Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimo soduose PLIUSAI ir MINUSAI (II dalis)

QUOTE(Loveco @ 2010 04 14, 16:20)
paklausti ko? juk jis ne matininkas smile.gif viskas ten aisku, ismatuota- virsplotis gaunasi beveik du arai, ir ne maziau smile.gif max ka galima iteisinti, tai vietoj pirminio 6,9- 7,4, daugiau atseit neleidziama. Kazkaip maniau, kad galima ta virsploti issipirkti, mum gaunasi viso 8,8 arai, izemetvarka skambino vyras, sako ok, o va kita moteris irgi tuose reikaluose besisukanti, sako, kad ne.

reikia mum nusamdyti toki zmogu kaip gorada- tuoj viskas butu sutvarkyta  tongue.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

klausimas kodel negalima g.gif mano giminaiciai sode salia saves 5 arus "dasipirko" (ten toks kaip uzleistas berzynas salia buvo tarp sklypu) g.gif per viesa susirinkima suderine su pirmininku. ar tie arai ne sodu bendrijos o uz jos ribu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mijos mama @ 2010 04 13, 16:17)
zodziu reikalas tas,kad reikia vandentiekio....kaip jus isitaiset ?galvojom sklepe vone darysti su tualetu...bet tada backa kanalizacijos reikes giliai i zeme kasti,kaip ir nepatogu g.gif sako tevai priestata stayti g.gif bet jei pamatus issipilam tik sia vasara,tada sunkei ir kitais metais spejam isikelti g.gif nzn....k

čia ne patogume netgi klausimas -
panagrinėkite standartinių bačkų sertifikatus ir garantines sąlygas . Galite sužinoti įdomių dalykų. Pvz, kad bačkos negalima užpilti daugiau kaip 60cm... Jei bačką reikia įkasti giliau, tai turite du variantus:
A.užkasate, prarandate garantijas ir ramų miegą;
B.užsakinėjate bačką pagal spec.užsakymą, sutvirtintomis sienelėmis ir atsparesnę gniuždymui. Tai kainuos ...
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2010 04 14, 13:59)
O kas tą keliuką užtvėrė? Tą spyną pakabino? Ar legalu taip?  Ar tai leidžiama? aš kiek žinau sodo visą teritoriją aptverti galima, bet keliukai, pravažiavimai mano manymu turi būti laisvi, neužrakinti ir galimi naudoti visiems. ČIA tik mano nuomonė....bet žinoma linkiu, jums, kad atsirastų kitas keliukas, o tas 2 ha savininkas paliktų jūsų keliuką ramybėje.

Pas mus irgi yra toks keliukas su vartais ir spyna, lyg akligatvis į mišką, bet ten yra atsarginis kelias jei koks gaisras ar pan., kad galėtų privažiuoti iš kitos pusės. Kraštiniai kaimynai buvo sumąstę tą keliuką "prichvatizuoti" ir pasididinti savo plotą ar ką ten pasidaryti, bet visi užprotestavo, nes jis priklauso visai bendrijai. Na ir atsargumo dėlei negalima jo uždaryti. Kiek ten galioja a la servitutai nežinau, bet jei yra SB plane tas keliukas, jis negali dingti.
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2010 04 14, 12:59)
O kas tą keliuką užtvėrė? Tą spyną pakabino? Ar legalu taip?  Ar tai leidžiama? aš kiek žinau sodo visą teritoriją aptverti galima, bet keliukai, pravažiavimai mano manymu turi būti laisvi, neužrakinti ir galimi naudoti visiems. ČIA tik mano nuomonė....bet žinoma linkiu, jums, kad atsirastų kitas keliukas, o tas 2 ha savininkas paliktų jūsų keliuką ramybėje.

