Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(ediper @ 2010 01 26, 15:30)
o galima butu nusipirkt bajoneta sitam obj.,kad uzdet ant canon30d ? blush2.gif ar neegzistuoja toks dalykas? biggrin.gif

Lyg ir egzistuoja http://cgi.ebay.co.u...1018137004r5034 tik reikia pas pardaveja paklaust, ar tai tikrai tai, ko tau reikia. Nors as galiu but neteisus, nes nei canon'o, nei prakticos neturiu ir neturejau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 26 sausio 2010 - 15:52
QUOTE(ediper @ 2010 01 26, 16:30)
Aciu labai  4u.gif  bigsmile.gif paziuresiu  bigsmile.gif

o galima butu nusipirkt bajoneta sitam obj.,kad uzdet ant canon30d ? blush2.gif ar neegzistuoja toks dalykas? biggrin.gif

adaptoriu norejau pasakyti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2010 01 26, 15:50)
adaptoriu norejau pasakyti  doh.gif

Supratau.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 01 26, 16:49)
Lyg ir egzistuoja http://cgi.ebay.co.u...1018137004r5034 tik reikia pas pardaveja paklaust, ar tai tikrai tai, ko tau reikia. Nors as galiu but neteisus, nes nei canon'o, nei prakticos neturiu ir neturejau.

Aciu labai labai! 4u.gif Paklausiau as pardavejo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ediper: 26 sausio 2010 - 15:59
Oi, prisijuokiau iš "fotogėjų" biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Aš ir vėl pas jumi su problema... Nusipirkau eksponometrą sekonic L-308S, naudotą. Bandau aš jį ir visą laiką gaunu pereksponuotus kadrus! sad.gif Gal aš kažką darau ne taip? Papasakosiu kaip darau: nusistatau iso (tarkim 400), išlaikymą (125), pridedu prie fotografuojamo objekto (tv pultelis ant stalo, po įjungta lempa), ekponometro jutiklis uždengtas tuo baltu burbulu ir žiūri objektyvo kryptim, spaudžiu knopkę, gaunu f5.6. Nusistatau iso, išlaikymą ir f ant dslr'o, ir pagal jo ekponometrą jau matau, kad gausis peršviesi nuotrauka. Taip ir yra, pereksponuota per 1 ir daugiau stop'ą. Bandžiau su dviem skirtingais dslr ir skirtingais objektyvais. Kas keista, kad atspindėjusią šviesą tas eksponometras matuoja gan teisingai (kas turėtų būti priešingai, nes krentančios šviesos matavimas būna tikslesnis). Atspindėjusią šviesą matuoju nuėmus tą baltą burbulą, jutiklis žiūri į fotografuojamą objektą, arba į "grey card'ą".

Ką aš darau neteisingai? Gal kas Kaune galėtų pagelbėt man su tuo nelemtu eksponometru? Sudėjus du eksponometrus matytusi kuris meluoja (jei meluoja).

Ech, mano pirmieji žingsniai juostinėj fotografijoj kažkokie sado-mazo sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Dareliz @ 2010 01 26, 17:52)

svarbu ne fotogėjiški lotuliukas.gif o visą kitą ištaisys laikas lotuliukas.gif
nenumanau ką darai negerai, nes turiu tik neautomatinį raudoną afigenai gražų eksponometrą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dareliz @ 2010 01 26, 17:52)
Oi, prisijuokiau iš "fotogėjų" biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Aš ir vėl pas jumi su problema... Nusipirkau eksponometrą sekonic L-308S, naudotą. Bandau aš jį ir visą laiką gaunu pereksponuotus kadrus! sad.gif Gal aš kažką darau ne taip? Papasakosiu kaip darau: nusistatau iso (tarkim 400), išlaikymą (125), pridedu prie fotografuojamo objekto (tv pultelis ant stalo, po įjungta lempa), ekponometro jutiklis uždengtas tuo baltu burbulu ir žiūri objektyvo kryptim, spaudžiu knopkę, gaunu f5.6. Nusistatau iso, išlaikymą ir f ant dslr'o, ir pagal jo ekponometrą jau matau, kad gausis peršviesi nuotrauka. Taip ir yra, pereksponuota per 1 ir daugiau stop'ą. Bandžiau su dviem skirtingais dslr ir skirtingais objektyvais. Kas keista, kad atspindėjusią šviesą tas eksponometras matuoja gan teisingai (kas turėtų būti priešingai, nes krentančios šviesos matavimas būna tikslesnis). Atspindėjusią šviesą matuoju nuėmus tą baltą burbulą, jutiklis žiūri į fotografuojamą objektą, arba į "grey card'ą".

