Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimo soduose PLIUSAI ir MINUSAI (II dalis)

QUOTE(Gorada @ 2009 12 08, 14:57)
jop, 3 metrai. dabar jum lieka tik susigalvoti istorija kodel taip arti statyti norite, tada bandyti praslysti su kaimyno notarisku sutikimu, kad jis nepriestarauja, kad namas stoves taip arti.
ir mane tai uzknisa toki po**stiski poziuriai......
dabar pvz jus eidami prasyti projektavimo salygu savado turesite isigyti topografine nuotrauka, tam kad ja gauti turesite issikviesti matininkus, o juos turesite papirkineti, kad jie toj toponuotraukoj nerodytu kad ten jau stovi tas namas....

tuo labiau sakykim bankas nereikalautu popieriu, nzn, man tai baisu butu pinigus kisti i daikta, kuris teisiskai neegzistuoja.

nu cia su pastatymu buvo ilga istorija, state tevai dabar baiginesim mes doh.gif

kaimynai sutinka viska pasirasyt, ju buvo atsiklausta pries statant mirksiukas.gif jei jau reikes papirkineti tai darysim taip kad uz pinigus iki galo visus popierius padarytu, t.y. iskart kad butu priduotas namas ir viskas, nes visu kiseniu neuzkisi doh.gif
Atsakyti
sėkmės popieriukų tvarkyme- pamatysit, viskas bus gerai 4u.gif

o aš svajoju kažką pas save turėti šešių arų sklypuke:
user posted image

Papildyta:
ir čia man labai gražu:

user posted image
Papildyta:
ir čia smagu:
user posted image
Papildyta:
P.s. mes labai lengvai susitarėme su matininku, kad nerodytų buvusio mūrinio sodo namuko ax.gif paskui jį tiesiog nugriovėke ir viskas...nieko papildomai mokėt nereikėjo, šiek tiek pasilaužė, bet nusileido blush2.gif
Atsakyti
Antra nuotrauka Ilgakasės labai graži.. wub.gif Man labai gražu apsodinti sklypai, kažkaip pabodę vien lygios pievelės ir miniatiūriniai augalai.. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilgakase @ 2009 12 08, 21:00)
sėkmės popieriukų tvarkyme- pamatysit, viskas bus gerai  4u.gif

o aš svajoju kažką pas save turėti šešių arų sklypuke:

aciu uz padrasinima, kazkaip tures viskas issisprest, negriausim gi dabar naujo namo unsure.gif

o del fontaniuku teraseliu tai visai realu, nera tiek mazai tie 6 arai kaip skamba 4u.gif pas mus irgi 6 arai, darzu nedarysim tai uzteks per akis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 12 08, 12:28)
o vidinėje kiemo pusėje dar renkam vietą smėlio dėžei ir čiuožyklėlei, sunkokas reikalas, nes norisi, kad būtų pavėsyje...

O kodėl pavėsyje? g.gif Pas mus LT ir taip maža tos saulės, o jei dar pavėsyje - tai ir smėlis pastoviai drėgnas bus, ir vėsoka vakarais...

QUOTE(Will @ 2009 12 08, 12:28)
Gaila, žinoma, bet tai juk tėvų neatsakingumas  4u.gif  Pas mus didžioji dauguma kaimynų turi dekoratyvinius baseinėlius ir visi jie, jei yra vaikų, yra aptverti. Mes vasarą irgi apsitvėrėm, ramu dabar  ax.gif

na, man vienas didžiausių gyvenimo name privalumų - kad galiu vaikus vienus saugiai paleist į kiemą. O jei lakstyt iš paskos ir pastoviai drebėt, ar neįlipo kuris į baseiną - tai doh.gif Turiu du vaikus ir iš patirties žinau, kad viena yra teorinis saugumas (pusės metro tvorelė biggrin.gif - bet kuris gudresnis vaikas nesunkiai ją įveiks) ir visai kas kita - praktika. Na, bet jei kažkam yra noro ir laiko tuos vaikus saugot kiekvieną minutę - tai kodėl ne...
Papildyta:
QUOTE(Amarilė.84 @ 2009 12 08, 23:21)
Man labai gražu apsodinti sklypai, kažkaip pabodę vien lygios pievelės ir miniatiūriniai augalai..  schmoll.gif

