visu pomegiai skirtingi, bet gal nebutina viska pateikti tokiu tonu, kad vieni intelektualiai ir turiningai leidzia laika (prie knygu, hamakuose), o kiti it kokios vargsai zemese rausiai
siaip sodininkyste ir gelininkyste kaip hobis yra placiai paplites pasaulyje tarp turtingu ir garsiu zmoniu. si veikla teikia labai daug atgaivos dvasiai. as puikiai suprantu, kad ne visiems tai patinka, ypac tiems, kurie niekada to nebande ir isivaizduoja si uzsiemima kaip kazka purvino, fiziskai sunkaus ir pan. (asociacijos su kaimo mociuciu buroku ir bulviu darzais ir bijunu krumais )
QUOTE(country girl @ 2009 12 18, 11:31)
visu pomegiai skirtingi, bet gal nebutina viska pateikti tokiu tonu, kad vieni intelektualiai ir turiningai leidzia laika (prie knygu, hamakuose), o kiti it kokios vargsai zemese rausiai
Toną girdite JŪS - tokį, kokį norit girdėti
Tai aišku, pomėgiai skirtingi, visi mes skirtingi, ir valio. Man smagu su knyga ir neįsivaizduoju savęs atsipalaiduojančios darže, kažkam smagu su kauptuku, na ir puiku.
QUOTE(Gorada @ 2009 12 17, 14:55)
seip tai as is tu kaimyniu kur galvoja kad jei jau ribojasi - tai ner cia ko svetimiem vaikscioti....
mes vistik ir kranta tvarkom, liepteli pasidarem, zoles pastoviai zvejojam rankiojam, kai bus laisvu pinigeliu ir pasigilinsim. cia praktiskai musu kiemas, tai kaip dabar eis svetimi zmones mano pievutej gulineti ir maudytis????
mes vistik ir kranta tvarkom, liepteli pasidarem, zoles pastoviai zvejojam rankiojam, kai bus laisvu pinigeliu ir pasigilinsim. cia praktiskai musu kiemas, tai kaip dabar eis svetimi zmones mano pievutej gulineti ir maudytis????
Siek tiek papriestarausiu Na as nezinau situacijos jusu soduose, bet pvz. pas mus, tai visi bendrijos nariai metesi pinigelius, kad tuos prudus iskasti. Ir ta zeme, kur yra tvenkiniai (jai jie nera sklype) ir kazkiek m aplink yra bendrojo naudojimo zeme. T.y. negalima aptverti priejimo prie prudu, nes visi turi teise prie ju prieiti ir naudotis
Kad galbut daugeliui mazai rupi tie tvenkiniai ir nedaug kas nori skirti pinigu ju prieziurai, tai sutinku Bet cia jau kita problema, net (bijau pameluoti) berods net neleidziama privatizuoti kazkokio ploto prie tvenkiniu
Prie musu sklypo prie pat nera prudo, bet mes statyboms vandenuka naudojam is siek tiek toleliau esancio. Aisku dekui kaimynams, kurie net leido vaikciuoti per savo darzus, vamdzdzius tampyti, kad mums nereiktu eiti keliu per aplinkui
Bet jai ir neleistu, tai as kaip bendrijos nare turiu teise eiti prie bet kurio bendrijos teritorijoje esancio prudo ir juo naudotis
QUOTE(Gorada @ 2009 12 18, 09:10)
ziema vis nedrystu lipti ant to tvenkinio ciuzineti....o taip rupi....... liepsiu B kur krasteli prakrapstyti kad pamatyti koksledo storis....
