Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimo soduose PLIUSAI ir MINUSAI (II dalis)

QUOTE(Gaudvilė @ 2009 12 23, 16:46)
O kas yra geri kaimynai?  bigsmile.gif Maniškiai, su kuriais ribojasi sklypas, nėra blogi, tik mūsų pažiūros, papročiai, tradicijos skiriasi.

prapleskim akirati wink.gif
mano sklypas is vis tik su vienais ribojasi, bet yra zmoniu kitoje gatves puseje, yra kaimynu dar uz manuju....

QUOTE(MoonDark @ 2009 12 23, 16:51)
Na o del sodieciu, kurie soduose tik sodininkauja...arba balius kelia dazniausiai savaitgaliais ir tesiasi...  doh.gif  is tikruju vargas...mums, gyvenantiems soduose...Grizti po darbo ir norisi pailseti..Esu karta i darba vaziavus visai nakti nemiegojus,nes salimais sode jaunimas "baliavojo. Sekancia diena grizus po darbo jie ir vel svencia  blink.gif

namo garso izoliacija cia vaidina svarbu vaidmeni.... mano kaimynai su kuriais sklypas ribojasi irgi pasistate nama, pries keleta savaiciu perspejo mus kad sunus sves gimtadieni, todel gali buti triuksmo, jie susiveze aparatura. tai pas mane pirmam aukste kur miegam nebuvo jokio garso, vienintelis dalykas mus prizadines buvo suns lojimas, kai jis pamate kad kaimynu sklype jaunimelis su prozzektoriais vaiksto, matyt kepe ka... tai jau jei as negirdziu kas vyksta uz 15 metru, kas vyksta uz keliu sklypu - manes visiskai nejaudina.
statydami darem pirma auksta is rastu - antra karkasini, tai va uzlipus i antra auksta triuksmas truputi girdisi....

o del kaimynu... vistik kazkiek galima nuspeti ar labai jau netvarkinga ta kaimynyste bus. mano vienas draugas kazkada pirko murini nameli soduose, netoli musu. sklypas turejo du kaimynus - vieni is ju visa sklypa apsistate lusnynais, siltnamis prie siltnamio, salia dar kelios kalabutkes, namas irgi is ko turejo is to ir state.... visas kiemas nutryptas naminiu pauksciu, voljere du sunys, gyvenime nebuve isleisti.... ir jis i tai nekreipdamas demesio nama isigijo, ilgai ir nuobodziai paskui kaimynais skundesi - juk ir smarve nuo tu pauksciu eina ir t.t. bet ar ne patys kalti kad neivertino situacijos? veliau jis nama sutvarke ir pardave...
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2009 12 23, 16:07)
namo garso izoliacija cia vaidina svarbu vaidmeni.... mano kaimynai su kuriais sklypas ribojasi irgi pasistate nama, pries keleta savaiciu perspejo mus kad sunus sves gimtadieni, todel gali buti triuksmo, jie susiveze aparatura. tai pas mane pirmam aukste kur miegam nebuvo jokio garso, vienintelis dalykas mus prizadines buvo suns lojimas, kai jis pamate kad kaimynu sklype jaunimelis su prozzektoriais vaiksto, matyt kepe ka... tai jau jei as negirdziu kas vyksta uz 15 metru, kas vyksta uz keliu sklypu - manes visiskai nejaudina.
statydami darem pirma auksta is rastu - antra karkasini, tai va uzlipus i antra auksta triuksmas truputi girdisi....

o del kaimynu... vistik kazkiek galima nuspeti ar labai jau netvarkinga ta kaimynyste bus. mano vienas draugas kazkada pirko murini nameli soduose, netoli musu. sklypas turejo du kaimynus - vieni is ju visa sklypa apsistate lusnynais, siltnamis prie siltnamio, salia dar kelios kalabutkes, namas irgi is ko turejo is to ir state.... visas kiemas nutryptas naminiu pauksciu, voljere du sunys, gyvenime nebuve isleisti.... ir jis i tai nekreipdamas demesio nama isigijo, ilgai ir nuobodziai paskui kaimynais skundesi - juk ir smarve nuo tu pauksciu eina ir t.t. bet ar ne patys kalti kad neivertino situacijos? veliau jis nama sutvarke ir pardave...