Man irgi labai gražu. O ypač gražu dideli, aukšti, šakoti medžiai, kurių šešiaariam sklype nepasisodinsi. Kita vertus, teisiog žolytė - labai patogu, vargo beveik nėra, priežiūra minimali. O su tais sodeliais, augalėliais - užsiknisimas... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 09 gruodžio 2009 - 11:20
QUOTE(flight @ 2009 12 09, 11:23)
na, man vienas didžiausių gyvenimo name privalumų - kad galiu vaikus vienus saugiai paleist į kiemą. O jei lakstyt iš paskos ir pastoviai drebėt, ar neįlipo kuris į baseiną - tai  doh.gif  Turiu du vaikus ir iš patirties žinau, kad viena yra teorinis saugumas (pusės metro tvorelė  biggrin.gif  - bet kuris gudresnis vaikas nesunkiai ją įveiks) ir visai kas kita - praktika. Na, bet jei kažkam yra noro ir laiko tuos vaikus saugot kiekvieną minutę - tai kodėl ne...

tai aptveriat tvora kaip zoosode ir paleidziat pasiganyt ane blink.gif doh.gif nzn kaip jusu et mano dukryte tai viskuo domisi, kieme pilna darbu - einu darau ir ji kartu. Kartu ravi gelynus, kartu sluoja takucius ir pan. Nekilo nei karto minties paleist palakstyt vaika i kiema o paciai kambary sedet telika ziuret doh.gif namie viska darom kartu, paskui kieme kartu visada mirksiukas.gif aisku pas kiekviena savi vaiku auklejimo ir auginimo metodai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(murmur @ 2009 12 09, 12:32)
tai aptveriat tvora kaip zoosode ir paleidziat pasiganyt ane  blink.gif  doh.gif  nzn kaip jusu et mano dukryte tai viskuo domisi, kieme pilna darbu - einu darau ir ji kartu. Kartu ravi gelynus, kartu sluoja takucius ir pan. Nekilo nei karto minties paleist palakstyt vaika i kiema o paciai kambary sedet telika ziuret  doh.gif  namie viska darom kartu, paskui kieme kartu visada  mirksiukas.gif  aisku pas kiekviena savi vaiku auklejimo ir auginimo metodai  unsure.gif

Murmur 4u.gif Manęs pvz. visiškai netraukia kapstymasis po gėlynus, daržų ravėjimas ir tūpčiojimas tobulinant kiemo aplinką. blink.gif Turiu sau prasmingesnių ir įdomesnių užsiėmimų. Turiu darbą, kuruio dalį darau ir namuose. Taip pat ir du vaikus (vienas jau mokinukas), kuriuos galiu paleist žaist kieman ir ačiūdie, nestresuot dėl vandens pavojaus. smile.gif
Ojetau, pagalvojau - jei dienų dienas tektų leisti beravint gėlynėlius ir grėbstant takelius - išprotėčiau turbūt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 09 gruodžio 2009 - 11:48
Na mes tiesa pasakius irgi jeskodami pirkti sodo sklypa ziurejome, kad nebutu jame prudo ar dar kokio vandens telkinio blush2.gif Nors man labai grazu ir romantiska ir t.t. telkinys sode, bet del busimu vaiku saugumo ir savos ramybes vis tik rinkomes be ju 4u.gif

O siaip ateityje svajojame apie dideli surenkama karkasini baseina bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nasty Fairy @ 2009 12 09, 12:52)

O siaip ateityje svajojame apie dideli surenkama karkasini baseina  bigsmile.gif

Mes irgi, kiekvieną vasarą vis pasvarstom apie surenkamą baseiną. Bet vėlgi, daug abejonių - ir dėl klimato (kiek realiai būtų naudojamas), ir dėl priežiūros (chemija vandeniui, dengti kas kart po maudynių, nes tuoj pat prikrenta ne tik lapų, bet ir pačių įvairiausių vabzdžių), ir dėl saugumo. Tai vis susilaikom... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(murmur @ 2009 12 08, 15:08)
manau kad ten buna apie puses metro grazi tvorele ir tiek.

