Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimo soduose PLIUSAI ir MINUSAI (II dalis)

QUOTE(Gorada @ 2010 02 22, 21:47)
as cia ne apie ta kur nuo maziuko vedziojasi... bet tiesa sakant jau baisu ziureti kaip ta vyra suo tampo.. suo auga ir stipreja - ka jis veliau darys? as kazkaip masina vaziavauir stebejau....

o tas suauges tai turbut tas kur po ta kalabutke amziais tupi? jis vuresnis negu 6 menesiai nes tikrai seniai ji pamenu. ten zmones su roveriu vazineja ir stovi sklype murinis ir tokia salia medine kalabutke, ji kazkaip pakelta - po ja voljeras. to suns isleisto as niekad nemaciau kad vedziotu....

o taip - cia tas pats namelis ant vistos kojeles...ir gresmingas suo po juo unsure.gif
Dabar, ziemos metu, neteko matyt vaiksciojanciu (greiciausiai supranta, kad sniegas ir ledas nepades nulaikyt sunio...). Bet rudeni, vasara, pavasari tenka matyt link mariu traukiancius smile.gif
Musu visur pilna... Visi aplink miskai issmirineti, sodu takeliai isuostineti biggrin.gif Dauguma sodu sunu ir ju seimininku is matymo jau pazystam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 02 23, 09:26)
Taip kad reikia turėti atitinkamą automobilį, tinkantį važinėti po bekeles ir po užpustytus sodus. O ne tokį, kokio jums norisi ar reikia. Reikia turėti "lišnų" šimtą ir daugiau litų kelių nuvalymui. Reikia turėti laisvo laiko, jėgų ir, pageidautina, sveiką drūtą vyrą, o ne ligonį, kuris galėtų kasti sniegą, užsiimti kelių valymo darbais, stumdyti užklimpusį žmonos ar savo mašiniuką.

Kitus minusus pačios vardinate. Tiesa, daugelis jau kartojasi anksčiau paminėti, bet kažkodėl tuomet buvo "nušvilpti" kaip neatitinkantys tikrovės lotuliukas.gif

jei pinigine leidzia tai kodel gi ne tongue.gif o siaip kas sake kad negalima tureti automobilio kokio tik nori? g.gif vasara vienas, ziema kitas, prabanga cool.gif
Pati turiu mazute masinele ir visada isvaziuoju, buvo sunku tik kai staiga pridrebe to sniego, tai viena vakara tikrai jau nebeisvaziavom(bet ne is sodo teritorijos, o jau is vieso kelio), kita diena jau buvo nuvalyta. is tikro dabar su nerimu laukiam pavasario, nes upe vos uz 500 m tai visada potvyniai buna, o siemet ypac dideli pranasauja unsure.gif
o siaip jusu tie subjektyvus lotuliukas.gif pastebejimai atitinka ir miesta, nes lygiai taip pat reikejo sveiko vyro atkasti sniego kalnu virtusia masina arba isvaziuoti is aikstutes lotuliukas.gif

del lisnu 100 litu, tai patikekit ir daugiabuciuose zmones organizavosi traktoriu kad nubrauktu ju namo aikstute, taip kad irnesakyk.gif vardina minusus bet tikrai ne tuos, kuriu ir kitur nera tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šindila: 23 vasario 2010 - 11:07
Oi, pasirodė vėl,,, lotuliukas.gif

o jau žinokit senamiesyje visos gatvės, visi kiemai kokie "pravažiuojami", kokie "švarūs, neslidūs ir tušti". Tiesiog nebežinau kaip ir savo auto statyti: išilgai ar skersai. Atvažiuoju į darbą ir tiesiog džiagiuosi senamiesčio "išvalytais" kiemais. O dar smagiau būna kai kažkas užklimpsta senamieščio "nesnieguotoje" gatvelėje ir lauki, lauki, lauki. Nes nei išstumti, nei apvažiuoti, nei prasilenkti...
Aš savo soduose nematau tiek užklimpusių mašinų, kiek miesto centre, o ypač senamiestyje... Netgi mano gatvelės švaresnės, nei senamiesčio gatvelės ir kiemai, apie kurios išvis nekalbu.
Atsakyti
Matai, daugiabučio gyventojų vienoje krūvoje ženkliai daugiau, tai tas traktoriukas kažkam nė 5 litų nekainuoja. Kita vertus, kai daro talką, tai ir darbo jėgos daugiau. Mano tėvų kieme talkas organizavo, tai greitai visą kiemą sutvarkė.

