Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

nuotrauka - biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

į kretą vežiausi ir plačiajuostį ir formatinę. ir viską sėkmingai naudojau, bo buvau pats sau karalius. paėmiau dviem savaitėm automobilį ir važiavau kur norėjau, stojau kur norėjau,mažą reikaliuką dariau irgi pagal norą, o ne pagal komandą (šitoje kelionėje kažkodėl Šveiką prisiminiau, kur jie 600 karių į vieną duobę darė....)
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2010 01 06, 13:03)
user posted image

šis tas smagesnio  smile.gif  yra dar kelios - sumesiu į albumą.

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif ,

su Naujais metais! Gerų kadrų visiems 4u.gif

Sansara, gavau juostelę bigsmile.gif

Puriena thumbup.gif
Atsakyti
Laba diena, visu pirma labai atsiprasau, kad isibroviau i "ne savo" skyreli" smile.gif Tiesiog tvarkydama namus radau "besimaisanti" fotoaparata Pentacon six TL..o jo pavadinima ivedus i supermamos paieska "atvede" CIA smile.gif Noriu paklausti, ar sis daiktas naudojamas?? Perkamas - parduodamas smile.gif ? Kokia galetu buti jo kaina, zinau tik [COLOR=yellow]kad as jo nenaudosiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuja2 @ 2010 01 06, 23:00)
Laba diena, visu pirma labai atsiprasau, kad isibroviau i "ne savo" skyreli" smile.gif Tiesiog tvarkydama namus radau "besimaisanti" fotoaparata Pentacon six TL..o jo pavadinima ivedus i supermamos paieska "atvede" CIA smile.gif Noriu paklausti, ar sis daiktas naudojamas?? Perkamas - parduodamas smile.gif ? Kokia galetu buti jo kaina, zinau tik [COLOR=yellow]kad as jo nenaudosiu  smile.gif

Labas. Aparatas naudojamas, pora narių čia temoje turi tokius. Jei naudojamas, vadinasi ir perkamas/parduodamas. Kainą, manau, pasitikrink ebay.
Papildyta:
Puriena, nuotraukos liuks smile.gif Laukiam ir Egipto. Aš tuos sumesiu kur nors Londono keletą kadrų.
Atsakyti
Sumečiau į flickr'ą - http://www.flickr.co...57623155111608/

Tęsiant kelionių temą - aš buvau pasiėmęs 3 kameras: skaitmeną su zoom'u (gal 10 kadrų), rolleiflex'ą (2 kadrai) ir juostinį nikoną su zoom'u (4 juostos). Nusprendžiau sekantį kartą imti vieną kamerą su vienu objektyvu. Taip viskas paprasčiau - paprasčiau keliauti, lengviau tampytis, nereikia galvoti kokiu aparatu su kokiu objektyvu fotografuoti. Vėliau perskaičiau įdomų straipsnį, patvirtinantį susidėliotas mintis. Rekomenduoju http://www.kenrockwe.../simplicity.htm
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 01 07, 00:28)

mano širdis džiaugiasi smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 01 07, 01:28)
[...]Nusprendžiau sekantį kartą imti vieną kamerą su vienu objektyvu. [...]

bet gi žinai TĄ jausmą, kad lyg ir kažką pamiršai namuose, be ko kelionėje neišsiversi. doh.gif ...
o jei rimtai, tai į trumpas komandiruotes užsienin, kai skrendu su rankiniu bagažu, aš jau seniai imu tik vieną aparatą.

sillwio - geri kadrai, ypač patiko naktiniai...ir metro.
Atsakyti
Aciu, kolegos 4u.gif

Andriuska, labai gerai zinau. Ikalbinejau save neimt rollejaus, nes nebus kada jo tampytis. Taip ir nutiko. Viena diena pasitampiau ir padejau. Ir tai, emiau be jokiu filtru, blendu, deklu ir t.t. Juostinio nikono visus objektyvus per skausma prisiverciau palikt namie. Pasiemiau viena, tyciau pries kelione nusipirkta, pigu zoom'a 28-85. Street'ui jo daugiau negu pakanka, ypac uz tokia kaina.

Visi sitie isvedziojimai veda prie minties, kad patogiausia tampytis viena kompaktiska kamera su vienu fix'u. Suprantu dabar Bresson'a smile.gif

Ir dar - pirkau 28-85, kad tureciau platu kampa mieste ir labai nustebau, kad as tu 28mm praktiskai nenaudojau. 90% nuotrauku darytos 50-85 mm diapazone.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 01 07, 01:02)
Labas. Aparatas naudojamas, pora narių čia temoje turi tokius. Jei naudojamas, vadinasi ir perkamas/parduodamas. Kainą, manau, pasitikrink ebay.
Papildyta:
Puriena, nuotraukos liuks smile.gif Laukiam ir Egipto. Aš tuos sumesiu kur nors Londono keletą kadrų.

Aciu!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
perskaičiau straipsnį. daug kur atpažinau save. reikia išmokti kovoti su potraukiu temptis viską "na vsiakij požarnyj"... perkračiau mintyse kadrus, kurie man labiausiai patinka ir iš ties, daugelis jų padaryti tuomet, kai turėjau vieną kamerą. šiaip "komercijoje" (jei galima taip pavadinti tuos kelis atvejus, kai fotografavau pažįstamų vestuves) prie tos išvados priėjau gerokai anksčiau, kadangi paskutinėse ėmiau vienintelį objektyvą 24-105 IS ir nebesukau sau galvos kokiu objektyvu ką fotografuoti. "meninėje" srityje kažkaip susiformavo klaidingas stereotipas, kad "išraiškai" reikia kaip įmanoma daugiau technikos unsure.gif gydisime šitą ligą cool.gif
Atsakyti
Tuja, pentacon six - puikus fotikas. Kaina priklausytų tikriausiai ir nuo objektyvo, kurį jis turi. Beje, jei pardavinėsi, įsitikink, kad jis tvarkingai veikia..smile.gif
Atsakyti