Del izoliacijos nesiskundziu, bet vasara uzsibarikaduot ir namuose dust, tikraja to zodzio prasme, nesinori. Dabar, ziemos metu, visiskai nieko negirdim, kas lauke darosi cool.gif tik is sunio "lokatoriu" (t.y. ausu) suprantu, kad uz lango kazkoks judejimas vyksta hihihi.gif
Na musu atveju tada pasiseke su kaimynais..nors jais nesidomejom, kai namuka pirkom rolleyes.gif Ir dar turim galimybe pasididinti sklypo ribas rolleyes.gif salimais kaimyne lb nori atsikratyt sodu..amzius jau spaudzia senuciuke.
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 12 23, 15:00)
Būtent- geri yra labai subjektyvus dalykas  ax.gif

aš apie namo gerumą SB rašiau, o ne apie kaimynų gerumą mirksiukas.gif Na, ar perkant gali žinot, kad kaimynas senukas yra jau ilgą laiką neprigirdintis ir kai suvažiuoja vaikai, anūkai, jie tarpusavyje ypač garsiai kalba. Taip garsiai, kad visas smulkmenas nori, nenori sužinai. Vienas pliusas, kad kalbos vystomos įdomios, tik jei nori tuo metu knygą ar laikraštį paskaityt, nustelbia tongue.gif
QUOTE(Gorada @ 2009 12 23, 15:07)
prapleskim akirati wink.gif
mano sklypas is vis tik su vienais ribojasi, bet yra zmoniu kitoje gatves puseje, yra kaimynu dar uz manuju....

turbūt neaiškiai parašiau - jei turiu kiemą, tai kodėl turiu užsidaryt, užsibarikaduot, vos kas nors sumąsto šventę švęst? unsure.gif
Yra, kas šalia vištas augina, sklypai ribojasi tik pačiu kampu, bet būtent tame tampe jos ir laikomos ( patys žmonės labai netvarkingi, teko jų namo ir kiemo foto internete užtikti, intensyviai pardavinėjo sklypą su namu) - jokio kvapo nebuvo.
O norint praplėsti akiratį, reiktų dar įvertint kalvų, daubų, miškelių padėtį. Tie, kur laksto su kirviais ir policija dažnas svečias, girdim tik mes keli, nes garsas eina mūsų pusėn. Tiesa, ir jie mus girdi, jei paprašau saviškio įjungti radiją, įjungia kaimynas cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 23 gruodžio 2009 - 15:49
Prisiskaičiau siaubų apie kaimynus blink.gif Turbūt dar ir todėl nenorėčiau gyventi kur nors užmiesčio soduose....
Vienintelis minusas pas mus - kartkartėmis pravažiuojančios mašinos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 23 gruodžio 2009 - 16:11
QUOTE(Gaudvilė @ 2009 12 23, 17:42)
turbūt neaiškiai parašiau - jei turiu kiemą, tai kodėl turiu užsidaryt, užsibarikaduot, vos kas nors sumąsto šventę švęstunsure.gif

