Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

dareliz, anksciau is akies. bet daugiau standartines situacijos pasitaike. prasovimai siokie tokie, bet ne radikalus. o dabar turiu graaaaaazu raudona eksponometra biggrin.gif tai juo daugiausia naudojuos. budavo ir skaitmena kartu tasiau del ekspozicijos, dabar tingiu ir svoris uzknisa lysnas. be to, jei nesuos du fotkus, griztu be kadru smile.gif todel dabar viena arba kita nesuos, kad nesimetyt.
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2010 01 17, 18:57)

Puriena, kada susiimsiu ir atspausdinsiu tau foto. Bet kokiu atveju nešiu spausdint foto kažkada, tai stengsiuos prisiminti, kad ir tau reikia, ir atsiųsiu jau gatavas. Prieš nešant spausdint duosiu žinot, užklausiu dėl formato.

Linkėjimai visiems 4u.gif norėčiau kada kavos išgerti su jumim biggrin.gif

Ačiū 4u.gif Žodžiu, nuotraukas turėsiu - ar Tu, ar Sayonara - vistiek kažkas atspausdinsit. Ramuma smile.gif

Linkėjimai ir Tau 4u.gif

Dareliz, aš taip pat kaip ir visi minėję - kartais su eksponometru, kartais iš akies.
Atsakyti
Na va, reiškias dar vieno "gadget'o" reikės... smile.gif smile.gif smile.gif Buvau pasiskolinęs iš bičiulio seną Sverdlovsk eksponometrą - nesužavėjo. Dažnai skirdavosi jo ir skaitmeninio dslr parodymai.

O kokius jūs naudojat? Gal kas nors turite skaitmeninį? Kokie atsiliepimai?
Atsakyti
QUOTE(Dareliz @ 2010 01 19, 15:44)
Na va, reiškias dar vieno "gadget'o" reikės... smile.gif smile.gif smile.gif Buvau pasiskolinęs iš bičiulio seną Sverdlovsk eksponometrą - nesužavėjo. Dažnai skirdavosi jo ir skaitmeninio dslr parodymai.

O kokius jūs naudojat? Gal kas nors turite skaitmeninį? Kokie atsiliepimai?

As turiu ir skaitmenini Gossen Starlite (ne 2) ir senuka selenini Zeiss Ikophot. Abu veikia puikiai. Starlite yra savo srityje top'as. Matuoja viska ir visaip. Patogumo prasme jis patogesnis, bet rezultatas neprastesnes ir su senuciu Ikophot'u .
Atsakyti
Pasidalinkit patirtim, kaip skenuojat spalvotas juostas plansetiniais (negatyvus ir skaidres). As ka nedarau, spalvos kazkokios kreivos. Skenuoju silverfast'u. Vuescan'as pas mane del mistiniu priezasciu neveikia. Kad dedikuotas geriau, zinau. Kad plansetiniais zmones nuskenuoja zmoniskai, matau. Norisi is velvios istraukti tikrasias (bent jau kuo artimesnes) spalvas.
Atsakyti
kadangi visai apsileidau, tai vardan sporto rodau vieną neseną foto. galite įtarti kokybės bėdas, ale jos greičiausiai kilo dėl to, kad juosta ne skenuota, o perfotografuota neturint tam tinkamų įgūdžių biggrin.gif rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Sillwio. Na, mūsų skeneriai skirtingi, bet principas panašus turėtų būti. Man geriausia skenuoja po vieną kadrą. Jei tik imu visus 12 ( rėmelyje telpa), tai spalvos ir skenavimo kokybė suprastėja. Po vieną skenuojant darbo daugiau, bet verta. Ypač skirtumas akivaizdus ant jb juostos.
Pavyzdys: kadras double expo. Pirmas nuskenuotas sraute, o antras individualiai. Įdomiai atrodo ir pirmasis, bet antrasis arčiau tiesos. Tarp kitko šis kadras darytas iš juostos vėlgi kitoks nei abu nuskenuoti. Bet čia jau darytojo reikalas smile.gif

user posted image

user posted image

Dar. Kai man skenuoja visas iš karto, tai ir apkarpo taip kaip nori( ir be abejo nukerpa per daug) ir šarpo bereikalingo prideda. O po vieną jau niekur nesavivaliauja, o aš jau po to matau ar to šarpo reikia, ar ne. Skenuoju programa, kuri buvo kartu su Epsonu komplekte.
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2010 01 20, 10:26)
kadangi visai apsileidau, tai vardan sporto rodau vieną neseną foto. galite įtarti kokybės bėdas, ale jos greičiausiai kilo dėl to, kad juosta ne skenuota, o perfotografuota neturint tam tinkamų įgūdžių biggrin.gif rolleyes.gif

Apsileidai visai - gėles fotografuoti pradėjai biggrin.gif Turbūt dauguma su vidutiniu formatu "apšilinėja" nuo gėlyčių pradėdami smile.gif
Gražiai čia tie šešėliai žaidžia.
Bet jausmas yra toks, kad tai ne tavo nuotrauka smile.gif Ne tavo stilius.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2010 01 20, 10:26)

O kodel tu apsileidai?
Nuotrauka plastiska. Man tokios patinka.