va po sestadienio kai iki -21 jau ir patikimas tas ledas bus
va po sestadienio kai iki -21 jau ir patikimas tas ledas bus
na tik nesumastyk jau dabar eiti ciuzineti, bo dar baigsis, kaip tam seniui, kur neperseniausiai per telika rode, kad uzsimane pazvejoti, tai paskiau kaimynas trauke su virvem ir kopeciom
Papildyta:
siaip sodininkyste ir gelininkyste kaip hobis yra placiai paplites pasaulyje tarp turtingu ir garsiu zmoniu. si veikla teikia labai daug atgaivos dvasiai. as puikiai suprantu, kad ne visiems tai patinka, ypac tiems, kurie niekada to nebande ir isivaizduoja si uzsiemima kaip kazka purvino, fiziskai sunkaus ir pan. (asociacijos su kaimo mociuciu buroku ir bulviu darzais ir bijunu krumais )
Komentaras visiskai ne i tema
Niekas gi cia nesako, kad sodininkyste yra vargsu uzsiemimas bet ne visiems tas uzsiemimas privalo patikti
QUOTE(Nasty Fairy @ 2009 12 18, 13:51)
Siek tiek papriestarausiu Na as nezinau situacijos jusu soduose, bet pvz. pas mus, tai visi bendrijos nariai metesi pinigelius, kad tuos prudus iskasti. Ir ta zeme, kur yra tvenkiniai (jai jie nera sklype) ir kazkiek m aplink yra bendrojo naudojimo zeme. T.y. negalima aptverti priejimo prie prudu, nes visi turi teise prie ju prieiti ir naudotis
Kad galbut daugeliui mazai rupi tie tvenkiniai ir nedaug kas nori skirti pinigu ju prieziurai, tai sutinku Bet cia jau kita problema, net (bijau pameluoti) berods net neleidziama privatizuoti kazkokio ploto prie tvenkiniu
bet matai situose soduose kiek zinau tvenkiniai (nu koki ten tvenkiniai prudai nedideli kazkur 7m plotis ir 120m ilgis) buvo dar pries sodus, ir kai paskirste sodams zeme - niekas nenorejo imti prie tvenkinio, cia skaitesi prastesnes vietos, nes dar papildomos prieziuros reikes kai kur ir slaitai auksti, tai va niekam nesam skolingi uz tvenkiniu buvima, jei bendrija butu metus pinigelius - tada taip. dar daug babkyciu reikia i ta bala ideti kad kazkas panasaus i vtenkinuka gautusi, ka bendrija i tai? jiem neidomu - nera pinigu, tai jei as pasidarysiu kranta..... jei kalba eitu apie bendra su bendrija investicija - butu visai kita situacija.
bet zinot, kad ir netureciau as to prudo gale, nu nekiltu man mintis brautis pas svetimus zmones nes va as cia dabar maudytis noriu as geriau po slanga lietuti pasidarysiu, ar susipakavus i masina iki kokio didesnio tvenkinio pasoksiu.
as siuliau pirmininkei - davai darom talka, einam tvarkom tvenkinius, raunam zoles, sienaujam, renkam siuksles ir t.t. spekit kas nors norejo???
nu jei as aplink rozes apsiraviu ir vaismedzius visokius tai nelaikau saves sodininke ar darzininke. Bet uztai geles priduoda gyvumo ir grozio sklypui o tokie sklypai kur tik zole ir nei krumelio nei gelytes nei medelio tai man labai salti atrodo
bet aisku kiekvienam savo. Keliuose aruose dideliu sodininkystes nei darzininkystes igudziu anei laiko sanaudu nereikia....
bet aisku kiekvienam savo. Keliuose aruose dideliu sodininkystes nei darzininkystes igudziu anei laiko sanaudu nereikia....
QUOTE(Nasty Fairy @ 2009 12 18, 12:51)
Bet jai ir neleistu, tai as kaip bendrijos nare turiu teise eiti prie bet kurio bendrijos teritorijoje esancio prudo ir juo naudotis
Na ne per kaimynu sklypus aisku o keliu, nes prie visu prudu veda keliukas
Papildyta:
QUOTE(Gorada @ 2009 12 18, 13:02)
bet matai situose soduose kiek zinau tvenkiniai (nu koki ten tvenkiniai prudai nedideli kazkur 7m plotis ir 120m ilgis) buvo dar pries sodus, ir kai paskirste sodams zeme - niekas nenorejo imti prie tvenkinio, cia skaitesi prastesnes vietos, nes dar papildomos prieziuros reikes kai kur ir slaitai auksti, tai va niekam nesam skolingi uz tvenkiniu buvima, jei bendrija butu metus pinigelius - tada taip. dar daug babkyciu reikia i ta bala ideti kad kazkas panasaus i vtenkinuka gautusi, ka bendrija i tai? jiem neidomu - nera pinigu, tai jei as pasidarysiu kranta..... jei kalba eitu apie bendra su bendrija investicija - butu visai kita situacija.
bet zinot, kad ir netureciau as to prudo gale, nu nekiltu man mintis brautis pas svetimus zmones nes va as cia dabar maudytis noriu as geriau po slanga lietuti pasidarysiu, ar susipakavus i masina iki kokio didesnio tvenkinio pasoksiu.
as siuliau pirmininkei - davai darom talka, einam tvarkom tvenkinius, raunam zoles, sienaujam, renkam siuksles ir t.t. spekit kas nors norejo???
