Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 12 22, 08:27)
Tai patenkinau savo bandymo poreikį su svemom. Su iso800 nieko nesigavo biggrin.gif vaizdelis vos vos matosi per dūmą. Vieną tik išryškinau, kitos keliaus tiesiai į šiukšlių dėžę nes gaila laiko ryškinimui laugh.gif vistike nieko ten blatno nefotogrfavau, tai negaila. Bet greta išryškinau ir mainų foto. Galų gale. Liko nuskenuoti. Kas gavosi smagiai, tai visi kadrai persiklojo idealiai taip pat, tarpkadriniai sutapo. bigsmile.gif

nagi nagi, laukiam smile.gif
Atsakyti
atkeliavo sian mano 180-tukas smile.gif atrodo kaip naujas, matyt, net nebuvo naudotas.

ir dar sedziu pykstu ant saves, kad skubu fotkint mad.gif gi protinga merga, tai ne - pilna prota tik paskui ijungiu, kai rezultata matau
Atsakyti
papasakok, kaip fotografuoji.
Atsakyti
pasakoju. ivariai fotografuoju, priklausomai nuo aplinkybiu ir tikslu:

gana daznas budas - tiesiog turiu fotika ir pamatau kadra, t.y. susideliojusia kompoza, momenta, sukritusia sviesa. kartais buna visas sukrites tinkamu rakursu, kartais dar padelioju - paprasau zmogu persesti, pasiziureti, pasisukti ar pan, suziuriu sviesa, pakoreguoju aplinka, nustatymus ir fotografuoju.

buna tokiu "netyciniu" momentini kadru, nu tiesiog pamatai idomia situacija, cia su naminiais kadrais dazniausiai. tada ne tiek daug galvoju kas ir kaip.

ne tokios daznos, bet man visada keblios tipo renginiu ar kzk panasaus fotografavimo situacijos - darzely, mokykloj, kokie uzsiemimai ar pan biesas. vienas dalykas, kzk susistresinu, ir tada nemastau - tipo, spaudziu, kad isvis nors kas nors butu. daznai pagalvoju, kad neturiu tokiom situacijom tinkamos technikos, nes kartais fiziskai neimanoma prieiti/atsitraukti, kad apimtum ir pan. priedo neturiu naglumo kzk ten lysti, kad butu geresnis rakursas ir pan. Nu tai paskui tas fotografavimas per galvas taip ir atrodo. nu bet cia dar nieko, kol nepretenduoju i komercija, o tie, kam fotkinu, ir taip patenkinti.

nu ir turbut tos, del kuriu labiausiai parinuosi, tai samoningas toksai buna pafotografavimas. kai turiu minti, ideja ar jausma - ji ivairiais budais mano galvoj isauga iki reikiamo vaizdo/u. Tada ieskau, kur, su kuo, kokioj aplinkoj, prie kokios sviesos tai igyvendinti. Tada ta suorganizuoju. paprastai is anksto pagalvoju apie nustatymus, sukomponuoju kadra ir laukiu... ko sunku pasakyti - momento, jausmo, kad jau va.. turi buti taip, tos busenos biggrin.gif ta prasme, bunu pasiruosusi techniskai ir laukiu, siek tiek stumdau rakursa, isbandau ivairius kampus sviesos atzvilgiu, tiesiog laukiu, kai reikiamas veikejas atsistos i vieta. ir va cia as daznai paskubu...

paskutiniu metu galvoju apie tai, kad man fotografija - tai protu suvaldytas jausmas. kai vien protu ir vien i forma orientuojuos, kzk saltokai paskui atrodo (nors buna ir gerai), kai vien jausmas - buna per asmeniska, nesuprantama, na, toks susiveles turinys, kuris nesuvaldytas taip, kad veiktu.

aj,d ar rasiau apie fotografija ir realybe, bet briedu briedas, tai istryniau cool.gif

Atsakyti
Gaziulka, gražus pasakojimas! thumbup.gif
Kas per "180-tukas", pasigirk pirkiniu.
Atsakyti
QUOTE(Dareliz @ 2009 12 23, 00:13)
Gaziulka, gražus pasakojimas!  thumbup.gif
Kas per "180-tukas", pasigirk pirkiniu.

kur jau ne biggrin.gif kzk nusisypsojau, nes tu nezinai pries tai buvusiu mano pafilosofavimu apie nieka fotografijoje biggrin.gif , kurie andriuskai pvz nelabai, nelabai cool.gif ir ms neskaitys, jeigu is pirmo karto minties nesupras tongue.gif ir siaip as kartais perdaug galvoju ir mazai padarau cool.gif

o 180, tai Sonnar 180/2,8 mano Pentaconui Six. Daug kas per musu meet'a mate kaip toki bandziau, tai jiems kaip ir aisku mirksiukas.gif

tu irgi, ziu, naktinis smile.gif
Atsakyti
Gaziulka, kartais gal ir perdaug galvoji. Nors pati va skundiesi, kad protą išjungi kartais..
Aš tai jį kartais ĮJUNGIU, nes paprastai jis išjungtas..smile.gif nenaudoju be reikalo bigsmile.gif ax.gif

kaip laukiu mammmkooooossss ssssssaavvvvvvooo........ rolleyes.gif
Atsakyti
As atvirksciai, stengiuosi isjungt smile.gif Kai fotografuoju negalvodamas, smegenys kompozicija sudelioja automatiskai tvarkingai. Jei pradedu analizuot detales ir stengtis kazka paimt i kadra, o kazka ismest - nugrybauju. T.y. man geriau gaunasi, kai vaizda matau kaip visuma, o ne atskiras detales kadre.
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2009 12 23, 08:01)
kaip laukiu mammmkooooossss ssssssaavvvvvvooo........ rolleyes.gif

O mamka, tai JIS? biggrin.gif
Atsakyti
aš skaitau ir netgi suprantu, ką nori pasakyti. kažkiek net pavydžiu, nes pats taip giliai niekada neanalizuoju prieš paspausdamas mygtuką. aš žiūriu labiau iš konformistinės pozicijos, kuri susiformavo dar pačioje skaitmeninės fotografijos pažinimo pradžioje, po ilgų valandų, praleistų šopinant visus veidų "defektus" ir po to stebint, kaip tos nuotraukos peržiūrimos kiekvienam kadrui skiriant po 1-2 sekundes. ir tada atėjo suvokimas, kad neverta taip vargti, nes vis vien nieks to neįvertins. suprantu, tai blogai, kad kiekvienas čia pasakys, kad fotografuojame dėl savęs ir pan. bet aš suvokiu, kad neturiu tos vadinamos "menininko gyslelės". ir ačiū Dievui, tiesą sakant. dėl to manęs nekankina tie ieškojimai-galvojimai. aš vertinu paprastai: gražu-negražu, patinka-nepatinka.

norėjau dar parašyti, bet nuotaika sugedo (darbas trukdo cool.gif ) tai palikim šią temą ir manau, kad atskleidžiau savo požiūrį. Bet Gaziulka, tai tikrai nereiškia, kad aš neskaitau ar man neįdomu tai, ką rašai apie savo požiūrį į fotografiją. aš jį labai vertinu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 12 23, 09:37)
O mamka, tai JIS? biggrin.gif

kaip kada biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
jusoteliu nebenesu i procentra ir baiges nesibaigiantis cirkas su dalmantinu numeriu smile.gif

Gaziulka. Luzio reikia. Tokio rimto.. i gudruma, nes protas nieko detas jau smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
nesu tikra, kad i gudruma, bet del luzio sutinku. l.grazios nuotraukos smile.gif
Atsakyti