Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimo soduose PLIUSAI ir MINUSAI (II dalis)

QUOTE(dije @ 2009 12 03, 10:00)
... Nežinau, kaip kitiems, bet dėl nykumo soduose- man tikrai nėra tokio dalyko. Kažkaip name visada tos veiklos pilna. O dar net kartais labai norisi ir vienai pabūti, pailsėti nuo visko. Taip, kad nesibaiminkite nykumos, svarbiausia nusiteikimas. mirksiukas.gif

manrod čia ir nuo aplinkos priklauso...
Pas mus tikrai nenyku, sodai dideli, daug gyvenančių, n mašinų kasdien pravažiuoja, bet kai ieškojom, tikrai mačiau tokių variantų, kur viena net dieną bijočiau būti unsure.gif Pvz vienas variantas- iki kaimelio apie tris km, soduose namų apie dešimt, iš jų nei vieno gyvenamo (porą įsirenginėjo, ruošėsi gyventi). Gatvelė neapšviečiama, kelias irgi ne, iškart už sodų - miškas (sodo gatvelė eina tiesiai miškan lotuliukas.gif ) Kai atvažiavom apžiūrėti, ant tos gatvelės matėsi tik vilkų pėdsakai... brrr, tikrai nyku ir nejauku rudenį ir žiemą unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 12 03, 14:02)
Kai atvažiavom apžiūrėti, ant tos gatvelės matėsi tik vilkų pėdsakai... brrr, tikrai nyku ir nejauku rudenį ir žiemą  unsure.gif

Rimtai? o iš kur nusprendėt, kad vilkų? mastau.gif Kad, gal vilkai neina taip arti žmonių lankomų vietų.. unsure.gif gal tiesiog kokio didesnio šuns...
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2009 12 03, 13:20)
Rimtai? o iš kur nusprendėt, kad vilkų? mastau.gif Kad, gal vilkai neina taip arti žmonių lankomų vietų..  unsure.gif gal tiesiog kokio didesnio šuns...

Matosi mirksiukas.gif Medžiotojai pėdsakus pažįsta tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 12 03, 14:29)
Matosi  mirksiukas.gif  Medžiotojai pėdsakus pažįsta  tongue.gif

Tada tikrai brrrr...
Atsakyti
QUOTE(MoonDark @ 2009 12 03, 11:12)
Vat tokia vietove, kurioje gruntiniai vandenys lb aukstai, o greziniam skirtas sluoksnis gan giliai  rolleyes.gif
\Prie mariu sie sodai... Bet pamatytumet, kokiu slaitu reik nusileist, kad pasiektum marias  doh.gif

aha... bet nusileidus nuo skardžio- puikus paplūdimys, bent jau toj vietoj prie mūsų sklypo wub.gif
dėl elektros nežinau, ar tikrai tokia didelė problema, juk ten kažkiek jie padengia išlaidų, ar ne 60, o gal net 80 proc? Jei ne, tada tikrai sodams minusas sad.gif Bet esu girdėjusi, kad kabelio metras irgi apie šimtą lt siekia tik g.gif

gręžinio visų "atributikų" nepaskaičiavom, nes nelabai įsivaizduojam, kur, kokios ir kiek blush2.gif doh.gif bet jei jūsų tiesa, tai siaubas į kur papultumėm....
namą statyti vis tiek norėtųsi, bet pirkti sklypą geroj vietoj neišgalim,(ne apie atstumą iki centro eina kalba, o apie JAUKUMĄ, šalia gamtos, kad nebūtų plynas laukas tarp namų... (pvz Poderiškiai, Romainiai kai kur.). O ir šiaip, JAU turint sklypą viskas gi paprasčiau.
Gorada, man atrodo, kad jūsų namuką kaskart nužiūrinėjam pravažiuodami, nes tik vieną rąstinuką mačiau ten, bet gal ir klystu smile.gif jei ten tas prie pat kelio blush2.gif
Atsakyti
Aš taip pat vis įlendu į šią temą pliusiukų pasiskaityti biggrin.gif Turim soduose sklypuką, visai simpatišką, tik kažkaip lėtai labai einasi statybiniai reikaliukai (dar tik projekto stadija..)

Ūdens - Dėl kainų, tai tikrai viskas brangu. Vln grežinio kasimo metras 110 lt (na tarkim 100 lt), bet juk dar prisideda grežinio projektas (nesiderejus 1000 lt), vamzdžiai, hidroforai, siurblys ir siurblinė (jei tarkim darytumėtės dviese su kaimynu), darbų kaina... O jei dar nuotekų valymo įrenginiai, filtrai (juk prieš kasant net nežinai kokį vandenį rasi)..susidaro tikrai nemažai.

Dėl elektros vėlgi panašu. Na ir kas kad el. stulpas netoli (nors 50 m jau sakyčiau tolokai). Nepaimsi taip paprastai laido, nepasijungsi savavališkai. Reikės daryti projektą, jį derinti, mano duomenim jis gali kainuoti net iki 10 t unsure.gif Tai vat kaip tie pinigėliai sukapsi. Pasidomim sumom ir taaaip baisu pasidaro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Odilija5 @ 2009 12 04, 14:42)
Aš taip pat vis įlendu į šią temą pliusiukų pasiskaityti  biggrin.gif  Turim soduose sklypuką, visai simpatišką, tik kažkaip lėtai labai einasi statybiniai reikaliukai (dar tik projekto stadija..)

Ūdens - Dėl kainų, tai tikrai viskas brangu. Vln grežinio kasimo metras 110 lt (na tarkim 100 lt), bet juk dar prisideda grežinio projektas (nesiderejus 1000 lt), vamzdžiai, hidroforai, siurblys ir siurblinė (jei tarkim darytumėtės dviese su kaimynu), darbų kaina... O jei dar nuotekų valymo įrenginiai, filtrai (juk prieš kasant net nežinai kokį vandenį rasi)..susidaro tikrai  nemažai.

Dėl elektros vėlgi panašu. Na ir kas kad el. stulpas netoli (nors 50 m jau sakyčiau tolokai). Nepaimsi taip paprastai laido, nepasijungsi savavališkai. Reikės daryti projektą, jį derinti, mano duomenim jis gali kainuoti net iki 10 t  unsure.gif Tai vat kaip tie pinigėliai sukapsi. Pasidomim sumom ir taaaip baisu pasidaro  smile.gif

gaila, jei tai tiesa smile.gif sad.gif kažin,kaip išsiaiškinti kainas prieš pradedant projektus visokius. Mat komunikacijoms ketinam iš savų pinigėlių pasidaryti viską, o jau paties namuko statyboms- arba paskolą, arba pirma šita būstą parduoti ir tada statyti.
Tai nesinori pradet visokius sklypo tvarkymus, jei kainuos daug sad.gif šiuo metu reikia obelis iškirsti smile.gif

tiesa, gal kas žinot. Reikia mus geodezinius pasidaryti, bei topo nuotrauką. Su geodeziniais daugmaž aišku, bet su topo- ar gali būti obelys, kurios vėliau bus iškirstos (ar nereikes perdaryti topkės)? Jei ne, ar gali būti obelų kelmai ? ax.gif

kai norėjom parduoti tą kampelį, tai tik vienas atsirado susidomėjęs, nepataikėm prieš krizę, nespėjom. O dabar kaimynai vis sako, kad žino pirkėją, bet sako, kad mažai pasiūlys, nes krize g.gif kai taip "spaudžia", tai žinot, gyvenimas ten vis daugiau pliusų, atrodo, turėtų 4u.gif
Atsakyti
o aš tai laukiu visokių KONKREČIŲ idėjų, kurias bendromis žmonių pajėgomis esate įgyvendinę sodų gerbūviui pakelti, pagražinti gyvenvietę, ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Ūdens Meitiņa @ 2009 12 04, 17:17)
tiesa, gal kas žinot. Reikia mus geodezinius pasidaryti, bei topo nuotrauką. Su geodeziniais daugmaž aišku, bet su topo- ar gali būti obelys, kurios vėliau bus iškirstos (ar nereikes perdaryti topkės)? Jei ne, ar gali būti obelų kelmai ?  ax.gif

kurioj vietoj ar kaip vadinsi tie sodai prie mariu? Cia prie Kauno mariu? nes musu ten, tai elektra VST atvede normalia, tereikejo issipirkti kas norejo daugiau kilovatu (gal 400lt mokejom). Teo irgi neseniai vede uz dyka tiesiai i nama ivadus g.gif grezinio mum nereikejo, kasem sulini ir tikrai visada uztenka vandens ir vanduo geros kokybes. Cia manau pataikem pasisamdyt kas gera vieta suliniui surado. Nuotekoms turim traideni isikase.

o del tu visu topo/geodezo tai manau susiraskit architekta jis viska zinos - ko reikia, kiek gali kainuoti ir pan g.gif kazka girdejau kad rajone nereikia tu matavimu, nebent pats pageidauji (nzn ar tai tiesa) unsure.gif musu namas jau stovi, bet popierizmus reiks darytis visus...kiek skambinau architektams visi sako kam tau reik gyveni ir gyvenk, bet darysimes pavasari visvien.
Atsakyti
QUOTE(Ilgakase @ 2009 12 04, 20:26)
o aš tai laukiu visokių KONKREČIŲ idėjų, kurias bendromis žmonių pajėgomis esate įgyvendinę sodų gerbūviui pakelti, pagražinti gyvenvietę, ir t.t.

Mes dar tik statome namuką soduose, bet irgi svajojam apie bendruomenę, juolab aplink nemažai šeimų su vaikais, tikrai būtų šaunu užsiimti bendra veikla thumbup.gif
Turiu patirties tik iš užsienio parsivežusi, kur kad ir menkiausiuose kaimeliuose bendruomenė susibūria, taigi keletas pasiūlymų:
.. bendros šventės: užgavenės, jei pripažins - heloweenas su saldainių rinkimu, velykos, kalėdos, joninės, rudenėlio šventės, parodos ir t.t... Tam reikalinga kažkokia aikštė, arba gerų žmonių nemažas kiemas. Vietą kasmet galima keisti.
.. bendru susitarimu gatvių ir namų puošimas Kalėdoms - fantastiškai atrodo wub.gif
.. tarkim pirmą mėnesio sekmadienį rengti sendaikčių turgelį - parduodam visi kas ką turi nereikalingo - puikus bruzdesys bendravimui, kažkas gali prekiauti pyragėliais ir karšta kava drinks_cheers.gif
.. taip pat galima steigti mažus klubelius pagal pomėgius: šachmatų, šaškių, knygų klubo, kulinarinius ir t.t. Kas kartą vakarėliai vyktų pas kitą klubo narį smile.gif
.. bendros talkos gatvelių ir aplinkos tvarkymui ir kt.

Tokie mano patarimai, nes gražu ten, kur gražūs ir laimingi žmonės 4u.gif O kai bendruomenė vieninga - vieningai vyktų ir kiti darbai, žmonės nebūtų apatiški bendriems projektams, kad ir finansinių išteklių reikalaujantiems, nes viską darytų bendram labui ir gražiam gyvenimui drinks_cheers.gif thumbup.gif

Sėkmės, tikiuosi, kas nors pravers..
Atsakyti
oi kokios šaunios idėjos thumbup.gif

pas mus soduose irgi nemažai mamyčių, auginančių vaikučius namuose, tai mes įsivedėme gražią tradiciją paminėti kiekvienos gimtadienį ar šiaip susibėgti porai valandėlių, tarkim suši vakarėlis wub.gif
Papildyta:
na vienas iš minusiuką (nors čia kaip kam ax.gif ) mažas sklypas...aš ir pati vis suku galvą, kaip čia efektyviau išnaudoti plotą bei turėti ir daržą, ir žaidimų aikštelę, ir kampelį akims paganyti, ir vandens telkinuką......JEI JUMS PAVYKO TAI ĮGYVENDINTI (ar turit idėjų iš interneto platybių ) MIELAI LAUKIAM FOTO wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgakase: 05 gruodžio 2009 - 16:22
Ūdens - man atrodo, svarbiausia yra nusiteikimas smile.gif Gal tik pradžioj viskas atrodo sudėtinga. Vandenuką galima pasijungti nuo kaimynų (kažkas turėtų turėti kaiminystėj), nors su tuo pasijungimu dabar gaunasi toks nelogiškas dalykas. Anksčiau grežiniai kainuodavo baisiai daug, dabar beveik perpus pigiau, tai anksčiau išsikasę žmonės nori atgauti puse investuotos sumos, o ji sudaro beveik visa naujo nuosavo grežinio kainą doh.gif Dar galima kooperuotis grežiniui su tokiais pat naujakuriais kaip jūs. smile.gif
Dėl obelų gal nieko. Ne parko teritorijoje esate, gal nesaugomi tie medžiai g.gif
Mano sklype irgi yra senų medžių, mane labiau neramina, kas bus kai juos nupjausime ir jie atsidurs po namo pamatais unsure.gif Ar nepradės pūti...

Dėl bendruomenės...čia irgi įdomus klausimas, matyt priklauso nuo nuolat gyvenančiųjų tankumo. Mūsų bendrijoj gyvena koks kas antras ar kas trečias sklypas, tai nelabai artimi santykiai. Kituose sklypuose vieni pensininkai vasarom triūsia, tai jau įsivaizduoju, jei pasiūlyčiau aš prisimesti gatvės apšvietimo įrengimui lotuliukas.gif kažkokie visi kas sau..Dėl to truputį ir neskubam ten.
Atsakyti