Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimo soduose PLIUSAI ir MINUSAI (II dalis)

Tęsiam temą ir kalbame į temą 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Will @ 2009 12 01, 00:13)
o nauji namai toli nuo miesto?
Mes kai išsikraustėm, negalvojau apie tai, bet po pusmečio pasijutau uždaryta, nes tuomet auginau vaiką ir nevairavau mašinos  doh.gif  Bet išsilaikius teises viskas stojo į savo vietas  tongue.gif  Bet netgi tuomet, kai nevažinėjau, važiuodama per miestą vis pagalvodavau, kad atrodo jau LABAI senai praėjo tas etapas, kai gyvenom bute ir dabar nei už ką nesinorėtų grįžti  schmoll.gif

vieni is esanciu arciausiai miesto, taciau iki centro pavaziuoti jau uztrunki 4u.gif
as dabar ir auginu metinuka, ir vairuoju, aisku kai pradesiu dirbti gal kitaip atrodys smile.gif

QUOTE(MoonDark @ 2009 12 01, 08:50)
Pazystamas jausmas...  hihihi.gif Bet apsiprasit ir to nepasigesit  mirksiukas.gif

ir suo kariamas pripranta biggrin.gif o rimtai tai tikiuosi kuo greiciau apsiprast ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Šindila @ 2009 12 01, 13:23)
Tęsiam temą ir kalbame į temą 4u.gif
Papildyta:

vieni is esanciu arciausiai miesto, taciau iki centro pavaziuoti jau uztrunki  4u.gif
as dabar ir auginu metinuka, ir vairuoju, aisku kai pradesiu dirbti gal kitaip atrodys  smile.gif

O jus kokiame mieste?
Atsakyti
QUOTE(ruzilona @ 2009 12 01, 13:38)
O jus kokiame mieste?

pnvz...
Atsakyti
QUOTE(Šindila @ 2009 12 01, 14:40)

Anyta gyveno Azuolo soduose, o tevai Kaubariskyje turi soda
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruzilona: 01 gruodžio 2009 - 14:03
4u.gif
Na kaip gražu, švarutėlė nauja tema.
Linkiu, kad čia būtų daugiau pliusų gyvenimui soduose. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2009 12 01, 08:19)
Aš ko tik pasigendu- tai gyvendama bute priėjusi prie lango, matydavau daug žiburių, apšviesta gatve važiuojančios mašinos modelį galėdavau įžiūrėti. Dabar gi- tik miesto pašvaistę matau, o kaimynų automobilius jau iš žibintų formos atpažystu. bigsmile.gif  Bet į butą taip pat grįžti nenoriu, vien dėl apačioj gyvenančios bobulės, kurią netgi vaikų trepsėjimas dieną nervindavo..  doh.gif  dar ir šiąnakt ją vėl sapnavau, atėjusią vidur dienos skųstis.. doh.gif O kur dar prišnerkštas kiemas, laiptinė, parkavimosi problemos.... verysad.gif
Bet tikiuosi ir sodų gatvelių apšvietimas- laiko klausimas. Manau kažkada ir ten bus šviesa.  rolleyes.gif Kaip ir asvaltas.  cool.gif

aš net šito nepasigendu, nes pas mus apšvieta ax.gif Tik miesto žiburių nematau, nes per daug toli lotuliukas.gif

QUOTE(Šindila @ 2009 12 01, 12:23)
vieni is esanciu arciausiai miesto, taciau iki centro pavaziuoti jau uztrunki  4u.gif
as dabar ir auginu metinuka, ir vairuoju, aisku kai pradesiu dirbti gal kitaip atrodys  smile.gif
ir suo kariamas pripranta  biggrin.gif o rimtai tai tikiuosi kuo greiciau apsiprast  ax.gif

