Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios kosmetikos gamintojai

QUOTE(ernesin @ 2009 12 03, 23:57)
O kokį makadamijų aliejų turi, nes pas mane Aniros, tai jis man tiesiog smirda, nors iš pasisakymų turėtų kvepėti riešutais unsure.gif

Aš pirkau iš SP, tai gan stipriai riešutų kvapas jaučiasi.

QUOTE(bryyla @ 2009 12 04, 00:17)
Apie molius ČIA  mirksiukas.gif
Tai vat ir maišau baltą su raudonu, nes Monica minėjo, kad raudonas padeda kapiliarams  ax.gif

O vieną raudoną molį bandei naudot? Beje, kiek laikai molio kaukę?
Ir dar dėl medetkų fitolio, primink su kuo maišei ax.gif
Sorry už tiek daug klausimų, tiesiog pagal pasisakymus tavo oda labai panaši į mano, tai lengviau orientuotis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 12 03, 23:58)
saldziojo apelsino ea ir jame esancio atitinkamo alergeno procentas:
citral 0,1
linalool 0,4
limonene 95
viso 95,5.

Kaip suprantu, procentaliai tiek yra jau labai daug, gal kai grįši prie savo kompiuterio ir turėsi laiko, galėsi parašyti, kokius dar ea žinai kurie turi didelius alergeno procentus 4u.gif
QUOTE(kunigunda78 @ 2009 12 04, 00:13)
pasisakysiu ir as, nes aliejus ant saknu naudoju jau daug metu, dazniausiai 2 kartus per savaite, laikau per nakti, o kartais net ir para gaunasi. Jokio dusimo, jokio plauku slinkimo (lyginant su tais kartais kai netepu aliejaus, issisukuoja normalus kiekis plauku), plaukai zemiau liemens, nenuplikus  tongue.gif
Mes jau priėjome išvadų šiuo klausimu wink.gif
Atsakyti
Rasma, dekui uz info apie vit D 4u.gif Kaip suprantu, problema ne tame, kad jis nestabilus ir suyra pries tai, kol oda ji pasisavina, o tame, kad tam tikra jo forma tiesiog neprasiskverbia pro oda? O gal zinai, man idomu, kaip su vit C? 4u.gif As skaicius, kad atseit jis labai greitai yrantis, todel praktiskai nera sansu, kad jis isliktu priemonese?..

QUOTE(Nidulia @ 2009 12 03, 23:40)
Nors yra daugiau kaip 200 alavijo rūšių, tik 4 rūšys pasižymi gydomosiomis savybėmis.  

Aloe Barbadensis Miller  (taip pat žinomas kaip Aloe Linne) yra pats veiksmingiausias. Jis vienintelis turi teisę vadintis Aloe Vera arba tikruoju alaviju.

drinks_cheers.gif as apie tai seniau cia rasiau. tiksliau, gal labai seniai.. smile.gif dar ir nuotrauka buvau jo ikelus. grazuolis jis pas mane biggrin.gif

QUOTE(Daddygirl @ 2009 12 03, 22:58)
gal dar priklauso nuo ea saltinio (tiekejo)  g.gif
as kai domejausi del muilu gaminimo, etikeciu ir t.t. is kazkur esu parsisiuntusi, uzklausimus davusi. bet tiek visur skaiciau, kad nebeatrinksiu, ypac dabar, kai ne prie savo kompiuterio. beto iki galo nesiaiskinau tam momentui.
bet paprasiau is mano kompiuterio atsiust info apie viena eterini, kaip pavyzdi.

saldziojo apelsino ea ir jame esancio atitinkamo alergeno procentas:
citral 0,1
linalool 0,4
limonene 95
viso 95,5.

vakar nebeliko laiko daugiau parasyti smile.gif
as taip suprantu situos skaicius:
jei pvz pastebi savo alergiska reakcija i apelsino ea, tai remiantis sia jo sudetim gali speti, kad esi alergiskas butent limonene'ui (nes jo apelsino aliejuje zymiai daugiau nei kokios nors kitos medziagos).
gamintojai privalo medziagas is mano pacituoto saraso itraukti i sudeti, jei jos sudaro pakankama procenta produkto sudetyje. tai zinodamas kam alergiskas ir studijuodamas priemoniu sudetis, gali atsirinkti tas, kurios be tave alergizuojanciu medziagu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 04 gruodžio 2009 - 09:42
QUOTE(ernesin @ 2009 12 04, 08:10)
Kaip suprantu, procentaliai tiek yra jau labai daug, gal kai grįši prie savo kompiuterio ir turėsi laiko, galėsi parašyti, kokius dar ea žinai kurie turi didelius alergeno procentus 4u.gif

taip, labai daug butent sito potencialaus alergeno - limonene. bet jei zmogus jam nera alergiskas, tai - apelsinu ea saugiais kiekiais nepavojingas.

o kokie eteriniai domina? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 04 gruodžio 2009 - 09:58
QUOTE(Daddygirl @ 2009 12 04, 09:21)
Kaip suprantu, problema ne tame, kad jis nestabilus ir suyra pries tai, kol oda ji pasisavina, o tame, kad tam tikra jo forma tiesiog neprasiskverbia pro oda?
O gal zinai, man idomu, kaip su vit C?  4u.gif As skaicius, kad atseit jis labai greitai yrantis, todel praktiskai nera sansu, kad jis isliktu priemonese?..

Taip, teisingai drinks_cheers.gif Tiek išoriniam, tiek vidiniam vartojimui ne visos 'vitamino formos' tinka. Kiek prisiskaičiau ir pati inf-jos, tai ne dėl suirimo, o dėl nepasisavinimo vit. B5 nededamas į kosmetikos priemones, bet dedamas jo provitaminas pantenolis. Bet būtų ir 'briedas' pvz. imti gerti pantenolį, kai vartojimui į vidų tam geriau tinka pantoteno rūgštis.

Vit. C yra vienas stipriausių antioksidatorių ir puikiausiai išlieka priemonėse, bet - viskas priklauso nuo pH ir kokia vit. koncentracija mirksiukas.gif Jeigu įdėsi 50 proc vit. C, tai jis tikrai neišliks stabilus schmoll.gif Antra visiems geriems antiksidantams pražūtingas deguonis ir šviesa. Labai greitai suskils veikiamas šių faktorių. Tad pvz. natūraliai praturtintas vit. C priemones reiktų laikyti labai neilgai, tamsiame ir sandariame buteliuke cool.gif
Kad vit. C būtų stabilus naudoja tam tikras vit. C formas arba derinyje su kitom medžiagom. Jų yra begalės, kurios tinka naudoti nuo paprasčiausios mums žinomos askorbo rūgšties iki labai populiaraus kosmetikoje esterio magnesium ascorbyl phosphate Pvz. pažiūrėjau savo seną "Eucerin" kremą ir tikrai įdėtas vit. C būtent šia forma cool.gif. Tik askorbo rūgšties esterių junginiai, reikia prisiminti, gali būti dirbtinai kuriami laboratorijoje, tai ne pats vit. C bulvėje ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2009 12 04, 00:40)
vis skaitau apie mergaiciu megiama aloje,stai koki straipsniuka atkapsciau

Nors yra daugiau kaip 200 alavijo rūšių, tik 4 rūšys pasižymi gydomosiomis savybėmis. 

Aloe Barbadensis Miller  (taip pat žinomas kaip Aloe Linne) yra pats veiksmingiausias. Jis vienintelis turi teisę vadintis Aloe Vera arba tikruoju alaviju.

Įdomu koks yra Ciel d'Azur alavijas ax.gif
QUOTE(Daddygirl @ 2009 12 04, 09:41)

Na konkrečiai nepasakysiu, nes ne daug jų tesu išbandžiusi, bet domintų būtent tie kuriuose didelės koncentracijos alergenų iš to tavojo sąrašėlio, kitaip tariant ateičiai, kad žinočiau prieš įsigydama smile.gif

Daddygirl lenkiu žemai galvą už tavo muilus notworthy.gif negalėjau atsižiūrėti nuėjusi į vonią maudytis ir atsistebėti aromatu wub.gif Išbandžiau šilko, kur su rose geranium, rosemary, lemon eteriniais aliejais, atvirai pasakysiu nesitikėjau jog šie kvapai taip derės wub.gif , jau įsivaizduoju kas per svajos pas tas kur gavo su cinamono, apelsino ir ylang ylang eteriniais aliejais wub.gif Puta lengva, puri, per kūną slystą kaip per šilką tiesiogine ta žodžio prasme ir taip švariai nuplauna odą wub.gif Dar vis negaliu patikėti, kad tokius stebuklus susūrė tavo rankos aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 12 04, 09:41)

mane ir domina visa info, kad ir i az ax.gif kai jau turesi galimybe

dar norejau paklaust, o koks ten veido prausiklis ax.gif
Atsakyti
vakar pasekiau Nidulios pavyzdžiu ir užmigau su molio kauke 1,5 val. blush2.gif doh.gif lotuliukas.gif Kai nukrapščiau, ant veido buvo likęs toks raudonas "rėmas" lotuliukas.gif Bet nieko, išsimiegojau ir OK. Dariau kaukę iš žaliojo molio, glicerino, varnalėšos ir alūno miltelių, rožmedžio ir čiobrelių EA, pelargonijos hidrolato. Visi ingredientai buvo kambario temperatūros ir nežinau, kuriam dėkoti, kad taip puikiai atvėsino veidą, faktiškai kaip jūros dumbliai thumbup.gif Likau patenkinta odos skaistumu, matiškumu, valymu ir drėkinimu wink.gif

Daddygirl, rašyk ne į až, o visoms čia, nes kai pradėsim až sakytis, teks atskirą sąrašą pasidaryti biggrin.gif
Atsakyti
snd ir as apsiprekinau:
weleda koju kremas
uterkam lupu balzamas
uterkam medetku vaikiskas muilas
weleda veido kremas su vilkdagiais(naudosiu pakatom su aloe?

norejau paklaust, o saldytuve tik hidrolatus laikot ar ir kremus, kaukes? ax.gif
Atsakyti
na va sedziu db su zalio molio kauke, kadangi dar nesulaukus visu savo gerybiu tai teko issiversti su tuo ka turiu, taigi zalias molis, levandu hidrolatas, kad nenusausintu 3 lasiukai argano aliejaus bei levenadu ea 3l bei pankolio ea 2l, nu ka veida jauciu dirgina, idomu nuo ko g.gif
Atsakyti
Per anksti pasidžiaugiau Urtekram rožių šampūnu, turbūt kažkam mano oda bus alergiška ir įtariu kad damaskinių rožių eteriniui aliejui arba jazminų žiedų ekstraktui, nes visos kitos sudedamosios dalys kaip ir buvusiame dagių šampūne, o pelargonijų eteriniui bent jau kur turiu iš KN ir kuris Daddygirl muile tikrai nealergiška, nebent čia kažkoks nekokybiškas(nes kvapas labai aštrus) įdėtas arba tiesiog per didelė jo koncentracija g.gif Bet taip įdomiai, parausta ne visos galvos oda, o tik viršugalvis ir plaštakų odą po plovimo truputį niežti rolleyes.gif Plaukams efektas geras, tai oda durniuoja mad.gif
Ar yra dar naudojusių šį šampūną(Hibisco berods tikrai minėjo)? Įdomu ar nei vienai nepasireiškė toks dalykas?
Papildyta:
QUOTE(Ramintėlė 24 @ 2009 12 04, 13:16)
na va sedziu db su zalio molio kauke, kadangi dar nesulaukus visu savo gerybiu tai teko issiversti su tuo ka turiu, taigi zalias molis, levandu hidrolatas, kad nenusausintu 3 lasiukai argano aliejaus bei levenadu ea 3l bei pankolio ea 2l, nu ka veida jauciu dirgina, idomu nuo ko g.gif

Nebūsi eterinių padauginusi? g.gif Man nuo poros lašiukų veidas sudirgsta rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(bozkakoszka20 @ 2009 12 04, 13:48)
norejau paklaust, o saldytuve tik hidrolatus laikot ar ir kremus, kaukes? ax.gif

as saldytuve nieko nelaikau ax.gif
Papildyta:
QUOTE(ernesin @ 2009 12 04, 14:27)
Ar yra dar naudojusių šį šampūną(Hibisco berods tikrai minėjo)? Įdomu ar nei vienai nepasireiškė toks dalykas?

mano drauge naudojo ir tebenaudoja, jai nieko panasaus nepasireiske g.gif
Atsakyti