sveikos. Kiekvieną vasarą važiuojam i savo sodo sklypelį (kurį oficialiai dar turės vyras apsiforminti savo vardu, nes tėvas dovanoja). Ten nieko nėra, tik supuvęs "įrankių namelis", t.y. būdelė. Ir vis pasidairom, nu fainai ten.... marios prie pat, miškas šalia. Bet nėra jokių komunikacijų, o statantis namuką- papildomos išlaidos tai
Labai nesiplėsiu kas ir kaip, bet prieš nusprendžiant būtent ten persikraustyti, reikėtų ramiai pasidomėti visais už ir prieš.
pirmiausiai tai štai kur man užkliuvo...:
QUOTE(dije @ 2009 11 25, 09:36)
Prisijungėm prie kaimynų grežinio, notariškai patvirtinom jų sutikimą. Sumokėjom už prisijungimą apie 4000.
sodo vandens neturim jau seniai, perkant sklypą jau jo nebuvo, ar tik nupirkus atjungė, nepamenu net.
Nelabai jo ir pasigendu- nes pvz kituose soduose yra, tai draugė, ten gyvenanti. "gaudo" tą vandenį..visada paruošta bačka ir tam tikromis valandomis bėga atsisukt vandens, kad prisileisti tas bačkas. Būna, ir nebepribėga pilna, nes užsuka
Radiatoriais, kietu kuru-malkomis. Kaimynai tur igeoterminį- už elektrą sąskaitėlės hmmmm- nemažos. Atsivedėm dujas. Treti kaimynai jomis ruošiasi ir šildytis. Dabar šildosi briketais.
Gręžinys gali kainuoti ir ne keliolika tūkst, o net keliasdešimt tūkst. Priklauso kokiame gylije ras vandens gyslą.
O gal pas jus su kaminu kokios problemytės? Pas mus irgi galingas katilas, bet jokių problemų, reguliuojam tempą ir 3*tfu- viskas gerai kolkas...
Pas mano tėvus iš šulinio- ir nieko ir maistui naudoja ir buičiai ir skalbimui. Na nieko, darė tyrimus-nėra labai tragiški, aišku tų nitratų yra... Bet naudoja.
Oi, Bukra, off topicas- bet labai sveikinu ir JUs įsikrausčius į namučius.
Statybų temoje vis pasidalindavom rūpesčiais..o daabar ir nebėra temos kur kalbėtis...
mano žiniomis, vienas gręžinio metras kainuoja 100 lt
vyras domėjosi, Gervėnupio soduose, kiek buvo kasta gręžinių, jų gylis siekia nuo 50 iki 100 metrų. Tai ir paskaičiavom, kad gyvenimas ant "marių skardžio" ko gero pareikalaus gilaus gręžinio.... tai primetėm, kad apie 10 000 lt. Dabar sakykit, ko nepriskaičiavau?
iš kur tokios didelės sumas jus už gręžinius imat? ten darbas kainuoja ar kas..... kaimynų pas mus kaip ir nėra, iš abiejų pusių- ūkininkų žemės, po 35 arus minimum. Kaimynai yra tik kitose kelio pusėse. Tačiau negyvenantys visus metus. Tai bendro gręžinio darytis neišeis....
O elektros irgi nėra, bet už 50m yra elektros stulpas, o elektros tinklai perduoti VST, tai manau, kad čia šimtatūkstantinių sumų irgi nebus. Na, ir nuotekos. O jas būtų galima panaudot, kaip kažkas rašė, pievelei palaistyti (nesu mačiusi, kaip tai daroma ir ar tikrai tiek išvalo)? Tai vat klausimas, už panašų įrenginį kiek tikėtis sumokėt?
Toli tas sklypas... bet... su vyru, dabar jau ir su kūdikėliu atvažiuojam ten, nors ir nėra jokio namelio, bet pastovim, pavaikštom, ir vyras vis prasitaria, kad pro miegamojo langą norėtų matyti tuos aukštus beržus, kurie, vėjui pučiant, užliūliuoja.... dar zylutės atskrenda, aš iškart pamačiau viziją, kaip turėsiu lesyklą
ai
o bus gi kaip bus... kol kas nėra būtinybės ištrūkti iš ten, kur gyvenam. Irgi prie miško, vandens telkinio, tik visiškai priešingam miesto gale
galvojam, gal pirma šitą būstą parduot... tada kraustytis į didesnį...
Vienintelis dalykas, kuris mane gąsdina- vienatvė soduose žiemą. Tamsa žiemą....nes šalia sklypo gyvenančių gal vienas kitas (ir tai juk nesiriboja su mumis). Kol nepagyvenau, nežinau, ar priprasčiau.