o seniau gal pačiam centre gyvenot? Gal ir mažesnio miesto mažesni atstumai turi įtakos ax.gif
Mes gyvenam gana toli, persikraustant vyras dirbo beveik centre, tai keista, bet važiuodamas darban jis užtrukdavo tiek pat, kiek ir seniau, kai gyvenom miegamajame rajone doh.gif Tik seniau stovėdavo kamščiuose, o dabar važiuoja autostrada lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2009 12 01, 09:00)
oho  blink.gif  o galvojau kad mes siaubingai daug sunaudojam  unsure.gif  mes apie 400  doh.gif  man tai košmariškai daug... viskas pas mus ant elektros..  na išskyrus šildymą  lotuliukas.gif

nu tai gal tada taip turi būti ir pas mus... g.gif
QUOTE(akvilyte @ 2009 12 01, 09:00)

aš pamiršau pasigirt kad jau kelios savaitės kaip esu pirmininko žmona  lotuliukas.gif  ta prasme diedą išrinko į pirmininkus  cool.gif

sveikinimai ,patapus pirmininkais biggrin.gif gero sutarimo su sodininkais

QUOTE(gaudri @ 2009 12 01, 09:57)
Akvilyte as irgi pirmininko zmona, pries menesi manasis irgi patapo pirmininku:)

ir jums sveikinimai... biggrin.gif kantrybės, kantrybės biggrin.gif
Atsakyti
sveikos. Kiekvieną vasarą važiuojam i savo sodo sklypelį (kurį oficialiai dar turės vyras apsiforminti savo vardu, nes tėvas dovanoja). Ten nieko nėra, tik supuvęs "įrankių namelis", t.y. būdelė. Ir vis pasidairom, nu fainai ten.... marios prie pat, miškas šalia. Bet nėra jokių komunikacijų, o statantis namuką- papildomos išlaidos tai smile.gif Labai nesiplėsiu kas ir kaip, bet prieš nusprendžiant būtent ten persikraustyti, reikėtų ramiai pasidomėti visais už ir prieš.

pirmiausiai tai štai kur man užkliuvo...:
QUOTE(dije @ 2009 11 25, 09:36)
Prisijungėm prie kaimynų grežinio, notariškai patvirtinom jų sutikimą. Sumokėjom už prisijungimą  apie 4000.
sodo vandens neturim jau seniai, perkant sklypą jau jo nebuvo, ar tik nupirkus atjungė, nepamenu net. mastau.gif
Nelabai jo ir pasigendu- nes pvz kituose soduose yra, tai draugė, ten gyvenanti. "gaudo" tą vandenį..visada paruošta bačka ir tam tikromis valandomis bėga atsisukt vandens, kad prisileisti tas bačkas. Būna, ir nebepribėga pilna, nes užsuka
Radiatoriais, kietu kuru-malkomis. Kaimynai tur igeoterminį- už elektrą sąskaitėlės hmmmm- nemažos.  Atsivedėm dujas. Treti kaimynai jomis ruošiasi ir šildytis. Dabar šildosi briketais.
Gręžinys gali kainuoti ir ne keliolika tūkst, o net keliasdešimt tūkst. Priklauso kokiame gylije ras vandens gyslą.  mirksiukas.gif
O gal pas jus su kaminu kokios problemytės? Pas mus irgi galingas katilas, bet jokių problemų, reguliuojam tempą ir 3*tfu- viskas gerai kolkas...

Pas mano tėvus iš šulinio- ir nieko ir maistui naudoja ir buičiai ir skalbimui. Na nieko, darė tyrimus-nėra labai tragiški, aišku tų nitratų yra... Bet naudoja.  rolleyes.gif
Oi, Bukra, off topicas- bet labai sveikinu ir JUs įsikrausčius į namučius.  4u.gif  4u.gif  4u.gif  Statybų temoje vis pasidalindavom rūpesčiais..o daabar ir nebėra temos kur kalbėtis... lotuliukas.gif

