Jungiuosi ir aš prie jūsų. Mes Klp soduose gyvenam. Sodai netoli miesto, bet susisiekmas prastas, turim 1,5 km žvyrkelį, vedantį į miške esantį priešgaisrinį tvenkinį, kuriame galima maudytis, tik gaila, kad gilus.
Sodai įsikūrę tarp geležinkelio bėgių ir miško.
Kad ir kiek minusų bebūtų kol kas vis tiek nesigailime. Gal kitiem atrodo baisu, kad nėra daug kaimynų, bet mums užtenka ir tų, su kuriais nuolat bendraujam, kooperuojamės kelionei iš darbo, padedam vieni kitiems darbais ir patarimais.
Šiuo metu minusas toks, kad užpustyta gatvelė iki pagrindinio kelio, gal ir žvyrkelis gali būti nepravažiuojamas. Bet yra atsarginis kelias per mišką. O ten žiemą vaizdai fantastiški
Gal kiek nedrąsu sutemus, nes dar tvoros neturim. Gyvenam jau pusantrų metų. Kiek pamenu, praeitais metais man diskomfortas buvo balandžio mėnesį, kai suknibždėjo sodai kaip skruzdėlynas. Per žiemą pripratom prie ramybės, savotiškos vienatvės, todėl paskui kiek erzino ir reikėjo laiko apsiprasti su žmonių gausa. Labai laukiu, kada mūsų gatvelėje apsigyvens daugiau nuolatinių gyventojų, nes kol kas nėra prošvaiščių nei susimesti pinigėlių savo gatvelės atnaujinimui. Pasigendu takelių pėstiesiems. Vasarą ypač nesaugu, nes mašinos greitai važinėja, o šuniuką norisi pavedžioti. Na bet gerai, kad miškas netoli. Kaimynai eina grybauti, mėlyniauti.
Rudenį norint nueiti pas kaimynus, tenka bristi per patežusias purvynais gatveles su kaliošais. Bet ir prie to pripratome
iskilo man cia toks klausimas del to saugumo soduose, savam kieme. Ar turit koki augintini (suni)? ar jis aptvare kieme buna ar toks naminis daugiau?
as noreciau didelio suns, bet isgirdau priestaringu nuomoniu. Vieni laiko juos garaze (kad namu nenusiaubtu, parketu neismindziotu ir pan.), kiti aptvaruose (manau sodo sklypas per mazas kad dar nemazai vietos skirtume aptvarui). Man noretusi kad zinotu zmones jog pas mus yra suo, nebutu jokiu pasivaiksciojimu po musu sklypa (yra tvora, varteliai, betgi visko buna). Ir namuose jei pvz as antram aukste kazka darau tai galiu ir negirdet kad pirmam kas vaiksto o su viska isgirs.
ar paranojiskos mano mintys ir argumentai?
as noreciau didelio suns, bet isgirdau priestaringu nuomoniu. Vieni laiko juos garaze (kad namu nenusiaubtu, parketu neismindziotu ir pan.), kiti aptvaruose (manau sodo sklypas per mazas kad dar nemazai vietos skirtume aptvarui). Man noretusi kad zinotu zmones jog pas mus yra suo, nebutu jokiu pasivaiksciojimu po musu sklypa (yra tvora, varteliai, betgi visko buna). Ir namuose jei pvz as antram aukste kazka darau tai galiu ir negirdet kad pirmam kas vaiksto o su viska isgirs.
QUOTE(murmur @ 2009 12 23, 09:26)
iskilo man cia toks klausimas del to saugumo soduose, savam kieme. Ar turit koki augintini (suni)? ar jis aptvare kieme buna ar toks naminis daugiau?
Ruošiamės įsigyti šunį, bet ne dėl saugumo, o norim draugo vaikams ir sau.