as i viska ziuriu kiek paprasciau nei jus. pas mane pirmas aukstas neprikaista vasara, kaip tik maziau langus stengiuos darineti, kad neprieitu silumos, gal todel man jusu problemos svetimos, bet is kitos puses - jei pas mano kaimynus baliai nedazni, ir ta viena savaitgali kai ju sunus svencia gimtadieni negi man sunku ta langa uzsidaryti kad manes ju garsai nenervuotu? viena savaitgali ta langa uzsidarysiu as, kita savaitgali gal ta pati padarys kaimynai kai pas mane balius bus, bet tai kam tas susireiksminimas, kad jei man blogai vadinasi cia visu problema...
jei turit kaimynus kurie triuksmauja ir baliavoja nuolat, tada beda, bet tai velgi ne visu sodu beda.
Atsakyti
doh.gif prie ko čia susireikšminimas? ~30km nuo miesto ir visa atkarpa - vien sodai. Yra mažytis prekybcentris, kuriame grupelėmis apsipirkinėja baliavotojai - čia visuose soduose tie baliai-festivaliai vyksta, ne vien tame mažai narių turinčiame SB, kuriame poilsiaujam. Būti 'svečiuose' teko/tenka ir kituose SB - visur tas pat. Kaip savaitgalis, taip šaršalynas, kaip tik valstybinės šventės - taip festivaliai soduose. Tik kelis SB aplink Kauną žinau, kurie gyvenvietėmis tapo jau senokai. Ten visi gyvenantys nuolatos ir visai kiti pliusai ir minusai. Tokiuose maišytuose štai ir nenorėčiau gyventi.
Ir prie ko čia namo ypatumai? Todėl, kad vasarnamis, nieko nepasako apie šalčio/šilumos izoliaciją. Tiek grindys, tiek stogas izoliuoti. Statėm mes patys, t.y. patys rinkomės, gamino/statė samdytos firmos. Neprišyla vasarą, bet tam ir važiuoju 'į gamtą' kad joje būti, o ne vasarnamy tupėt. Viduj galiu ir mieste būti, SB visas privalumas, kad daugumą darbų/ fizinės veiklos galiu lauke daryt, uf doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2009 12 23, 18:43)
1.Tik kelis SB aplink Kauną žinau, kurie gyvenvietėmis tapo jau senokai. Ten visi gyvenantys nuolatos ir visai kiti pliusai ir minusai. Tokiuose maišytuose štai ir nenorėčiau gyventi.
2.Ir prie ko čia namo ypatumai? Neprišyla vasarą, bet tam ir važiuoju 'į gamtą' kad joje būti, o ne vasarnamy tupėt. Viduj galiu ir mieste būti, SB visas privalumas, kad daugumą darbų/ fizinės veiklos galiu lauke daryt, uf  doh.gif  biggrin.gif

1. ale matot kiek Jus daug per sodu bendrijas keliaujate, kad taip gerai VISU ju problemas zinote doh.gif ir dar lariokus vietinius doh.gif
2. kartoju ka as jau kuri laika bandau isaiskinti - diena man visai vienodai kad kazkas kazkur zole pjauna, kazkas muzikos tolumoj klauso, ar dar kazka daro - as neproblematiskas zmogus, neieskau prie ko cia dar prisikabinus ir kuo cia dar pasiskundus... man svarbiausia kad nakti atsigulus i lova galeciau ramiai issimiegoti.

mes savo soda turime nuo 2000 metu, daug vasaru esam cia praleide, todel zinojom ir kokia kaimynyste ir koki kasdieniai garsai musu laukia - kadangi mus viskas tenkino nusprendem ir apsigyventi.

nespreskite apie visus pagal save. buna sudetingu situaciju su kaimynyste, bet ne VISUR
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2009 12 23, 17:03)
1. ale matot kiek Jus daug per sodu bendrijas keliaujate, kad taip gerai VISU ju problemas zinote  doh.gif ir dar lariokus  vietinius  doh.gif 
2. kartoju ka as jau kuri laika bandau isaiskinti - diena man visai vienodai kad kazkas kazkur zole pjauna, kazkas muzikos tolumoj klauso, ar dar kazka daro - as neproblematiskas zmogus, neieskau prie ko cia dar prisikabinus ir kuo cia dar pasiskundus... man svarbiausia kad nakti atsigulus i lova galeciau ramiai issimiegoti.

3. mes savo soda turime nuo 2000 metu, daug vasaru esam cia praleide, todel zinojom ir kokia kaimynyste ir koki kasdieniai garsai musu laukia - kadangi mus viskas tenkino nusprendem ir apsigyventi.

