Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(sillwio @ 2010 01 14, 10:34)
O man po Londono pasimaise protas biggrin.gif Gelytes, peizazai, vabaliukai, architektura tapo galutinai neidomu  doh.gif Tampytis kruva technikos su savim taip pat tapo neidomu. Pardaviau viska. Pasilikau tik rolleiflex'a su eksponometru ir skaitmenini nikon'a su 1 zoom'u ir 50-tuku (kartais prisireikia, nors jauciu, kad vis maziau). Visa kruva technikos keiciu i viena leica m6 (ne ttl) su summicron 50 mm f2 objektyvu. Geriau fotografuoti del to nepradesiu, zinau tai. Smagiau? Tikrai taip.

Gėlytės ir t.t. ir man nebeįdomu. Pas mus Kaune žiauriai gražus šerkšnas. Galvoju - prieš metus būčiau lėkus fotkint,o dabar nesinori. Grožiuosi natūraliai ir tiek.
Tas straipsniukas Tau gerokai mintis sujaukė, matau. Aš irgi mąsčiau apie tą vieną vienintelį fotiką. Vistik kol kas manau, kad mano darbinis arkliukas turėtų būti mažesnio biudžeto,nei Leica ( nors seilę varvinu). Priėjau išvados, kad man gerai yra tai,ką turiu dabar smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 14 sausio 2010 - 11:05
QUOTE(Puriena6 @ 2010 01 14, 10:51)
Gėlytės ir t.t. ir man nebeįdomu. Pas mus Kaune žiauriai gražus šerkšnas. Galvoju - prieš metus būčiau lėkus fotkint,o dabar nesinori. Grožiuosi natūraliai ir tiek.
Tas straipsniukas Tau gerokai mintis sujaukė, matau. Aš irgi mąsčiau apie tą vieną vienintelį fotiką. Vistik kol kas manau,kad darbinis arkliukas turėtų būti mažesnio biudžeto,nei Leica ( nors seilę varvinu). Priėjau išvados, kad man gerai yra tai,ką turiu dabar  smile.gif .

Galva sujauke ne straipsnis. Galva susijauke dar Londone, mat pvz. SLR sunku ir nepatogu nesiotis; pakeli fotika, visi nusisuka; pliauksteli uzraktas, visi atsisuka; fakare sufokusuot sunku ir t.t. ir pan. Visi tai zinot. Visada norejau kameros, kuria galeciau nestis kiseneje, ji be pretenziju darytu tai, kas jai liepiama, o ne sprestu uz mane; veiktu tyliai. Kas dar labai svarbu pasirode mieste, tai galimybe nustatyti objektyva ant hiperfokalo ir pamirsti apie fokusavima. Esme tame, kad man anksciau neteko ciupineti kameros, kuri tenkintu visais aspektais. Kazko amzinai trukstas. Tai matyt ir lemia "kolekcionavimo manijos" atsiradima. Prie viso to grizes radau ir ta straipsni, ir pagaliau supratau, kad norint fotografuoti, tereikia nustatyti 3 parametrus - diafragma, islaikyma ir fokusa. Visa kita - isvedziojimai ir galvos bei peciu papildomas apkrovimas.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 01 14, 11:06)
Galva sujauke ne straipsnis. Galva susijauke dar Londone, mat pvz. SLR sunku ir nepatogu nesiotis; pakeli fotika, visi nusisuka; pliauksteli uzraktas, visi atsisuka; fakare sufokusuot sunku ir t.t. ir pan. Visi tai zinot. Visada norejau kameros, kuria galeciau nestis kiseneje, ji be pretenziju darytu tai, kas jai liepiama, o ne sprestu uz mane; veiktu tyliai. Kas dar labai svarbu pasirode mieste, tai galimybe nustatyti objektyva ant hiperfokalo ir pamirsti apie fokusavima. Esme tame, kad man anksciau neteko ciupineti kameros, kuri tenkintu visais aspektais. Kazko amzinai trukstas. Tai matyt ir lemia "kolekcionavimo manijos" atsiradima. Prie viso to grizes radau ir ta straipsni, ir pagaliau supratau, kad norint fotografuoti, tereikia nustatyti 3 parametrus - diafragma, islaikyma ir fokusa. Visa kita - isvedziojimai ir galvos bei peciu papildomas apkrovimas.

ir dar bent vieną pirštą reik turėti..smile.gif
Atsakyti
Sayonara, ar jau spausdinai Pupeliuko portretus iš studijos? Manęs nepamiršai? Sakei, kad Tau karts nuo karto reikia priminti kažką biggrin.gif
Atsakyti
Puriena - egiptas perteiktas puikiai. labai patiko "elniukai"...

aš nebefotografuoju, nebesėdžiu internete. aktyviai vykdau "van dam'o" projektą cool.gif būsiu modeliu blink.gif nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2010 01 14, 11:38)
Puriena - egiptas perteiktas puikiai. labai patiko "elniukai"...

nebefotografuoju, nebesėdžiu internete. aktyviai vykdau "van dam'o" projektą cool.gif būsiu modeliu blink.gif  nestuke.gif

Ačiū smile.gif

Blogai. Šaunuolis.