Tai kas turi pinigo prikaupęs, tai aišku nėr problemų. Bet nepamirštam ir to fakto, kad tokių a la turtuolių su trim automobiliais ne kiekvienam sodo kieme rolleyes.gif Ir jei žmogus renkasi, kur jam pliusai, o kur minusai, tai ir atsirinks "savo" pliusus ir minusus, ar ne? rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(dije @ 2010 02 23, 11:23)
Oi, pasirodė vėl,,, lotuliukas.gif

Dar nurodyk, kur man pasirodyt ir pas ką leidimo paprašyt. doh.gif Tai gi pati tuos pačius minusus kartais vardini. Ne vien tik pliusai ten. Kodėl taip nepatinka minusai? Ko kitų neklausi, ką šitoj temoj veikia ir nafig tuos sodų minusus mini? biggrin.gif
Atsakyti
o kas sakė kad čia tau skirta buvo hihihi.gif

ar aš citavau tave? ko čia vėl eilinį kartą kabiniejiesi... neturi ką veikt..varyk savo subjektyvių pastebėjimų blogo pildyti... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dije: 23 vasario 2010 - 11:35
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 02 23, 10:26)
Taip kad reikia turėti atitinkamą automobilį, tinkantį važinėti po bekeles ir po užpustytus sodus. O ne tokį, kokio jums norisi ar reikia. Reikia turėti "lišnų" šimtą ir daugiau litų kelių nuvalymui. Reikia turėti laisvo laiko, jėgų ir, pageidautina, sveiką drūtą vyrą, o ne ligonį, kuris galėtų kasti sniegą, užsiimti kelių valymo darbais, stumdyti užklimpusį žmonos ar savo mašiniuką.

Kitus minusus pačios vardinate. Tiesa, daugelis jau kartojasi anksčiau paminėti, bet kažkodėl tuomet buvo "nušvilpti" kaip neatitinkantys tikrovės lotuliukas.gif

kaip Jums gerai-pas Jus,kur gyvenate, nesninga (jei ir pasninga,tai greiciausiai, traktoriukas for free jums aikstele nuvalo..),nelija,balu net nemacius esat..o ka jau kalbet apie purvyna.. Visi keliai ar saligatviai,kuriais Jus vaikstote ar vaziuojate svarut svaruteliai,roziu ziedlapiais pabarstyti..ir visu tuo geriu pasirupina Jusu vyras..nai nai nai biggrin.gif
kazi,kurioje pasaulio dalyje Jus gyvenate? g.gif
"Per 1500 metru aukscio uolas vedantis zvyrkelis-tai kelias,kuriuo Gulucuno kaimo,esancio Kinijos Secvano provincijoje,valstieciu vaikai eina i mokykla. Salia esancioje gilioje prarajoje sniokscia Dadu upe,kurios garsa vos galima girdeti,nebent tarpeklyje siauteja vejas. Vaikai,gyvenantys zemiausioje kaimo dalyje,siuo keliu kopia 3 val.Siauriausioje vietoje zvyrkelio plotis-vos 40cm. Cia vaikai turi ypac sutelkti demesi,kad nenugarmetu i snioksciancia praraja.. "
greiciausiai ne cia.. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 02 23, 11:26)
Matai, daugiabučio gyventojų vienoje krūvoje ženkliai daugiau, tai tas traktoriukas kažkam nė 5 litų nekainuoja. Kita vertus, kai daro talką, tai ir darbo jėgos daugiau. Mano tėvų kieme talkas organizavo, tai greitai visą kiemą sutvarkė.

nepamirskim kad ir soduose ne po viena gyvenanti buna, lygiaip taip pat galima organizuotis, jus kalbate taip kad soduose net ne zmones gyvena blink.gif doh.gif
Atsakyti
Taip tai šiųmetiniai sniegai ir daugiabučių kiemai tikrai ne pliusas, o minusas ir pats didzžiausias. Patikėkit mes iš savo soduko, prie kauno marių į dvigubą kalnelį reikėjo įvažiuoti tai tikrai mažiau problemų turėjom nei, kad gyvenat mieste daugiabučių "išpuosėlėtuose" kiemuose smile.gif
Atsakyti
QUOTE(erika*saule @ 2010 02 23, 12:20)
Taip tai šiųmetiniai sniegai ir daugiabučių kiemai tikrai ne pliusas, o minusas ir pats didzžiausias. Patikėkit mes iš savo soduko, prie kauno marių į dvigubą kalnelį reikėjo įvažiuoti tai tikrai mažiau problemų turėjom nei, kad gyvenat mieste daugiabučių "išpuosėlėtuose" kiemuose smile.gif

jus irgi gervenupyje?

