Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Dareliz @ 2009 12 15, 23:57)
Sveiki, čia dar vienas pradedantysis juostos gerbėjas rašo smile.gif

Šiandien atsiėmiau išryškintą KODAK bw400cn 120 - mano pirmasis bandymas fotkint į juostą. Jau iš negatyvo matyt, kad sekantis pirkinys - eksponometras... Bet tai atskira tema.

Turiu milijoną klausimų smile.gif Paskaitęs supratau, kad dauguma juostas ryškina patys, o ką darote toliau? Patys ir nuotraukas (ant popieriaus) gaminat? Ar skanuojat juostas, kuo? Pradžioj norėčiau pabandyti skanuoti, kad matyčiau kompe. Kur Kaune galima skanuot? Ryškinau FotoPro.

Iš anksto dėkoju už atsakymą! Tikiuosi, priimsit į savo gretas wink.gif

labas, ryškinti mokam šioje temoje tikriausiai visi, be ne visi nuolat patys ryškinam. skenuojam daugiausiai patys, kai kurie turi planšetinius, kai kurie - dedikuotus skenerius. kai kurie patys gamina nuotraukas - likusieji jiems pavydim smile.gif

kur Kaune skenuoti nežinau, kauniečiai prisijungę atsakys tikriausiai..smile.gif

pasirodyk su savo darbais, kai nuskenuosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 12 15, 21:13)
atsakau: mes pamiršome vieną labai svarbų dalyką - siaura juosta turi perforaciją. jau žinai kur lenkiu? mirksiukas.gif  teisingai. per tas skylutes skystis linkęs savaime tekėti ir susidaro savaiminės srovės, kurias išardo tik agitacija. o būdas 5+5 kaip tik ir paremtas agitacijos nebuvimu. štai kodėl šis būdas nelabai tinka 135 juostai, nebent patinka dryžuoti kadrai. bet eksperimentas nenuėjo valtui. jis parodė, kad normaliai arba net kiek pereksponuotuose kadruose šio efekto beveik nesimato:

kas įdomiausia: galą juostos pabandžiau eksponuoti kaip iso 3200 (tiesa, tai kodak tx400 ir pradžia pagal nominalą). tai vat. ta dalis kadrų, kurie pateko į 5+5 ryškinimą 17 min. praktiškai niekuom nesiskiria nuo tų, kurie buvo ryškinti 15 min. agituojant ir plius temperatūra buvo 22 C g.gif

Plem... Ryskinai rodinaliu? Ne? Gal tai turi itakos? Plius ryskinimo laikas, manau, taip pat. Matyt kai ryskalas ilgiau veikia (ne 17 ir ne 15 min.), juostos issilygina. O gal mazesne ryskalo koncentracija lemia ju nebuvima? Kodak tri-x (arista premium) eksponavau kaip 1600 ir ryskinau 5+5 rodinalyje 1/50 - juostu nesimato. Bandysiu iso 6400 nesitikedamas ypatingu rezultatu.

P.S. o gal tai rodinalio specifika? Jis palaipsniui silpsta.

QUOTE(Gaziulka @ 2009 12 15, 22:47)
assa.gif  assa.gif  sokiai.gif
nu va  - tik pakalbejom sian, ir laimejau as ta zveriska objektyva, kur man bus sunku nesiotis tongue.gif
Say, net nespejau vyrui jokios padusavimu akcijos surengti, teks paciai pasidovanot. aj, maziau zino, ramiau miega, ane, o tai bus paskui kaip raigei smile.gif

Daiktas nemazas, kazin ar paslepsi smile.gif Sveikinu. Stiklas geras.

Šiandien atsiėmiau išryškintą KODAK bw400cn 120 - mano pirmasis bandymas fotkint į juostą. Jau iš negatyvo matyt, kad sekantis pirkinys - eksponometras... Bet tai atskira tema.

Turiu milijoną klausimų smile.gif Paskaitęs supratau, kad dauguma juostas ryškina patys, o ką darote toliau? Patys ir nuotraukas (ant popieriaus) gaminat? Ar skanuojat juostas, kuo? Pradžioj norėčiau pabandyti skanuoti, kad matyčiau kompe. Kur Kaune galima skanuot? Ryškinau FotoPro.

