Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios kosmetikos gamintojai

QUOTE(Manija69 @ 2009 12 05, 13:25)
Monica, o žaliosios arbatos milteliai kokioj terpėj tirpsta? g.gif  4u.gif

skystyje tirpsta, gal ir kremuke ištirptų.
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2009 12 05, 15:09)
Taip ir bus, nes šiandien paėmus jau ir KN pelargonijų ea, kad paskaityti etiketę, vos užuodus tą kvapą iš karto visą niežėti ima angel_sadangel.gif 

Ant KN pelargonijų ea rašo:
Pelargonijų/Geranium
Pelargonium x asperum
Kaip suprantu tas pats?
O kokio alergeno daugiausia pelargonijose?

Labai tikiuosi, kad prabangus man tiks 4u.gif O dėlto su propoliu, tai va, kad būčiau žinojusi, bet gi to sviestmedžio taip nenorėjau mastau.gif

Pelargonium x asperum tai Geranium Bourbon, o Pelargonium graveolens - tai Rose Geranium.
tai sudetis gal ir skiriasi kazkuo. reiktu paziureti monicos cituotame puslapyje mirksiukas.gif
as turiu tik viena:

citral 1,2
geraniol 12
linalool 4,5
citronellol 43
limonene 1

tai cia daugiausia geranolo ir citronellolo g.gif

o gal, kaip katutis sako, sualergizavo perdozavimas...

Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 12 05, 20:29)
Pelargonium x asperum tai Geranium Bourbon, o Pelargonium graveolens - tai Rose Geranium.
tai sudetis gal ir skiriasi kazkuo. reiktu paziureti monicos cituotame puslapyje  mirksiukas.gif
as turiu tik viena:

citral 1,2
geraniol 12
linalool 4,5
citronellol 43
limonene 1

tai cia daugiausia geranolo ir citronellolo  g.gif

o gal, kaip katutis sako, sualergizavo perdozavimas...
Ačiū 4u.gif vadinasi skiriasi šios pelargonijos.

Dar prie to pačio noriu paklausti jei žinai mandarinų ea sudėties ir kas dar turi daugiausia citrinellol nes įtariu jog jo galiu būti perdozavusi rolleyes.gif

---------------------------------------
Arba linalool su limonene, nes jų didelis kiekis bergamočių eteriniame aliejuje, o ar prieš tai dariausi aliejinę kaukę įlašinusi jo į makadamijų aliejų.

Bandau atsekti nuo ko gi visgi ta alergija galėjo pasireikšti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ernesin: 05 gruodžio 2009 - 20:34
QUOTE(ernesin @ 2009 12 05, 19:31)
Ačiū 4u.gif vadinasi skiriasi šios pelargonijos.

Dar prie to pačio noriu paklausti jei žinai mandarinų ea sudėties ir kas dar turi daugiausia citrinellol nes įtariu jog jo galiu būti perdozavusi rolleyes.gif

---------------------------------------
Arba linalool su limonene, nes jų didelis kiekis bergamočių eteriniame aliejuje, o ar prieš tai dariausi aliejinę kaukę įlašinusi jo į makadamijų aliejų.

Bandau atsekti nuo ko gi visgi ta alergija galėjo pasireikšti.

reik pastudijuot smile.gif gali buti, kad sudetis vistik siu pelarginiju labai panasi. tuo labiau, kad sakai, kad ir KN pelarginijos dabar nebetinka.

mandarinu:
linalool 0.3
limonene 75

cia visai kiti nei pelargonijoj doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 05 gruodžio 2009 - 21:11
QUOTE(kniaumiau @ 2009 12 05, 21:19)

Nors man išvis beveik viskas tas poras kemša  doh.gif

Argital ne, kaip suprantu? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Monica @ 2009 12 05, 21:22)
skystyje tirpsta, gal ir kremuke ištirptų.

Aš į molio kaukes dėjau, bet matėsi tokie taškeliai, gal neištirpo. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 12 05, 20:54)
mandarinu:
linalool 0.3
limonene 75

cia visai kiti nei pelargonijoj  doh.gif
Ačiū 4u.gif
Greičiausiai bus nuo pelargonijų citronellol, nes mandarinuose limonene vos ne dvigubai daugiau nei bergamotėse, o aš jį naudojusi ir man tiko, nebent dar linalool palieku įtarimus.

--------------------------------------------------------------------
Jau matau jog limonene tame alegenų sąraše netgi nėra , tik d-limonene.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ernesin: 05 gruodžio 2009 - 21:11
QUOTE(Daddygirl @ 2009 12 05, 11:03)
turbut suprantu, ka turejai omeny - kad kai kurios medziagos (pvz limonene, linalool) ieina i beveik visus? nu bet ju kiekis skiriasi. super mazas kiekis nealergizuoja.

o kur ta riba, kad super mažas kiekis ir ar nebus taip, kad kiekvienam individualiai ta tolerancijos riba pasireiškia? g.gif

QUOTE(nep @ 2009 12 05, 12:43)
naudojau ta "kietesnio" pavidalo. Gal reikejo pirkti skysta?

pirmasis tamsiai žalias berods žiemos sezono produktas, o tas kitas geltonas - vasaros. Bet pamenu, merginos sakė, kad pastarasis šiek tiek pageltonina veidą...