Na taip, visur soduose skirtingai su tais prudais.
Bet jai tas prudas bendras butu, tai kodel pas svetimus zmones?
man siaip net i sava pruda listi maudytis nesinoretu
Pas mus panasi situacija, iskasti iskase, na tik ne tokius didelius kaip pas jus (120m tai jau ezeras beveik ) bet tvarkyti ir priziureti lesu nera. Tai zmones patys pasitvarko kiek gali, nori. Bet uztverti, tai neturi teises vistiek, jai tai nera ju privati teritorija
QUOTE(murmur @ 2009 12 18, 13:03)
nu jei as aplink rozes apsiraviu ir vaismedzius visokius tai nelaikau saves sodininke ar darzininke. Bet uztai geles priduoda gyvumo ir grozio sklypui o tokie sklypai kur tik zole ir nei krumelio nei gelytes nei medelio tai man labai salti atrodo
Ne visiems tie gelynai patinka. Kam priduoda gaivumo, grozio, o kai kam, gal atrodo, kaip kapinese (kaip pas mus yra madinga)
As asmeniskai uz lygia grazia prievute su tam tikrais geliu akcentais Bet kai kaimyne mano prisodina tokiu aukstu geliu visa "paliana" ir paskiau man jas nesa, tai nei man ju reik, nei atsisakyti negrazu
As sodinu darza, tai man bent naudos buna, svogunu uzsiauginu, salotu, ridiku ir t.t.
Na kai ateis laikas tvarkyti aplinka, tai ir geliu kur nekur sodinsiu, bet negalvosiu, kad pas man dabar kazkas ypatingo ir pas visus turi buti panasiai
QUOTE(Nasty Fairy @ 2009 12 18, 13:17)
Ne visiems tie gelynai patinka. Kam priduoda gaivumo, grozio, o kai kam, gal atrodo, kaip kapinese (kaip pas mus yra madinga)
Tai labai individualu ir subjektyvu, skonio reikalas.
Įdomios diskusijos apie tvekinius Pas mus yra ežeras, padaryti priėjimai, visi, kas nori maudosi, ir yra tvenkinukas, jaučiu, panašus kaip jūs čia rašot- iš vienos pusės jis ribojasi su sklypu, o iš kitos- bendro naudojimo. Bet jei tvenkinukas iš visų pusių apribotas sklypais ir neturi atskiro priėjimo, tai tikrai nebūčiau laiminga, jei kažkas per mano kiemą vaikus vestų maudytis ten
visų skonis skirtingas
na, čia jau kaip pažiūrėsim Aš net vejos nepjaunu kieme, nes tam užtrunku geras tris valandas Su benzinine žoliapjove... vyras greičiau nupjauna, todėl jis tai ir daro, o apie gėles... yra jų šiek tiek pas mus, tai tikrai nedrįčiau teigi, kad nereikia įgūdžių pvz mano tame darželyje po dvejų vasarų nebėra tikriausiai pusės augalų, kuriuos ten radau Dalį išravėjau kaip piktžoles, dalį numarinau, dalį vyras netyčia nurėžė rudeniui ruošdamas Kai jau einu ravėti, tai tam paskiriu visą vakarą, o darželis tikrai nedidukas, bet kol tarp gėlių patupinėju, žemę supurenu, tai tik apsidairau, kad jau tamsu Taip kad, kad tikrai nesutinku, kad čia nereikia nei laiko, nei įgūdžių
QUOTE(murmur @ 2009 12 18, 12:03)
...Bet uztai geles priduoda gyvumo ir grozio sklypui o tokie sklypai kur tik zole ir nei krumelio nei gelytes nei medelio tai man labai salti atrodo
visų skonis skirtingas
