Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(sillwio @ 2010 01 20, 15:54)
Nuojauta kalba, kad netinkamoj sviesoj daryti kadrai turetu ne taip jau blogai, kaip juos "piesia" musu skaneriai. Eksperimentuosim toliau.

O biesas žino g.gif Kartais pasitikiu Epsonu, kartais savo šeštuoju pojūčiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2010 01 20, 16:01)
O biesas žino  g.gif  Kartais pasitikiu Epsonu, kartais savo šeštuoju pojūčiu  smile.gif

Va va. Ir as taip. Bet as nepernesu, kai proceso ir rezultato negaliu kontroliuot. Tikros spalvos nevisada geriau uz kazkiek nuvaziavusias (cia kaip su wb skaitmenoj), bet norisi spalvas kontroliuot ir stumdyt jas tada kada reikia ir kaip reikia.
Atsakyti
turiu jau fotopopieriaus ir chemikalu thumbup.gif
o fotofanai turi jau ir 120 juosteliu, tik dar neatnaujino tinklapio ir ten dar rodo 0 lotuliukas.gif
Atsakyti
norejau paklausti del perfotografavimo.. bandziau tai daryt ant monitoriaus, bet matosi juostos g.gif jus pries langa perfotografuojat ar yra dar koks geresnis budas? 4u.gif
Atsakyti
Miglota, kiek atitrauk nuo ekrano ir linijos nebesimatys

silllllllllllwioooooo, andriussssskaaaaaaa heeeeeeeeeeelp. mano fokusoskopas muset neveikia. na nieko nematau as pro ji sad.gif pasidedu po didintuvu, is akies suvedu fokusa, o pro fokusoskopa ziurint vaizdo jooooookio. tik ta bangele kur nupiesta ant stikliuko matosi ir nieko daugiau nesikeicia judinant galva didintuvo verysad.gif as ji tiesiog padedu ant nuotraukos vaizdo ir ziuriu kaip per mikroskopa. ir matau didele spyga sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2010 01 21, 09:08)
silllllllllllwioooooo, andriussssskaaaaaaa heeeeeeeeeeelp. mano fokusoskopas muset neveikia. na nieko nematau as pro ji sad.gif pasidedu po didintuvu, is akies suvedu fokusa, o pro fokusoskopa ziurint vaizdo jooooookio. tik ta bangele kur nupiesta ant stikliuko matosi ir nieko daugiau nesikeicia judinant galva didintuvo  verysad.gif as ji tiesiog padedu ant nuotraukos vaizdo ir ziuriu kaip per mikroskopa. ir matau didele spyga sad.gif

Ten nera kam neveikt, jei matai bangele, reiskia stiklu viduj netruksta. Tai reiskia, kad atsargiai sukinejant fokusa, kazkuriuo momentu turi pamatyti gruda. Jeigu tai iso 100, gali buti sunkoka. Pabandyk paimti negatyva, kuriame yra kokiu nors smulkiu detaliu, pvz medzio sakos dangaus fone. Jas turetum pamatyt.
Papildyta:
P.S. o tu susivedei fokusa paties fokuskopo? Ten turi jis kazkaip reguliuotis (buna lesis virsutinis sukinejasi, buna kilojasi aukstyn, zemyn. Bangele yra tam, kad pagal ja suvestum fokuskopo ryskuma, t.y. ji turi matytis ryskiai kaip velnias.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 21 sausio 2010 - 10:01
niekas nesikilnoja. priestvaninis jis pas mane. suvestas idealiai ir nieko nebepajudinsi....
buvo foto su sakelem ir panasiai. na nematau nieko. tik seseliai kazkokie praeina per veidrodeli ir tiek. bangele ryski. o daugiau nicnieko nesimato... ieskojau grudo, kazkokiu kitokiu vietu. tuscia smile.gif tik bangele.

tipo baigesi mano foto gamyba, nes kaip ms prikarksejo, taip ir ivyko. parejo lempa didintuvo. visa laime vakar su Doviliu apie tai kalbejom ir pasake kur gauti "papigiaja". tai ne problema. tik problema kad neturesiu kur chemikalu sandeliuot jau pagamintu.. tai cia nuostolis

rezultatas 0.5 foto biggrin.gif 3 sugadinti lapai iki juodumo, 3 pusetinos pilkos foto.... biggrin.gif zodziu kazkas vyksta, bet dar toli grazu iki nuotraukos... o daugiau nepadariau nieko del parejusios lempos. o dar mano raudona lempa tamsi kaip nesakysiu kas. a nei nieko nesimato su ja, nors isukta ir taip didesne, nei leidziama. tai vos ne tamsoj viska ten dariau... eksponometras po didintuvu veikia, tik nelabai suprantu ka jis rodo. nes tiek sekundziu kiek jis parodo - perkala juodai. arba pasenes, arba dar tiesiog nemoku naudotis. taimeris - puikus. voneles mazosios puikios. as puiki. o visa kita patobulinsiu smile.gif
Atsakyti
Sansara, duok kam nors, kad patikrintu. Nemanau, kad toks elementarus daiktas gali neveikt.

Kur pigiai galima nusipirkt opaline lempa? Ir kiek tas pigiai?

Patinka van tavo optimizmas smile.gif Svarbu noro turet, o sugadinti 3 lapai yra nulis. Tikrai sugadinsi daugiau smile.gif

As vis kariauju su savo skaneriu ir spalvom, kurias jis isduoda ir atrodo vakar visiskai atsitiktinai atradau recepta. Pasirodo ACDSee Pro 3 (berods) versija leidzia reguliuoti baltos balansa jpg ir tiff failams!!! Atsirado skanuose spalvos ir dar kokios. Siandien parodysiu.
Atsakyti
ten tokia fotooptine lempa, su tolygiu atsvaitu. spec labai. tai "pigiai" = 20-25 lt... praeita k uz 60 lt radus tik buvau. bet sia atgaivinau, tai pirkti neteko.
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2010 01 21, 12:11)
ten tokia fotooptine lempa, su tolygiu atsvaitu. spec labai. tai "pigiai" = 20-25 lt... praeita k uz 60 lt radus tik buvau. bet sia atgaivinau, tai pirkti neteko.

Nezinau kas ten per atsvaitai, bet pas mus opalines kainuoja 20 Lt. http://www.scandinav...spx?iid=1561846
Pabandyk paieskot. Gal philipsas veza.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 21 sausio 2010 - 12:41
absoliuciai ne tokia lempa smile.gif
vot tokios man reik user posted image
12 V. ant kojeliu. halogenines ir su tolygiu atsvaitu smile.gif
sios lempos sviesa nukreipiama i tokia prizme, kuri tik tada perduoda sviesa toliau. ne tiesiai sviecia zemyn i negatyva

tiesa, ziuriu i ta vienintele atspausta pilka foto ir dejavu jausmas apima.... kad tai ne mano vaikai joje, o as su savo broliu biggrin.gif ir ziuriu tevo daryta foto..... toooks nerealus jausmas.... juolab, kad ir tetis, ir brolis A.A.. atrodo sugebejau atsukti laika atgal...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 21 sausio 2010 - 13:05
QUOTE(Sansara @ 2010 01 21, 12:52)
absoliuciai ne tokia lempa smile.gif

doh.gif supratau. Tokios dar neteko matyt.
Atsakyti