Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios kosmetikos gamintojai

Merginos laikykite, kad nors ir po dvi paras aliejus - jūsų reikalai, juk kaip ir su kremais gali būti skirtingai. Aš pirmiausia parašiau jog savo kailiu pastebėjau jog man kenkia per ilgas aliejų laikymas ant šaknų(ne ant galų - nemaišykite) ir tik po pusmečio radau šiuo klausimu pasisakymą. Tik žinau ir tai, jog bet koks perteklius daro ne ką mažesnę žalą nei trūkumas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(katutis @ 2009 12 03, 20:29)
tai kuo tikėti? biggrin.gif

Aš rašiau apie aliejus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2009 12 03, 20:33)
Aš rašiau apie aliejus mirksiukas.gif

mačiau, apie ką rašei wink.gif Yra dvi kardinaliai skirtingos nuomonės. Kuo tikėti? Daviau kitą pavyzdį ir irgi klausiu - kuo tikėti?
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 12 03, 20:34)
mačiau, apie ką rašei wink.gif Yra dvi kardinaliai skirtingos nuomonės. Kuo tikėti? Daviau kitą pavyzdį ir irgi klausiu - kuo tikėti?

Katuti, tu kaip ir dažniausiai pradedi ieškoti kabliukų, daugiau savo asmeninės nuomonės jokiais klausimais nereikšiu, nes toks tavo elgesys man neprimtinas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 12 03, 21:22)
o kas šaltinis? Nematyčiau, kaip atsigavo ir sustorėjo plaukai, tai pritarčiau tau  rolleyes.gif Bet dabar manau, čia nėra tiesa  biggrin.gif

Katuti, o kiek laiko tu jau B vitaminu plaukus lepini?

Beje, aš pastebiu, kad po aliejinių kaukių plaunant man daugiau plaukų iškrenta, gal dėl to, kad labiau trinu ir plaunu kelis kartus g.gif Bet visgi nesinorėtų tokio vaizdelio matyti. schmoll.gif Gal jums irgi yra panašiai?
Atsakyti
Aš pritariu ernesin, kad geriausiai atsirenkam pačios smile.gif

katuti, aš dėl to trynimo rankšluosčiu remiuosi savo močiutės patirtimi. Kuri po kiekvieno plovimo labai švelniai frotiniu rankšluosčiu masažuoja galvos odą po 5-10min. Nežinau, gal čia ir sutapimas, tačiau net būdama arti 70 gali pasigirti tankiais plaukais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2009 12 03, 20:36)
Katuti, tu kaip ir dažniausiai pradedi ieškoti kabliukų, daugiau savo asmeninės nuomonės jokiais klausimais nereikšiu, nes toks tavo  elgesys man neprimtinas 4u.gif

jei būtų viena nuomonė, užtektų visiems to paties šampūno, to paties muilo, tą patį straipsnelį paskaityti ir tokią pat nuomonę dėl aliejų laikymo trukmės turėti bigsmile.gif Tada nereikėtų ir šito forumo, nes nuomonė vistiek būtų vieninga kolektyvinė cool.gif

QUOTE(pepkė @ 2009 12 03, 20:37)
Katuti, o kiek laiko tu jau B vitaminu plaukus lepini?

Beje, aš pastebiu, kad po aliejinių kaukių plaunant man daugiau plaukų iškrenta, gal dėl to, kad labiau trinu ir plaunu kelis kartus g.gif Bet visgi nesinorėtų tokio vaizdelio matyti. schmoll.gif Gal jums irgi yra panašiai?

į šampūną prisidėjau prieš kokią pusantros savaitės, o į Weledos vandenį - prieš porą dienų, šiandien bus trečias tepimas berods g.gif

tai gal šampūnas per silpnas aliejams išplauti? Man nebūna plaukų didesnio kritimo schmoll.gif
Atsakyti
tai gal šampūnas per silpnas aliejams išplauti? Man nebūna plaukų didesnio kritimo schmoll.gif
[/quote]

Na ne, plaudavau su urtekram, nes jie labai švelniai ir kokybiškai išplauna aliejus, o paskutinius kartus su druide purity, net nežinau kas čia gali būt, jau pradėsiu galvot, gal tos šaknys priduso. g.gif biggrin.gif Nors pačio plauko būklė pagerėjusi.

beje, Ernesin, ką konkrečiau esi pastebėjusi laikant tas aliejines kaukes per ilgai ? ax.gif ar patį plauko išretėjimą? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pepkė: 03 gruodžio 2009 - 21:02
QUOTE(katutis @ 2009 12 03, 20:45)
jei būtų viena nuomonė, užtektų visiems to paties šampūno, to paties muilo, tą patį straipsnelį paskaityti ir tokią pat nuomonę dėl aliejų laikymo trukmės turėti  bigsmile.gif Tada nereikėtų ir šito forumo, nes nuomonė vistiek būtų vieninga kolektyvinė  cool.gif

Nemačiau straipsnio, kuriame rekomenduojama laikyti aliejus ant šaknų per naktį wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Honey @ 2009 12 03, 20:14)
Įdomu, ar tikrai taip g.gif nes tokiu atveju B5 visiškai nenaudingas į šampūnus ar kt. priemones.

Pantoteno rūgštį suardo rūgštys ir šarmai (iš natūralių - actas, citrinos rūgštis, soda ir pan.), karštis.

Dėl vit. B5 kosmetikoje - teisybė, jei tikėti ką teigia pvz. straipsnis iš Wikipedia:

"Hair care
Mouse models identified skin irritation and loss of hair color as possible results of severe pantothenic acid deficiency.[citation needed] As a result, the cosmetic industry began adding pantothenic acid to various cosmetic products, including shampoo. These products, however, showed no benefits in human trials.[citation needed] Despite this, many cosmetic products still advertise pantothenic acid additives. [55][56][57][58][59][60] cool.gif
[edit]"
Pilna inf-ja čia: http://en.wikipedia....antothenic_acid
QUOTE(ernesin @ 2009 12 03, 20:33)
Aš pirmiausia parašiau jog savo kailiu pastebėjau jog man kenkia per ilgas aliejų laikymas ant šaknų(ne ant galų - nemaišykite)

drinks_cheers.gif
Aš irgi niekad nelaikau ilgai aliejų ant plaukų šaknų, netgi niekada intensyviai nemasažuoju plaukų šaknų - man labai blogina plaukų išvaizdą ir jų 'sveikatą' unsure.gif Aliejines kaukes laikau pernakt, bet prisotinu juo plaukus (t.y. maždaug pusę ilgio rolleyes.gif )

Katuti, susimaišei..vit. B5 yra ne bepantenas (nes "Bepanthen" yra gydomasis kremas ar tepalas), o pantotenas (jo rūgštis) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2009 12 03, 20:08)
Jau įdėjau nuorodą kur perskaičiau mirksiukas.gif  biggrin.gif

Ačiū 4u.gif

QUOTE(Honey @ 2009 12 03, 20:14)
"..Deja, patarimas del vitamino B yra neteisingas. Sis vitaminas, imaisytas i kosmetines priemones praktiskai neisisavina,kadangi iskart suskyla. Yra du budai juo papildyti organizma - injekcijos (efektyviausias) arba B grupes vitaminu papildu vartojimas..."

Įdomu, ar tikrai taip g.gif nes tokiu atveju B5 visiškai nenaudingas į šampūnus ar kt. priemones.

Aš irgi pradėjau apie tą vitaminą galvot, žadėjau pirkti unsure.gif Reikėtų daugiau pasidomėti, bet aišku, kiek gydytojų, tiek ir nuomonių, kaip ir su mokslininkais...

QUOTE(katutis @ 2009 12 03, 20:22)
o kas per tragedija?  blink.gif Neatrodei tu šiandien kaip po tragedijos, anaiptol  rolleyes.gif Gal pasitepei ir į rūbus įšokai? Nenudžiovinai sąžiningai?

Po striuke nesimatė biggrin.gif Tada dar nieko ir nebuvo, bet va kai papuoliau į stresinę situaciją, daugiau palaksčiau ir iškart prakaito dėmės ant palaidinės... doh.gif

QUOTE(katutis @ 2009 12 03, 20:29)
čia iš šito straipsnio:
Be to, nuožmiai netrinkite plaukų rankšluosčiu, nedusinkite jų užsirišę juo galvą, šlapių nedraskykite plaukų šepečiu.
tai kuo tikėti? biggrin.gif

Kiek aš esu skaičiusi, tai visur rašo, kad nesveika ilgai būti apsirišusiai rankšluosčiu po plaukų plovimo, negalima ir stipriai jų trinti. Taip ir darau, man labai gerai smile.gif O tame kitame straipsniuke apie plaukų trynima frotiniu rankšluosčiu gal truputį per daug "žiauriai " (nemoku išsireikšti) parašyti... Taip ir įsivaizduoju skaitydama, kaip greitai ir stipriai plaukai trinami lotuliukas.gif Trynimas švelniai gal ir padėtų, bet man labiau priimtinas galvos masažas pirštų galiukais su aliejumi ax.gif

QUOTE(Honey @ 2009 12 03, 20:41)
Aš pritariu ernesin, kad geriausiai atsirenkam pačios smile.gif

drinks_cheers.gif

Man niekada atrodo netrukdė ilgai laikyti aliejaus kaukes, bet jau 2 mėn. ganėtinai stipriai slenka plaukai, na gal jau mažėja, bet tikrai galvoju dabar išbandyti trumpiau tas kaukes laikyti smile.gif
Atsakyti
Noriu pasigirt Daddygirl muiliukais ir perduoti jai didžiausią ačiū nuo MB 4u.gif Pati dar neišbandžiau, bet maniškis prausė veidą alyvuogių muilu su žolelėm ir liko baisiai patenkintas. Veido netraukia ir jis nenupleiskanojo kaip nuo sintetinių muilų iš parduotuvių.
Atsakyti
QUOTE(kniaumiau @ 2009 12 03, 14:44)
aš tai boržomi dabar naudoju, prieš tai rasa buvo. buteliukas nuo champaku hidrolato, tai tais champaku vis dar kvepia, nors jau antras mineralinis eina  lotuliukas.gif

uzduosiu kvailoka klausima - kiek dienu isbuna mineralinis nesugedes KN buteliuke? blush2.gif kur laikai?
Atsakyti