kainavau jau su savo virs 10 tyrimu, operacijom ir t.t.). Operacija vėl bus sudėtinga, turėsiu dar didesnį pjūvį - prisidės pjūvis išilgai stuburo (galutinai sudarkys mano tatuiruote), nes prie jo tvirtins metalines konstrukcijas, be to, iš mano pačios kojos ims kaulų, gal iš blauzdos, tad ir ten bus randas. Pasirodo, kad ne visą trūkstamą dalį pakeis metaliniu implantu, o metalu sutvirtins mano ir iš kaulų banko paimtus kaulus (mirusio žmogaus kaulais?). Tad po operacijos min 6 mėn laukti, kol kaulas apaugs natūraliai tarpelius, susitvirtins, susiriš ir t.t. Yra, nors nebe tokia didelė, rizika, kad gali būti ir daugiau neurologinių sutrikimų po operacijos, nors žadėjo per daug šalia mano nervų šaknelių nebesikapstyti smile.gif Vaikų kažkada turėti teoriškai galėsiu, tik natūralus gimdymas nebegalimas - tik cezaris, nes visas dubuo bus sutvirtintas. Lyg ir viskas
Na dar liepe mesti svori, butinai...Sunku bus, oi sunku... Nejudint, ziema, o apetitu tikrai nesiskundziu sad.gif gydytojas mane matė prieš tai po 2 mėn nevalgymo, tai šiandien jam tikrai daug svorio priaugusi aš atrodžiau (bijau jau ant svarstykliu belipti). Gal kas kokiu patarimu ar saltiniu siuo klausimu turite?
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2009 12 10, 23:28)

tati mano galva naujienos geros ir kupinos dideliu vilciu, net motinystei galima nusiteikti, saunu wub.gif , kas del svorio, musu temos kur bendraujam gruodinukes panos laikosi sistemos 6o, valgyti galima viska, net sokolada, bet iki 12, po 12 valgai virta troskinta maista, vakarienei visai lengva,i porcijos dydzio nera, na cia viskas aprasyta sistema minus 6o tikrai nebadaujant panos pamete labai daug kg, sakau apie tas kur kasdien bendraujam, pati bandziau laikytis, bet sustreikavo bicki pieno baras, bet pagrindiniu principu vis delto prisilaikau ir nuo rugsejo vidurio pameciau beveik 4 kg, bet as griesinu, nes geriu vakarais arbata su pienu ir vakariene sotesne, dar obuoliuks koks naktipieciams, na pasidomek - maz patiks, jei kokiu klausimu drasiai rasyk a.z.
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2009 12 11, 00:28)
Navikas neatsinaujinęs (kažkaip net nesitikėjau priešingo atsakymo), user posted image
Viskas bus gerai.Tatuiruotei  dar užpieš papildomų vingių ir lapelių ir bus kaip nauja. biggrin.gif
Svarbu, kad būtum sveika.
Na dar liepe mesti svori, butinai...Gal kas kokiu patarimu ar saltiniu siuo klausimu turite?

Grūdų dieta
Taunytė akcentuoja badavimą gydant vėžį.Kadangi aš to neištverčiau, tai alternatyva grūdų dieta.Taunytė tai prilygina badavimui ir skaito , kad nuo 4-os paros pradeda maisto stigti ir vėžinėms lastelėms.Be to valosi organizmas.Aš šios dietos laikiausi metų pradžioje, bet reikia kartoti kas ketvirtį.Kadangi po to sekė operacija ir chemo, tai po chemijų išsityrusi kraują vėl pradėjau.
Grūdų dieta iš Taunytės knygos 9/10 laimės ar kažko …nepamenu
1-ą dieną nuo savęs valgiau daržoves ir vaisius
3-dienos avižų dribsniai
3-dienos grikiai
3-dienos soros
3-dienos ryžiai arba miežinės kruopos.