4. nespreskite apie visus pagal save. buna sudetingu situaciju su kaimynyste, bet ne VISUR

1. Įdomu, įdomu, o kodėl sau leidžiate apie visus spręsti pagal save? bigsmile.gif Kokie lariokai, jei rašiau prekybcentris, ar pas jus vieno x maximos lariokais vadinamos? O mes ten kaip padorūs, neprasigėrę žmonės apsiperkam, į gėrimų skyrių net neužsukam. Na, ir? unsure.gif
Ar tai, kad savaitgaliais ir šventom dienom didokos grupės jaunimo, o grįžtant į miestą dar šiltutėlių balsavimas ant kelio nieko nesako? Kartoju, sodai visu paneriu esti, daug sukti galvos juk nereikia? cool.gif
2. reiškias neturit tokių garsų, kurie pradėtų erzint, super - su tuo jus ir sveikinu. Mums šiuo atveju nepasisekė ir ne todėl, kad yra kažkoks super jautrumas ar kapuose anksčiau laiko norima būti cool.gif Jei tai jau tapo problema, reiškias atėjo galas kantrybei.
3. Super, tik ar esat garantuoti, kad taip bus visada ax.gif
4. Kaip ir butuose, kotedžuose ar nuosavuose namuose smile.gif Išskirti gyvenimą SB kaip idealiausią, jokiu būdu. Jau rašiau, kodėl.

Dar yra vienas niuansas, kodėl nesirinkčiau nuolatinio gyvenimo SB. Blogiausiu atveju galima su mp3, walkman'u, iPod'u, žodž - ausinėm po kiemą vaikščiot lotuliukas.gif Tik tas didžiulis minusas krenta ir ant nuosavo namo - vidinei pusiausvyrai palaikyt reikia keisti gyvenamą aplinką. O gyvenant nuosavam name, savaitgaliais dar ir į sodybą lakstyt, tektų persiplėšt pusiau ax.gif Šaunu, jei kas turi tokias galimybes, mes nei tiek giminių turim, kad nesant kažkuriuose namuose dar ir prižiūrėtų, nei yra didžiulis noras svetimus žmones samdyt ( apie signalizacijas geriau nieko nerašykit, jei kam suteikia saugumo jausmą, tebūnie smile.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 23 gruodžio 2009 - 17:46
na, jau lygiai pusė metų kai gyvenam soduose.....buvo minusas - duobėtas 1,5 km žvyrkelis, na bet jau nebėr, nugreideriavo thumbup.gif o liko vienintelis minusas - kad nėra arti (kad galėtum pėškom nueiti) parduotuvės, o pirkinių planuot iš anksto kažkaip dar neišmokau, tai baisia nervina, ypač dabar žiemą, kai reikia vaikus rengti , sniegą nuo mašinos langų gramdyti, kad nusipirkti grietinės induką lotuliukas.gif na bet iš dalies ir gerai, kasdien niekniekių neprisiperki, pinigų susitaupo thumbup.gif va tik kaimynų katė nervina, kuri vis slampinėja apie namus maisto ieškodama, vienakart kaką radau ant kelio, tai dabar jau nebešeriu, varau lauk....

o man čia kuo toliau tuo labiau patinka....kaimynai mūsų visai netriukšmingi, jų šunų jau nebegirdžiu - priprato ausys....ir dar, kadangi nesu nei labai turtinga, nei labai tvarkinga (nors ir neapsileidus), tai man patinka gyventi čia soduose - kaime, kur nereikia raudonuot prieš kaimynus dėl idealiai nesutavrkytos aplinkos....šiukšles išveža, paštą atneša, miškas netoli - gali grybaut, mėlyniaut, eglutės šakų parsinešt thumbup.gif netruiu daugiau prie ko prikibti, bent kol kas ax.gif naktį tamsu, eji kur eini, nelabai jauku - bet mes į visas kaimo baliuskas eiti susikoperuojam su kaimyne su prožektoriumi, tai prisijuokiam eidamos, kaip nuotykis mums, tai visai nepikta lotuliukas.gif