mano žiniomis, vienas gręžinio metras kainuoja 100 lt g.gif vyras domėjosi, Gervėnupio soduose, kiek buvo kasta gręžinių, jų gylis siekia nuo 50 iki 100 metrų. Tai ir paskaičiavom, kad gyvenimas ant "marių skardžio" ko gero pareikalaus gilaus gręžinio.... tai primetėm, kad apie 10 000 lt. Dabar sakykit, ko nepriskaičiavau? blush2.gif iš kur tokios didelės sumas jus už gręžinius imat? ten darbas kainuoja ar kas..... kaimynų pas mus kaip ir nėra, iš abiejų pusių- ūkininkų žemės, po 35 arus minimum. Kaimynai yra tik kitose kelio pusėse. Tačiau negyvenantys visus metus. Tai bendro gręžinio darytis neišeis....
O elektros irgi nėra, bet už 50m yra elektros stulpas, o elektros tinklai perduoti VST, tai manau, kad čia šimtatūkstantinių sumų irgi nebus. Na, ir nuotekos. O jas būtų galima panaudot, kaip kažkas rašė, pievelei palaistyti (nesu mačiusi, kaip tai daroma ir ar tikrai tiek išvalo)? Tai vat klausimas, už panašų įrenginį kiek tikėtis sumokėt?

Toli tas sklypas... bet... su vyru, dabar jau ir su kūdikėliu atvažiuojam ten, nors ir nėra jokio namelio, bet pastovim, pavaikštom, ir vyras vis prasitaria, kad pro miegamojo langą norėtų matyti tuos aukštus beržus, kurie, vėjui pučiant, užliūliuoja.... dar zylutės atskrenda, aš iškart pamačiau viziją, kaip turėsiu lesyklą wub.gif ai wub.gif o bus gi kaip bus... kol kas nėra būtinybės ištrūkti iš ten, kur gyvenam. Irgi prie miško, vandens telkinio, tik visiškai priešingam miesto gale smile.gif galvojam, gal pirma šitą būstą parduot... tada kraustytis į didesnį...
Vienintelis dalykas, kuris mane gąsdina- vienatvė soduose žiemą. Tamsa žiemą....nes šalia sklypo gyvenančių gal vienas kitas (ir tai juk nesiriboja su mumis). Kol nepagyvenau, nežinau, ar priprasčiau.
Atsakyti
QUOTE(Ūdens Meitiņa @ 2009 12 02, 21:47)

mano žiniomis, vienas gręžinio metras kainuoja 100 lt  g.gif  vyras domėjosi, Gervėnupio soduose, kiek buvo kasta gręžinių, jų gylis siekia nuo 50 iki 100 metrų.

mes uz metra tai 1000 mokejom... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ūdens Meitiņa @ 2009 12 02, 21:47)
... jų gylis siekia nuo 50 iki 100 metrų. Tai ir paskaičiavom, kad gyvenimas ant "marių skardžio" ko gero pareikalaus gilaus gręžinio....
---
O elektros irgi nėra, bet už 50m yra elektros stulpas, o elektros tinklai perduoti VST, tai manau, kad čia šimtatūkstantinių sumų irgi nebus.
---
Na, ir nuotekos. O jas būtų galima panaudot, kaip kažkas rašė, pievelei palaistyti (nesu mačiusi, kaip tai daroma ir ar tikrai tiek išvalo)? Tai vat klausimas, už panašų įrenginį  kiek tikėtis sumokėt?

oho kiek daug blink.gif Nežinau kas ten per vietovės, bet prie marių daug nereikės, nes vandenį greit turėtumėt pasiekti.
Be to, vien gręžinio neužteks, reikės hidroforo, pajungti visą sistemą ir t.t.
---
oi, čia problema... Pasidomėk konkrečiau, nes elektros tinklai baisiai plėšikauja šioje vietoje- mano kolegė prieš kelis metus buvo susidūrusi su analogiška situacija, tai nieko nesutarė, nes sumos siekia dešimtis tūkstančių, kadangi tinklai skaičiuoja tūkstančiais už metrą doh.gif
Išvis čia problema- mes nesusitarėm su TEO, kabelį vos kelis metrus reikėjo nuvesti, bet iškart išvis nereagavo , o vėliau kai pasakė sumą, tai blink.gif doh.gif
---
Išvalo net paprastos bio tabletės ar skystis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ūdens Meitiņa @ 2009 12 02, 22:47)
mano žiniomis, vienas gręžinio metras kainuoja 100 lt  g.gif  vyras domėjosi,

