Įkraunama...
Įkraunama...

Reti, keisti, įdomūs vardai - nevardai

QUOTE(muminukas @ 2009 09 02, 13:16)
žinok, Ramunita, aš labiau knygomis negu netu pasitikiu. tai nr. 1 yra Kuzavinio ir Savukyno žodynas, taip pat dar visokių angliškų turiu, tad pirmiausia juose žiūriu reikšmę.

o lietuviams- lietuvių vardai lithuania.gif

o klausyk - gal tavo kokiam nors rimtam žodyne - yra Agilė verysad.gif ?
Nu man gražu nors numirk......
Atsakyti
QUOTE(Arvena @ 2009 09 02, 12:22)
o klausyk - gal tavo kokiam nors rimtam žodyne - yra Agilė  verysad.gif  ?
Nu man gražu nors numirk......

nėra, bet ir man nuo vasarų Nidoje labai gražu wub.gif

nors day.lt jį kildina iš lot. erelio, teoriškai galima svarstyti ir kitaip:

Agila (arba Senieji Nagliai) – smėlio užpustytas kaimas Kuršių nerijoje, į šiaurę nuo Pervalkos. imame vietovardį Agila (vietovardinių vardų kategorija yra - Nida, Neringa, etc.) ir darome galūnės vedinį, ir turime Agilė (galūnės vediniai taip pat įmanomi - Aidas ir Aidis, Rytas ir Rytis, Tautvyda ir Tautvydė).

Nidoje kino teatras senais laikais buvo ax.gif

o žodynai nuolat pildomi mirksiukas.gif be to, galima padaryti gražų ir taisyklingą vedinį, nepažeidžiant normų ir sistemos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo muminukas: 02 rugsėjo 2009 - 12:40
QUOTE(muminukas @ 2009 09 02, 13:31)
nėra, bet ir man nuo vasarų Nidoje labai gražu  wub.gif

labai gerai - senas lietuviškas vietovardis - tinka - jamam šitą reikalą lotuliukas.gif thumbup.gif
ir dar galima kildint iš lietuvių kalbos - na apskritai idealu lotuliukas.gif man prie dviejų lietuviškų vardelių - labai tiktų wub.gif

aaaaa- dėl kino teatro doh.gif nežinojau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arvena: 02 rugsėjo 2009 - 12:57
o Karsteno nėra tame žodyne?
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2009 09 02, 12:52)
o Karsteno nėra tame žodyne?

oi, ne biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Ramunita @ 2009 09 02, 12:13)

o dėl vardū,tai... šiaip net nežinau kodėl kai kuriuos įtraukia į vardynus-gal net nėra tokių žmonių su tokiais vardais rolleyes.gif  pvz man siaubingas vardas yra Karstenas  doh.gif  doh.gif  doh.gif  bet jos toks tikrai yra day.lt ir ne tik day.lt duoda jo reikšmę ax.gif

Lotynų kalbos žodyne tai nieko panašaus nerandu unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Arvena @ 2009 09 02, 12:38)
labai gerai - senas lietuviškas vietovardis - tinka - jamam šitą reikalą  lotuliukas.gif  thumbup.gif
ir dar galima kildint iš lietuvių kalbos  - na apskritai idealu  lotuliukas.gif  man prie dviejų lietuviškų vardelių - labai tiktų  wub.gif

tas vietovardis greičiausiai kuršiškas, o atsekti jo pirminę reikšmę greičiausiai bergždžias reikalas... jeigu net dėl Vilniaus vardo kilmės normaliai nesutaria, ką jau apie kaimelį kalbėti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2009 09 02, 12:13)
Pamelą tai esu sutikus,jai dabar apie 30 ax.gif

Na Pamelos bent reikšmė nebloga- " visa medus"- kaip tik Pamelai Anderson tinka lotuliukas.gif
Atsakyti
Su dukra skaitėm 1984m knygutę, kurią iliustravo Taida Balčiūnienė ax.gif Tiem laikam labai neįprastas vardas rolleyes.gif
Atsakyti
SM perliukai - Tėjas
Atsakyti
Ipolitas ir Polikarpas ax.gif
Atsakyti
draugės vaiko grupėje yra Naidas ir Pilara doh.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2009 09 04, 16:04)
draugės vaiko grupėje yra Naidas ir Pilara  doh.gif

serialų aukos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(neringyte @ 2009 09 04, 11:05)