Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimo soduose PLIUSAI ir MINUSAI (II dalis)

QUOTE(dije @ 2010 04 13, 10:29)
Na rietis niekas nesirieja  rolleyes.gif ...neturim ir laiko ir noro ir nervų kainuoja..yra kaip yra.. Tiesiog- aš norėjau pasakyti- reglamentas LT soduose dažnai ir lieka reglamentu, o realybė visai kitokia. Ypač senieji sodininkai daro ką nori ir kaip nori..jaučiais savo padėties šeimininkais....o 5 cm, ar 10..čia jau principo reikalas..tiesa tas pats kaimynas savo keliuką buvo pasidaręs puse metro pagal visą keliuko ilgį įvaręs į mūsų sklypą..ir dar rėkojo- kad mes neteisūs..žodžiu- niekam nelinkiu tokių kaimynų..aišku bitės ant sklypo ribos dar blogiau..ar šiukšlės...todėl mes tai būtinau dalyvausim DAROM2010 akcijoje, nes pastebėjau, kad miškelyje irgi yra pamėtyta maišeliokų su buitinėmis atliekomis...  verysad.gif

čia išties problema doh.gif Visa laimė, kad mes tokios neturim , bet kai ruošėmės pirkti, tai gerai pamenu, kad buvom vienoj vietoj ir ten apsižiūrėjau, kad kaimynų garažas taip keistai pastatytas- vartai atsukti į tą parduodamo sklypo pusę, reikia per jį važiuoti, kito kelio nėra. Kai paklausiau kaip čia taip, man pradėjo aiškinti, kad tie kaimynai niekada nevažinėja ir t.t. lotuliukas.gif Tai kai pagalvoji... nusiperki tokį ir paskui vargsti su keliuku vidury savo kiemo gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2010 04 13, 08:36)
taip panos, nepagalvokit, kad man siuksles ziurineti patiko.... bet vakar jau su vyru stabtelejom prie tos kruvos... nu o gal ka dar pamatysim - juk ryt pasiamtymas su inspektorium, ir nepatieksti... radom masinos draudima su tos pacios p. Laimos adresu, telefonu ir asmens kodu:) kiti dokai irgi buvo uzvadinti laimos tai itariu cia ta pati.... nu ciekavu ka inspektorius pasakys, nes zinau kad jei jau randa irodymu taip nebepaleidzia. mano vyro bendradarbis kazkada kazka ismete, lygiai taip pat kazkas rado jo kontaktus tose siukslese, gavo jis bauda 200 lt (kas yra niekis) bet jis dar buvo ipareigotas sutvarkyti visa ta siukslyna, ir pristatyti sutarti su svara - kur tas siuksles padejo smile.gif
tikiuosi ir as tokio rezultato.

loveco... o del tos kovos su malunais... taip is kart nurasai mano pastangas? kai noriu as labai daug galiu  mirksiukas.gif turetume lietuvoj daugiau aktyviu ir teigiamu zmoniu - gyventi graziau butu... o dabar visi tik skundziasi ir visiskai nieko nedaro....

nenurasau, mieloji... ne schmoll.gif bandau jau kelinta karta pasakyti, kad neturiu tiek patirties, jegu, atkaklumo, kad viens du ir viska sutvaryciau, arba eiciau iki galo ir rasciau teisinguma smile.gif todel MAN tai kova su vejo malunais biggrin.gif as net istatymu gerai perskaicius kartais nesuprantu biggrin.gif doh.gif ka kalbeti apie aukstuju instanciju lankyma..tiesiog siuo metu toks periodas man, turiu kitu reikalu biggrin.gif
Atsakyti
sveikutes,

atradau tema i tema biggrin.gif

va mes planuojam kita vasara,ant rudens jau issikelti i soda...tevai turi nebloga,pakankamai vietos....zodziu reikalas tas,kad reikia vandentiekio....kaip jus isitaiset ?galvojom sklepe vone darysti su tualetu...bet tada backa kanalizacijos reikes giliai i zeme kasti,kaip ir nepatogu g.gif sako tevai priestata stayti g.gif bet jei pamatus issipilam tik sia vasara,tada sunkei ir kitais metais spejam isikelti g.gif nzn....kaip jus merginos viska susirogazinuojat?