o miegodami mes pirmam aukšte paliekam įjungtą signalizaciją, tai jau ramiau, jau nepanikuoju naktimis dėl kiekvieno garselio kaip anksčiau....
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2009 12 23, 17:43)
doh.gif prie ko čia susireikšminimas? ~30km nuo miesto ir visa atkarpa - vien sodai. Yra mažytis prekybcentris, kuriame grupelėmis apsipirkinėja baliavotojai - čia visuose soduose tie baliai-festivaliai vyksta, ne vien tame mažai narių turinčiame SB, kuriame poilsiaujam. Būti 'svečiuose' teko/tenka ir kituose SB - visur tas pat. Kaip savaitgalis, taip šaršalynas, kaip tik valstybinės šventės - taip festivaliai soduose. Tik kelis SB aplink Kauną žinau, kurie gyvenvietėmis tapo jau senokai. Ten visi gyvenantys nuolatos ir visai kiti pliusai ir minusai. Tokiuose maišytuose štai ir nenorėčiau gyventi.
Ir prie ko čia namo ypatumai? Todėl, kad vasarnamis, nieko nepasako apie šalčio/šilumos izoliaciją. Tiek grindys, tiek stogas izoliuoti. Statėm mes patys, t.y. patys rinkomės, gamino/statė samdytos firmos. Neprišyla vasarą, bet tam ir važiuoju 'į gamtą' kad joje būti, o ne vasarnamy tupėt. Viduj galiu ir mieste būti, SB visas privalumas, kad daugumą darbų/ fizinės veiklos galiu lauke daryt, uf  doh.gif  biggrin.gif

Gaudvile, tiesiog esate totali sodų priešininkė- bet tai ir yra faktas: visi mes negalime būti vienodi. mirksiukas.gif Vienam patinka miesto centras ir nėra kaimo kvapo jautę, kitas gi kaifuoja kaime ir nei už ką kojos nekeltų į miestą gyventi. Aš labai puikiai suprantu jūsų išsakomus sodų minusus, bet tik nekalbėkite taip užtikrintai, kad visuose soduose vyksta baliai. Mūsiškiuose kolkas dar taip ramu, kad vasaros vakarais netgi norėtųsi kokio triukšmelio, linksmumo, garso. O girdi tik lakštingalų suokimą. rolleyes.gif
Kažkas rašė apie sodininkų lapų deginimus rudenį- tai va tas mane irgi nervuoja, bet šiemet gal kaip nujausdami degino vieną kartą ir tai trumpai, mažu lauželiu.

Kiekviena diskusija apie sodų pliusus minusus išsirutulioja į namo ir buto palyginimus. Ir vieną iš pagrindinių vaidmenų abiejuose objektuose vaidina kaimynai. Kol gyvenau bute- mano kelionės į/iš darbo užtrukdavo trumpiau. Dabar gi grįžimas namo pailgėjo 15 min. Bet kokia ramybė būna vakarais- kai vaikai namie gali bėgioti ir siausti ir neateina užsirėkusi bobulė iš aapačios su savo priekaištais, kaip smagu pasikviesti draugus į pirtelę, pažaisti stalo tenisą , bilijardą. Vaakaroti su jais iki paryčių ir nesijausti kaltam, kad kaimynai iš apačios galbūt nemiega nuo mūsų triukšmo. Sutikite bute viso to nelabai turėsi..nebent butas min 300 kv.m.
Na žodžiu- kiekvienam savo.
Bet didžiausią vaidmenį sodų pliusuose vaidina kaimynai ir sklypo dydis, padėtis.

Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 12 23, 14:05)
Sakai nėra amžino triukšmo?  rolleyes.gif Na taip, jei SB susideda iš 2 sklypų, tavo ir kaimyno. Čia kaip privačių namų kvartale, tos pačios bėdos. Šunų skalijimas nuo ryto iki vakar ar naktimis. Yra kas palieka visai dienai, o tie vargšai iš ilgesio staugia. Juk jiems liūdna.. Niekas neklausia, kada kam tarkim pjauti žolę. Pjauna kaip taisyklė paeiliui. Tad ir gaunasi, kad visą dieną iš visų pusių kas nors pjauna arba pats pjauni. Žolę nupjauti užtrunka apie 1 - 2 val. priklausomai nuo sklypo dydžio. Arba su pasiilsėjimais. Malkas gal ir nepjauna dažnai, bet kaip taisyklė yra SB vienas kitas mėgėjas pjauti medieną savo garaže ar pan. Tas garsas yra įprastas reiškinys. Dar kitas "privalumas" - deginimai. Lapų, visokių kaminų rūkimas, kepamos mėsytės. Gerai, jei vėjas pučia į kitą pusę. O jei lyg tyčia į jūsų? Na ir kvėpuoji tada viskuo, kaip sakoma UAI, lango neatidarysi. Kartais tas grynas oras būna tik tada, kai gyveni vienas viru miško. Bet jei yra kaimynai, tai arba jūs jiems smardinat, arba jie jums, tikra harmonija.  rolleyes.gif  Apie savaitgalinius balius festivalius nesiplėtosiu, tai sodų įprastas reiškinys.
kai turiu su kuo palyginti, man bute gyventi žymiai ramiau. Anksčiau čia minėtų problemų nepatiriu, nes labai labai ramūs kaimynai, jokių garsų nėra, storos sienos ir perdangos.