Pas mus yra baseiniukas dekoratyvinis su fontaneliu, gylis gal kokie 60cm. Ir didelis baseinas maudynems, ten gylis gal 1,5m. Dydis jo pacio 3x5 metru. Bet ziema juose nebuna vandens. Vasara ir siaip neleidziu vaiko vieno bimbinet po kiema nes ir be baseino yra ka prisidirbti - pvz labai megsta vabaliukus visokius, nusisuk tik ir atsinesa jau sirse rankose  dar belenko juk gali prisigalvoti, nuo laiptu nugriuti su supynem dantis issikul t.t. ir pan. Tiesiog manau atitinkamo amziaus vaikams reik atitinkamos prieziuros  mirksiukas.gif

ar jūs tikrai tikite, kad pusės metro tvorelė apsaugos vaikus nuo dekoratyvinio baseino??

Vabaliuko įkandimas ar nukritimas nuo laiptų nėra toks grėsmingas kaip tai, kas gali atsitikti baseiniuke... Nuo laiptų gali nukristi ir mamai stovint šalia... rolleyes.gif
Vasarą leidžiu vienus į kiemą ir jei dar reikėtų jiems iš paskos vaikščioti- tiesiog nieko nepasidaryčiau.

QUOTE(murmur @ 2009 12 08, 15:39)
gal kas zinot koks atstumas turi buti nuo kaimynu tvoros iki namo? isskaiciau kazkur kad 3metrai  pas mus vienoj pusej gal metras tik koks iki ribos  :u

3 metrai.
Bet, mano kaimynas pasistatė priestatą tarp kurio sienos ir mūsų tvoros 10cm. su savo priestatu jis netgi įlindo į sklypo ribą- taigi suma sumarum- 45 cm įlindo į svetimą sklypą.
Mūsų leidimo netik neklausė, bet ir paklaustas kas čia per statybos- pasakė- čia mano tvora. blink.gif Ir jei atrodo, kad LT vyksta nelegalių grubius pažeidimus turinčių pastatų nugriovimas- tai galiu pasakyti- tai visiška netiesa...tas nugriovimas išsitempia į metus, kitus, dešimtmečius... nėra tokio dalyko-griovimo...

QUOTE(murmur @ 2009 12 09, 00:02)
aciu uz padrasinima, kazkaip tures viskas issisprest, negriausim gi dabar naujo namo 

Visai neseniai spaudoje buvo straipsnis, kaip moteriškė norint susitvarkyti namo dokumentus- turi jį nugriauti. Namas naujas, gražus įrengtas.... kaip baigėsi istorija- nežinau. Bet rašinio pabaiga prognozuota pesimistinė.

QUOTE(murmur @ 2009 12 09, 12:32)
tai aptveriat tvora kaip zoosode ir paleidziat pasiganyt ane  blink.gif  doh.gif  nzn kaip jusu et mano dukryte tai viskuo domisi, kieme pilna darbu - einu darau ir ji kartu. Kartu ravi gelynus, kartu sluoja takucius ir pan. Nekilo nei karto minties paleist palakstyt vaika i kiema o paciai kambary sedet telika ziuret  doh.gif  namie viska darom kartu, paskui kieme kartu visada  mirksiukas.gif  aisku pas kiekviena savi vaiku auklejimo ir auginimo metodai  unsure.gif

