Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimo soduose PLIUSAI ir MINUSAI (II dalis)

aha, tikrai Gorada, gal tu ir teisi blush2.gif
Atsakyti
yra bendraminciuose apzeldintoju tema, gali ten paparasyti patarimu, jos vistiek daugiau nusimano 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2009 12 09, 11:44)
Murmur  4u.gif  Manęs pvz. visiškai netraukia kapstymasis po gėlynus, daržų ravėjimas ir tūpčiojimas tobulinant kiemo aplinką.  blink.gif Turiu sau prasmingesnių ir įdomesnių užsiėmimų. Turiu darbą, kuruio dalį darau ir namuose. Taip pat ir du vaikus (vienas jau mokinukas), kuriuos galiu paleist žaist kieman ir ačiūdie, nestresuot dėl  vandens pavojaus.  smile.gif
Ojetau, pagalvojau - jei dienų dienas tektų leisti beravint gėlynėlius ir grėbstant takelius - išprotėčiau turbūt  doh.gif

keistas požiūris - turiu ne vieną 'gėlyną' ir lapuočiai auga, kurie rudenį gana nemažai lapų primėto, bet išprotėt visiškai nesiruošiu, nes... dienų dienas neraviu ir negrėbstau tongue.gif Kai su protu viskas daroma, daugiau laiko poilsiui skiriama, nei piktžolių ravėjimas.

Matau kaip kaimynai vargsta, todėl kartais net gėda, kad nemato susikuprinusios ir bedejuojančios laugh.gif
Atsakyti
Sveikutes,sodietes 4u.gif
tiek dziaugiaus savo "sodu",o dabar galvos skausmas doh.gif tiksliau pasakius,ne sodu,o namu... pirmas sildymo sezonas,jau nesklandumai,salam...sian ir be vandens sedim...nauja statyba,sienos po truputi tai sen,tai ten skyla... visa gyvenima bute gyvene,mokomes name gyevnt,is kai kuriu dalyku nezinojimo,pinigine tustinam...bet tikiuos kad cia laikini nesklandumai,viskas bus ok,ir megausiuos toliau biggrin.gif
Dije,kiek papildomai kainuoja vaikui prailgintoj but?
QUOTE(Nasty Fairy @ 2009 12 09, 11:52)
Na mes tiesa pasakius irgi jeskodami pirkti sodo sklypa ziurejome, kad nebutu jame prudo ar dar kokio vandens telkinio  blush2.gif Nors man labai grazu ir romantiska ir t.t. telkinys sode, bet del busimu vaiku saugumo ir savos ramybes vis tik rinkomes be ju  4u.gif

O siaip ateityje svajojame apie dideli surenkama karkasini baseina  bigsmile.gif

Pas mus buvo,nedidelis,siaip jei sklypo gale butu,tai gal ir buciau pamascius apie jo palikima,bet kad jis buvo planuojamo namo vietoj,tai tik pinigu daug surijo,kol jo atsikratem...
O siaip pas mus soduose vos ne kas keli sklypai po tvenkinuka,visi bendro naudojimo,nors daugelis aptverti(cia besiribojanciu sklypu savininkai nusprende,kad jei su jais ribojas,tai jau ir ju lotuliukas.gif ),bet vienas salia yra,su labai geranorisku kaimynu,tai vaikai su tevelio prieziura,gales vasara mailiu zvejot tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Burka @ 2009 12 17, 15:14)
O siaip pas mus soduose vos ne kas keli sklypai po tvenkinuka,visi bendro naudojimo,nors daugelis aptverti(cia besiribojanciu sklypu savininkai nusprende,kad jei su jais ribojas,tai jau ir ju lotuliukas.gif ),bet vienas salia yra,su labai geranorisku kaimynu,tai vaikai su tevelio prieziura,gales vasara mailiu zvejot tongue.gif

seip tai as is tu kaimyniu kur galvoja kad jei jau ribojasi - tai ner cia ko svetimiem vaikscioti....
mes vistik ir kranta tvarkom, liepteli pasidarem, zoles pastoviai zvejojam rankiojam, kai bus laisvu pinigeliu ir pasigilinsim. cia praktiskai musu kiemas, tai kaip dabar eis svetimi zmones mano pievutej gulineti ir maudytis???? o jei kokiam vaikui be prieziuros kas atsitiks tai man dar ir kalte reikes nesti? juk jei pro langus tvenkini matau, nereiskia kad svetimus vaikus dabosiu.....
ir seip kiema zadam susitvarkyti, visokiu dalykeliu dekoratyviniu prisistatyti, tai kaip dabar as isileisiu svetimus zmones? nu ne, etleiskite - yra Kauno marios uz 200 metru va ten prasom pliuskentis i valias....
kartais as bjauri bunu blush2.gif
Atsakyti
ar pati bandei pliuskentis tose Kauno mariose? smirda vanduo baisiai, nesvarbu ar zydi tuo metu ar ne, as net kojos ten nekisu bijau kad isbers doh.gif