Jei ruošiatės laikyti savo sklype palaidą šunį, sklypas turi būti aptvertas ir ant vartelių kaboti lentelė PIKTAS ŠUO. Tada, jei kas ir įeis į jūsų kiemą ir nukentės (3*tfu) nuo šuns- neturės ko priekaištauti- nes perspėjimas tai buvo.
Kas dėl saugumo- teko skaityti ir "gyvai" girdėti- kad profai vagys šunis prisikalbina, jiems net amtelėti nespėjus. Tad šuns kaip namų sargo tikrai nelaikau, nebent skambučio ir katinų pavaikytojo "etate".
Sveiki, jungiuos prie sodieciu pati gyvenu Kauno raj. SB "Skardis" jau beveik 3 metai ir kuo toliau, tuo daugiau pliusu, o buve minusai neutralizuojasi. Vis dar nejauku del saugumo, kaip ir murmur rase. bet maniskis dar nespejus apsigyventi name irenge sigalizacija, namie budami visada laikom uzrakintas lauko duris, o paskutiniu metu galvojam ir apie kiemsargi keturkoji, bet kol kas nera jo kur apgyvendint...
Tiesa, gal si foruma skaitineja mano kaimynes? butu labai malonu susipazinti;)
Tiesa, gal si foruma skaitineja mano kaimynes? butu labai malonu susipazinti;)
QUOTE(dije @ 2009 12 23, 09:18)
Kas dėl saugumo- teko skaityti ir "gyvai" girdėti- kad profai vagys šunis prisikalbina, jiems net amtelėti nespėjus. Tad šuns kaip namų sargo tikrai nelaikau, nebent skambučio ir katinų pavaikytojo "etate".
tai nuo tokiu apsisaugot nei signalizacijos nei sunys niekas nepades. Yra gi visokiu smulkiu chuliganeliu pilna siais laikais, va siuos gal atbaidytu sunekas. O skambucio ir katinu vaikymo rolei tai ir maziukas jorksyro terjeras puikiai tiktu reik gal tokiu pora uzsiveist
QUOTE(Agnė S. @ 2009 12 23, 09:23)
Sveiki, jungiuos prie sodieciu pati gyvenu Kauno raj. SB "Skardis"
kurioj vietoj si bendrija? nes pvz musu apylinkej 59 sodu bendrijos, net nezinau visu ju pavadinimu
QUOTE(murmur @ 2009 12 23, 08:26)
Mes neturim, bet jei laikytume didesnį (pradžioj svarstėm tokią galimybę), tai aptvare
O dėl pirmo aukšto... Rašot, kad yra tvora, tai galima rakinti vartelius (pvz mūsų kaimynai, kurie atvažiuoja tik savaitgaliais, visada būna užsikaninę iš vidaus), be to, namas užrakintas, jei jau labai baisu (aktualiau gal naktį)- galima įsirengti signalizaciją, kuri apimtų visą perimetrą ir leistų vaikštinėti viduje, arba atskiruose aukštuose.. jei miegat antram, tai pirmas gali būti priduotas
Aš pati esu iš didelių bailių, po persikraustymo net nustojau naktį į WC vaikščioti, nes buvo baisu i pirmą aukšta nulipti bet jau drąsiau jaučiuosi ir nesenai net kelioms paroms viena buvau pasilikusi. Tiesa, tada baimės įvarė apsauga, nes iškvietė namo dėl suveikusios signalizacijos Bet vyrukai pasitaikė šaunūs ir lydėjo mane į vidų
kas cia kalbejote apie apsauga ir sunis... pas mane sunys du - abu kambariniai, man jie daugiau draugai, nors seip kai kas i duris pabeldzia ir mano dickis pribeges aploja zmogus net atsoka nuo uzdarytu duru
nezinau kiek tas suo kieme kaip sargas padetu, kas nores ieiti - ieis... tik suni nuskriaus.... mano pazystamu name suni nunuodijo ir kol jie miegojo is garazo daug turto isnese. as buciau uz suni-sarga jei jis butu atitinkamai auginamas, auklejamas. pas mus kazkodel daugumos zmoniu labai ribotas supratimas - nusipirkau dideli suni, uzdariau ji i voljera kad jis an visu ardytusi ir va jau turiu sarga..... laiko ji ten nuolat, nesocializuoja, neaukleja.... turim soduose tokiu agresyviu uzdarytu voljeruose, pikta ant seimininku....