Ką aš darau neteisingai? Gal kas Kaune galėtų pagelbėt man su tuo nelemtu eksponometru? Sudėjus du eksponometrus matytusi kuris meluoja (jei meluoja).

as t.p.nezinau,as matuodama nusitaikau i V zona ,o matuoju su imontuotu eksponometru arba tuo graziu raudonu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2010 01 26, 18:02)
svarbu ne fotogėjiški  lotuliukas.gif o visą kitą ištaisys laikas  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ediper: 26 sausio 2010 - 17:41
QUOTE(Dareliz @ 2010 01 26, 16:52)

Turiu itarima, kad kambaryje krentancia matuoji klaidingai. Jei suki eksponometra i objektyva, tai tu matuoji krentancia nuo objektyvo, t.y. nuo sienos. Tuo tarpu sviesos saltinis yra tiketina ant lubu. I eksponometro jautruji elementa tokiu budu patenka maziau sviesos, negu jos is tikruju krenta ant fotografuojamo objekto. Lauke tokios problemos isvengtum, nes saule nera koncentruotas sviesos saltinis, kaip lempa kambaryje. Pabandyk pasimatuot paguldes eksponometra ant stalo ir nufotografuok tiesiai is virsaus.
Atsakyti
o tokio dydzio tankas gerai? ar mazesni/didesni imti?

ir apie timer'ius? kokius jus naudojat? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ediper: 26 sausio 2010 - 18:39
QUOTE(sillwio @ 2010 01 26, 17:53)
Turiu itarima, kad kambaryje krentancia matuoji klaidingai. Jei suki eksponometra i objektyva, tai tu matuoji krentancia nuo objektyvo, t.y. nuo sienos. Tuo tarpu sviesos saltinis yra tiketina ant lubu. I eksponometro jautruji elementa tokiu budu patenka maziau sviesos, negu jos is tikruju krenta ant fotografuojamo objekto. Lauke tokios problemos isvengtum, nes saule nera koncentruotas sviesos saltinis, kaip lempa kambaryje. Pabandyk pasimatuot paguldes eksponometra ant stalo ir nufotografuok tiesiai is virsaus.

Manual'as rašo, kad būtent taip ir reikia matuot. Bet pabandysiu tavo variantą, dėkui.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2010 01 26, 18:38)
o tokio dydzio tankas gerai? ar mazesni/didesni imti?

ir apie timer'ius? kokius jus naudojat? blush2.gif

Siaip tai didesnio kazin ar reikia. Atkreipk demesi, kad rites i kaina neieina.

Taimeris kam? Juostai ryskint? As naudojuosi rankiniu laikrodziu. Kelios sekundes neturi esmes, net jei ir nepataikysi.

QUOTE(Dareliz @ 2010 01 26, 18:40)
Manual'as rašo, kad būtent taip ir reikia matuot. Bet pabandysiu tavo variantą, dėkui.

Teisingai raso manualas, tik jie paiso saule taip, kaip vaikai paiso darzely. Kitaip ir nenupaisysi smile.gif Esme tame, kad Saules diametras smarkiai didesnis uz Zemes, todel saules spinduliai giedra diena pasiekia zeme budami visiskai lygiagretus vienas kitam. Manau tai turi itakos. Neturetu, jei lempa butu per puse kambario lubu. Parasyk kaip sekesi. Idomu baisiai smile.gif
Atsakyti
Oi, Basic operation paveiksliukis labai prajuokino. GERAS. geras biggrin.gif Naudingas bigsmile.gif
Atsakyti