Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(delfinarija @ 2009 12 12, 17:17)
Kaip gydytoja pasake taip ir darom ,ventolino 3 kartus po 2 dozes  g.gif

šiaip šią ligą reikia labai pajaust. gydytojas nebudi šalia tavo vaiko visą parą ir negirdi, kada jis pradeda švokšt, kada sunkėja kvėpavimas, todėl dozes nustato iš akies, pagal to momento garsą bronchuose (kuris jau po pusvalandžio galėtų būt visai kitoks) ir pagal mamos pasakojimą (o mama kartais irgi per mažai informuota, per daug pasimetus, todėl nepasako, arba tiesiog neatkreipia dėmesio į tam tikrus ženklus). jei per 4 d kosulys nepasikeitė, aš tikrai padidinčiau flixotido (t.y. du kart per dieną purkšdama, purkščiau vienu įpurškimu daugiau), o ventolino kokius 4 kartus po 2 dozes. taip pat ventoliną galima purkšt neplanuotai, užėjus kosulio priepuoliui, jei sunku atsikosėt. kai situacija pagerėtų, nuimčiau ventoliną, o flixotidą vėl sumažinčiau iki buvusių dozių.
pati sergu BA, todėl iš patirties žinau, kad būna martais net ištisi mėnesiai, kai turi dvigubas dozes purkštis. o kartais net ištisus metus nereikia jokių vaistų. bjauri liga, reikia sekt kiekvieną savo (arba vaiko) kvėptelėjimą, laiku užkirtus kelią paūmėjimai nebūna tokie stiprūs. sėkmės. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GAILĖ*: 12 gruodžio 2009 - 20:18
Aciu Gaile uz atsakyma,na jinai nekoseja taip stiprei kaip pirma ,tai net nezinau,kaip cia dabar daryti,treciadieni pas gydytoja turim vaziuoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(delfinarija @ 2009 12 12, 20:38)
Aciu Gaile uz atsakyma,na jinai nekoseja taip stiprei kaip pirma ,tai net nezinau,kaip cia dabar daryti,treciadieni pas gydytoja turim vaziuoti 4u.gif

o tu pabandyk tik flixotido padidint iki kokio pirmadienio, ir jei matysi kad gerėja, žinosi, kad pasielgei teisingai. šiaip tu nebijok, tikrai neperduozuosi nuo tiek 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(delfinarija @ 2009 12 12, 17:17)
Kaip gydytoja pasake taip ir darom ,ventolino 3 kartus po 2 dozes  g.gif

o kokio stiprumo flixotidas? smile.gif Jei koks 50, tai gali būti per silpnas.. Mes pradėjom 125 naudoti, pasijuto skirtumas, per porą dienų praeina smile.gif

Kol kas (TFU TFU) laimokės tik su monkasta topsecret.gif Bijau ir džiaugtis,bet nesukosėja neikart abi panos...
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 12 12, 23:07)
o tu pabandyk tik flixotido padidint iki kokio pirmadienio, ir jei matysi kad gerėja, žinosi, kad pasielgei teisingai. šiaip tu nebijok, tikrai neperduozuosi nuo tiek 4u.gif

gerai pamandysiu,padidinti,nors dabar ryta ji nelaibai kosejo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Čili @ 2009 12 12, 23:46)
o kokio stiprumo flixotidas? smile.gif  Jei koks 50, tai gali būti per silpnas.. Mes pradėjom 125 naudoti, pasijuto skirtumas, per porą dienų praeina smile.gif

Kol kas (TFU TFU) laimokės tik su monkasta topsecret.gif Bijau ir džiaugtis,bet nesukosėja neikart abi panos...

Flixotidas 125 stiprumo ,o kas tas monkasta?
Atsakyti
QUOTE(juoda_saulė @ 2009 12 11, 21:45)
Man superinė pulmonologė Jūratė Šuliauskaitė thumbup.gif ir išaiškina viską žmoniškai ir su vaikais sutaria puikiai thumbup.gif

dekoju 4u.gif
QUOTE(bumbasi @ 2009 12 11, 23:10)
Mes pas Bakiene lankomes karosu gatvej.Na man jina visai patiko ,ir paaiskina ir maloniai bendrauja...

aciuks.gif aciu
Atsakyti
QUOTE(delfinarija @ 2009 12 13, 10:38)
Flixotidas 125 stiprumo ,o kas tas monkasta?

tas pats kas singulair, tik kito gamintojo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2009 12 13, 14:32)
tas pats kas singulair, tik kito gamintojo smile.gif

Kadangi tik pries savaite susiduriau su astma,tai zinau tik du vaistus kolkas 4u.gif
Atsakyti
Jungiuosi vėl prie jūsų.. Visą vasarą ištempėm be singulairo, bet dabar niekaip schmoll.gif Važiavau šiandien į vaistinę pirkt, bet per dvi vaistines pravažiavau ir negavau nė vienoj.. O priemoka camellia'os vaistinėj miltukam 152lt (čia dviem mėnesiams), tai iš kojų vos neiškritau, kai išmušė į kasą.. kramtomosiom tabletėm priemoka mažesnė apie 56lt. Siūlė pirkt monkastą, bet man gydytoja patarė geriau singulair'ą. Gal kas galit paaiškinti kuo jie skiriasi? Nes man nedaeina.. Vieni sako, kad sudėtis jų vienoda, kiti sako, kad analogas. Bet analogas, tai ne tas pats juk....
Atsakyti
QUOTE(ViktoOote @ 2009 12 16, 13:31)
Jungiuosi vėl prie jūsų.. Visą vasarą ištempėm be singulairo, bet dabar niekaip schmoll.gif Važiavau šiandien į vaistinę pirkt, bet per dvi vaistines pravažiavau ir negavau nė vienoj.. O priemoka camellia'os vaistinėj miltukam 152lt (čia dviem mėnesiams), tai iš kojų vos neiškritau, kai išmušė į kasą.. kramtomosiom tabletėm priemoka mažesnė apie 56lt. Siūlė pirkt monkastą, bet man gydytoja patarė geriau singulair'ą. Gal kas galit paaiškinti kuo jie skiriasi? Nes man nedaeina.. Vieni sako, kad sudėtis jų vienoda, kiti sako, kad analogas. Bet analogas, tai ne tas pats juk....

beveik kiekvienam šios temos puslapyje visos to paties klausia smile.gif Veiklioji medžiaga singulair ir monkastos yra ta pati, tik monkastos priedai gali alergizuoti ar netikti smile.gif Mano abi panos geria tik monkastą - tfu tfu, nuo spalio nesukosėjo... smile.gif
Atsakyti
o mums gydytoja tik ventolina ir flixotide israse,apie jusu cia minimus net neuzsimine g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(delfinarija @ 2009 12 16, 18:16)
o mums gydytoja tik ventolina ir flixotide israse,apie jusu cia minimus net neuzsimine  g.gif  doh.gif

keista, nes šiaip jau montelukastas pirmiausiai vaikams yra skiriamas. nes jis nehormoninis vaistas nuo astmos. bėda, kad jis neveikia momentaliai, reikia vartot ilgą laiką kad efektas pasijustų. mes va šiemet jau 3 pakį geriam, bet dar vis ir flixotide purškiam. bet nuo naujų m jei nesusirgs, bandysim nuimt jį, gal gi nebereiks. vistik flixotide jau gerokai agresyvesnis preparatas, bet veikia iškart, gal todėl jums ir paskyrė, kad stagiai kosulį nuimtų. bet vistiek kažkaip keista kad lygiagrečiai ir montelukasto neskyrė g.gif .
Atsakyti