QUOTE(Daddygirl @ 2009 12 05, 13:49)
Tai emiau Rasa Premium negazuota.

išgerti suspėsi, pasibandyk, gal kaip tik jo tavo oda laukė biggrin.gif

QUOTE(linutiaaa @ 2009 12 05, 13:54)
isimylejau juros is taviskiu wub.gif

jei jau negalėsit išsiskirt, teks mainus man siūlyti tongue.gif biggrin.gif

QUOTE(Summer-In-Paris @ 2009 12 05, 15:23)
Tai ne balzamai, o kaukės 4u.gif Rožių man visai nepaliko įspūdžio, pritrūko švelnumo. O štai mango labai patinka (dieviškas kvapas), nes plaukų švelnumas kaip iš reklamos smile.gif

man patinka tiek Basis Sensitive, tiek rožių drinks_cheers.gif Bet Nidulia, tavo dažytiems plaukams greičiausiai geriau būtent mangų kaukė tiktų 4u.gif

QUOTE(ernesin @ 2009 12 05, 16:09)
Taip ir bus, nes šiandien paėmus jau ir KN pelargonijų ea, kad paskaityti etiketę, vos užuodus tą kvapą iš karto visą niežėti ima angel_sadangel.gif 

kaip tą alergiją apraminai??

mes tai išbandėm namudinį burnos skalautoją, tai, prisipažinsiu, gavosi toks su lengvu sutraukiančiu efektu doh.gif lotuliukas.gif Čia matyt nuo tos alūno druskelės, kurios dėjau dėl burnos sveikatos. MB iškart pasipiktino skoniu ir poveikiu, tai šiandien iš ryto net neprisilietė biggrin.gif Bet man antrą kartą skalaujant tas sutraukimas visai silpnas buvo, esu juo patenkinta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2009 12 05, 20:07)
Ačiū 4u.gif
Greičiausiai bus nuo pelargonijų citronellol,  nes  mandarinuose limonene vos ne dvigubai daugiau nei bergamotėse, o aš jį naudojusi ir man tiko, nebent dar linalool palieku įtarimus.

--------------------------------------------------------------------
Jau matau jog limonene tame alegenų sąraše netgi nėra , tik d-limonene.

cia tas pats limonene, man atrodo smile.gif
(limonene = d-limonene)

nezinau, kur dar citronellol yra. Citronelos ea tikrai turi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 05 gruodžio 2009 - 21:23
QUOTE(katutis @ 2009 12 05, 21:13)
kaip tą alergiją apraminai??

Niekaip žinok neraminau, kūnas jau apsiramino, o galvoje baltų pūlingų spuogelių atsirado kur vakar žiauriai perštėjo, nenoriu tikėti jog nuo pelargonijų, labai Mėtos bergamotes įtarinėju, nes jose didelis linalool kiekis, kuris galėjo galvos odai tokią reakciją sukelti, o kadangi nedidelis kiekis jo ir pelargonijose yra, tai jau pasireiškus alergijai ir muilas jautriai sureagavo rolleyes.gif

Panos patarkit, kaip man išbandyti abu šiuos eterinius, kad įsitikinti kuris didesnis kaltininkas, nes galvos dar kartą plauti nenorėčiau, bijau dar kartą patirti tą reakciją bijau.gif
Atsakyti
ernesin, nebandyk tik dabar. Pamiršk juos abi mėnesiui-dviem. Paskui pabandyk kurį vieną pasirinktinai 4u.gif Nepasiskubink, nes taip ir neišsiaiškinsi, kas alergizuoja...
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 12 05, 21:16)
cia tas pats limonene, man atrodo smile.gif
(limonene = d-limonene)

nezinau, kur dar citronellol yra. Citronelos ea tikrai turi.

Dėkui 4u.gif

O gal žinai linalool kur dar galėtų didesnės koncentracijos būti?
Papildyta:
QUOTE(katutis @ 2009 12 05, 21:27)
ernesin, nebandyk tik dabar. Pamiršk juos abi mėnesiui-dviem. Paskui pabandyk kurį vieną pasirinktinai  4u.gif Nepasiskubink, nes taip ir neišsiaiškinsi, kas alergizuoja...

Aha, jau žinau jog reikia viska nuraminti ir net kvapus pamiršti 4u.gif Bet vistiek po kurio laiko reikės išsiaiškinti rolleyes.gif

----------------------------------------------------------------
Tiesa Daddygirl, tas 26 alergenų sąrašas pagal stiprumą surašytas, ar paprastai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ernesin: 05 gruodžio 2009 - 21:31
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2009 12 05, 16:23)
Tai ne balzamai, o kaukės 4u.gif Rožių man visai nepaliko įspūdžio, pritrūko švelnumo. O štai mango labai patinka (dieviškas kvapas), nes plaukų švelnumas kaip iš reklamos smile.gif

O man atrodo,kad yra a le balzamas/kondicionierius Hair Mango Milk Conditioner ir kaukė Hair Mango Milk Care Treatment. rolleyes.gif
Atsakyti