QUOTE(murmur @ 2009 12 08, 15:08)
manau kad ten buna apie puses metro grazi tvorele ir tiek.
Pas mus yra baseiniukas dekoratyvinis su fontaneliu, gylis gal kokie 60cm. Ir didelis baseinas maudynems, ten gylis gal 1,5m. Dydis jo pacio 3x5 metru. Bet ziema juose nebuna vandens. Vasara ir siaip neleidziu vaiko vieno bimbinet po kiema nes ir be baseino yra ka prisidirbti - pvz labai megsta vabaliukus visokius, nusisuk tik ir atsinesa jau sirse rankose dar belenko juk gali prisigalvoti, nuo laiptu nugriuti su supynem dantis issikul t.t. ir pan. Tiesiog manau atitinkamo amziaus vaikams reik atitinkamos prieziuros
ar jūs tikrai tikite, kad pusės metro tvorelė apsaugos vaikus nuo dekoratyvinio baseino??
Vabaliuko įkandimas ar nukritimas nuo laiptų nėra toks grėsmingas kaip tai, kas gali atsitikti baseiniuke... Nuo laiptų gali nukristi ir mamai stovint šalia...
Vasarą leidžiu vienus į kiemą ir jei dar reikėtų jiems iš paskos vaikščioti- tiesiog nieko nepasidaryčiau.
QUOTE(murmur @ 2009 12 08, 15:39)
gal kas zinot koks atstumas turi buti nuo kaimynu tvoros iki namo? isskaiciau kazkur kad 3metrai pas mus vienoj pusej gal metras tik koks iki ribos :u
3 metrai.
Bet, mano kaimynas pasistatė priestatą tarp kurio sienos ir mūsų tvoros 10cm. su savo priestatu jis netgi įlindo į sklypo ribą- taigi suma sumarum- 45 cm įlindo į svetimą sklypą.
Mūsų leidimo netik neklausė, bet ir paklaustas kas čia per statybos- pasakė- čia mano tvora.
Ir jei atrodo, kad LT vyksta nelegalių grubius pažeidimus turinčių pastatų nugriovimas- tai galiu pasakyti- tai visiška netiesa...tas nugriovimas išsitempia į metus, kitus, dešimtmečius... nėra tokio dalyko-griovimo...
QUOTE(murmur @ 2009 12 09, 00:02)
aciu uz padrasinima, kazkaip tures viskas issisprest, negriausim gi dabar naujo namo
Visai neseniai spaudoje buvo straipsnis, kaip moteriškė norint susitvarkyti namo dokumentus- turi jį nugriauti. Namas naujas, gražus įrengtas.... kaip baigėsi istorija- nežinau. Bet rašinio pabaiga prognozuota pesimistinė.
QUOTE(murmur @ 2009 12 09, 12:32)
tai aptveriat tvora kaip zoosode ir paleidziat pasiganyt ane
nzn kaip jusu et mano dukryte tai viskuo domisi, kieme pilna darbu - einu darau ir ji kartu. Kartu ravi gelynus, kartu sluoja takucius ir pan. Nekilo nei karto minties paleist palakstyt vaika i kiema o paciai kambary sedet telika ziuret
namie viska darom kartu, paskui kieme kartu visada
aisku pas kiekviena savi vaiku auklejimo ir auginimo metodai
Nežinau kaip jūsų, mano dukra prie manęs grėbiančios lapus pastovėjo gal 5 min ir nukūrė savais reikalais. Gėlynų, lysvių neturiu, bet manau irgi nestovėtų.
Paleidžiu į aptvertą kiemą, (kaip sakote :zoosode tai tebūnie- pas mus tvora apie 1,6, bet saugu užtat) kuriame NĖRA net mažiausio vandens telkinuko vaikus vienus ir dažnai. pati ne TV žiūriu, bet gaminu valgyti, tvarkausi. Vasarą jie nei minutę nebūna viduje. Turi savo žaidimų plotus,namelį, smelynę, batutą- tikrai nestoviu ir nebudžiu prie jų. O bendra veikla pas mus kartu- tai knygelių skaitymas, piešimas, lipdymas ir kt. lavinmaoji veikla. o veikla kieme- jų -išsilakstymo, išsidūkimo....
QUOTE(flight @ 2009 12 09, 12:44)
Murmur
Manęs pvz. visiškai netraukia kapstymasis po gėlynus, daržų ravėjimas ir tūpčiojimas tobulinant kiemo aplinką.
Turiu sau prasmingesnių ir įdomesnių užsiėmimų. Turiu darbą, kuruio dalį darau ir namuose. Taip pat ir du vaikus (vienas jau mokinukas), kuriuos galiu paleist žaist kieman ir ačiūdie, nestresuot dėl vandens pavojaus.
Ojetau, pagalvojau - jei dienų dienas tektų leisti beravint gėlynėlius ir grėbstant takelius - išprotėčiau turbūt
..jau geriau terasoj ar hamake paskaityti knygą. Aš irgi kažkaip dėl daržo esu prieš.