nu klausykit tai ka sakytumet tada jei pas kaimynus sabakstynai butu, zole iki ausu - turbut dziaugtumetes kad tyla ramybe savaitgaliais? doh.gif ir patys turbut nei zoles nepjaunat nei mesytes nekepat ir isvis kieme kaip pelytes vaikstot?
Visos Jusu isvardintos "problemos" egzistuoja bet kuriame nuosavu namu kvartale, nesvarbu ar jis soduose ar mieste. Del kaimynu artumo - mieste zinau daug kvartaleliu kur sklypukai po 4 arus doh.gif tai dar maziau nei soduose cool.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2009 12 23, 16:43)
Ir prie ko čia namo ypatumai? Todėl, kad vasarnamis, nieko nepasako apie šalčio/šilumos izoliaciją. Tiek grindys, tiek stogas izoliuoti. Statėm mes patys, t.y. patys rinkomės, gamino/statė samdytos firmos. Neprišyla vasarą, bet tam ir važiuoju 'į gamtą' kad joje būti, o ne vasarnamy tupėt. Viduj galiu ir mieste būti, SB visas privalumas, kad daugumą darbų/ fizinės veiklos galiu lauke daryt, uf  doh.gif  biggrin.gif

namo ypatumai prie to, kad nakti niekas miegot netrukdo jei namas normaliai izoliuotas. O diena bet kur, bet kurie kaimynai gali elgtis kaip tinkami, jei jums nepatinka tai jau jusu problema.

paskaicius jusu merginos postus juokas ima - tikiuosi kad jus pacios sodus savo uzsizeldinusios niekada nepjaunama zole (kad netriuksmaut ir kaimynam netrukdyt), kieme nieko nedirbat kad nesukelt triuksmo, draugai pas jus neatvaziuoja, mesytes nekepat, telefonus uzsitildot (nes visgi tyloj garsas sklinda toli). Cia kaip sakoma ELKIS TAIP KAIP NORI KAD SU TAVIMI ELGTUSI. mirksiukas.gif ir jei jums trukdo auksciau mineti kaimynu veiksmai tai savo pavyzdziu parodykit kaip anot jusu reikia elgtis GERIEMS kaimynams tongue.gif
Atsakyti
Mums tai su dalimi kaimynų nepasisekė, bet šaunu, kad jie pastoviai negyvena, o dabar kai atvažiuoja, tai nesišneka. Kvapai deginamų šiukšlių kartais erzina, bet užsidarom langus ir ramu. Turim tolimesniu kaimynu, su kuriais sauniai sutariame, o su salia esanciais kaimynais, stengiamės kuo mažiau bendraut, nes jau pasimokėm.
Šiaip sodai mūsų ramūs, retai būna balių festivalių.
Turint tvorą išsispręstų daug problemų: dėl saugumo, dėl palaidų šunų, pašalinių vaikščiojimų ir būtų galima šunį paleisti kieme be pavadėlio pasiganyti. Mūsų šuva taksas, tai sargas iš jo ne koks. Saugo tik namie kai būna, reaguoja į triukšmą. Mums to užtenka kol kas. Šiaip esu bailė, bet yra tekę po savaitę vienai pragyventi, bet kai šuo kompaniją palaiko, nebūna taip jau baisu. Nesenai teko naktį eiti malkų parsinešti, tai baisiausia buvo, kad koks šuva ar vilkas neužpultų, kad koks katinas neišgąsdintų, tai šuva palaikė kompaniją ir įveikiau savo baimę.
Atsakyti