va jei suo tinkamai dresuojamas (saugojimui kiek zinau tik kazkur nuo pusantru metu), voljeras jam kaip nuosavas kambarys is kurio jis nuolat isvedamas laukan, o ne ir kambarys ir tuoletas.... kai nebaisu kad paleistas nevaldomas suo apkramtys kaimynus ar netgi savus..... tada as uz sunis laikomus kieme.
nezinau kiek tas suo kieme kaip sargas padetu, kas nores ieiti - ieis... tik suni nuskriaus.... mano pazystamu name suni nunuodijo ir kol jie miegojo is garazo daug turto isnese. as buciau uz suni-sarga jei jis butu atitinkamai auginamas, auklejamas. pas mus kazkodel daugumos zmoniu labai ribotas supratimas - nusipirkau dideli suni, uzdariau ji i voljera kad jis an visu ardytusi ir va jau turiu sarga..... laiko ji ten nuolat, nesocializuoja, neaukleja.... turim soduose tokiu agresyviu uzdarytu voljeruose, pikta ant seimininku....
va jei suo tinkamai dresuojamas (saugojimui kiek zinau tik kazkur nuo pusantru metu), voljeras jam kaip nuosavas kambarys is kurio jis nuolat isvedamas laukan, o ne ir kambarys ir tuoletas.... kai nebaisu kad paleistas nevaldomas suo apkramtys kaimynus ar netgi savus..... tada as uz sunis laikomus kieme.
QUOTE(dije @ 2009 12 19, 14:02)
Mielosios, šiaip mes čia vėl ne į temą diskutuojam
Tema gi apie gyvenimo sode pliusus ir minusus.
Gal jau radote kuri nors savuosiuose minusų?
O gal dar vieną pliusą uždėsite?
Tema gi apie gyvenimo sode pliusus ir minusus.
Gal jau radote kuri nors savuosiuose minusų?
O gal dar vieną pliusą uždėsite?
vienintelis pliusas - čia pat esanti gamta, švaresnis oras, dažniausiai rytais girdimi paukščiai, o ne mašinų burzgesys.
Mūsų šeima negyvena nuolatos soduose. Jau trys metai kaip įsigijom ir kuriam poilsio vietą šeimai savaitgaliams ir šventinėms-nedarbo dienoms. Prieš įsigijant buvo apmąstomi visi pliusai ir minusai, nusprendėm, kad vistik butas liks mieste ir dar papildomas 'kiemas' SB (pakankamai arti).
Taigi, kokie pagrindiniai minusai buvo prieš perkant sklypą, tai jie kaskart ir erzina, o ir patvirtina, kad sprendimas buvo pasirinktas teisingas - negalėčiau nuolatos gyventi soduose.
QUOTE(anyta @ 2009 12 21, 22:44)
Gyvenimas sode-pliusai ir minusai....Kam ko reikia.Bet zmogaus prigimtis-tai salytis su gamta,laisve ir erdves pojutis.Ir visa tai galima pajusti ne daugiabutyje,kur is visu pusiu kaimynai(geri ar blogi).Zinoma,jei semoje mazi vaikai,tai jau problema-vienas is tevu turi dirbti vairuotoju,nes vaikams reikia aktyvacijos.Juos reikia nuvezti,parvezti etc.Bet jei seimoje visi savarankiski,tai geris,nes niekas nekala virs galvos ar is sono,kaip daugiabutyje.Cia tavo privati erdve apibrezta t a v o tvoros.O truputi padirbeti ir sukurti grozi sau tai vienas malonumas.
nesupratau, kas ta aktyvacija , o bet tačiau tikrai taip, daugiabutyje remontai daromi ( mes ir patys gana dažnai 'patriukšmaujam' skyles gręždami ar renovuodami/rekonstruodami), tik ar SB tikrai taip tylu? Tai pjauna malkas kas nors - garsas gana erzinantis ir tikrai burzgia netyliai ir mažiausiai dvi dienas jas pjauna; tai, kažkas sumąsto veją pjauti trimeriu ( dirbantis su ausinėm turėtų būti, o poilsiaujantiems ką daryt, kai visą dieną triukšmas begalinis - tris vasaras kentėjau, sekantį sezoną eisiu 'bartis'); nuolat gyvenantis jaunimėlis su anyta/mama gavo paskolą, įsitaisė žiemą tinkantį gyventį triobesį ir ... baliavoja kiaurom parom - policijos sirenos naktimis, svetimų diedų šūkaliojimas, keiksmažodžiai, moteriškės amžinas rėkimas tai ant mažos dukrytės, tai ant girtų diedų ( amžinai ten ją kas nors prievartauja). Miesto daugiabutyje kaimynų taip nejaučiu, kaip soduose.
Vienok, nuo kaimynų viskas priklauso. Taip jau susiklostė, kad daugiabutyje kaimynų buvimas žymiai mažiau jaučiamas nei SB.
QUOTE(flight @ 2009 12 22, 09:14)
Gerai, lauksiu. Ir dar patikslinsiu - augalai turi būti tokie, kurie be problemų augtų ir vešėtų molyje. Nes mūsų sklypukas - ne buvę sodai, ten niekas niekada nieko nesodino, netręšė ir t.t. Žemė - tai molis su smėlio priemaiša ar kažkas panašaus. Kad augtų žolytė, užsivežėm 2 cm juodžemio, jei tiek pakaks, kad pasodintum ir paskui be jokio vargo džiaugtumeis grožiu - puiku
pas mus taip pat molis, smėlis, šlaitas ir nuo pat SB atsiradimo pradžios tik vaismedžiai/vaiskrūmiai ir bulvės buvo auginamos
Tik turiu perspėti, kad norint turėti, reikia šiek tiek ir investicijų. Ne tokių baisių, kaip gali atrodyti, bet vien augalą pasodinti neužteks
QUOTE(Glamour @ 2009 12 23, 00:30)
Gal kiek nedrąsu sutemus, nes dar tvoros neturim. Gyvenam jau pusantrų metų. Kiek pamenu, praeitais metais man diskomfortas buvo balandžio mėnesį, kai suknibždėjo sodai kaip skruzdėlynas. Per žiemą pripratom prie ramybės, savotiškos vienatvės, todėl paskui kiek erzino ir reikėjo laiko apsiprasti su žmonių gausa.
man lygiai tas pat - per žiemą priprantu prie savotiškos vienatvės. Gretimi sklypai tik sezono metu gyvenami, o mes savaitgaliais visada nuvažiuojam su nakvyne, tai pavasarį šioks toks diskomfortas.
QUOTE(murmur @ 2009 12 23, 08:26)
na, žmonių psichologija tokia, kad vieni bijo didelių, kiti mažų šunų. Jorkšyrai į tą kategoriją neįeina. Na, o iš patirties, tai geriausi sargai yra maži šuniukai, jie visada budėjimo rėžime, dideli savo povyza, griausmingesniu balsu atbaido. Jei tik yra galimybė - auginčiau ir mažiuką, ir didelį
QUOTE(Gaudvilė @ 2009 12 23, 13:22)
Taigi, kokie pagrindiniai minusai buvo prieš perkant sklypą, tai jie kaskart ir erzina, o ir patvirtina, kad sprendimas buvo pasirinktas teisingas - negalėčiau nuolatos gyventi soduose.
