Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Pupeliukas @ 2010 01 24, 11:47)
Aš noriu, jau pamačiau šitą gerą deal'ą. Man kokių 20 reiktų.

tai gal Tu galėtum užsakyti? nes aš iš jų niekada nesu siuntus, man reikėtų viską aiškintis per naują, perprasti ir tt. aš 10 vnt paimčiau, kaip čia ir siūlo. neabeoju, dar iš temos dar kas nors užsisakinėtų, ale reik rytojaus palaukt, kol atsibus visi entuziastai.
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2010 01 24, 13:48)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif idomu kokia jau tavo ta sukuosena....
kokiu santykiu skiedi LQN? (jei tokie pas tave ryskalai)

vandamizacijos srityje pasivijau sillwio smile.gif

LQN ilfordiniai? aš dabar naudoju fotofanų ryškalus. 1+7 skiedžiu. patogiai išpilstyti į 125 ml buteliukus.

o dėl kontrasto - šiek tiek praktikos, ir iš akies išmoksi nustatyti, kokio filtro reikia tik į negatyvą pažiūrėjusi.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2010 01 24, 19:57)
vandamizacijos srityje pasivijau sillwio smile.gif

Kiek priaugai? lotuliukas.gif
Atsakyti
fotofaninius as naudoju. tik kazkaip susinervinau, kad 250 ml buteliukas 1+7 skiesti. tai jau puses ir nebeliko po mano vos keliu min eksperimento.... o as tikrai labai mazus kiekius pasigaminau tirpalu.... tai dar kartas ir neber ryskalu... ir vel ieskotis. tai kazkaip nenumaciau to ir susierzinau...
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 01 24, 21:46)
Kiek priaugai?  lotuliukas.gif

plaukų ilgio prasme cool.gif . svorio kaip tik numest noriu g.gif

QUOTE(Sansara @ 2010 01 24, 21:58)
fotofaninius as naudoju. ...

aha, teisingai, 250 ml. tai aš jei darau 13x18 imu 100 ml ir gaunu 800 ml darbinio tirpalo. galima aišku ir dar mažiau, bet tada jaučiu nebebus stabilumo jo "darbe". greitai išsieikvos darbiniai reaktyvai ir nebesuprasi kodėl ekspoziciją reikia keisti ar kodėl kontrastas netoks. nu bet jie ir kainuoja juk nedaug. aš per kartą paėmiau 3 buteliukus. tai dar pusantro turiu.
Atsakyti
na kas turit nereikalingu sliveriu?? nupirkciau smile.gif
Atsakyti
traumavau andriuška negrįžtamai su van dammu ir kritika verysad.gif ( lotuliukas.gif )

o aš kažkaip darbinio tirpalo nepasiskaičiavau. paėmiau viena vos buteliuką ir žiūriu, kad tuoj vėl reiks... doh.gif
tiesa, kada nors norėčiau konsultacijos preleminarios kur nors pasimeetinant. kaip elgtis jei negatyvas pilkas. jei ziauriai kontrastingas ir panašiai. na tokių esminių dalykų. nes dabar net nežinau į kurią pusę ir kas kreipia ką.
Atsakyti
na išsiryškinau viiiisas juosteles, kiek buvo neryskintu. naudojantis proga, kad turejau paruosto fiksazo nuo foto bandymo likusiu... pushas nepavyko totaliai. vis tiek per mazai sviesos buvo, net ir su 1600... bandysiu kita k. kitom aplinkybem. kitos juostos pusetinos smile.gif viena su juostele sone, bet gal nebuvau uzstumus sklendes normaliai ilga laika... o kita nekontrastinga bais gavosi, bet kaip zinia - tai ne problema, jei gerai eksponuota viskas. o eksponometras bent jau totaliai pro sali nesauna
Atsakyti
sveiki smile.gif isigyjau mamamyja,ale ryskinimo kainos blink.gif o skanavimo dar geresnes ! biggrin.gif tai reiks pradet paciai chimycint lotuliukas.gif

gal galit pasakyti koki fiksaza jus naudojat su Rodinal'iu? ir ar naudojat stoper'i?
kadangi busiu juosteliu bandymo stadijoj ,koks butu ryskalas universalesnis?

dekui 4u.gif
Atsakyti
ediper biggrin.gif sveikinu smile.gif

tai vis tik mamiyjos valdo smile.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2010 01 26, 12:05)
ediper biggrin.gif sveikinu smile.gif

tai vis tik mamiyjos valdo smile.gif ax.gif

aha mamos prie mamiya'iu biggrin.gif
Atsakyti
gal galit pasakyti koki fiksaza jus naudojat su Rodinal'iu?
pigiausią smile.gif fiksazai daug nesiskiria. jie visi universalus. kuris iseina atskiedus pigiau, tas ir bus geras su bet kuriais ryskalais.

ir ar naudojat stoper'i?
nenaudoju aš.

kadangi busiu juosteliu bandymo stadijoj ,koks butu ryskalas universalesnis?

pigiausias, kurį negaila išpilti netyčia, negaila netyčia sugadinti, ir jei suges neišnaudotas, nebus gaila smile.gif rodinalis ir jo klonai - vieni iš jų.

dar vienai mamkai sveikinimai smile.gif bus mano vyriskiui hasseliui ka rinktis is tiek mamku lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 26 sausio 2010 - 11:41