na, čia jau kaip pažiūrėsim Aš net vejos nepjaunu kieme, nes tam užtrunku geras tris valandas Su benzinine žoliapjove... vyras greičiau nupjauna, todėl jis tai ir daro, o apie gėles... yra jų šiek tiek pas mus, tai tikrai nedrįčiau teigi, kad nereikia įgūdžių pvz mano tame darželyje po dvejų vasarų nebėra tikriausiai pusės augalų, kuriuos ten radau Dalį išravėjau kaip piktžoles, dalį numarinau, dalį vyras netyčia nurėžė rudeniui ruošdamas Kai jau einu ravėti, tai tam paskiriu visą vakarą, o darželis tikrai nedidukas, bet kol tarp gėlių patupinėju, žemę supurenu, tai tik apsidairau, kad jau tamsu Taip kad, kad tikrai nesutinku, kad čia nereikia nei laiko, nei įgūdžių
QUOTE(Burka @ 2009 12 17, 14:14)
Sveikutes,sodietes
tiek dziaugiaus savo "sodu",o dabar galvos skausmas tiksliau pasakius,ne sodu,o namu... pirmas sildymo sezonas,jau nesklandumai,salam...sian ir be vandens sedim...nauja statyba,sienos po truputi tai sen,tai ten skyla... visa gyvenima bute gyvene,mokomes name gyevnt,is kai kuriu dalyku nezinojimo,pinigine tustinam...bet tikiuos kad cia laikini nesklandumai,viskas bus ok,ir megausiuos toliau
Dije,kiek papildomai kainuoja vaikui prailgintoj but?
Pas mus buvo,nedidelis,siaip jei sklypo gale butu,tai gal ir buciau pamascius apie jo palikima,bet kad jis buvo planuojamo namo vietoj,tai tik pinigu daug surijo,kol jo atsikratem...
O siaip pas mus soduose vos ne kas keli sklypai po tvenkinuka,visi bendro naudojimo,nors daugelis aptverti(cia besiribojanciu sklypu savininkai nusprende,kad jei su jais ribojas,tai jau ir ju ),bet vienas salia yra,su labai geranorisku kaimynu,tai vaikai su tevelio prieziura,gales vasara mailiu zvejot
tiek dziaugiaus savo "sodu",o dabar galvos skausmas tiksliau pasakius,ne sodu,o namu... pirmas sildymo sezonas,jau nesklandumai,salam...sian ir be vandens sedim...nauja statyba,sienos po truputi tai sen,tai ten skyla... visa gyvenima bute gyvene,mokomes name gyevnt,is kai kuriu dalyku nezinojimo,pinigine tustinam...bet tikiuos kad cia laikini nesklandumai,viskas bus ok,ir megausiuos toliau
Dije,kiek papildomai kainuoja vaikui prailgintoj but?
Pas mus buvo,nedidelis,siaip jei sklypo gale butu,tai gal ir buciau pamascius apie jo palikima,bet kad jis buvo planuojamo namo vietoj,tai tik pinigu daug surijo,kol jo atsikratem...
O siaip pas mus soduose vos ne kas keli sklypai po tvenkinuka,visi bendro naudojimo,nors daugelis aptverti(cia besiribojanciu sklypu savininkai nusprende,kad jei su jais ribojas,tai jau ir ju ),bet vienas salia yra,su labai geranorisku kaimynu,tai vaikai su tevelio prieziura,gales vasara mailiu zvejot
Kaip gerai, kad pas mus nėra jokių tvenkinių. .. tai nereik derėtis su kaimynais ir dėl vaikų bijoti
Už 10 min. pėstute yra didelis Rokantiškių karjeras, ten stūkso vandnes telkinys. Ryte tylu, švaru, vakairais susirenka iš miesto, autiku privažiuoja jaunimėlio, nelabai kultūringo. Triukšmas, šiukšlų pilna.. Na tiesiog su vaikais nueinas pisiturkšti, bet aš nesimaudau. Gulinėti ir deginti ten irgi nelabai norisi, nes pakrantė statoka ir žolytės nerasta.
Burka, mums prailginta grupė kainuoja 9Lt/diena+5 Lt pietūs.
O su šildymu kolkas viskas čiki, pirmama aukšte 20, antram 18 per šituos šalčius. Norėtusi gal keliais laipsniais daugiau, bet yra kaip yra. Durų niekur nėra, tai vien iš garažo kiek šalčio papuola...