O elektros irgi nėra, bet už 50m yra elektros stulpas, o elektros tinklai perduoti VST, tai manau, kad čia šimtatūkstantinių sumų irgi nebus. Na, ir nuotekos. O jas būtų galima panaudot, kaip kažkas rašė, pievelei palaistyti (nesu mačiusi, kaip tai daroma ir ar tikrai tiek išvalo)? Tai vat klausimas, už panašų įrenginį  kiek tikėtis sumokėt?

Toli tas sklypas... bet... su vyru, dabar jau ir su kūdikėliu atvažiuojam ten, nors ir nėra jokio namelio, bet pastovim, pavaikštom, ir vyras vis prasitaria, kad pro miegamojo langą norėtų matyti tuos aukštus beržus, kurie, vėjui pučiant, užliūliuoja.... dar zylutės atskrenda, aš iškart pamačiau viziją, kaip turėsiu lesyklą  wub.gif  ai  wub.gif  o bus gi kaip bus... kol kas nėra būtinybės ištrūkti iš ten, kur gyvenam. Irgi prie miško, vandens telkinio, tik visiškai priešingam miesto gale smile.gif galvojam, gal pirma šitą būstą parduot... tada kraustytis į didesnį...
Vienintelis dalykas, kuris mane gąsdina- vienatvė soduose žiemą. Tamsa žiemą....nes šalia sklypo gyvenančių gal vienas kitas (ir tai juk nesiriboja su mumis). Kol nepagyvenau, nežinau, ar priprasčiau.

O jūs čia į tą sumą įskaičiavote siurblį, žiedus-rentinius ir kt.?? 100 lt- tai čia gal vien tik darbas?

Elektra- dalykas rimtas. Pažystamiems, norintiems į sklypą atsivesti elektrą, iki stulpo buvo 40 metrų- sumokėjo tiek, kad net skauda sakyti...Plėšikauja šitoj vietoj VST, bet nieko nepadarysi verysad.gif

Nuotekos asmeniškai pas mus vietinės. Bet dar nei karto nekvietėm , kad siurbtų. Vyras matyt labai talpų rezervuarą padarė. Kvapo jokio ..

Dėl nykumo- na man žiemą ir bute būdavo nyku-savaitgalius kartais lovoje su knyga praleisdavau.
Mes turim kaimynų ir šalia ir priešais- bet tiesiog darbo dieną grįžti namo, būni su šeima ir tos sodų tamsos ir nykumo tikrai nesijaučia. Neturiu poreikio grįžus po darbo dar eit pas kaimynę plepėt- užtenka ir vaikų. rolleyes.gif
Savaitgaliais susigalvoji veiklos,kinas, teatras,pagaliau svečių pasikvieti,o kartais netgi svečių maratonas užeina- tai galvoji, kaip čia pailsėt pagaliau nors vieną savaitgalį :hihihi vasarą su kaimynais kokį šašlykiuką pasikepi. Nežinau, kaip kitiems, bet dėl nykumo soduose- man tikrai nėra tokio dalyko. Kažkaip name visada tos veiklos pilna. O dar net kartais labai norisi ir vienai pabūti, pailsėti nuo visko. Taip, kad nesibaiminkite nykumos, svarbiausia nusiteikimas. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 12 02, 23:14)
oho kiek daug  blink.gif  Nežinau kas ten per vietovės, bet prie marių daug nereikės, nes vandenį greit turėtumėt pasiekti.
Be to, vien gręžinio neužteks, reikės hidroforo, pajungti visą sistemą ir t.t.

Vat tokia vietove, kurioje gruntiniai vandenys lb aukstai, o greziniam skirtas sluoksnis gan giliai rolleyes.gif
\Prie mariu sie sodai... Bet pamatytumet, kokiu slaitu reik nusileist, kad pasiektum marias doh.gif
Atsakyti