Avižų dribsnius užtenka prieš pusvalandį užpilti verdančiu vandeniu, kitas kruopas užpildavau iš vakaro , o ryte vandenį nupildavau , o likusį nugarindavau, viriau vienintelius ryžius.
Nesideda jokie priedai , net druska.Arbata be cukraus.Reikia gerti daug vandens, to jau organizmas reikalaus.Košės valgai kiek nori, bet daugiau nieko negalima.Reikia pasirūpinti laisvinančiais , nes užkietės viduriai.
Pirmas tris dienas gali kristi kraujospūdis ir atsirasti silpnumo jausmas, rašo , kad gali būti burnoje acetono kvapas.Tai reiškia , kad valosi organizmas.Man nebuvo .Didelio alkio jausmo nebuvo, nors ruošiau valgyti vyrui, bet pati tik paragaudavau sriubą ir to pusės šaukštelio užtekdavo.Tiesa esu sugriešijusi, per tą laiką- 13 dienų suvalgiau porą obuolių ir mandarinų /į dieną po pora skiltelių/ ir kelis kasnius juodos duonos .Nes pasiilgdavau maisto skonio.
Per 3 dienas dingo alerginė sloga.
Nukritau –4 kg, ir jie ataugo bet labai negreit .Nes paskui jau nelabai saugojausi maisto.
Po kruopų košės neprisivalgyti cepelinų, valgyti labai lengvą nekoloringą maistą.
Be to Taunytė akcentuoja , kad kuo “prastesnis” maistas, tuo geriau gydomos nervų sistemos ligos.
Valios čia reikia , bet mes jos turime.Svarbiausia , kad valosi organizmas.Kraujo rodikliai –hemoglobinas nesumažėjo.Aš jau du kartus taip dietinausi.Po Naujų Metų vėl pradėsiu.
Prieš dietinimąsi išsivalyk žarnyną- klizma, fortrans.Jis brangus , turint klizmą sutaupysi.
Kitos dietos akcentuotos tik į svorio metimą man atrodo tinka manekenėms, mums reikia siekti, kad tai duotų naudą ir organizmui-valytųsi.
user posted image
Atsakyti
Deganti,
Aciu, paskaitysiu butinai.

Gabija,
Aciu ir uz jusu patarima. Pamenu sita jusu dieta, skaiciau, kaip jus jos laiketes. Man ji kiek drastiska atrodo + silpnumo as labai bijau. Vaikstau su ramentais ir nedidelis silpnumas man yra pavojingas. Nebenoriu daugiau griuvineti schmoll.gif Labai gerai pamenu ta jausma, kai maziausias kryptelejimas ne ta linkme ir as jau griunu... O griudama instinktyviai bandau remtis savo vargsele kojele, o to daryti grieztai negalima. Jau ir taip tos puses like dubens kaulai pakelti i virsu, bijociau dar daugiau zalos padaryti pries pat operacija.

Man didziausia problema yra tai, kad as pati bemaz nieko pasigaminti negaliu (kalbu apie karsto maisto ruosima).
Turiu darbini sveikatos draudima, mastau, kad gal pavyks kokia konsultacija pas dietologa issimusti. Reikes pasidometi sia linkme.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2009 12 10, 21:23)
Tai standartinė žarnyno navikų gydymo schema: spinduliavimas -> operacija -> chemoterapija (pastarosios gali ir neskirti, jei liga yra pasiekusi tik II stadiją). Spinduliavimas auglį kiek pamažina ir tuo pačiu labiau išryškina jo dislokacijos ribas, o nuo šito labai priklauso operacijos sėkmė.
O kokia stadija nustatyta tėvukui?

laba merginos, vienu zodziu vakar kai nuvykom pas gydytoja, tai jis pasiule ne 5 dienu spinduliavima, o 25 dienu. Tipo mazesnem dozem, bet ilgiau, kadangi navikas peraugo i riebalini sluoksni ir navikas gan didelis 10 cm kaip suprantu sad.gif o pradinis planas buvo 5 dienos spinduliavimas ir po 2 dienu operacija (bet cia taip gydantis gydytojas paskyre), o kai nuvykom pas onkologus, jie patare darytis 25. tai va 25 dienos spinduliavimas ar chemoterapija, tiesa pasakius nelabai as skyriu tuos terminus, po to kaip suprantu apie menesi turi uzgyti uzdegimai ir tik tada opercija. Beje merginos gal galit pasakyt, planuoju nestuma, ar tas spinduliavimas nepavojingas ? kiek suprantu ten jam neduos gerti kazkokiu radioaktyviu priemoniu. nu vienu zodziu dar dabar eisim pas gydytoja, kuris galutinai nuspres ar pasiulys gydyma ir spinduliavimo terminus.
Atsakyti