pas mus prie pagrindinio tvenkinio kuriame visi maudosi yra smelio papludimys, tai ten visi ir pliuskenasi, dar ir is miesto atvaziuoja. Tai nepikta nei kiek kad kitam krante esantys namukai apsitvere iki pat vandens, ner ko ten landziot mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(murmur @ 2009 12 17, 19:40)
ar pati bandei pliuskentis tose Kauno mariose? smirda vanduo baisiai, nesvarbu ar zydi tuo metu ar ne, as net kojos ten nekisu bijau kad isbers  doh.gif

nu seip praejusia vasara kelis kart vaziavom su sunium pasiganyti pakrante (link virsuziglio), nu ir skaidrus tas vanduo buvo, nei msarves, nei kokiu zoliu, as nekalbu apie tuos bendrus pliazus. kur vasara suvaziuoja visa fauna i pazaisli.... labai smagiai su ciucium pasipliuskenom. bet cia gal todel kad jau buvo rudeniop.
koks dabar grazus kauno mariu vanduo - toks nuskaidrejes.... dar iki salciu cuca mano pleskenos.
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2009 12 17, 17:56)
nu seip praejusia vasara kelis kart vaziavom su sunium pasiganyti pakrante (link virsuziglio), nu ir skaidrus tas vanduo buvo, nei msarves, nei kokiu zoliu, as nekalbu apie tuos bendrus pliazus. kur vasara suvaziuoja visa fauna i pazaisli.... labai smagiai su ciucium pasipliuskenom. bet cia gal todel kad jau buvo rudeniop.
koks dabar grazus kauno mariu vanduo - toks nuskaidrejes.... dar iki salciu cuca mano pleskenos.

tai as cia turbut islepus tokia biggrin.gif man jis smirda visada doh.gif
Atsakyti
QUOTE(murmur @ 2009 12 17, 19:04)
tai as cia turbut islepus tokia  biggrin.gif  man jis smirda visada  doh.gif

Smirda smirda tos marios...As pati nesimaudau mariose, bet suniui leidziam megautis vandens malonumais smile.gif po maudyniu ir smirda kaip uz aciu... lotuliukas.gif Na bet cia jo tokia natura... cool.gif
Yra ir bendro naudojimo prudu paciuose soduose, bet ten apskritai kazkas baisaus... Vasara lb daznai vaikai maudosi..Nu bet sorry...Nuo to vandens mano suo buvo isbertas, o man kojos... doh.gif
Atsakyti
tuos du kartus kai as ten rudeni ilindau jokios ypatingos smarves nepastebejau. nzn mano suo iki gruodzio i tas marias lindo ir nei isberimu, nei kazkokios vandens smarves, aisku slapias kailis nelvepia..... bet jis nekvepia ir vonioj suslapinus su filtruotu vandeniu smile.gif
gal todel kad atvesus orams vanduo nuskaidreja, nustoja zydeti. pas mus tvenkinys visa vasara pasidenges visokia augmenija, o kai tik orai atvesta gali vakarais ant dugno ropojancius vezius stebeti...kazkaip neleidziu B ju gaudyti ir virti.... savam kieme tai kaip ir savas gyvis biggrin.gif
ziema vis nedrystu lipti ant to tvenkinio ciuzineti....o taip rupi....... liepsiu B kur krasteli prakrapstyti kad pamatyti koksledo storis....
va po sestadienio kai iki -21 jau ir patikimas tas ledas bus
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2009 12 18, 09:10)
tuos du kartus kai as ten rudeni ilindau jokios ypatingos smarves nepastebejau. nzn mano suo iki gruodzio i tas marias lindo ir nei isberimu, nei kazkokios vandens smarves, aisku slapias kailis nelvepia..... bet jis nekvepia ir vonioj suslapinus su filtruotu vandeniu smile.gif
gal todel kad atvesus orams vanduo nuskaidreja, nustoja zydeti. pas mus tvenkinys visa vasara pasidenges visokia augmenija, o kai tik orai atvesta gali vakarais ant dugno ropojancius vezius stebeti...kazkaip neleidziu B ju gaudyti ir virti.... savam kieme tai kaip ir savas gyvis biggrin.gif
ziema vis nedrystu lipti ant to tvenkinio ciuzineti....o taip rupi....... liepsiu B kur krasteli prakrapstyti kad pamatyti koksledo storis....
va po sestadienio kai iki -21 jau ir patikimas tas ledas bus

Mes ankstyva rudeni buvom prie mariu (cia pat vietoj - prie sodu), tai vanduo buvo lb stipriai nusedes ir zuvies dvokas... rolleyes.gif
Kaip minejau, suns kvapas - jo natura. Ir nieko nepadarysi... smile.gif
Kai jau isbandysit tvenkinio ledo stipruma - praneskit cool.gif bandysim ir mes tada pasiciuzint rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2009 12 17, 13:04)
keistas požiūris - turiu ne vieną 'gėlyną' ir lapuočiai auga, kurie rudenį gana nemažai lapų primėto, bet išprotėt visiškai nesiruošiu, nes... dienų dienas neraviu ir negrėbstau tongue.gif Kai su protu viskas daroma, daugiau laiko poilsiui skiriama, nei piktžolių ravėjimas.

Na, man nepatinka gėlynai, daržai ir kt. Man labiau patinka knygas skaityti, negu žemėse raustis. Jei jums patinka - puiku 4u.gif
Atsakyti