Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimo soduose PLIUSAI ir MINUSAI (II dalis)

QUOTE(Moonte @ 2010 01 07, 11:37)
Jums pasiseke. Klaipedos meras isleido potvarki, kad nedotuos priemescio vaikus kurie lainko darzelius Klaipedos mieste, neva tiem vaikam valstybes skirtos lesos nukreipiamos i priemescius.

Bet kaip taksistu vaidmuo, ar nevargina?

As tikrai nesikabineju, bet paskaicius komentarus atsirado toks nutylejimo veiksnys, bet manau reikia pasakyti ir minusiukus. Nes zmones paskaite susidaro klaidinga ispudi., neivertina visu niuansu.

Nu ikisiu ir as savo trigrasi.... Jau ar soduose, ar siaip name tai vistiek taksistu mazesniems vaikams teks padirbti. Nezinau, kaip kitose miestuose, bet jau Klaipedos sodai visi arciau, nei dauguma gyvenamuju kvartalu...
p.s. mes ne soduose statomes...nors sodai uz kokiu 2km
o cia kas per mero potvarkis? cia vel naujas,ar is praeitu metu kur buvo? del praeitu metu,tai ten lyg rajono ir miesto savivaldybes susitare g.gif
Atsakyti
Pastaruoju metu, daznai statybu klausimais tenka vazinetis i Gargzdus, slogu matyti vaikus salikelese griztatncius namo is mokyklos. Kai silta nieko blogo, bet kai paslija oras... Nezinau.

Kalbejau del praejusiu metu potvarkio. Mano prietelka registravosi pas tevus, kad nekiltu problemos.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 01 07, 12:08)
Pastaruoju metu, daznai statybu klausimais tenka vazinetis i Gargzdus, slogu matyti vaikus salikelese griztatncius namo is mokyklos. Kai silta nieko blogo, bet kai paslija oras... Nezinau.

Kalbejau del praejusiu metu potvarkio. Mano prietelka registravosi pas tevus, kad nekiltu problemos.

o prie ko cia sodas ir nuosavas namas (cia lyg tema gyvenimo soduose + ir -) g.gif
Atsakyti
Jums pasiseke. Klaipedos meras isleido potvarki, kad nedotuos priemescio vaikus kurie lainko darzelius Klaipedos mieste, neva tiem vaikam valstybes skirtos lesos nukreipiamos i priemescius.

As tikrai nesikabineju, bet paskaicius komentarus atsirado toks nutylejimo veiksnys, bet manau reikia pasakyti ir minusiukus. Nes zmones paskaite susidaro klaidinga ispudi., neivertina visu niuansu.

Na dar vaiku neturime, bet preis keliantis pagalvojom sita dalyka, pas mus mokykla bus netoli..be to autobusiukas mokyklinis surinkineja..o esant reikalui galetu gristi ir peskute, o jeigu veliau lankytu mieste tai vaziuoja veisasis transportas, antras varinatas mano tevai gyvena pacaim meisto centre, tai jeigu ka pabutu pas senelius..del bureliu nemanau kad vaikui reikia 10 bureliu isirinka kazka kas sirdziai meila, o tam kaip ir minejau yra apgalvoti sprendimai..
O jeigu realistiskai tas mazas nepatogumas yra..nes as pati nuo Zaliakalnio, nuo kurio i beveik visus rajonus gali lengvai su viesuoju patekti..tai bunant moksleive nuvaziuodavau kur reikedavo..suo atveju bus sunkiau..
Bet kadangi mums pliusu yra daugiau tai sita maza nepatoguma atsveria cool.gif Bet APGALVOTI sita dalyka BUTINA cool.gif
Papildyta:

O del Slogaus vaizdo..tai nereikia islepti..mes visi dabar visko norim greitai ir patogiai..vaikai bent prasivaiksto..trumpiau prie kompo sedi..anksciau ne tiek vaikscioti reikedavo..o jeigu del pavojaus, tai cia neikada neapsaugosi..uzaugs jeigu gyvenimas bus uzmiestyje trauma..tai pasirinks gyventi savaip..mes pasirinkom taip 4u.gif
Atsakyti

QUOTE(Moonte @ 2010 01 07, 11:08)

taip taip tai yra minusas, ir as matau tepenancius vaikus rolleyes.gif

o del taksistu tai ar mieste ar ne, visvien reikia vaikus vezioti , bent jau iki pirmos klases...
Atsakyti
QUOTE(indruciukas @ 2010 01 07, 11:13)
o prie ko cia sodas ir nuosavas namas  (cia lyg tema gyvenimo soduose + ir -) g.gif

O ar as kalbu apie nuosava nama. Bandau pateikti minusiuka, kuris yra aktualus tiek sodininkam tiek nuosavu namu turetojams. Siaip, o sode ne nuosavi namai?
Papildyta:
Na nezinau koks tas islepimas, kai puga, o desimtmetis eina salikele namo. Siais metais ne viena pavezejau link namu. Baisu, kad vaikai nesipriesino, mielai pasinaudojo mano paslaugomis. Zinoma salta, bet... Visokiu zmoniu yra ir ne visi geranoriski. Rasau ne tam, kad gasdinciau, ar koneveikciau jusu pasirinkima, bet noriu i tai atkreipti jusu demesi. Kad buna ir taip.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 01 07, 13:22)

Na nezinau koks tas islepimas, kai puga, o desimtmetis eina salikele namo.

O kai dešimtmetis žvarbsta visuomeninio transporto stotelėje, ar šaltuose troleibusuose? Juk irgi bet kas gali pasikalbint, pasiūlyt pavežt...

