Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimo soduose PLIUSAI ir MINUSAI (II dalis)

QUOTE(flight @ 2009 12 09, 11:23)
O kodėl pavėsyje? Pas mus LT ir taip maža tos saulės, o jei dar pavėsyje - tai ir smėlis pastoviai drėgnas bus, ir vėsoka vakarais...
---
na, man vienas didžiausių gyvenimo name privalumų - kad galiu vaikus vienus saugiai paleist į kiemą. O jei lakstyt iš paskos ir pastoviai drebėt, ar neįlipo kuris į baseiną - tai  Turiu du vaikus ir iš patirties žinau, kad viena yra teorinis saugumas (pusės metro tvorelė  - bet kuris gudresnis vaikas nesunkiai ją įveiks) ir visai kas kita - praktika. Na, bet jei kažkam yra noro ir laiko tuos vaikus saugot kiekvieną minutę - tai kodėl ne...

Tiesa, apie drėgnumą nepagalvojau doh.gif Bet ant saulės šiaip nenoriu todėl, kad vaikas ten žaidžia ne 10 minučių , tai nelabai gerai ant tiesioginės saulės doh.gif Bet kol kas dėžės dar neturim, tai svarstymai, be to, bet kur jos irgi nepastatysi doh.gif lotuliukas.gif
Mūsų ta lauko pietų vieta, kur stalas, šašlykinė ir pan, yra pietų pusėje ant tiesioginės saulės, tai ten norisi būti tik vakare, kai saulė pasisuka. Jei draugai susirenka dieną, tai kraustomės į pavėsį ant žemės doh.gif Todėl ir apie dėžę taip svarstau.
---
Mes dėjom ne pusės metro, o aukštesnę tvorelę ax.gif Ir patys bandėm ją išversti lotuliukas.gif nesigavo, nes tvirtinom taip, kad būtų saugu ir ji būtų stabili. Visi vaikai skirtingi, bet mūsiškis, nebesidomi baseinu nuo tada, kai atsirado tvorelė. Jam įdomiau po aplink esančius gėlynus pasivaikščioti ir kokį žiedą nuskinti lotuliukas.gif
Šiaip jis dar per mažas, kad išleisčiau vieną būti kieme, todėl būnam kartu, bet aš nestoviu šalia jo schmoll.gif
Žinoma, jei galvočiau daryti baseiną ar ne, tai palaukčiau, kol vaikai paaugs, bet kai perkant jis jau buvo, tai didelių problemų nesukelia. Gal įtakos turi ir tai, kad vaikas jį matė VISADA, jis neatsirado ir netapo naujove. Beje, šalia esančių kaimynų baseinas irgi aptvertas panašiai, ten vaikų daug, amžius įvairus (maždaug nuo 1,5 iki 10), nei vienas niekada prie baseino nelenda schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 12 09, 14:21)
Tiesa, apie drėgnumą nepagalvojau  doh.gif  Bet ant saulės šiaip nenoriu todėl, kad vaikas ten žaidžia ne 10 minučių , tai nelabai gerai ant tiesioginės saulės  doh.gif 

Aiišku, kiekvienos šeimso įpročiai ir gyvenimo būdas skiriasi, bet rašau iš savos patirties: paprastai vasarą, kai pats karščiausias metas (liepa, rugpjūtis) - atostogaujama, ir ne namuose, o važiuojama prie jūros ar kur nors toliau. Taigi, tos karštosios saulės ne tiek jau daug ir lieka smile.gif O be to, kai vaikutis paaugs, turbūt leisit į darželį, taigi, kieme žais vakarais - įsivaizduokit rudens ar pavasario pavakarę, o beje, ir žiemą, sniego senių lipdymą. Tos saulutės oi kaip norėsis smile.gif
Aš net truputį gailiuosi, kad vaikų žaidimo aikštelę įrengėm ne pačioj karščiausioj kiemo vietoj (tvora meta nedidelį šešėlį) bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 09 gruodžio 2009 - 13:33
QUOTE(flight @ 2009 12 09, 13:32)
Aiišku, kiekvienos šeimso įpročiai ir gyvenimo būdas skiriasi, bet rašau iš savos patirties: paprastai vasarą, kai pats karščiausias metas (liepa, rugpjūtis) - atostogaujama, ir ne namuose, o važiuojama prie jūros ar kur nors toliau. Taigi, tos karštosios saulės ne tiek jau daug ir lieka smile.gif O be to, kai vaikutis paaugs, turbūt leisit į darželį, taigi, kieme žais vakarais - įsivaizduokit rudens ar pavasario pavakarę, o beje, ir žiemą, sniego senių lipdymą. Tos saulutės oi kaip norėsis  smile.gif
Aš net truputį gailiuosi, kad vaikų žaidimo aikštelę įrengėm ne pačioj karščiausioj kiemo vietoj (tvora meta nedidelį šešėlį) bigsmile.gif

Būtent, įpročiai skirtingi drinks_cheers.gif
Mes atostogaujam ne anksčiau rugojūčio pabaigos, tai visas likęs laikas- namie. Be to, mes gyvenam tarp kelių ežerų, tai ir važiuoti nebereikia, nes galim maudytis kasdien, ką daugelis kaimynų ir daro lotuliukas.gif Žinau, kad kieme daugiausiai žais savaitgaliais,nes darbo dienomis iš darželio grįžtam vėlokai unsure.gif
O žiemą tai taip, bet tada visas kiemas laisvas, nereikia smėlio dėžėj sėdėti tongue.gif Nes aš čia būtent dėžę pavėsyje norėčiau statyti blush2.gif Pripučiamą baseiną dedam ant saulės, čiuožyklėlę greičiausiai bus be lokalios vietos, tai galima keisti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2009 12 09, 11:44)
Murmur  4u.gif  Manęs pvz. visiškai netraukia kapstymasis po gėlynus, daržų ravėjimas ir tūpčiojimas tobulinant kiemo aplinką.  blink.gif Turiu sau prasmingesnių ir įdomesnių užsiėmimų. Turiu darbą, kuruio dalį darau ir namuose. Taip pat ir du vaikus (vienas jau mokinukas), kuriuos galiu paleist žaist kieman ir ačiūdie, nestresuot dėl  vandens pavojaus.  smile.gif
Ojetau, pagalvojau - jei dienų dienas tektų leisti beravint gėlynėlius ir grėbstant takelius - išprotėčiau turbūt  doh.gif

nu nera pas mus kilometrai tu gelynu, darzu isvis nera. Bet siaip kieme darbu nuolat pilna. Vaikai mokinukai visai kitas reikalas. Be to ir darbas naminis pas jus. Musu darbai mieste, vakarais vaikai tamsoj nebludija kieme, o savaitgali visi kartu darbuojames, ilsimes. Manoji trimete jau nelenda prie to baseino, atsibodo matyt. Be to maudynems turi savo toki kur dugna pasiekia. ateity planuojam nedidele pirtele lauke pasistatyti kad ir saltuoju ziemos sezonu tarnautu baseinas rolleyes.gif

Istikruju neturint didelio baseino ir planuojant ji isirengti siulyciau gerai pagalvoti. Ne del vaiku bet del investiciju (ji irengti brangu, valymo irenginiai sukasi laiks nuo laiko - ryja elektra, chemija kainuoja pinigus) ir apgalvot gerai ar uzteks vandens resursu jam atnaujinti laiks nuo laiko. Pas mus kadangi suliny vandens daug tai problemu nera, bet zinau atveju kad zmones net vonios namie pasistatyti negali nes vandens nera pakankamai.... doh.gif
Atsakyti
man tai reikia daržiuko, nors ir nemėgstu jo prižiūrėt, bet juk nepribėgiosi į parduotuvę (kuri artimiausia 2 km) morkos, petražolės ar svogūnų lukštų.....šiemet auginau (turėjau 3 lysves po 1x2 m.) morkas, žirnius, svogūnus, petražoles, mėtas, ramunėles ir dar kažkokius prieskonius, manau ir kitąmet tai turėsiu....labai gerai buvo...dar turime šilauogę, keletą krūmų serbentų, obelį, rudenį pasodinau 2 trešnes ir 50 braškių daigų, bet kažkodėl jaučiu kad neprigis.......bet visa tai auga ne vietoj, man negražu, o taip norisi suderinti ir grožį ir gėrį.....vėliau papaišysiu savo kiemo planą, gal padėsit, pasidalinsit patarimais kur ir ką daryt, nes man.pvz, kitam lengviau patart nei sau sugalvot doh.gif OK, merginos????????????? ax.gif

per laidą "derliaus kraitė sužinojau apie įskiepytus įvairiomis veislėmis vaismedžius, tai mastau, kad reiktų pasisodinti persiką (įskiepyta keliomis persikų veislėmis), taip pat toki uprincipu įskiepytą trešnę, slyvą ir kriaušę......tai turėčiau 5 vaismedžius (anas trešnes atiduočiau kaimynui)....dar už namo pavėsyje galvoju pasisodinti kletą margalapių aktinidijų ir dar saulutėje vieną šilauogę, nes labai labai patiko uogos.....jei kur išeitų paragauti koks skonis valgomųjų sausmedžių, tai ir tų porą krūmelių norėčiau...dar eilutės aviečių ir agrastų krūmelio....tai va tiek man reikia sutalpinti savo sklypuke lotuliukas.gif ir plius dar žaidimų vieta (supynės ir smėliadėžė)....vynuoges auginsiu ant segmentinės tvoros....

tik kažin kaip čia pavyks, ar bus kur praeiti lotuliukas.gif ....
Atsakyti
pas mus liko viena obelis (kitas iskasem), zemuogiu lysve, silauoges berods prie kaimyno tvoros auga. Daugiau visi augalai dekoratyviniai.
Gerai apgalvok kad uzauge tie vaismedziai neuzgriozdintu sklypo. Pas mus landsafto architektas buvo prisodines maumedziu, egliu tai gerai kad laiku persodinom ant valdiskos zemes, nes tie maumedziai dabar gal 7 metru aukscio doh.gif dar kadagys vienas yra iskerojes i visus sonus didziulis tai ankstyva pavasari iskasinesim doh.gif
Atsakyti
na va, tai ką aš pabraižiau apie savo sklypą g.gif kaip manot????????
user posted image
Papildyta:
ten tas ružavas kairėje-tai toks turimas vaikiškas medinis namukas, šalia smėlio dėžė ir supynės...
Atsakyti
Ilgakase thumbup.gif tai gal pas tave ten ne paprastas sodo sklypukas o visas ukininkes ukis biggrin.gif

Beje as irgi tos laidos gerbeja drinks_cheers.gif ir kaskarta paziurejus vis naujom idejom uzsikepu, tik gaila ner kur ju talpinti lotuliukas.gif O siaip noreciau visko to pacio, ka tu isvardinai blush2.gif Tik pas mus dar statybu stadija, tai neber man kur pasireiksti per daug. O ir apskritai dar nieko rimto nenoriu sodinti, nes zemes reikes stumdyti, dar paplanuoti daug ka. Tai laukiu nesulaukiu doh.gif O siaip darzeli toki miniatiurini turiu savo. Sakau bent laikinai, bet svogunu, salotu, ridikeliu, krapu, petrazoliu savo uzsiauginsiu blush2.gif Net ir pomidoru vysniniu turejau ir kelis agurkus lotuliukas.gif Dar neatsispiriau pagundai ir palei riba pasodinau 5 krumelius silauogiu, 3 avietes ir 1 agrasta bigsmile.gif
Atsakyti
aš tai visko noriu, man tai labai patinka visokios uogos ir vaisiai (aišk uvalgyt, ne prižiūrėt lotuliukas.gif ), bet ir dėl vaikų - juk norisi kad jie kuo sveikesnius produktus valgytų.....turėčiau pinigų atliekamų, savo ūkiui nusipirkčiau šalia esantį laisvą sklypą, deja. to neišeis padaryti, tai reikai kažkaip sutalpinti viską 6 aruose....aišku tokių naujienų, kaip aktinidos ir sausmedžiai galėčiau atsisakyti, o visa kita privalo būti......o tai dabar varvinu seiles į kaimynų sodus bežiūrėdama, kur jie turi kriaušių, trešnių, braškių verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Ilgakase @ 2009 12 09, 17:10)
aš tai visko noriu, man tai labai patinka visokios uogos ir vaisiai (aišk uvalgyt, ne prižiūrėt  lotuliukas.gif ), bet ir dėl vaikų - juk norisi kad jie kuo sveikesnius produktus valgytų.....turėčiau pinigų atliekamų, savo ūkiui nusipirkčiau šalia esantį laisvą sklypą, deja. to neišeis padaryti, tai reikai kažkaip sutalpinti viską 6 aruose....aišku tokių naujienų, kaip aktinidos ir sausmedžiai galėčiau atsisakyti, o visa kita privalo būti......o tai dabar varvinu seiles į kaimynų sodus bežiūrėdama, kur jie turi kriaušių, trešnių, braškių   verysad.gif

na pas mus ir dar aplinka nesutavrkyta, nėr tvoros, trinkelių, dar reikia ir žemių kelių mašinų užsivežti, tai irgi šią vasarą viską ką sodinau, tai tik "laikinai".....o tai ką nupiešiau, irgi daug ko nėra, tik planai ateičiai....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgakase: 09 gruodžio 2009 - 16:15
QUOTE(Ilgakase @ 2009 12 09, 15:30)
man tai reikia daržiuko...
---
per laidą "derliaus kraitė sužinojau apie įskiepytus įvairiomis veislėmis vaismedžius..

Petražoles ir ant palangės galima auginti tongue.gif šiaip , jei norisi, tai žinoma, kad geriau auginti savo drinks_cheers.gif
---
aš irgi mačiau, patiko bigsmile.gif Tik pagalvojau, kad man nelabai apsimoka, nes mūsų obelys senos, vyšnios irgi jau prigijusios, kelerius metus auga, neverta rauti lauk... doh.gif

QUOTE(murmur @ 2009 12 09, 15:43)
Gerai apgalvok kad uzauge tie vaismedziai neuzgriozdintu sklypo...

Vaismedžių aukštingumą galima pakoreguoti mirksiukas.gif Aš dažnai su baltu pavydu žiūriu į kaimynų obelį, kurios visus obuolius gali nuskinti aukštas vyras, arba žemesnis, pasilipęs ant nedidelio paaukštinimo wub.gif
Pas mus viename kampe auga sidabrinė eglutė, tai dabar ji man graži, bet didelės nepatinka ir nenoriu, kad užgriozdintų... išsiaiškinau, kad galima reguliuoti ir jos aukštingumą bigsmile.gif Dar kokius tris metus paauginsiu, o vėliau jau bandysiu stabdyti augimą aukštyn ax.gif

QUOTE(Ilgakase @ 2009 12 09, 16:05)
na va, tai ką aš pabraižiau apie savo sklypą  g.gif kaip manot????????

atrodo visko baisiai daug, kai surašinėta, bet įsivaizdavus tai visai gerai thumbup.gif
Atsakyti
aš tai niekad negyvenus name tarp didelių medžių, tai sunku man kažkaip įsivaizduot tą erdvę, kai viskas suaugs...bet ačiū už nuomones, labai laukiu kitų mergyčių pastebėjimų.....
Papildyta:
o dėl smėlio dėžės - saulėje ar ne...tai mano kaimynė padarė smėlio dėžė saulėkaitoje, bet kai reikia, kai labai kaitina, į kampą įstato didelį skėtį (na tie kur į stalus statosi), tai viskas labai gerai būna ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgakase: 09 gruodžio 2009 - 18:00
QUOTE(Ilgakase @ 2009 12 09, 20:02)
aš tai niekad negyvenus name tarp didelių medžių, tai sunku man kažkaip įsivaizduot tą erdvę, kai viskas suaugs...bet ačiū už nuomones, labai laukiu kitų mergyčių pastebėjimų.....
Papildyta:
o dėl smėlio dėžės - saulėje ar ne...tai mano kaimynė padarė smėlio dėžė saulėkaitoje, bet kai reikia, kai labai kaitina, į kampą įstato didelį skėtį (na tie kur į stalus statosi), tai viskas labai gerai būna  ax.gif

seip tai siulyciau paieskoti temu apie apzeldinima, sodininkyste ir pan., cia vistik ne apie tai tema - ten tikrai daugiau pasiulymu sulauksite.
Atsakyti