Na aš tai hamake su knyga supuos ne iš intelekto pertekliaus, o iš tingėjimo.
Nesu garsus žmogus- tai nesidomiu sodininkyste. Manau garsūs žmonės , tuo labiau turtingi samdo sodininkus, o patys gal pavaišto po išpuoselėtą sodą, kokią žolę išrauna, šaką sekatoriumi nukerpa ir eskaluoja kaip užsiimantys sodininkyste, Mano hobis, veikla ir gyvenimas šiuo metu- būti mama. : Bulvėm ir morkom laiko neturiu... Vaikystėj turėj tėvai 10 arų kolektyvinį- tai man tai asocijuojasi kaip su purvinu, fiziškai sunkiu užsiėmimu. O burokų ravėjimai pas močiutę kaime, tai išvis...
QUOTE(flight @ 2009 12 18, 10:13)
Na, man nepatinka gėlynai, daržai ir kt. Man labiau patinka knygas skaityti, negu žemėse raustis. Jei jums patinka - puiku
jei palyginti, kiek laiko skiriu vasarą knygoms ir gėlynams - nusveria žymia dalim skaitymas. Bet gi turiu tuos gėlynus, protingai 'padarytus'
QUOTE(country girl @ 2009 12 18, 10:31)
būtent, mes dar gyvenam postsovietiniu mąstymu ir kas svetur yra norma, mums dar tik su burokais ir tradiciniais bijūnų-rūtų darželiais asocijuojasi
QUOTE(flight @ 2009 12 18, 10:38)
Toną girdite JŪS - tokį, kokį norit girdėti
Tai aišku, pomėgiai skirtingi, visi mes skirtingi, ir valio. Man smagu su knyga ir neįsivaizduoju savęs atsipalaiduojančios darže, kažkam smagu su kauptuku, na ir puiku.
štai ir sakau, kad keistas mąstymas - niekas dienų dienas su kauptukais nesidarbuoja, bet gėlynai yra Viskas su saiku, tik tiek, kiek reikia, augalai tik tokie, kurie reikalauja mažai dėmesio, nors nežinantiems tai gali atrodyti egzotika. Ant betono ir trinkelių vasaros neįsivaizduoju
QUOTE(Will @ 2009 12 18, 12:55)
Taip kad, kad tikrai nesutinku, kad čia nereikia nei laiko, nei įgūdžių
pas mus tai roziu krumu keletas (gal kokios 7), o kitos visos geles buna vienmetes. Perku siltnamiuose pavasari jau zydincias arba pradedancias zydeti. Tai nors normaliai atrodo, neperauga neisstypsta, siemet sakiau gal dar i vazoniukus pasisodinsiu ant laipteliu pastatysiu ir pan. Man grazu kai zydi graziai skoningai sudeliotos gelytes dar bandysiu rozem medziu zieve barstyt siemet, sako neauga zole o ir siaip graziai atrodo
QUOTE(Gaudvilė @ 2009 12 18, 15:28)
jei palyginti, kiek laiko skiriu vasarą knygoms ir gėlynams - nusveria žymia dalim skaitymas. Bet gi turiu tuos gėlynus, protingai 'padarytus'
Na tai ir smagu, turėkit gi tuos gėlynus mūsų kaimynų gražus išpuoselėtas kiemas - dekoratyvinis baseinukas, vandens ir sausumos augalai augalėliai, medeliai, krūmeliai - tik ir sukasi kaimynė kiaurą dieną, tai karpo kažką, tai ravi, tai trešia, tai grebia, tai...Jai gerai - gal ji taip realizuoja save, savo kūrybiškumą. O man, pvz, to nereikia (nes profesija kūrybinė, tai niekam kitam energijos nelieka ). Mes turim žalią veją, eglutę (kuri dabar vaikų papuošta), jauną žirnmedį ir porą rožių krūmų - ir to pilnai pakanka, ir visam tam gėriui vienintelė priežiūra yra palieti, jei vasarą labai karšta. Jei reiktų daugiau nei palieti - neturėčiau turbūt, pakaktų vien vejos. Na ir? Kiekvienas renkasi ir gyvena pagal savus prioritetus...