as tai gyventi sode matau tik pliusus,minusu man mazai thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos merginos....esam užsiparinę... blush2.gif dėl savo sodų keliuko. Už sodų ribos,už tvoros vienas diedas nusiporkao 2 ha žemės, nulupo spyną nuo tvoros, kurio keliukas veda į miškeliį (buvom tos gatvelės 4 nariai įsidėję, kad viskokei bomžai nevaikščiotų)...ir tame savo sklype žada statyt namą, bet sklypas tai ne sodo ribose, o kelias eian pro mus....visai neidomu daros. mes nieko tokio,kad dar viena mašian pravažiuos pro mus, bet įtariam ,kad 2 ha ....tai jau galbūt koks tai pramogų centras gali išdygti. nesinori,kad srautas mašinų ir pan važinėtų. gal kas gali pasakyti kur reiaki kreitptis....ir išsiaiškinti tokisu dalykus..apie tą kelią..gi jei yra žemė, tegulrūpinas savo atvažiavimu.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunėlė* @ 2010 04 13, 18:49)
Sveikos merginos....esam užsiparinę... blush2.gif  dėl savo sodų keliuko. Už sodų ribos,už tvoros vienas diedas nusiporkao 2 ha žemės, nulupo spyną nuo tvoros, kurio keliukas veda į miškeliį (buvom tos gatvelės  4 nariai  įsidėję, kad viskokei bomžai nevaikščiotų)...ir tame savo sklype žada statyt namą, bet sklypas tai ne sodo ribose, o kelias eian pro mus....visai neidomu daros. mes nieko tokio,kad dar viena mašian pravažiuos pro mus, bet įtariam ,kad 2 ha ....tai jau galbūt koks tai pramogų centras gali išdygti. nesinori,kad srautas mašinų ir pan važinėtų. gal kas gali pasakyti kur reiaki kreitptis....ir išsiaiškinti tokisu dalykus..apie tą kelią..gi jei yra žemė, tegulrūpinas savo atvažiavimu.. g.gif

drinks_cheers.gif
jei 2 ha žemės yra už sodų ribu, tai ir ivaziavimas turi buti atskiras (pas ji plane turi buti pazimetas), as taip manau
gal pirmai pas pirmininke paklausk
Atsakyti
bet jei sdu keliukas yra ant valstybines zemes tai teoriskai juo vazineti gali visi. Be to kolkas ant tos zemes kaip suprantu nera jokiu pastatu prie kuriu butu pastovus vaziavimas, tai gali traktuoti kad zmogus kelis kart keliuku pravaziavo o jus keliat triuksma g.gif abejoju ar be savininko sutikimo gali jus informuot kas ten bus statoma unsure.gif
Atsakyti
tai va manosiuksliu istorija smile.gif vakar palikau info inspektoriui, klausiau kada susisiekti kad papasakotu kaip sekas, sake dar sia savaite susisieks su policija del duomenu patikslinimo ir sius jai saukima atvykti, tai kitos savaites pradzioj galiu skambintis smile.gif pasipasakos. vat
Atsakyti
prikolas, gorada smile.gif smile.gif idomu kaip cia vystysis viskas smile.gif

o mes gavom zinute is vienos matitinkes (ne musu, siaip siulesi padeti), kad zemetvarkoj pasiklause, ir virsplocio (1,2 aro) issipirkti neleis. Nesamone kazaip, mum ten pat sake, kad leis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 04 14, 12:05)
prikolas, gorada smile.gif smile.gif idomu kaip cia vystysis viskas smile.gif

o mes gavom zinute is vienos matitinkes (ne musu, siaip siulesi padeti), kad zemetvarkoj pasiklause, ir virsplocio (1,2 aro) issipirkti neleis. Nesamone kazaip, mum ten pat sake, kad leis  doh.gif

jus pirmiausia sodu pirmininko paklauskite wink.gif
Atsakyti
O kas tą keliuką užtvėrė? Tą spyną pakabino? Ar legalu taip? Ar tai leidžiama? aš kiek žinau sodo visą teritoriją aptverti galima, bet keliukai, pravažiavimai mano manymu turi būti laisvi, neužrakinti ir galimi naudoti visiems. ČIA tik mano nuomonė....bet žinoma linkiu, jums, kad atsirastų kitas keliukas, o tas 2 ha savininkas paliktų jūsų keliuką ramybėje.
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2010 04 14, 14:59)
O kas tą keliuką užtvėrė? Tą spyną pakabino? Ar legalu taip?  Ar tai leidžiama? aš kiek žinau sodo visą teritoriją aptverti galima, bet keliukai, pravažiavimai mano manymu turi būti laisvi, neužrakinti ir galimi naudoti visiems. ČIA tik mano nuomonė....bet žinoma linkiu, jums, kad atsirastų kitas keliukas, o tas 2 ha savininkas paliktų jūsų keliuką ramybėje.

pas mus tai jeigu yra koks akligatvis tai sodininkai susimete ir ta kampa tai kokiu slagbaumu tai vartais uzdare.... ir ka tu jiems? zmonem ramiau kad svetimi nevazines, siuksliu is masinos neismes, as gal ir uz. tik kai jau atsiranda naujas oretendentas i keliuka tenka dalintis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2010 04 14, 11:40)
jus pirmiausia sodu pirmininko paklauskite wink.gif

paklausti ko? juk jis ne matininkas smile.gif viskas ten aisku, ismatuota- virsplotis gaunasi beveik du arai, ir ne maziau smile.gif max ka galima iteisinti, tai vietoj pirminio 6,9- 7,4, daugiau atseit neleidziama. Kazkaip maniau, kad galima ta virsploti issipirkti, mum gaunasi viso 8,8 arai, izemetvarka skambino vyras, sako ok, o va kita moteris irgi tuose reikaluose besisukanti, sako, kad ne.

reikia mum nusamdyti toki zmogu kaip gorada- tuoj viskas butu sutvarkyta tongue.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti