Įkraunama...
Įkraunama...

Dienos sentencijos, gražios, pamokančios. 9 tema

Pasaulis yra toks, kokie esam mes
"Nusekiau jam iš paskos. Mudu atsidūrėme didžiausios katedros patalpos centre. Jis parodė į nuostabų veidrodį su vitražu, tai buvo pats ryškiausias aplinkos akcentas. Saulės spinduliai sruvo pro įvairiausių spalvų stiklo gabalėlius, viskas aplinkui skendėjo žaižaruojančiose vaivorykštės šviesose.
- Džekai, kiekvienas iš mūsų žvelgia į pasaulį pro asmeninį langą su vitražu. Tavo gyvenimas pasikeis, jei perprasi šią tiesą. Manasis jau pasikeitė.
- Tikrai?
- Taip. Mes matome pasaulį ne tokį, koks jis yra, bet kokie esame mes,- ėmė aiškinti tėvas Maikas.- Visi kasdien įžengiame į pasaulį ir manome, kad tai, kaip tą pasaulį išgyvename, yra tiesos išgyvenimas. Tačiau tai tėra mūsų puikybės ir neigimo žaismas. Tiesą nudažo vidinis vitražas, skiriantis mus nuo pasaulio tarsi filtras. Kaip kad šis stiklas virš mūsų galvų nuspalvina per jį srūvančią šviesą, taip kiekviena mūsų nuostata, baimė, prielaida ar šališkumas nudažo akimirkos išgyvenimą. Manome, jog visi žvelgiame į pasaulį tokiomis pačiomis akimis, tačiau yra ne taip. Tai tėra didelis melas, kuriuo, mulkindami save, tikime. Kiekvienas iš mūsų mato pasaulį pro savo asmeninės būsenos akinius. Tą būseną lemia savita, ypatinga gyvenimiškoji patirtis. O kadangi šioje planetoje nėra dviejų vienodų patirčių, negali būti ir vienodų konkrečios situacijos vertinimų. Kai tai suvoksi, tavo gyvenimas pasikeis. Džekai, ką tau dabar sakau, yra nepaprastai svarbu."
Robin Sharma, "Šventasis, banglentininkas ir vadovas"
Atsakyti
QUOTE(maye @ 2010 02 18, 10:30)
...Visada yra durys, kurių nenori praverti, vieta, kurioje nenori būti, klausimas, į kurį nenori atsakyti, ir net žodis, kurio nenori išgirsti, nes po to niekada nebebūsi toks pats žmogus...

wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
"Jūsų deimantai ne tolimuose kalnuose ar jūrose, o Jūsų kieme, Jums tereikia juos iškasti." (Russel H.Conwell)
Atsakyti
QUOTE(liūtuke @ 2010 02 18, 13:07)
. Kiekvienas iš mūsų mato pasaulį pro savo asmeninės būsenos akinius. Tą būseną lemia savita, ypatinga gyvenimiškoji patirtis. O kadangi šioje planetoje nėra dviejų vienodų patirčių, negali būti ir vienodų konkrečios situacijos vertinimų.

Labai teisingi zodziai...
Atsakyti
"Gyvenimo sapne gali mylėti, Gyvenimo ryte reikės prabusti..."
Atsakyti
Sėkmė nėra laimės raktas. Priešingai, laimė yra sėkmės raktas!
Manfred F.R. Kets de Vries
Atsakyti
Jaunystėje su optimizmu žiūrima į ateitį, senatvėje su nuostalgija į praeitį...
Atsakyti
Jei valtis plaukia neteisinga kryptimi, nepadės net smarkus irklavimas.
Kenichi Ohmae
Atsakyti
"Tikriausiai tik supratę, kas jums patinka, pradėsite suprasti, kas iš tikrųjų esate." (Alice Koller)
Atsakyti

Kai atgal pažiūriu, tai ir nedidelis džiaugsmas atrodo tartum stebuklas, kuriuo tikėti imu. Gal ir visas gyvenimas - vienintelis, vienas didžiausias mano stebuklas, nepaprastas paprastumu.

Justinas Marcinkevičius
Atsakyti
Važiuojantis lėčiau už mus yra idiotas. Važiuojantis greičiau - maniakas. smile.gif
Atsakyti
Vyrams patinka moteris kurios stato ne sienas, o tiltus.
Atsakyti