Tikuosi, kad bent nuotraukas spausdini?
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2010 01 14, 11:38)
aš nebefotografuoju, nebesėdžiu internete. aktyviai vykdau "van dam'o" projektą cool.gif būsiu modeliu blink.gif  nestuke.gif

bent į mano až atsakyk biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2010 01 14, 12:42)
Ačiū  smile.gif
Tikuosi, kad bent nuotraukas spausdini?

ruošiuosi. šį savaitgalį, bo net nepatogu prieš Gaziulką blush2.gif

QUOTE(bite maja @ 2010 01 14, 12:45)
bent į mano až atsakyk biggrin.gif

jei apie objektyvą, tai lyg ir atsakiau, kad man neskubu.
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2010 01 14, 11:37)
Sayonara, ar jau spausdinai Pupeliuko portretus iš studijos? Manęs nepamiršai?  Sakei, kad Tau karts nuo karto reikia priminti kažką biggrin.gif

nepamenu nieko..smile.gif)) tiesą pasakius, net nesuprantu, apie ką Tu kalbi smile.gif aš gi nespausdinu pati nuotraukų..smile.gif)) aaaa.. rimtai, man Alzhaimeris, prašom pažiūrėti atlaidžiai ir priminti.. gali ir AŽ, gali ir čia, nes ką čia slėpt tą mano ligą..smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2010 01 14, 13:28)
nepamenu nieko..smile.gif)) tiesą pasakius, net nesuprantu, apie ką Tu kalbi smile.gif aš gi nespausdinu pati nuotraukų..smile.gif)) aaaa.. rimtai, man Alzhaimeris, prašom pažiūrėti atlaidžiai ir priminti.. gali ir AŽ, gali ir čia, nes ką čia slėpt tą mano ligą..smile.gif 4u.gif

lotuliukas.gif Meeto foto,kur studijoje visi dalyvavom - pameni, žadėjai sau atsispausdinti iš Pupeliuko juostelių ir aš paprašiau,kad ir mano tuo pačiu nuotraukas padarytum. Čia tas portretines,kvadratines. Imbierinės arbatos prižadėjau už tai - pameni gi? Jei negali, tai nieko tokio - sakyk. Susiorganizuosiu kaip nors.
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2010 01 14, 13:35)
lotuliukas.gif  Meeto foto,kur studijoje visi dalyvavom - pameni, žadėjai sau atsispausdinti iš Pupeliuko juostelių ir aš paprašiau,kad ir mano tuo pačiu nuotraukas padarytum. Čia tas portretines,kvadratines. Imbierinės arbatos prižadėjau už tai - pameni gi? Jei negali, tai nieko tokio - sakyk. Susiorganizuosiu kaip nors.

galėt tai aš viską galiu biggrin.gif man tik reikia prisiminti, KĄ galiu galėti..biggrin.gif kai priminei apie imbierinę arbatą, kažką pamenu..biggrin.gif biggrin.gif bet be detalių..smile.gif)

Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2010 01 14, 13:37)
galėt tai aš viską galiu biggrin.gif man tik reikia prisiminti, KĄ galiu galėti..biggrin.gif kai priminei apie imbierinę arbatą, kažką pamenu..biggrin.gif biggrin.gif bet be detalių..smile.gif)

Ne, jei specialiai dėl manęs tai nereikia. Tik jei sau darysi, tai ir man iš tos pačios juostelės.
Papildyta:
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 11 20, 09:58)
Emilija, ar galiu paprašyti negatyvų su savim visų?.. noriu atsispausdinti... kokios fainos visos foto biggrin.gif prašysiu ir leidimo profiliuose naudoti biggrin.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2009 11 20, 10:26)
Labas rytas. Geriu kavutę, mėgaujuosi nuotraukomis ir vakarykščiais prisiminimais. Ačiū visiems 4u.gif Man tai vienos dienos buvo maža. Ir pafotkint ir pablevyzgot, nors nusikaliau nerealiai. Sayonara, tavęs ir vėl prašau 4u.gif - kai gausi negatyvus iš Emilijos - atspausdink ir mano feisą - imbierine arbata pavaišinsiu mirksiukas.gif
*

Puriena, ok biggrin.gif
ale negi nematei, kaip man ta arbata galvon kalė..?? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 14 sausio 2010 - 13:50