beje, del masinu. Musu nera zema ar koks fiat panda, ar smartas. Normali, galinga, auksta masina, didele, taciau aisku ne dzipas ar koks off roaderis, nes kol sode negyvenam, mum nera tikslo jo pirkti IS ANKSTO. Jei matysim, kad esamos masinos nepravaziuoja, tada galbut ateity ir galvosim, kuri cia butu tinkamesne. 4u.gif O neprivaziavom tu keliu metru iki sodo tik todel, kad per visa sniego sezona ten niekas nebuvo kojos ar masinos rato ikeles smile.gif tai visas tas sluoksnis ir likes buvo, gi reikia periodiskai pakasti siek tiek, ir no problem. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loveco: 23 vasario 2010 - 12:37
Nea, truputi arčiau. Mūsų sodas, prie Šlienavos. Kai nueinam prie Kauno marių tai priešais matome Pažaislio vienuolyną.
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2010 02 23, 10:05)
A klasės mersiukams, kitaip nei kitoms MBenz klasėms,  priekis varomas.  thumbup.gif  Todėl ir lipa visur kaip tankas. 

nieko asmeniskai bet nepernesu situ mersiuku... pagerus boba i mano nama buvo su tokiu ivaziavus.. sumaise gaza su stabdziu ir dar atsitrenkus i siena stabdzio neatleido... todel issibetonavom tvora su pamatu lotuliukas.gif

QUOTE(Loveco @ 2010 02 23, 14:31)
beje, del masinu. Musu nera zema ar koks fiat panda, ar smartas. Normali, galinga, auksta masina, didele, taciau aisku ne dzipas ar koks off roaderis, nes kol sode negyvenam, mum nera tikslo jo pirkti IS ANKSTO.

viskas cia normaliai, padangos rimtos ir neprapulsit. visa ziema kasdien i darba su citroen xm vazineju - anei kart nebuvo kad kazkur neuzliptu ar uzklimptu...
is vis dar vienas dideles ir sunkios masinos privalumas - stabilumas kelyje.
Atsakyti
QUOTE(Sechmeta @ 2010 02 23, 11:45)
kaip Jums gerai-pas Jus,kur gyvenate, nesninga (jei ir pasninga,tai greiciausiai, traktoriukas for free jums aikstele nuvalo..),nelija,balu net nemacius esat..o ka jau kalbet apie purvyna.. Visi keliai ar saligatviai,kuriais Jus vaikstote ar vaziuojate svarut svaruteliai,roziu ziedlapiais pabarstyti..ir visu tuo geriu pasirupina Jusu vyras..nai nai nai biggrin.gif
kazi,kurioje pasaulio dalyje Jus gyvenate?  g.gif 

Sninga, lyja. Tai ir sakau, kad sode gyvenant reikia atitinkamo automobilio. Mes patys galima sakyti tik dėl to pirkome visureigį, kad galėtume važinėti patogiai ne tik mieste, bet ir užmiestyje. Iki sodo nuo asfalto kelias netolimas, greideris pravažiuoja, bet vistiek kelias išvagojamas provėžų, atsiranda duobių, lengvosios mašinos pakaba ir kitos vietos "nepadėkos".

dije, aš žinau, kad tau patinka mano blogas rolleyes.gif Ačiū už lojalumą. 4u.gif

Dar man patiko vienos tipinės lietuvaitės sodininkės požiūris: man netrukdo ir man dzin, gerai, kad kiti sutvarko, o jei nesutvarko, tai teks man tvarkyt,"gyvenimas privers". Jei būtų normalus civilizuotas požiūris, tai kaimynai draugiškai susitartų ir be pretenzijų susimestų po 10 lt. ir pasamytų traktoriuką ar kt. technika. O taip sėdės šiknas suraukę, kad kažkas kitas už juos padarytų, iki paskutinės minutės. Tol visi sėdės, kol vienam kantrybė truks. Na gi tipinis bruožas, kad tik nepakrutint piršto.
Atsakyti