turėjau omeny, kad tas keliukas yra skirtas tik tiem 4 sodų bendrijos sklypų savininkams, už tvoros to keliuko ir nėra.Nėra ten jokio apvažiavimo, ar priėjimo gaisrininkams Sovietiniais metais,kai aptvėrėm visą sodo bendriją tokia geležine tinkline tvora, kas turėjo sodo sklypus šalia miškelio pasidarė vartelius ir susidėjo spynas...o už vartelių ta žemė buvo niekieno, tad pagrybaut galėjo eiti...o dabar taip imt ir nulaužt spynas ir pan.... reik gilaiu aiškintis... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramunėlė*: 14 balandžio 2010 - 20:07
Mūsų sklypas kraštinis, tai taip pat pasidarėme vartelius į mišką, turime tvorą normalią.
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 04 14, 16:20)
paklausti ko? juk jis ne matininkas smile.gif viskas ten aisku, ismatuota- virsplotis gaunasi beveik du arai, ir ne maziau smile.gif max ka galima iteisinti, tai vietoj pirminio 6,9- 7,4, daugiau atseit neleidziama. Kazkaip maniau, kad galima ta virsploti issipirkti, mum gaunasi viso 8,8 arai, izemetvarka skambino vyras, sako ok, o va kita moteris irgi tuose reikaluose besisukanti, sako, kad ne.

reikia mum nusamdyti toki zmogu kaip gorada- tuoj viskas butu sutvarkyta  tongue.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

o gal per kelis kartus galima?
Pas mus jau ne pirmą kartą (berods kartą ar du per metus) pakabina skelbimą, kad norintys gali išsipirkti su sklypu besiribojančios žemės gabaliukus. Tie gabaliukai labai maži, tai gal yra riba, kiek per kartą galima? Aš niekad konkrečiai nesidomėjau, nes aplink mus viskas išpirkta lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2010 04 14, 16:44)
čia ne patogume netgi klausimas -
panagrinėkite standartinių bačkų sertifikatus ir garantines sąlygas . Galite sužinoti įdomių dalykų. Pvz, kad bačkos negalima užpilti daugiau kaip 60cm... Jei bačką reikia įkasti giliau, tai turite du variantus:
A.užkasate, prarandate garantijas ir ramų miegą;
B.užsakinėjate bačką pagal spec.užsakymą, sutvirtintomis sienelėmis ir atsparesnę gniuždymui. Tai kainuos ...

nu taip ...zodziu niuansu yra smile.gif kazkaip mastom kas ten kaip geriau darytis g.gif vis dar neapsisprendziam ka cia daryti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mijos mama @ 2010 04 15, 20:15)
nu taip ...zodziu niuansu yra smile.gif kazkaip mastom kas ten kaip geriau darytis g.gif vis dar neapsisprendziam ka cia daryti doh.gif

del vandentiekio nuoteku klausimu jus pakonsultutou koks projektuotojas, visos didesnes santechnikos imones turi tokius, kurie gali paskaiciuoti, velgi nuotekas siurbliais buna galimybe ir auksciau pakelti, tik ar jum to reik ir ar atsipirks...
kitas klausimas turekit omeny kad ta backa normaliai gyvenant daznokai vesti reikes, nu nebent didele butu... pas mane kai vonia dviviete, ir megstu pilnoj pasiteskenti tai vargas su backom butu.... ir seip daug vandens sunaudojam, suni beveik kasdien po misko maudom, jei indaploes nekuriu ir indus pasitaskydama plaunu....
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2010 04 16, 11:10)
del vandentiekio nuoteku klausimu jus pakonsultutou koks projektuotojas, visos didesnes santechnikos imones turi tokius, kurie gali paskaiciuoti, velgi nuotekas siurbliais buna galimybe ir auksciau pakelti, tik ar jum to reik ir ar atsipirks...
kitas klausimas turekit omeny kad ta backa normaliai gyvenant daznokai vesti reikes, nu nebent didele butu... pas mane kai vonia dviviete, ir megstu pilnoj pasiteskenti tai vargas su backom butu.... ir seip daug vandens sunaudojam, suni beveik kasdien po misko maudom, jei indaploes nekuriu ir indus pasitaskydama plaunu....

aš tik norėjau pasitikslinti- o kas yra didelė bačka? rolleyes.gif 10 kubų čia didelė ar vidutinė skaitosi?
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2010 04 16, 12:39)
aš tik norėjau pasitikslinti- o kas yra didelė bačka?  rolleyes.gif  10 kubų čia didelė ar vidutinė skaitosi?

is tiesu apie backu dydzius nesu kompetetinga kalbeti smile.gif neturiu tokios, BVI pas mane. bet vienas naujos statybos namuko savininkas kazkurioj temoj skundesi, kad ir vandeni tenka taupyti ir isvezineti daznai. todel ir iskeliau toki klausima.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti