Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimo soduose PLIUSAI ir MINUSAI (II dalis)

tai kiek gi Kaune yra pvz muzikos mokyklu (kiek zinau dvi), sporto mokyklu (visu sporto saku yra viena ir dar pora tokiu kaip sabonio ar oranzinis sporto centras). Viskas - tai iseina arba visi gyvena centre arba zaliakalnyje. Idomiai cia g.gif

o tu tokiu a la mokykleliu kaip yamaha, suzuki ir pan. lygio bureliai yra kiekvienoj mokykloj, nebutinai vidury miesto.

p.s. sodai daznai buna prie miesteliu ar miesto rajonu, kuriuose yra mokyklos, darzeliai, sveikatos centrai, policija ir visa kita kas priklauso. Todel vaikam niekur nereikia vaziuoti, kuo puikiausiai gali suvaikscioti i mokykla ir atgal (jei jau kyla problema del transporto).

as asmeniskai ziureciau kuri mokykla geriau vaikui tinka pagal gabumus, polinkius ir pan., o ne pagal mano turtus. Vaikas man yra brangiausias turtas pasaulyje ir kur begyventume jis gaus viska geriausia ka as galesiu jam duoti. O jei nori tai gali daug mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(murmur @ 2009 12 29, 13:18)
nu del pirmoko atsakomybes tai patylesiu geriau. Man cia kai kam kitam norisi palinketi ismokti atsakomybes  doh.gif

del vaiku uzimtumo jau sakiau - ne gyvenamosios vietos tai klausimas. Galima tada sedet be darbo gyvenant soduose ir motyvuot kad taksi brangiai kainuoja, o palikimo juk negavau  doh.gif

man irgi siaubas kyla skaitant kaip jus visose situacijose tik bloga izvelgiat. Kazkaip as nei pas vienus zmones nuejus nemaciau jokiu buteliu pakampem besimetanciu  doh.gif

man? lotuliukas.gif O taip, turiu problemą, ganą šlykščią, kuriai atsirasti būtent ir paskatino begalinė meilė sūnui, begalinė atsakomybė, begalinis vadovavimas cool.gif Gal reikia daugiau smulkmenų, kaip tokie labai mylimi sūnūs sutinka Kalėdas? ax.gif P.S., čia ne apie mano vyrą - perspėju prieš darant išvadas biggrin.gif

doh.gif ( tarkim )

ten buvo tik pavyzdys to, kaip žmonės nemoka planuotis išlaidų bei pavyzdys to, kad išmėtoma niekams daugiau, nei investuojama į vaiką ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2009 12 29, 13:42)
man?  lotuliukas.gif O taip, turiu problemą, ganą šlykščią, kuriai atsirasti būtent ir paskatino begalinė meilė sūnui, begalinė atsakomybė, begalinis vadovavimas  cool.gif

bet viena krastutinuma pakeisti kitu irgi ne iseitis schmoll.gif nes jis ne maziau pavojingas gali buti ne tik vaiko psichikai bet kartais ir gyvybei.
Bet aisku reikalas jusu kaip jums auginti savo vaikus. Todel gal nedarykim isvadu ir apie svetimus vaikus nesvarbu kur jie begyventu 4u.gif

Atsakyti
Buvau šiandien mieste. Fui, gatvės šlapios, taškosi mašinos, šaligatviai plaukia... Pravažiuojanti mašina aptėškė... verysad.gif Grįžtu į savo rajoną- važiuoju baltu keliu, baltu medžių "koridoriumi", šonuose baltos apsnigtos eglės, sniegas ant jų šakų kaip pūkinės pagalvės pūpso. Ryte pažvelgusi pro langą matau baltą pasaką, gerdama rytinę arbatą sėdėjau ant palangės ir grožėjausi. Net tvoros apsnigtos.. kaip ažūras, tik gamtos sukurtas. Ir ta tyla... wub.gif
Keli psl atgal buvau įdėjusi savo kraštovaiždžio foto. Darbiniame kompe iškėliau ją ant darbalaukio. Visi kolegos praeidami pro šalį stabteli ir klausia: oi, kaip gražu,koks gražus vaizdas, čia kur tokie vaizdai? Ir aš didžiuodamasi atsakau: pro mano miegamojo langą. nail.gif:
Gyvenant bute, mieste tokių grožoų neturėjome... cool.gif
..Naujus metus švęsime kieme prie lauko židinio, ant sniego, erdviame kieme, neprikimštame automobilų. Švęsime kiek norėsime ir nereikės baimintis, kad gali ateiti pikta rusaklabė kaimynė, kuri pareikš , kad ji jau norėtų tylos ir jai nesvarbu tie nauji metai, nes jos naujieji dar tik bus sausio 7. verysad.gif
Ant namo durų pakabinau kalėdų vainiką, iš šonų pastačiau eglutes..niekas nepavogė, nenunešė. Bute mieste ilgai nekabotų.
Vaikai kieme priešais langus pasistatė besmegenį. Ir stovi jis sau.. bute kieme pastatėm, jau vakare jis buvo sugriautas..na ir t.t.t ir taip toliau. rolleyes.gif

..gyventi , kuo arčiau gamtos- nuostabu... Sodai, viena iš galimybių būti arčiau gamtos.

Atsakyti
Ta pati situacija, kuri galioja ir ind. namų kvartalams užmiesčiuose. Gyventojai tampa įkaitais, kaip ir jų vaikai. Ir bus tol, kol vaikai nepradės vairuoti automobilių, kas vėl didins išlaidas. Ir vien dėl to gyvenimas užmiestyje yra brangesnis iš esmės, nes žmonės ne visuomet gali išsiversti su vienu automobiliu, dažniausiai reikia dviejų. Kai ūgteli vaikai, atsiranda poreikis jiems automobilizuotis. Tai yra nemažas minusas, savarankiškumo ribojimas ir priklausomybė nuo tėvų galimybių. Arba bandymas taikytis prie viešojo transporto, jei toks yra. Net jei jis už kelių kilometrų ir važinėja 1 - 2 valandų intervalu.

O jei pajamos ženkliai sumažėja, kaip tuomet? Vienintelis kelias keltis į miestą, arčiau civilizacijos.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 12 29, 22:00)
Ta pati situacija, kuri galioja ir ind. namų kvartalams užmiesčiuose.

vat butent kad ne prie ko cia ar sodas ar i.n.kvartalas....

Gaudvile, niekas nedraudzia cia minusu rasyti, bet prasome nesuabsoliutinti - jeigu jusu draugai nesugeba vaiku laisvalaikio suorganizuoti - ne sodu cia problema, ir jei jusu matyti sodininkai buteliais apsikrove - tai irgi nereiskia kad visuose soduose taip.

As galiu sakyti - va ten kur as gyvenu - Gervenupio SB yra taip ir taip, bet negaliu pasakyti kad VISUOSE soduose ir kad tai VISU sodu problema.... nu nesiseka kai kuriem su kaimynais... kitiem dar su kazkuo, bet juk ne visi toki nelaimingi ir ne visiem taip nesiseka blush2.gif

tai ir jus sakykit, musu sode TEN yra tokios ir tokios problemos, toki ir toki minusai, o tai cia kandziojates pastoviai.... is vis sode juk negyvenat... as kadangi neturiu vaiku tai ir nediskutuoju kokia vaiku mityba geriausia, nes tiesiog su ta realybe nesusiduriu....
Atsakyti
Nuginklavot, visiškai - tikrai neturiu, ką pasakyt blogo - pervadinkit temą ir atsikabinsiu nuo tamstų biednų galvų doh.gif lotuliukas.gif

O dabar pastebėjimai pro rožinius akinius. Praėjusį savaitgalį, kai lauke būti trukdė žvarbokas vėjas ir smelkiantis lietus, kai sniego matėsi tik kur ne kur, buvom sau šiltai vasarnamy ir malonius darbus dirbom: vyras vidaus sienų lentas tepė impregnantu, vaikas žaidė žaidimus PSP, o aš ruošiau stalą dažymui. Idilė wub.gif Nulis minusų hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2009 12 29, 22:28)
tai ir jus sakykit, musu sode TEN yra tokios ir tokios problemos, toki ir toki minusai, o tai cia kandziojates pastoviai.... is vis sode juk negyvenat...

Tai kad sode gyvenant susiduriama su minusais - faktas, kaip ir pliusais. Kokie jie - individualus variantas arba kažkas tinka visiems. Sode negyvenam? Dėl anksčiau išvardintų minusų rolleyes.gif O kad juos įvardinti, pakanka ten būti vakarais ar savaitgaliais, pasidomėti kaip sekasi kaimynams. Tiesiog sode gyvenantys su jais susitaiko arba stengiasi ignoruoti, juk ne taip paprasta kaitalioti gyvenamąją vietą. O ir idealių mažoka.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 12 30, 11:48)
1.Tai kad sode gyvenant susiduriama su minusais - faktas, kaip ir pliusais. Kokie jie - individualus variantas arba kažkas tinka visiems. Sode negyvenam? Dėl anksčiau išvardintų minusų rolleyes.gif
2. O kad juos įvardinti, pakanka ten būti vakarais ar savaitgaliais, pasidomėti kaip sekasi kaimynams. Tiesiog sode gyvenantys su jais susitaiko arba stengiasi ignoruoti, juk ne taip paprasta kaitalioti gyvenamąją vietą. O ir idealių mažoka.

1.taip, yra pliusu, yra minusu. tai kas man atrodo pliusas jum gali buti minusas. todel negalima absoliutinti problemos, pavyzdziui as pilnai tikiu kad giliau bendrioje gyvenantys zmones susiduria su problema kad keliukai neasfaltuoti ir labai siauri, bes mano namas yra prie vienos pagrindiniu gatviu, asfaltuotas (nors nedavaziavus bendrijos yra simtas metru zvyrkelio), laisvai isisuko ir betono maisykles, ir miskovezis atvezes rastus namui. elementaru kad as nesutinku su siauru keliuku problema nes pas mane jos nera. tai kaip galima sakyti kad visuose soduose taip????
2. matot, jus savaitgaliais vaziuojate i soda pramogai, mes su B vasara savaitgaliais dazniausiai vaziuojame is sodo taip pat pramogai, taip kad jeigu kazkas kazkur ir baliavoja man netrugdo, o ziema salta - aplink visur vasarnamiai neapsiltinti - dubakas baliauninkam.... dar vienas dalykas, jei ir lieki savaitgali sode - tai tas savaitgalis yra dvi dienos is visos savaites, ir atvaziuojantys tik jas ir temato - gal todel ir atrodo kad gyvenimas sode toks baisus, mes kai cia leidziam visus savaites vakarus mum atrodo kitaip. nu blyn laukiu kada ateis vasara, parasysiu as kaip ten su tais savaitgaliais.
Atsakyti
O kodėl pasiimti vieną pavyzdį, šiuo atveju kelius, ir pridedi, kad taip yra visur. Visur arba dažniausiai yra kitos problemos ar bėdos. Keliai dar ne pati didžiausia problema. Pvz. pas mus jos nėra, keliai platūs, prasilenkia du automobiliai. Bet kituose Vln soduose jie begalo siauri ir problematiški.

Šiltu ar geru oru mūsų šeima taip pat leidžia veik visus savaitės vakarus. Todėl galiu drąsiai pasakyti, kad kai geras ir šiltas oras, ne tu vienas leidi tuos vakarus ir mėgaujiesi. Sodų specifika ta, kad jie arti miestų. Tai ne užkampis kažkoks už 50 km, kaip kokia sodyba. Ranka paduot tie sodai. Todėl nieko nereiškia po dienos reikalų nulėkti iki ten ir pabūt. Bet patogumas toks, kad leki ten kai to norisi, o ne kad reikia. Vienintelis skirtumas.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 12 29, 20:00)
Ta pati situacija, kuri galioja ir ind. namų kvartalams užmiesčiuose. Gyventojai tampa įkaitais, kaip ir jų vaikai. Ir bus tol, kol vaikai nepradės vairuoti automobilių, kas vėl didins išlaidas. Ir vien dėl to gyvenimas užmiestyje yra brangesnis iš esmės, nes žmonės ne visuomet gali išsiversti su vienu automobiliu, dažniausiai reikia dviejų. Kai ūgteli vaikai, atsiranda poreikis jiems automobilizuotis. Tai yra nemažas minusas, savarankiškumo ribojimas ir priklausomybė nuo tėvų galimybių. Arba bandymas taikytis prie viešojo transporto, jei toks yra. Net jei jis už kelių kilometrų ir važinėja 1 - 2 valandų intervalu.

O jei pajamos ženkliai sumažėja, kaip tuomet? Vienintelis kelias keltis į miestą, arčiau civilizacijos.

nu klausykit tikrai jau juokas ima doh.gif norit tureti nama, dziaugtis gamta ir ramybe, kad autobusas sustotu prie jusu vartu, kaimynai kaip peles gyventu ir t.t. ir pan., be viso to reik kad butu PIGU, netoli centro (civilizacijos), salia butu sporto, meno mokyklos, geriausia miesto ligonine ir siaip viskas pasonej doh.gif

gyvenimas uzmiestyje GAL ir siek tiek brangesnis (priklauso kaip gyvenot iki tol), bet turit viska SAVO. Savo nama, savo kiema, savo apsildyma (jei jums patinka jis gali buti ir +26, skirtingai nei daugiabuciuose). Turit nepriklausomybe, kazkiek gamtos (kaip kur) ir pan., jau sneketa buvo apie tai. Nenorekit tureti viska uz dyka, brangiau kainuoja ir namo islaikymas negu buto ir kazkam galbut kelione iki darbo.

musu atveju ir gyvendami mieste turejom du automobilius, reikejo ir dirbti ir vaika vezioti i mokykleles ir apsipirkti ir dar daug ka nuveikti neprisirisus vienas prie kito grafiko.
del keliuku - musu soduose jie siauri (cia kaip kas supranta siauruma), prasilenkia du automobiliai bet ne miesto gatve su keliom juostom. Taciau nepriskirciau to minusui - kelias asfaltuotas, prasilenkt iseina laisvai, visai nereik man tos autostrados po langais...
kaip minusa galeciau ivardinti kad tvenkinyje esanciame netoliese vasara labai daug zmoniu maudosi, vietos prieit beveik nera. Bet mes turim baseina ir ten neinam niekada, nebent pasivaiksciot.
Atsakyti
Beveik prieš tris mėnesius persikėlėm gyventi iš buto į namą soduose. Duodu tik pliusus ir dar kartą pliusus už gyvenimą sode biggrin.gif
1. Arčiau gamtos- oras švaresnis.
2. Spengianti tyla - jokios muzikos už sienos arba šokių pas kaimynus viršuje vidury nakties...
3. Vaikai žaidžia po langais užtvertoje teritorijoje - jokių baimių, kad koks nesveikas nusives kur nors...
4. Mano atveju, autobuso stotelė, parduotuvė, vaistinė - 10 min. kelio nuo mūsų namų, jautiesi lyg gyventum gamtoje, bet kartu ir mieste.
5. Ir taip toliau ir taip toliau biggrin.gif

Man asmeniškai, persikėlus gyventi iš buto į sodus, pasidarė nepalyginimai geriau, net pati jaučiu, įgavau vidinės ramybės. Bute, grįžus po darbu, dar turėdavau klausytis kaimynų paleistos muzikos už sienos (beje, visą vakarą), tiesa, dar atvažiavus iš darbo nerasdavau kur mašinos priparkuoti, o savaitgaliais, kai norėdavau ilgėliau pamiegoti, pradėdavo užti mašinos už lango arba kaukti signalizacijos. O sode, atsibundi, apsnigti medžiai už lango, ramybė, zylės tik šiurena savo sparneliais, nueini su kavos puodeliu į lauką, o ten vaikučiai stato besmegenius, šuo žaidžia sniege, tikra pasaka cool.gif

Žodžiu, visi pliusai gyvenant sode thumbup.gif Tiesa, kaip jau minėjau, gyvenam sode tik tris menesius- pačiu bjauriausiu oru ten persikėlėm, bet matau tik pliusus. labai laukiu pavasario, kai viskas pradės žydėti arba vasaros, kai ežeras už 800 m ir galėsiu nueiti ten pesčiomis išsimaudyti thumbup.gif
Atsakyti