Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(andriuska @ 2009 11 30, 14:34)
manau, kad jie viską d-76 stoku ryškina. vat čia tai keista, kad toks stiprus ryškalas neišryškino g.gif  o iš viso kam nors yra pavykę iš tos partijos siaurą juostą išryškinti?

man. gi rašiau, kad ryškinau rollei 400s su ilfotec. 1 prie 29, 15 min.
meeto fotkėse tie kadrai, kad nesiskanuoja normaliai.
Atsakyti
tai kad kiek pamenu 1+29 15 min yra niekuom neypatingas laikas g.gif

kalbant apie kontrastingumą. nepamenu ar pasakojau, bet vat dariau vienam žmogui nuotraukas. iš ilford pan 400 (čia ta pigi juosta). tai naudojau filtrą 00, kad gauti normalų kontrastingumą ir pustonius. kitaip net su 1 1/2 plytiniame pastate matėsi tik skiedinio raštas, o molinės plytos atrodė baltos smile.gif

bendrai tai tie filtrai yra gėris.
Atsakyti
Išryškinau mūsų su Degute 2 expo (Rollei Ilfotec'e 15 min). Džiūsta dabar ir šnd jau nebeskenuosiu. Graži juostelė. Yra įdomių kadrų. Ale kai kuriuos tai net nežinau kaip kirpti. Pagal numeraciją maždaug? Per vidurį juostos tai visai kaip viena ilga nuotrauka atrodo biggrin.gif Įtariu, kad mano skeneris gali labai "pasimesti" . Bandysiu pati skenuoti pradžioje, bet jei skeneriui nepavyks sugaudyti kadrų, tai teks nešti į labą. O, andriuska, tavo juostelę beveik baigiau - gal pora kadrų beliko, tai irgi jau greit kažką turėsim biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 30 lapkričio 2009 - 22:13
QUOTE(andriuska @ 2009 11 30, 19:07)
tai kad kiek pamenu 1+29 15 min yra niekuom neypatingas laikas g.gif

kalbant apie kontrastingumą. nepamenu ar pasakojau, bet vat dariau vienam žmogui nuotraukas. iš ilford pan 400 (čia ta pigi juosta). tai naudojau filtrą 00, kad gauti normalų kontrastingumą ir pustonius. kitaip net su 1 1/2 plytiniame pastate matėsi tik skiedinio raštas, o molinės plytos atrodė baltos smile.gif

bendrai tai tie filtrai yra gėris.

na, tą pačią dieną ryškinau adox 400-inę, tai jai tik 9 minutės buvo skirtos smile.gif o rolėjui - 15. mano galva, gana ryškus skirtumas.
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 11 30, 22:12)
Išryškinau mūsų su Degute 2 expo (Rollei Ilfotec'e 15 min).

kaip fainai bigsmile.gif įdomu, kas ten gavosi biggrin.gif
Atsakyti
Ką gi ką gi.. smile.gif Mano skeneriui labai tiko 2 ekspo ir jis nuskenavo bigsmile.gif Po pietų ar vakarop sudėsiu visas nuotraukas į albumą, nes dabar niekaip nespėju. Tik parodysiu vieną tokį turtingą kadrą alkio numalšinimui smile.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 12 01, 09:46)
Ką gi ką gi..  smile.gif  Mano skeneriui labai tiko 2 ekspo ir jis nuskenavo bigsmile.gif Po pietų ar vakarop sudėsiu visas nuotraukas į albumą, nes dabar niekaip nespėju. Tik parodysiu vieną tokį turtingą kadrą alkio numalšinimui  smile.gif

user posted image

oooo, koks fainas smile.gif))) puiku.
Atsakyti
aha, fianai. pradžioje pasirodė, kad triguba ekspozicija (subalamutino du žmonės su TLR ir tas šešėlis tarp jų, kurį pradžioje priskyriau "Žolės" kadrui). po to atskyriau pirmą sluoksnį nuo antro ir viskas susidėliojo.
Atsakyti
Labas, grįžau biggrin.gif pribaliavojau ir stačia galva į darbus. Kol kas šian tvarkausi dokumentus, o ryt jau 7:30 turiu būt darbe doh.gif

Nu nesuprantu, ko jūs ant tos Rollei vis kimbat unsure.gif Juosta kaip juosta. Tik ant plačios popierio ir lipduko neužrašyta kokia būtent juosta. Aš visad užrašau, kai pabaigiu juostą, nes dabar turiu ir Rollei R3, kuri atrodo lygiai taip pat, bet ryškinama kitaip. Galėjo jum išryškinti kaip kito iso, nors turėjo paskambinti, jei neaišku. Viską ten jie puikiai su savo d-76 išryškina.
Andriau, ryškinau ir aš savo siaurą Rollei, normaliai su ja viskas, ir pušinau net iki 800 biggrin.gif irgi normaliai. su rodinaliu.

Sansara, dar neišfotografavau juostos. Galvojau Londone tą padarysiu, bet nusėdo batarkės Nikono.

Londone buvo š oras ir apskritai nebuvo nei noro nei jėgų fotkint, išfotkinau 2 juostas, viena tokiam užmanymui, kuris bijau, kad galėjo nesigauti, o kita jauč nieko joje gero nebus.
Atsakyti
Tik parodysiu vieną tokį turtingą kadrą alkio numalšinimui  smile.gif

bigsmile.gif
atpažįstat, kur kieno rankos ir aparatai?

bus ten ir 3 expo hihihi.gif buvo nusibodę man po vieną kadrą daryt ax.gif
Atsakyti
Pupeliuk, ne problema dėl juostos 4u.gif

jau į darbą blink.gif blink.gif
Atsakyti
Ką gi ką gi..  smile.gif  Mano skeneriui labai tiko 2 ekspo ir jis nuskenavo bigsmile.gif Po pietų ar vakarop sudėsiu visas nuotraukas į albumą, nes dabar niekaip nespėju. Tik parodysiu vieną tokį turtingą kadrą alkio numalšinimui  smile.gif

Jėėė. Puikiai. Laukiu vakaro. Čia man geras paskatinimas išfotografuot savo smile.gif

QUOTE(Degutė @ 2009 12 01, 13:22)
atpažįstat, kur kieno rankos ir aparatai?

Tai jo smile.gif
Atsakyti