Nežinau kaip jūsų, mano dukra prie manęs grėbiančios lapus pastovėjo gal 5 min ir nukūrė savais reikalais. Gėlynų, lysvių neturiu, bet manau irgi nestovėtų.
Paleidžiu į aptvertą kiemą, (kaip sakote :zoosode tai tebūnie- pas mus tvora apie 1,6, bet saugu užtat) kuriame NĖRA net mažiausio vandens telkinuko vaikus vienus ir dažnai. pati ne TV žiūriu, bet gaminu valgyti, tvarkausi. Vasarą jie nei minutę nebūna viduje. Turi savo žaidimų plotus,namelį, smelynę, batutą- tikrai nestoviu ir nebudžiu prie jų. O bendra veikla pas mus kartu- tai knygelių skaitymas, piešimas, lipdymas ir kt. lavinmaoji veikla. o veikla kieme- jų -išsilakstymo, išsidūkimo....

QUOTE(flight @ 2009 12 09, 12:44)
Murmur  4u.gif  Manęs pvz. visiškai netraukia kapstymasis po gėlynus, daržų ravėjimas ir tūpčiojimas tobulinant kiemo aplinką.  blink.gif Turiu sau prasmingesnių ir įdomesnių užsiėmimų. Turiu darbą, kuruio dalį darau ir namuose. Taip pat ir du vaikus (vienas jau mokinukas), kuriuos galiu paleist žaist kieman ir ačiūdie, nestresuot dėl  vandens pavojaus.  smile.gif
Ojetau, pagalvojau - jei dienų dienas tektų leisti beravint gėlynėlius ir grėbstant takelius - išprotėčiau turbūt  doh.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
..jau geriau terasoj ar hamake paskaityti knygą. Aš irgi kažkaip dėl daržo esu prieš. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2009 12 09, 12:59)
Bet vėlgi, daug abejonių - ir dėl klimato (kiek realiai būtų naudojamas), ir dėl priežiūros (chemija vandeniui, dengti kas kart po maudynių, nes tuoj pat prikrenta ne tik lapų, bet ir pačių įvairiausių vabzdžių), ir dėl saugumo. Tai vis susilaikom... rolleyes.gif

Na jo, del situ dalyku tikrai verta pamastyti g.gif bet pasvajoti, tai pasvajojam biggrin.gif

QUOTE(dije @ 2009 12 09, 13:29)
Aš irgi kažkaip dėl daržo esu prieš. rolleyes.gif

Na as tai biski ir uz lysvele ir net gi gal but uz nedideli siltnamiuka sode (jai iseis visa ta geri italpinti i 6 arus bigsmile.gif ) blush2.gif biggrin.gif , bet su visa kita posto dalim tai 100% sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Nasty Fairy @ 2009 12 09, 13:37)
Na jo, del situ dalyku tikrai verta pamastyti  g.gif  bet pasvajoti, tai pasvajojam  biggrin.gif
Na as tai biski ir uz lysvele ir net gi gal but uz nedideli siltnamiuka sode (jai iseis visa ta geri italpinti i 6 arus  bigsmile.gifblush2.gif  biggrin.gif , bet su visa kita posto dalim tai 100% sutinku  drinks_cheers.gif

Patikekit manim - telpa ir darziukas ir siltnamiukas smile.gif
Pas mus 6.5 aro zemes. Ir jame yra ir darziukas (6x3metro), ir tokio pacio dydzio siltnamis, ir dar pora lysveliu braskiu rolleyes.gif ir likusi erdve - pieva ir kelios obelys cool.gif
Kai atsikraustem - isnaikinau visus gelynais vadinamus sabakstynus. Ir nesigailiu. Dabar kai paziuriu i kiemuka - neuzgrustas, vietos daug pasidukt, ir derlium savo pasimegaujam wub.gif
Zinoma, pievele pjauti uztrunka jau geras pusdienis... kartais ir ilgiau... doh.gif
Beja, galvojam kieme pasistatyti kubila (cia daugiau vyras taip spangalioja).. Ziemos metu, kai aplink sninga, o tu lauke guli garuojanciam kubile... gal ir nieko mintis... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MoonDark: 09 gruodžio 2009 - 13:13