QUOTE(Puriena6 @ 2010 01 20, 10:57)
Sillwio. Na, mūsų skeneriai skirtingi, bet principas panašus turėtų būti. Man geriausia skenuoja po vieną kadrą. Jei tik imu visus 12 ( rėmelyje telpa), tai spalvos ir skenavimo kokybė suprastėja. Po vieną skenuojant darbo daugiau, bet verta. Ypač skirtumas akivaizdus ant jb juostos.
Pavyzdys: kadras double expo. Pirmas nuskenuotas sraute, o antras individualiai. Įdomiai atrodo ir pirmasis, bet antrasis arčiau tiesos. Tarp kitko šis kadras darytas iš juostos vėlgi kitoks nei abu nuskenuoti. Bet čia jau darytojo reikalas smile.gif

Dar. Kai man skenuoja visas iš karto, tai ir apkarpo taip kaip nori( ir be abejo nukerpa per daug) ir šarpo bereikalingo prideda. O po vieną jau niekur nesavivaliauja, o aš jau po to matau ar to šarpo reikia, ar ne. Skenuoju programa, kuri buvo kartu su Epsonu komplekte.

As niekada neskenuoju daugiau, negu 1 kadra. Be to, visada atjungiu visus auto tiuningus, sharpus ir kitas nesamones, nes jo neprideda kokybes. Bet cia smulkmenos. Pagrindinis klausimas, kaip isgauti spalvas, artimas tikrom. Jei negatyve nesimato tikru spalvu, tai skaidreje jos yra ir matosi plika akim, kiek i sona vaziuoja skaneris. Atitampyt iki originalo man niekaip nepavyksta. Manytina, kad ir su negatyvais tas pats, tiesiog maziau sirdi skauda, kai nematai kokios tos tikros spalvos.
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2010 01 20, 10:57)
Apsileidai visai - gėles fotografuoti pradėjai  biggrin.gif Turbūt dauguma su vidutiniu formatu  "apšilinėja" nuo gėlyčių pradėdami smile.gif
Gražiai čia tie šešėliai žaidžia.
Bet jausmas yra toks, kad tai ne tavo nuotrauka smile.gif Ne tavo stilius.

tai faktas, nes jos nejuda smile.gif blush2.gif

QUOTE(sillwio @ 2010 01 20, 12:57)
O kodel tu apsileidai?
Nuotrauka plastiska. Man tokios patinka.

man bepraeinanti krizė. todėl ir esu apsileidus. bet sava mamka rankose, trūksta tik skenerio. turiu planų, idėjų, daromi žingsniai šiokie tokie. bet noriu ir kasdienybę pafiksuoti, man patinka namus ir vaiką fotkint su vidutiniu..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 01 20, 12:57)
Jei negatyve nesimato tikru spalvu, tai skaidreje jos yra ir matosi plika akim, kiek i sona vaziuoja skaneris. Atitampyt iki originalo man niekaip nepavyksta. Manytina, kad ir su negatyvais tas pats, tiesiog maziau sirdi skauda, kai nematai kokios tos tikros spalvos.

Na, skaidrių nekrosintų neturiu, tai nekoks aš patarėjas. O negatyvas.. Netampau aš ten per daug jokių kreivių, tik tada, kai matau, kad spalvos labai ne tokios.. Jei kadras padarytas netinkamoje šviesoje, tai tampyk netampęs..

Dabar noriu paklausti, į kokius albumus dedate kvadratukus?
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2010 01 20, 13:24)
turiu planų, idėjų, daromi žingsniai šiokie tokie.

Oho, kaip gera girdėti. O aš jokių planų nepuoselėju, gyvenu ramia širdimi smile.gif Šiai dienai privalau sutvarkyti visą savo nuotraukų betvarkę, atsirinkti, atsispausdinti, sudėlioti... Plaukai šiaušiasi nuo jų kiekio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 20 sausio 2010 - 15:04
Labas, aš tai ne tik kad nefotkinu ir apsileidau tuo klausimu, bet netgi ir nežiūriu/nekomentuoju kitų foto, kažkoks eksperimentų/savianalizacijos/tinginystės fazė apėmusi. Nors tiesa 4 juostos stovi ir ryškinimo laukia. Bet nieko gero ten kiek pamenu. Ai tiesa, apėmęs visiškas nepasitenkinimas tuo ką ir kaip fotografuoju.. nors turiu ir aš projektų galvoj, ir puoselėju juos. Tikėtina, kad nepavyks mano sumanymai, bet smagu ką nors planuoti rolleyes.gif jei kada nors pavyks, ką sumaniau (po metų, dviejų hihihi.gif ) - pasidalinsiu smile.gif

Sillwio - kad ir kaip tau tai nepatiktų - bet žinok skenuoju spalvotas su visais tais auto tuningais, dar net parenku, kokią juostą skenuoju. Gan artimai nuskenuoja. Be auto - grybą pjauna kaip reikalas.
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2010 01 20, 15:04)
Na, skaidrių nekrosintų neturiu, tai nekoks aš patarėjas. O negatyvas.. Netampau aš ten per daug jokių kreivių, tik tada, kai matau, kad spalvos labai ne tokios.. Jei kadras padarytas netinkamoje šviesoje, tai tampyk netampęs..

Nuojauta kalba, kad netinkamoj sviesoj daryti kadrai turetu ne taip jau blogai, kaip juos "piesia" musu skaneriai. Eksperimentuosim toliau.

QUOTE(Pupeliukas @ 2010 01 20, 15:41)
Sillwio - kad ir kaip tau tai nepatiktų - bet žinok skenuoju spalvotas su visais tais auto tuningais, dar net parenku, kokią juostą skenuoju. Gan artimai nuskenuoja. Be auto - grybą pjauna kaip reikalas.

Man patiktu, jeigu automatika veiktu nors kiek nuspejamai smile.gif Dabar gi sansai, kad automatika pataikys spalvas, mazesni, nei laimet loterijoj. Aciu, pupeliuk.
Atsakyti