Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimo soduose PLIUSAI ir MINUSAI (II dalis)

Sveiki ir sveikos,
Aš vis įlendu į šitą skyrelį "pasiterapinti" dėl gyvenimo soduose biggrin.gif
Bandau nusiteikti ir rasti vien tik pliusus, nes greit pradėsim judėti link gyvenimo sode idėjos realizavimo.

Mūsų sodo istorija labai graži. Kai aš buvau mamos pilve ji gavome ir tais laikais ten buvo pastatytas nuostabaus grožio ir nenugriaunamo tvirtumo namas, požeminis garažas, pora šiltnamių muriniais pamatais doh.gif tongue.gif Tai buvo ANAIS laikais. Dabar, kai norėtume ten gyventi, vat tas namas (ir visi kiti pastatai) ir yra didžiausias mūsų kliuvinys, o tėvam - begalinis sielvartas, nes mes norime jį griauti ir nauja namą statyti toki, kokį patys įsivaizduojam ir nesitaikyti nei prie senu pamatų, nei prie kitų senos statybos apribojimų (kiek pažįstamu rekonstravo namukus, tiek spjaudosi iki šiol ir sako, kad dabar nė už ka taip nedarytų smile.gif ) net vietą kitą išrinkom namui.
Kaimynai jau kaip ir žinomi daugybe metų, visokių yra. Prie minusų gal ir tai, kad aplink mūsų sklypą vien tikri sodininkai - pensininkai, kurie žiemai užkala langus kartonais, peržegnoja ir dingsta geram pusmečiui biggrin.gif bet galbūt tai kaip tik kažkada bus pliusas.
Apšvietimo nėr, bet pagrindiniai keliukai asfaltuoti.

Viskas smagu, tik dabar kelis mėnesius prašom čia rašyti tik optimistines nuomones, dėti gražias nuotraukytes su voverytėm, rašyti kokie laimingi jūsų vaikai, nes man nusimato sunkus metas doh.gif Reikia palaikymo drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Odilija5: 27 vasario 2010 - 13:31
Sveiki.
Norejau visu paklaust, ar dar elektra soduose pigiau?
Atsakyti
QUOTE(meistras1 @ 2010 02 27, 17:49)
Sveiki.

na mes,gyvenantys sode,uz elektra mokam kaip ir visi LT gyventojai,turintys vientarifi trifazi skaitliuka-po 0,45ct/kWh smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sechmeta: 27 vasario 2010 - 17:57
parasiau i kita tema savo klausimuka apsvarstymams smile.gif nebuvau tikra, i kuria tema rasyt, bet noreciau sulaukti komentaru del ivaziavimo puses prie sklypo ir patogumo/ nukasimo sniego ziema ir pan. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(meistras1 @ 2010 02 27, 17:49)
Sveiki.

O ka,ji buvo kada nors pigiau????Nepamenu.
Atsakyti
Sveiki visi.
Pas mus ką tik elektrą pajungė porą val. buvo dingus. Kitoj sodų bendrijoj esančioj šalia kažkokia avarija buvo. Tai sėdėjau su vaikais prie žvakės. Gerai, kad dar tokią atradau. ( O vyras komandiruotėj verysad.gif tai nelabai jauku buvo) Tai va reikės pasirūpint ateity visokiais prietaisais ir aišku žvakės ne pro šalį.
Atsakyti
QUOTE(VIP @ 2010 02 27, 22:59)
Sveiki visi.
Pas mus ką tik elektrą pajungė porą val. buvo dingus. Kitoj sodų bendrijoj esančioj šalia kažkokia avarija buvo. Tai  sėdėjau su vaikais prie žvakės. Gerai, kad dar tokią atradau. ( O vyras komandiruotėj verysad.gif  tai nelabai jauku buvo) Tai va reikės pasirūpint ateity visokiais prietaisais ir aišku žvakės ne pro šalį.

Vakare išties nejauku...
Bet šiaip tokių atjungimų ir mieste pasitaiko ax.gif Net ir tuose rajonuose, kur dujų nėra ir viskas veikia vien elektra doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mibas @ 2010 02 26, 14:32)
1Sunku tokiu metu: slidūs keliai, kūriko darbas, aklina tamsa keliuos, šiemet dar prisidėjo rūsio sėmimas (Neris pakilo).
2 Aktyvūs sodininkai susimetė ir pajungė gatvių apšvietimą nuo judesio, tad dabar nebe taip tamsu.
3Lyginant su butu mokesčių beveik nėra, tačiau išaugo kuro sąnaudos, iki darbo 20km. 4Be to namuos visada yra ką remontuoti, ką tobulinti, grąžinti, tad "Senukuose" kiekvieną mėnesį paliekama irgi solidi suma.
5 Daugiau kainuoja ir internetas, skaitmeninė TV.

1 man klausimas kaip tai susije su sodu? slidus keliai? - penktadieni ciut neissitiesiau chemijos prospekte policijos kieme.... sliduma... kuriko darbas? - nuosavo namo o ne sodo problemas. rusio semimas - rusio irengimo problemos mazai susije su sodu...
2 pas mus irgi taip sprendziam problema. laukiu ilgu sviesiu vasaros vakaru smile.gif
3 musu kuro sanaudos irgi padidejo, bet ir tai su sodu nesusije.... viska atstumas daro, yra sodu ir miesto ribose, todel ne butinai gyvenimas sode siejasi su didelem kuro sanaudom.
4 nu nusipirkus nauja buta irgi nesibaigtu pirkaliojimai... bet cia gi del saves - norim graziau gyventi tai ir kisam babkytes....
5 pas mano draugus vilniaus rajone yra kabeline tv ir internetas, tai jiem daugiau nekainuoja - cia irgi nuo vietoves priklauso....

mane vieintelis dalykas kas veikia (bt tai irgi ne sodu problema) kad pas mane kieme trinkeliu nera... po statybu visur dar zemes... sniegui istirpus ir parejus su dviem sunim namo turiu 8 kojytes kurias reikia valyti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(meistras1 @ 2010 02 27, 16:49)
Sveiki.

Mano kaimynė elektros tinkluose dirba, tai sakė, kad turėtų būti pigiau. 5 % soduose ir garažuose.
Atsakyti
QUOTE(VIP @ 2010 03 04, 01:41)
Mano kaimynė elektros tinkluose dirba, tai sakė, kad turėtų būti pigiau. 5 % soduose ir garažuose.

Vadinasi mokam antrus atlyginimus pirmininkei, buhalterei ir elektrikui lotuliukas.gif g.gif
Atsakyti
Yra skirtingi tarifai, nes vienu atveju mokama pagal individualaus skaitliuko parodymus ir jam galioja normalus tarifas, kitu atveju skaitliuko nėra ir mokama tiek, kiek pasako SB pirmininkas. Jei klystu - pataisykit.
Atsakyti
QUOTE(VIP @ 2010 03 03, 16:41)

As ir pati kaip ir is tinklu ax.gif ir kad elektra soduose TURETU BUTI PIGESNE - FAKTAS. Bent jau sodu administracija uz elektra sumoka pigesne kaina, o patys sodininkai... Bet reikia nepamirsti, kad skaitliukai yra ne tik pas kiekviena sodieti atskirai, bet ir bendras SB rolleyes.gif o dazniausiai atskiru skaitliuku sumines kWh neatitinka vieno bendro SB skaitliuko rodmenu...tai gal tie 5 % skirti sumoketi tam skirtumui...? g.gif
Na mums kiekviena menesi priskaiciuoja dar po 5% nuo visos sumos uz elektra - aceit pastotes prieziurai... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sechmeta: 03 kovo 2010 - 18:03