nesupratau, kas ta aktyvacija , o bet tačiau tikrai taip, daugiabutyje remontai daromi ( mes ir patys gana dažnai 'patriukšmaujam' skyles gręždami ar renovuodami/rekonstruodami), tik ar SB tikrai taip tylu? Tai pjauna malkas kas nors - garsas gana erzinantis ir tikrai burzgia netyliai ir mažiausiai dvi dienas jas pjauna; tai, kažkas sumąsto veją pjauti trimeriu ( dirbantis su ausinėm turėtų būti, o poilsiaujantiems ką daryt, kai visą dieną triukšmas begalinis - tris vasaras kentėjau, sekantį sezoną eisiu 'bartis'); nuolat gyvenantis jaunimėlis su anyta/mama gavo paskolą, įsitaisė žiemą tinkantį gyventį triobesį ir ... baliavoja kiaurom parom - policijos sirenos naktimis, svetimų diedų šūkaliojimas,
nesupratau, kas ta aktyvacija , o bet tačiau tikrai taip, daugiabutyje remontai daromi ( mes ir patys gana dažnai 'patriukšmaujam' skyles gręždami ar renovuodami/rekonstruodami), tik ar SB tikrai taip tylu? Tai pjauna malkas kas nors - garsas gana erzinantis ir tikrai burzgia netyliai ir mažiausiai dvi dienas jas pjauna; tai, kažkas sumąsto veją pjauti trimeriu ( dirbantis su ausinėm turėtų būti, o poilsiaujantiems ką daryt, kai visą dieną triukšmas begalinis - tris vasaras kentėjau, sekantį sezoną eisiu 'bartis'); nuolat gyvenantis jaunimėlis su anyta/mama gavo paskolą, įsitaisė žiemą tinkantį gyventį triobesį ir ... baliavoja kiaurom parom - policijos sirenos naktimis, svetimų diedų šūkaliojimas,
arba baisiai jautri esate arba sodo pirkimas jum nepasiseke, kaip sakoma geri kaimynai - puse kainos.
as nesuprantu toks vaizdas kad zmonem reikia kapu tylos visur ir visada..... kieme vasa girdisi kad kazkas medi pjauna, kazkas zole pjauna nu ir ka? man tai vienodai sviecia, kaip tik malonu zinoti kad pas kaimynus grazus kiemas bus o ne sabakstynas. ieinu i nama - o cia tylu, jokio triuksmo. viena nakti teko pas tevus daugiabutyje miegoti, jame pragyvenau visa savo gyvenima iki namo kur gyvenam jau nuo metu pradzios. nu tai kaip keista buvo - kiek visokiu garsu!!!!! nesakau kad jie labai jau erzino, tiesiog vel priprasti reiketu, gyvendama net nekreipdavau demesio - bet va kaimynka neprigirdinti telika ziuri, va kaimynai virsuje vandeni i vonia leidzia, tai kazkas kazkur dunksi tai vel..... name nera visiskai jokiu pasaliniu garsu. koks dar pliusas? kieme visada yra kur pastatyti automobili....
QUOTE(Gaudvilė @ 2009 12 23, 11:22)
1. vienintelis pliusas - čia pat esanti gamta, švaresnis oras, dažniausiai rytais girdimi paukščiai, o ne mašinų burzgesys.
2. tik ar SB tikrai taip tylu? Tai pjauna malkas kas nors - garsas gana erzinantis ir tikrai burzgia netyliai ir mažiausiai dvi dienas jas pjauna; tai, kažkas sumąsto veją pjauti trimeriu ( dirbantis su ausinėm turėtų būti, o poilsiaujantiems ką daryt, kai visą dieną triukšmas begalinis - tris vasaras kentėjau, sekantį sezoną eisiu 'bartis');
3. nuolat gyvenantis jaunimėlis su anyta/mama gavo paskolą, įsitaisė žiemą tinkantį gyventį triobesį ir ... baliavoja kiaurom parom - policijos sirenos naktimis, svetimų diedų šūkaliojimas, keiksmažodžiai, moteriškės amžinas rėkimas tai ant mažos dukrytės, tai ant girtų diedų ( amžinai ten ją kas nors prievartauja). Miesto daugiabutyje kaimynų taip nejaučiu, kaip soduose.
