Vaikystėje kiemo draugas vardu Audrynius
Man toks gražus vardas Lėja
QUOTE(Dono @ 2010 01 05, 15:45)
Štai kokių grožybių radau ...Melchioras...
Nu kaip neblogai, ta pačia kryptimi tęsiant, galiu papildyt: Žalvaris, Volframas, Plienas, mergaitei - Bronza kokia Jei imt grynus cheminius elementus, tai dar didesnis pasirinkimas: Galis, Varis, Talis, Alavas, Platina, Polonija, Rutenija...
QUOTE(Atogrąža @ 2010 01 06, 17:52)
Nu kaip neblogai, ta pačia kryptimi tęsiant, galiu papildyt: Žalvaris, Volframas, Plienas, mergaitei - Bronza kokia Jei imt grynus cheminius elementus, tai dar didesnis pasirinkimas: Galis, Varis, Talis, Alavas, Platina, Polonija, Rutenija...
o Trys karaliai (kaip tik šiandien) nieko nesako?
QUOTE(muminukas @ 2010 01 06, 18:34)
o Trys karaliai (kaip tik šiandien) nieko nesako?
Kasparas, Merkelis ir Baltazaras? Man? Sako. Daug ką. O kuo tai susiję su mano minėtais ,,vardų" pavyzdžiais?
QUOTE(Atogrąža @ 2010 01 06, 21:00)
Kasparas, Merkelis ir Baltazaras? Man? Sako. Daug ką. O kuo tai susiję su mano minėtais ,,vardų" pavyzdžiais?
Merkelis yra Melchioro trumpinys. kaip čia pasakius, "originaliai" yra Kasparas, Melchioras ir Baltazaras
QUOTE(muminukas @ 2010 01 07, 08:55)
Merkelis yra Melchioro trumpinys. kaip čia pasakius, "originaliai" yra Kasparas, Melchioras ir Baltazaras
Ar ne Bet jei manęs kas klaustų, tai sakyčiau, kad Melchioras gal MeLcheRis turėtų būt, o ne Merkelis Man kažkaip čia visiškai nieko bendro nebelikę po tokio skiemenų sukeitimo vietom ir dar raidžių juose pakeitimo. Net Vaida su Daiva panašesnės nei Melchioras su Merkeliu .
QUOTE(Atogrąža @ 2010 01 07, 09:16)
Net Vaida su Daiva panašesnės nei Melchioras su Merkeliu .
tie seni trumpiniai kartais iš viso nutolę nuo originalo: koks Pričkus (iš Metų) nuo Fridricho... arba variantai įvairiose kalbose- Jonas, Ivanas, Šonas...
QUOTE(muminukas @ 2010 01 07, 09:43)
k: arba variantai įvairiose kalbose- Jonas, Ivanas, Šonas...
Aha, bet labiausiai man patinka, kad Aleksandras - tai tas pats Sania, Saša ir net Šura Jau nekreipiant dėmesio į tai, kad dviem paskutiniais variantais sėkmingai šaukiami ir Aleksandrai, ir Aleksandros
Mano draugė, kai nepatikdavo koks vaikinas prie jos prisėdęs visada prisistatydavo Skobleste. Tai kokių tik reakcijų nesulaukdavo, mes taip smagiai pasijuokdavom
QUOTE(HoTea @ 2010 01 06, 14:25)
Man toks gražus vardas Lėja
o kaip jis susijęs su šita tema?
nesekiau temos- gal jau ir buvo paminėtas vardas- SEVA (mačiau per tv)