Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(ViktoOote @ 2009 12 16, 23:22)
Mes gėrėm apie 9 mėn singulairą, vasarai gydytoja pasakė, kad nemato poreikio jo vartoti ir nieko nenutiko.. Bet va nuo spalio vėl geriam...

Pradejot koset asminiu kosuliuku? Ar tiesiog pradejot sirgti visokiais persalimais ir nenorit, kad tada paumetu asma?
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2009 12 16, 23:26)
Pradejot koset asminiu kosuliuku? Ar tiesiog pradejot  sirgti visokiais persalimais ir nenorit, kad tada paumetu asma?

Tris kartus per pusmetį buvo obstrukciniai bronchitai, į tarpus vienas kitas bronchitas, pradėjom tada singulairą vartoti ir prasidejo plaučių uždegimai.. pfu pfu pfu.. nuo kovo mėnesio nesam sirgę, kad tektų į ligoninę važiuot..
Atsakyti
mes geriam tik šaltuoju sezonu, nuo kovo iki spalio negėrėm, db vėl geriam. bet nlb tepadeda, vistiek 2 kartus sirgo su obstrukcija verysad.gif . tai db dar ir flixotidą jau mėnesį vartojam, bandysiu nutraukt flixotidą po naujų jei nesusirgs. o monkasto pavasarį planuojam nebegert unsure.gif
Atsakyti
Mes Singulaira irgi vartojam pastoviai nuo rudens iki pavasario, nes pastebejau, kad jei ji nutraukiu, tai gana greitai islenda kosulys doh.gif Aisku, buna tu kosuliu saltuoju metu laiku ir su Singulairu, bet reciau mirksiukas.gif
Atsakyti
Man iskilo klausimukas. Mums gydytoja nepaskyre flixotido(ar kaip ten jis), gal reikalo nemate.Bet maniskis koso... Is ryto ir vakare kartais. Purskiam ventolina, atrodo maziau koso.Bei singulara kas vakara. Ar seimos gydytoja gali paskirt flixotido ar tik pulmonologe.Bijau kad vel kokiu sirupu neisraso g.gif
Atsakyti

Labas,
jungiames ir mes i sia nelinksma tema verysad.gif
Pirmakart bronchitu mano mazius susirgo budamas 5 men., 6 men. pasikartojo, net atsidurem ligoninej, kur pirmas dienas ir prednizalono teko pagert verysad.gif Diagnozavo BA. Nuo 6 men. geriam Singulaira. Rugpjuti bandem negert, viskas buvo ciki, kol neatsale ir vel neprasidejo...Tad nuo rugsejo vel geriam Singulaira ir reikalui esant pakvepuojam Salbutamolio. Darem kraujo tyrima del alergijos - neigiamas (nors sako, kad tokio amziaus vaikui netikslus buna tie rezultatai g.gif ). Nuo spalio kas menesi buna astmos paumejimai verysad.gif Snd buvom pas pulmonologe, israse ir mums flixotido verysad.gif Jezau, mergickos, kaip negera sirdy, taip nesinori tokio mazulio hormonais sert verysad.gif Bet teks, nes vis pilna ir pilna karkalu.....Mergikes, niekam nebuvo alerginiu reakciju nuo to flixotido? Vakare siandien pirmakart purksiu, tai labai pergyvenu....

QUOTE(Amelita @ 2009 12 16, 22:49)
Sveikutes, kas geriat mokasta arba singuliar? Kiek laiko jusu vaikuciai juos geria? Ar bandot nutraukti?

Mes jau puse metu geriam, kol kas pagerejimo nera....

QUOTE(bumbasi @ 2009 12 17, 16:59)
Man iskilo klausimukas. Mums gydytoja nepaskyre flixotido(ar kaip ten jis), gal reikalo nemate.Bet maniskis koso... Is ryto ir vakare kartais. Purskiam ventolina, atrodo maziau koso.Bei singulara kas vakara. Ar seimos gydytoja gali paskirt flixotido ar tik pulmonologe.Bijau kad vel kokiu sirupu neisraso g.gif

Manau, kad pulmonologai skiria flixotida, nes mums musu seimos gydytoja uzsimine apie si vaista ir dave siuntima pas pulmonologus.

Visiems sios temos lankytoju vaikuciams linkime stiprios sveikateles ir kad greiciau tie brudai mus apleistu 4u.gif
beje, pati irgi turiu BA, bet per brendimo laikotarpi "isaugau" Dabar priepuoliu beveik nebebuna.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilione @ 2009 12 17, 17:37)
Jezau, mergickos, kaip negera sirdy, taip nesinori tokio mazulio hormonais sert verysad.gif Bet teks, nes vis pilna ir pilna karkalu.....Mergikes, niekam nebuvo alerginiu reakciju nuo to flixotido? Vakare siandien pirmakart purksiu, tai labai pergyvenu....
Mes jau puse metu geriam, kol kas pagerejimo nera....

nusiraminkit, mama smile.gif Mano mažei analogiškai viskas buvo, ir save graužiu, kodėl anksčiau nenuvežiau pas pulmonologą, nenorėjau tikėti, kad tokiems mažiems BA būna doh.gif
Žodžiu nuo pusės metukų jai buvo pilna karkaliukų,kuriuos pediatrė gydė sirupukais- svilarožių, brontex, fluditec, ko tik ji negėrus doh.gif Bet nei kiek neveikė sirupai, kartą antibiotikus gėrė, ir vėl karkaliukais atsikosėdavo vis, kai taip tęsėsi ilgesnį laiką,nusiuntė pas pulmonologą, po rentgeno iškart rodė pakitimus,būdingus astmai, spazmus ir t.t. Imunoglobulinas E viršijo keletą kartų..
Iškart išrašė ventolino ir flixotide, tik flixotidas silpnesnės koncentracijos nei dičkiams vaikams wink.gif Įtariu ir pas jūsiškį 50, o ne 125 parašyta ant purškaliuko smile.gif Tas hormonas reikalingas uždegimui pagydyti, jokie antibotikai ir kiti vaistai to nelabai padaro, įsitikinau ne kartą su abiem dukrom. Pasigydysit flixotidu, kai palengva jį nutrauksit galėsite gerti tik singulairą... Galbūt ir pas jus nušvis viltis, kad bent kurį laiką nereiks purškaliukų, užteks singulairų šitų...

Beje, nei vienai panelei nebuvo šalutinės reakcijos nuo visų vaistų smile.gif

Išsiplėčiau,nepykit smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2009 12 17, 20:11)
nusiraminkit, mama smile.gif Mano mažei analogiškai viskas buvo, ir save graužiu, kodėl anksčiau nenuvežiau pas pulmonologą, nenorėjau tikėti, kad tokiems mažiems BA būna doh.gif
Žodžiu nuo pusės metukų jai buvo pilna karkaliukų,kuriuos pediatrė gydė sirupukais- svilarožių, brontex, fluditec, ko tik ji negėrus doh.gif Bet nei kiek neveikė sirupai, kartą antibiotikus gėrė, ir vėl karkaliukais atsikosėdavo vis, kai taip tęsėsi ilgesnį laiką,nusiuntė pas pulmonologą, po rentgeno iškart rodė pakitimus,būdingus astmai, spazmus ir t.t. Imunoglobulinas E viršijo keletą kartų..
Iškart išrašė ventolino ir flixotide, tik flixotidas silpnesnės koncentracijos nei dičkiams vaikams wink.gif Įtariu ir pas jūsiškį 50, o ne 125 parašyta ant purškaliuko smile.gif Tas hormonas reikalingas uždegimui pagydyti, jokie antibotikai ir kiti vaistai to nelabai padaro, įsitikinau ne kartą su abiem dukrom. Pasigydysit flixotidu, kai palengva jį nutrauksit galėsite gerti tik singulairą... Galbūt ir pas jus nušvis viltis, kad bent kurį laiką nereiks purškaliukų, užteks singulairų šitų...

Kaip gera perskaityti tokius raminamus zodzius, aciu labai 4u.gif
Paziurejau: mums israse flixotida 125 unsure.gif Ir sake, jei nepades po 1 ipurskima, purkst po 2, man tai atrodo labai didele doze schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilione @ 2009 12 18, 09:31)
Paziurejau: mums israse flixotida 125 unsure.gif Ir sake, jei nepades po 1 ipurskima, purkst po 2, man tai atrodo labai didele doze schmoll.gif

nusiraminkit 4u.gif jau geriau didesne doze, bet ji pades vaikui, o vaistukus gal pamazu paskui mazins dozes, o veliau gal ir visai nuims.

Mano vaikas kasdien gauna ryte ir vakare flixotide po 250 verysad.gif tai jau tikrai nemaza doze.
Atsakyti
Dar tokius klausimus turiu:
1. Kada jums buna dazniausiai dusuliukai? Nakti? Diena? Mano Dovydukui, kai pradeda judeti, ryte atsikelia, pavalgo, eina zaist ir pradeda "kurkti"...
2. Ar kvepuojant Flixotida ar Ventolina iseina jums po 30 sek. vaikiukus islaikyti? Man nevisada pavyksta verysad.gif
3. Ar pastebejot, nuo ko paumeja dusuliukai? Bent jau as kol kas tikrai neatgaminu: is namu jau dingo zydincios geles, gyvuneliu jokiu neturim, plaunu grindis ir siurbiu kasdien, daznai vedinu....

Aciu is anksto visoms uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilione @ 2009 12 18, 09:56)
Dar tokius klausimus turiu:
1. Kada jums buna dazniausiai dusuliukai? Nakti? Diena? Mano Dovydukui, kai pradeda judeti, ryte atsikelia, pavalgo, eina zaist ir pradeda "kurkti"...
2. Ar kvepuojant Flixotida ar Ventolina iseina jums po 30 sek. vaikiukus islaikyti? Man nevisada pavyksta verysad.gif
3. Ar pastebejot, nuo ko paumeja dusuliukai? Bent jau as kol kas tikrai neatgaminu: is namu jau dingo zydincios geles, gyvuneliu jokiu neturim, plaunu grindis ir siurbiu kasdien, daznai vedinu....

Aciu is anksto visoms uz atsakymus 4u.gif

maniškis dūsta tik kai pasigauna kokią infekciją, sirgdamas. oi ne visada pavyksta 30 s išlaikyt, bet ilgainiui kažkaip ir vaikas pats pripranta prie rutinos ir sukvėpuoja ramiau vaistus.
Atsakyti
QUOTE(Vilione @ 2009 12 18, 09:31)

nu nemaža dozė,bet mažiukų kvėpavimo takai siauresni ir ne tokie lygūs kaip vyresnių,sako mažiau įkvepia smile.gif Nebijokit wink.gif

QUOTE(Vilione @ 2009 12 18, 09:56)

kosėja užmiegant vakare, ir ryte pradėjus vaikštinėti smile.gif Bet tik paūmėjimų metu wink.gif

Aš nelaikau 30 sek, žiūriu,kad giliai įkvėptų keliskart. Dažniausiai gudrauju su maže, purškiu kai verkia, prieš pat jai įkvepiant blush2.gif

mums paūmėja kai į darželį pradeda eiti.
Labai padėjo patalų šaldymas balkone bigsmile.gif
Atsakyti