2. tik ar SB tikrai taip tylu? Tai pjauna malkas kas nors - garsas gana erzinantis ir tikrai burzgia netyliai ir mažiausiai dvi dienas jas pjauna; tai, kažkas sumąsto veją pjauti trimeriu ( dirbantis su ausinėm turėtų būti, o poilsiaujantiems ką daryt, kai visą dieną triukšmas begalinis - tris vasaras kentėjau, sekantį sezoną eisiu 'bartis');
3. nuolat gyvenantis jaunimėlis su anyta/mama gavo paskolą, įsitaisė žiemą tinkantį gyventį triobesį ir ... baliavoja kiaurom parom - policijos sirenos naktimis, svetimų diedų šūkaliojimas, keiksmažodžiai, moteriškės amžinas rėkimas tai ant mažos dukrytės, tai ant girtų diedų ( amžinai ten ją kas nors prievartauja). Miesto daugiabutyje kaimynų taip nejaučiu, kaip soduose.
1. na nebent jusu butas 150 kv.m. tada gal nuosavo namo jums nereikia. Man didziausias privalumas yra privati erdve, kai nereikia priklausyti nuo daugiabucio bendrijos (dar gerai jei ji yra), kai kaimynai nutaria dazyt laiptine zaliai o tave nuo tos spalvos vimdo, kai moki didziulius pinigus uz stogo remonta, siluminio mazgo renovacija o kitais metais tas stogas vel teka upeliais ir uz sildyma saskaitos tik dideja kai sumoki uz sarvuotas laiptines duris o istato medines. Kai kaimyne sportbaciuose geles laiptinej susodinaa, jos katinai praeidami dar "pazenklina" o tu ziaukciodama plauni laiptine.
aisku paskui eina savas kiemas, vaiku zaidimu aikstele neprikakinta sunu ir kaciu, vieta automobiliui ir pan.
2. Kieme budamas negali tiketis kapu tylos, antraip jums reiktu gyventi vienkiemyje. O jei namuose girdisi kaip kaimynai pjauna malkas tai sakyciau prasta namo izoliacija. Pas mus nesigirdi nicnieko, net kai masina i kiema ivaziuoja nepastebiu jei neziuriu pro langa.
3. na isivaizduokit jei tas jaunimelis gyventu virs jusu galvos daugiabutyje. Va tada tai pajaustumet "malonuma". Buvo pas mus tokia seimynele kur riedavosi diena nakti, tai atrodo kad tau prie lovos stovi ir rekia viens ant kito. Arba moteriske pedantiska 6-7val ryto kasdien siurbianti namus ir stumdanti baldus. Situ klausimu tikrai neverta lyginti buto ir nuosavo namo (jei jis tinkamai pastatytas, o ne su permatomom sienom).
QUOTE(Gorada @ 2009 12 23, 11:50)
ieinu i nama - o cia tylu, jokio triuksmo
SB sklypą tam ir pirkom, kad laisvalaikiu galėtume būti lauke, bet tuo pačiu ir buitiniai patogumai šalia būtų. Tai, koks čia privalumas SB, jei čiut kas reiktų užsidaryt namie?
QUOTE(murmur @ 2009 12 23, 12:16)
1. na nebent jusu butas 150 kv.m. tada gal nuosavo namo jums nereikia. Man didziausias privalumas yra privati erdve, kai nereikia priklausyti nuo daugiabucio bendrijos (dar gerai jei ji yra), kai kaimynai nutaria dazyt laiptine zaliai o tave nuo tos spalvos vimdo, kai moki didziulius pinigus uz stogo remonta, siluminio mazgo renovacija o kitais metais tas stogas vel teka upeliais ir uz sildyma saskaitos tik dideja kai sumoki uz sarvuotas laiptines duris o istato medines. Kai kaimyne sportbaciuose geles laiptinej susodinaa, jos katinai praeidami dar "pazenklina" o tu ziaukciodama plauni laiptine.
aisku paskui eina savas kiemas, vaiku zaidimu aikstele neprikakinta sunu ir kaciu, vieta automobiliui ir pan.