Ne visi juk ir mieste gyvendami turi mokyklą kitoje gatvės pusėje...O jei ir turi - ne visi nori į būtent tą mokyklą vaiką leisti..
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2010 01 07, 13:25)
O kai dešimtmetis žvarbsta visuomeninio transporto stotelėje, ar šaltuose troleibusuose? Juk irgi bet kas gali pasikalbint, pasiūlyt pavežt...

Ne visi juk ir mieste gyvendami turi mokyklą kitoje gatvės pusėje...O jei ir turi - ne visi nori į būtent tą mokyklą vaiką leisti..

Atleiskite, man sie du palyginimai nera tolygus. Viesas transportas, zmoniu apsuptis ir vienas vaikas salikeleje. Manau yra daugiau galimybiu pasinaudoti vaiku. Zinoma, jusu teise rinktis.
Atsakyti

Patikslinsiu... Ne mero potvarkis tai, o tarybos sprendimu patvirtintos taisykles, kad vaikai, registruoti kitose savivaldybese gali lankyti darzelius Klaipedoje tik tuo atveju, jei uz tai sumoka savivaldybe, kurioje vaikas gyvena. Ir tai yra teisinga, nes darzeliai yra islaikomi is savivaldybes biudzeto, tai gautusi, kad vienos savivaldybes gyventojai apmoka uz kitos savivaldybes vaiku ugdyma.
Bet si problema jau seniai isspresta taip - jei priemiestyje nera darzelio, tai rajono savivaldybe duoda siuntima ir vaikas gali nemokamai lankyti miesto darzeli, zinau ne viena ir ne du tokius atvejus.

Nors va, Slengiuose jau bus darzelis, gavo ES lesas multifunkciniam centrui.

O mokykloms ta tvarka negalioja, nes yra moksleivio krepselis, kur vaikas (tiksliau jo tevai) pasirenka, ten ir lanko. Nes mokyklas dalinai islaiko valstybe.

O kur ten aplink Gargzdus tie vaikai vaiksto salikelese g.gif Nelabai isivaizduoju, gal is Gargzdu i Vezaicius? Bet kad ten tu naujakuriu is Klaipedos neperdaugiausia...

QUOTE(flight @ 2010 01 07, 14:25)

Butent, as mieste kulniuodavau apie 4 km i mokykla, nes su visuomeniniu transportu is mano gyvenamo rajono buvo nepatogu patekt. Bet mokykla buvo verta tokio kelio, o as buvau liekna ir sportiska, todel neprisimenu to kelio kaip kosmaro, atvirksciai, kaip nuotyki. Ir i darba panasu atstuma pesciom mindavau del formos palaikymo. Tik kai vaikai atsirado, meciau si uzsiemima, nes vaikus ir mieste i darzeli, is darzelio, i bureli vezem.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilonux: 07 sausio 2010 - 14:19
QUOTE(Moonte @ 2010 01 07, 14:36)
Atleiskite, man sie du palyginimai nera tolygus. Viesas transportas, zmoniu apsuptis ir vienas vaikas salikeleje. Manau yra daugiau galimybiu pasinaudoti vaiku. Zinoma, jusu teise rinktis.

O man atrodo, kad paleisti vieną vaiką iki tam tikro amžiaus vienodai nesaugu tiek mieste, tiek "pakraščiuose". Nebent, kaip rašiau, mokykla - po langais. Vaikai labai patiklūs ir nejaučia pavojų, o svetimi paprastai linkę nesikišti (o ką jie žino, gal koks giminaitis vaiką iš stotelės nusivedė?). Savo pirmokiuką vežioju, mums iki mokyklos - 10-15 min kelio mašina, bus didesnis - nuvažiuos pats, troleibusu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 07 sausio 2010 - 13:55

Ne, nieko neslepiu tarp eilučių. Ar su vaikais, ar be jų- gi vistiek važiuočiau į darbą. Ką tik padariau dėl bendro patogumo- užrašiau savo pirmoką į mokyklą esančią šalia savo darbo. O ar šioje ar kitoje mokykloje, vistiek leisčiau į prailgintą grupę. Lankiau ją pati, tad tame įžvelgiu tik pliusus. Ir pavalgo mokyklos valgykloje (maistas- patikėkite- tikrai labai skanus) ir vyksta popamokinė veikla, ir prižiūrėtas ir papildomai pamokintas. rolleyes.gif O vakare irgi gi ar su vaiku, ar be- važiuoju namo mašina, ir patogiau ir komfortabiliau. rolleyes.gif
Manau į mokyklas nėra vežami tik tokie- kurių mokykla nuo namų max puskilometris. Visi kiti jau ar autobusais, ar troleibusai ar tėvų automobiliaus ten vežami.
Galiu kaip pavyzdį pasakyti- draugė gyvena mažame miestelyje, iki mokyklos vos keli km, važiuoja ir visuomeninis- bet veža pati į mokyklą. Mano tėvai dirbantys, iki darbo ir pėstute galimėtų- važiuoja automobiliu. Šiuolaikinė visuomenė visur važiuoja, net ir puskilometrį. bigsmile.gif
Atsakyti
sveikutes
gal yra kas gyvena Gruzeikiu soduose klaipedoje,na cia jau kaip ir priekules seniunija butu malonu susipazinti turiu ten nameli dabar isirengineju siuo metu negyvenu lt bet meistras dirba,kazko mane pirmininkas labai nemyli smile.gif
Atsakyti