Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimo soduose PLIUSAI ir MINUSAI (II dalis)

mes jau penkis metus gyvenam soduose, ~20km nuo miesto centro. Labai dziaugiames turedami sava stoga virs galvos, o ir artimieji dziaugaisi galedami pabuti arciau gamtos, sulaukiam daug sveciu istisus metus biggrin.gif man per virtuves langa Nemunas matosi smile.gif nors namuka dar ne visiskai isirenge, bet mums dviems, vietos pakanka, ziuresim kaip bus kai leliuka turesim. Biski buna sunkoka su kelionemis i miesta, draugas vairuoja, as ne verysad.gif Kartais pabumbu, "kad mieste geriau, viskas po ranka, sugalvojai ir nuveikei" bet giliau pagalvojus didelis dziaugsmas mums cia gyvent, nejauciam jokiu ziemos sunkumu, kaimynai geranoriski ir visada pades, tik paprasyk.
Atsakyti
QUOTE(smeizike @ 2010 02 12, 03:02)
mes jau penkis metus gyvenam soduose, ~20km nuo miesto centro. Labai dziaugiames turedami sava stoga virs galvos, o ir artimieji dziaugaisi galedami pabuti arciau gamtos, sulaukiam daug sveciu istisus metus  biggrin.gif man per virtuves langa Nemunas matosi  smile.gif  nors namuka dar ne visiskai isirenge, bet mums dviems, vietos pakanka, ziuresim kaip bus kai leliuka turesim. Biski buna sunkoka su kelionemis i miesta, draugas vairuoja, as ne  verysad.gif   Kartais pabumbu, "kad mieste geriau, viskas po ranka, sugalvojai ir nuveikei" bet giliau pagalvojus didelis dziaugsmas mums cia gyvent, nejauciam jokiu ziemos sunkumu, kaimynai geranoriski ir visada pades, tik paprasyk.

kol neturi visada nori, kai turi nebeydomu buna smile.gif as asmenikai tai tik uz nuosava kiema ir ramybe kelis metus gyvenau daugebuty centre tai fuuuu jokio privatumo.gyvenu amaliuose nuosavas kiemas jokio suvarzymo thumbup.gif atvaziuoja draugai mesyte pakemam ar dar kaska nuveikiam tiesiog pasaka thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
mes jau penkis metus gyvenam soduose, ~20km nuo miesto centro. Labai dziaugiames turedami sava stoga virs galvos, o ir artimieji dziaugaisi galedami pabuti arciau gamtos, sulaukiam daug sveciu istisus metus  biggrin.gif man per virtuves langa Nemunas matosi  smile.gif  nors namuka dar ne visiskai isirenge, bet mums dviems, vietos pakanka, ziuresim kaip bus kai leliuka turesim. Biski buna sunkoka su kelionemis i miesta, draugas vairuoja, as ne  verysad.gif  Kartais pabumbu, "kad mieste geriau, viskas po ranka, sugalvojai ir nuveikei" bet giliau pagalvojus didelis dziaugsmas mums cia gyvent, nejauciam jokiu ziemos sunkumu, kaimynai geranoriski ir visada pades, tik paprasyk.

kai bus lelius dvigubai dziaugsies mirksiukas.gif grynas oras, jokio bereikalingo triukšmo bigsmile.gif visa vasara iseinam atsikele i lauka, gryztam kai laikas jau labanakt sakyt rolleyes.gif ech .... o bute, kol issitarabanini vezima i lauka supluki, nespeji pasidziaugt jau laikas namo... ai... patikek savam kieme pas mus per vasara net ir puseseres auga biggrin.gif
a kartais ne ties Lapem gyvenat, ten kur naujas rajonas isikure? g.gif
Atsakyti
manes tai niekas nesupranta, sako ka, ukininke, sodininke busi... biggrin.gif nes gyvenam rekreacineje zonoje biggrin.gif (prie karjero) turim ir kiemeli, ir du aukstus, ir palepes privalumais naudojames.... ale vien del kaimynu reikia begt is cia biggrin.gif deja ne taip viskas greitai ir paprastai sad.gif
Atsakyti
mes jau penkis metus gyvenam soduose, ~20km nuo miesto centro. Labai dziaugiames turedami sava stoga virs galvos, o ir artimieji dziaugaisi galedami pabuti arciau gamtos, sulaukiam daug sveciu istisus metus  biggrin.gif man per virtuves langa Nemunas matosi  smile.gif  nors namuka dar ne visiskai isirenge, bet mums dviems, vietos pakanka, ziuresim kaip bus kai leliuka turesim. Biski buna sunkoka su kelionemis i miesta, draugas vairuoja, as ne  verysad.gif  Kartais pabumbu, "kad mieste geriau, viskas po ranka, sugalvojai ir nuveikei" bet giliau pagalvojus didelis dziaugsmas mums cia gyvent, nejauciam jokiu ziemos sunkumu, kaimynai geranoriski ir visada pades, tik paprasyk.

issilaikykit vairuotojo pazymejima ir gyvenimas nusvis kitokiom spalvom wink.gif ypac dar kai maziukas bus.....
Atsakyti
QUOTE(rita_ra @ 2010 02 12, 13:13)

a kartais ne ties Lapem gyvenat, ten kur naujas rajonas isikure? g.gif

musu sodai truputuka uz Kacergines, salia Nemuno, o teisiu tai labai noriu ir reikia, tik su tais finansais sunku, norisi ir koki tai balda nusipirkt (kad ir deveta) dar reikia mokesciam atskaiciuot, maistas, kuras... taip ir nelieka tu pinigeliu verysad.gif
Atsakyti
Sveikos sodietės 4u.gif
Aš negyvenu sode,bet minčių ateičiai turiu.Paskutiniu metu neramina problema-kaimynų kaminų dūmai...Nuvažiuojam savaitgalį pakvėpuot grynu oru,o ten jei dar vėjelis-nėr kuo kvėpuot.Sklypeliai po 6 arus ir nemažai gyvenančių.Deja kūrena kaip suprantu viskuom,ypač pirteles,nes onot kaip kurių -plastikinės bonkos kaitriai dega...
Mes tai malkom kūrenam,tai tas kvapas normos ribose,bet anglių ar kt.
Tiesiog noriu pasidalint su jumis mintimis ar jums tokios problemos nėr.
Atsakyti
QUOTE(Naminė @ 2010 02 15, 18:26)
Sveikos sodietės 4u.gif
Aš negyvenu sode,bet minčių ateičiai turiu.Paskutiniu metu neramina problema-kaimynų kaminų dūmai...Nuvažiuojam savaitgalį pakvėpuot grynu oru,o ten jei dar vėjelis-nėr kuo kvėpuot.Sklypeliai po 6 arus ir nemažai gyvenančių.Deja kūrena kaip suprantu viskuom,ypač pirteles,nes onot kaip kurių -plastikinės bonkos kaitriai dega...

si problema yra visur kur tik gyvenamuosiuose namuose zmones kk sildosi. kiek pas jus soduose zmones sildosi, ir kiek ten smirda mes pasakyti deja negalime. pas mane keliu simtu metru spinduliu tik vienas kaimynas gyvenantis, todel jeigu kartais ir uzuodziu kieme kazkoki dumelio kvapa man nemaiso (nzn gal ir musu paciu tas kvapelis buna....) kai su suniu einam kelis simtus metru per sodus iki misko, lygiai taip pat dumai nuotaikos negadina tai matyt viskas normos ribose.
aisku nesu apsaugota nuo to, kad ateity atsiras daugiau tu kaimynu.. tada matyt ir dumu padauges. na det daba gyvenu ir dziaugiuosi
Atsakyti
QUOTE(Naminė @ 2010 02 15, 17:26)
Sveikos sodietės 4u.gif

nu nieko sau...
is tikruju, kvapas nuo kurenamu kk buna...Bet kur jo nera? rolleyes.gif Po darbu nuolatos namo vaziuoju pro zemuosius sancius, panemune...Patikekit, mielosios, vakarais ten ne rozem kvepia... smile.gif Ir tokia, anot jusu, problema yra visuose nuosavu namu kvartaluose. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sechmeta: 15 vasario 2010 - 17:36
QUOTE(Naminė @ 2010 02 15, 17:26)
Sveikos sodietės 4u.gif