2. Kieme budamas negali tiketis kapu tylos, antraip jums reiktu gyventi vienkiemyje. O jei namuose girdisi kaip kaimynai pjauna malkas tai sakyciau prasta namo izoliacija. Pas mus nesigirdi nicnieko, net kai masina i kiema ivaziuoja nepastebiu jei neziuriu pro langa.
3. na isivaizduokit jei tas jaunimelis gyventu virs jusu galvos daugiabutyje. Va tada tai pajaustumet "malonuma". Buvo pas mus tokia seimynele kur riedavosi diena nakti, tai atrodo kad tau prie lovos stovi ir rekia viens ant kito. Arba moteriske pedantiska 6-7val ryto kasdien siurbianti namus ir stumdanti baldus. Situ klausimu tikrai neverta lyginti buto ir nuosavo namo (jei jis tinkamai pastatytas, o ne su permatomom sienom).
1. Kai reikėjo laiptinėj remontą daryt, patys su MB organizavom, spalvom esu patenkinta, o kaimynai, kurie nieko patys nedaro ir moka tik viskuo piktintis, tai patys kalti. Diskusijai nieks durų neuždaro Automobilį ir aš ne visada randu kur pastatyti, bet čia kalta šalia esanti 'prestižinė' pradinė mokykla, kuri savo kiemo neturi Tiesa, turėjau vienintelį konfliktą su šalia gyvenančia kaimyne - žadėjo paduoti į teismą. Nepadavė, bet ir šiukšlių nebeštabeliuoja bendram kolidoriuj
2. Pasikartosiu, SB sklypą tam ir pirkom, kad laisvalaikiu ir geru oru būti lauke. Nieks kapų tylos nesitikėjo. Tik su argumentu, kad daugiabutyje triukšmas yra, o SB jo nėra, nenoriu sutikti
3. Didelio skirtumo nematau ar virš galvos, ar kieme. Jei staugia taip, kad jautiesi esantis barnio dalyviu.
Tiesa, kartą gatvele važiavo abi moteriškaitės, jaunoji ir mama, su vėžimukais, tylios, ramios. Matėsi, kad moka bendrauti ir tyliai. MB parodžiau, kad čia "mūsų SB žvaigždės", negalėjo patikėti
QUOTE(Gaudvilė @ 2009 12 23, 12:48)
1. Kai reikėjo laiptinėj remontą daryt, patys su MB organizavom, spalvom esu patenkinta, o kaimynai, kurie nieko patys nedaro ir moka tik viskuo piktintis, tai patys kalti. Diskusijai nieks durų neuždaro
...
3. Didelio skirtumo nematau ar virš galvos, ar kieme. Jei staugia taip, kad jautiesi esantis barnio dalyviu.
...
1. pas mus buvo samdyti zmones kurie daze laiptine. Spalva rinko komitetas ir niekas eilinio gyventojo neklause, diskusijos jokios nebuvo. As suprantu kad jus gyvenat gana padoriam daugiabutyje su ramiais kaimynais, taciau bet kuriuo atveju namo ir buto lyginti net nera prasmes buto nenaudai nebent jus isivaizduojat nama soduose kaip vasarnami plevele apkaltais langais...
2. kai neturejot to skirtumo virs galvos tai ir nematot. Isivaizduokit kur jausmas kai rekia tau i ausi o kur kieme. Dar gerai jei tik rekia, jei nesimusa, nedauzo indu, neuzsiveisia milijono katinu kurie myza (atsiprasau uz issireiskima) balkone ir viskas varva i jusiski. Buna visokiu situaciju daugiabuciuose kuriu isvengi gyvendamas nuosavam name