Oi, tai kad dabar važiuojant per bet kokį kaimą ar gyv. namų kvartalą dūmais iškarto mašinos salone net pakvimpa. hihihi.gif
Važiavom savaitgalį per puse lietuvos- kaip tik kaimas,ar miestelis- taip ir dūmai ir jų kvapas.
Ne sodų problema čia. schmoll.gif

Mano kaimynas priešais kūrena briketais- nieko nejaučiu. Kiti kaimynai turi geoterminį, o dar tolėliau esantys -matau rūksta kaminai- bet kažkaip neerzina manęs tas kvapas, nesijaučia pas mus tarp medžių. Kolkas...gal kai prisitatys daugiau namų mūsų gatvelėj- ir pasmirs dūmais. Bet yra dujos- gal visi dujomis šildysis hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Naminė @ 2010 02 15, 16:26)
Sveikos sodietės 4u.gif

as irgi del sito dalyo suku galva. KK katilai dar nieko, nu bet kai pradeda deginti lapus ir siuklses, o tarp tu siuklsiu, aisku ir plastiko pasitaiko, tai... nu sorry... sad.gif
nors salia kaimynu irgi vienas kitas, bet vis tiek, praeiti tai noresis... Pas mus DABAR kur gyvenam, ypac ziema juntamas tos "keistas" kvapas. Nestumo metu vaiksciojau su sunimi, tai net pykino, ikvepti negalejau, o is nuosavu namu kaminu matesi RUDI dumai. Vyras speja, gal durpes? taciau gorada teisi- tai nuosavu namu beda...
Uztat vat ne visur yra galima avilius laikyti, Soduose, deja, leidziama,o ant musu ribos stovi gal 5 aviliai apleisti, neaisku net kieno doh.gif net jei ir patrauks per 3 metrus,kaip reikalaujama- kaip gyvent, kai visa seima esam alergiski bitems, o suo, karta jos ikastas, gavo anafilasini (ar kaip ten jis) soka, ir per 30 min nugabentas pas veterinara buvo vos isgelbetas :(tai bituciu pasonej nesinori, norisi po pieva basom vaiksciot....va cia MAN minusas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 02 15, 19:08)
as irgi del sito dalyo suku galva. KK katilai dar nieko, nu bet kai pradeda deginti lapus ir siuklses, o tarp tu siuklsiu, aisku ir plastiko pasitaiko, tai... nu sorry... sad.gif
nors salia kaimynu irgi vienas kitas, bet vis tiek, praeiti tai noresis... Pas mus DABAR kur gyvenam, ypac ziema juntamas tos "keistas" kvapas. Nestumo metu vaiksciojau su sunimi, tai net pykino, ikvepti negalejau, o is nuosavu namu kaminu matesi RUDI dumai. Vyras speja, gal durpes? taciau gorada teisi- tai nuosavu namu beda...
Uztat vat ne visur yra galima avilius laikyti, Soduose, deja, leidziama,o ant musu ribos stovi gal 5 aviliai apleisti, neaisku net kieno  doh.gif net jei ir patrauks per 3 metrus,kaip reikalaujama- kaip gyvent, kai visa seima esam alergiski bitems, o suo, karta jos ikastas, gavo anafilasini (ar kaip ten jis) soka, ir per 30 min nugabentas pas veterinara buvo vos isgelbetas :(tai bituciu pasonej nesinori, norisi po pieva basom vaiksciot....va cia MAN minusas smile.gif

tai gal kiema issiasfaltuokit, ir ar apskritai verta Jums kraustytis i gamta... 4u.gif Juk pievoje ne tik bitutes duzgia... Yra ir gausybe kitokiu buziuku hihihi.gif
Vien zo - jei norit gamtos, tuomet ir pasiimkit ja visa tokia, kokia ji yra 4u.gif
Juk kaip sakoma, moteris nebuna truputi nescia. Ji arba nescia, arba ne tongue.gif
Atsakyti