Sveikas prisijunges! Skanuoti pigiausia paciam. As skanuoju canoscan 8800f plansetiniu. Neipatingas jis ir salyginai nera pigus, bet ima vidutini formata, kas man labai svarbu. Ryskinu as pats jb juostas. Spaudziu irgi pats slapiu budu namie. Romantika smile.gif Klausk drasiai ir rodyk nuotraukas.
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 12 15, 23:47)
assa.gif  assa.gif  sokiai.gif
nu va  - tik pakalbejom sian, ir laimejau as ta zveriska objektyva, kur man bus sunku nesiotis tongue.gif

Sveikinimai smile.gif

[quote=Dareliz,2009 12 16, 00:57]

Sveikas prisijunges smile.gif

As viska darau minilabe, skenuoju (jei tai galima taip pavadinti) pati, nuotraukas tik viena kart dariausi irgi minilabe. smile.gif
Atsakyti
andriuska - http://www.flickr.co...57622760940214/
Atsakyti

Sveikas,

Aš kol neturėjau skenerio, tai man skenuodavo FotoPro. Siaurą juostą visai neblogai nuskenuodavo, bet kaina nemaža. Kai nunešdavau juostelę ryškinti, skenuoti,tai ir net su VIP kortele kainuodavo netoli 50lt. Vidutinį formatą visai neapsimoka skenuoti, nes vienas kadras 8 lt. Ir skenavimo kokybė tos kainos absoliučiai neverta. Nors ir šiaip, tokia kaina yra niekuom nepateisinama. Dar bandžiau skenuoti KODAK centre Savanorių pr. Ten vid.formatas kainuoja 1lt. už kadrą. Bet juosteles atsiimdavau labai subraižytas ir skenai tokie nekokie... Ne vietoje apkarpyti, labai šarpinti. Dabar jau visas 6x6 juostas perskenavau iš naujo su savuoju ir matau, kad skenai skiriasi nuo senųjų kaip diena ir naktis. Siūlyčiau jau pradėti galvoti apie savo skenerį smile.gif Nes, kaip matai - ir finansiškai ir kitaip neapsimoka skenuoti labuose.
Na, aš tik šias dvi vietas žinau dėl skenavimo, bet manau, kad skenuoja ir dar kažkas. Nesidomėjau.

Pati nespausdinu. Nors ir labai norėčiau, bet jau supratau, kad "nepavešiu" fiziškai.
Atsakyti
dareliz, manau ta juostele, kuria tu dabar ryskinai profoto, galejai issiryskinti artimiausioje labaratorijoje. ji C-41 proceso, kuri ryskina visuose automatiniuose minilabuose, bet sudetinga issiryskinti namie paciam. i profoto nesti tokia juostele siaura - prabanga manau. (na nezinau kainos, bet vis tiek manau brangiau, nei eiliniam kokiam minilabe, kur visi darosi foto).
Atsakyti
sillwio o tu aristą ryškinai siaurą ar plačią? plačioje mat tokių efektų nėra. iš tos nuorodos nelabai vis tik supratau ką jie kaltina: per greitą agitaciją ar jos nepakankamumą? vis tik pora komentarų sutapo su mano įtarimasi, kad jei nėra pakankamos agitacijos dėl skirtingų tankių (dėl ryšlalo darbo emulsijoje) prasideda tam tikros funny, kiap išsireiškė vienas iš pasisakiusiųjų, srovės. jos ir kaltos dėl tų juostų. su siaura daugiau nenoriu eksperimentuoti. jei kas ryšis - informuokit. su plačia manau iskas o.k. ir tas būdas yra labai geras pušinimui.
Papildyta:
tiesa, gal jis labiau skirtas pušinimui nei ryškinimui pagal nominalą. 17 min ryškinau todėl, kad pagal nominalą buvo eksponuota. kai pušinau iki 3200 plačią juostą laikiau 33 min.

Sayonara, išryškinau tą juostą. viskas o.k., bet arba kažkas sumaišė juosta ir ten tik vienas sluoksnis (tavo, bo tokių kadrų aš nefotografavau), arba sluoksniai taip identiškai sutapo, kad nepersiklojo nei vienas kadras. negatyve tiesiog švarūs vienodi tarpkadriniai. tiesa, iš negatyvo kai kurių kadrų galiu spėti, kad vis tikjuose yra du sluoksniai. bet kaip fantastiškaikadrai sutapo g.gif vakare skanuosiu.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 12 16, 11:45)
sillwio o tu aristą ryškinai siaurą ar plačią? plačioje mat tokių efektų nėra. iš tos nuorodos nelabai vis tik supratau ką jie kaltina: per greitą agitaciją ar jos nepakankamumą? vis tik pora komentarų sutapo su mano įtarimasi, kad jei nėra pakankamos agitacijos dėl skirtingų tankių (dėl ryšlalo darbo emulsijoje) prasideda tam tikros funny, kiap išsireiškė vienas iš pasisakiusiųjų, srovės. jos ir kaltos dėl tų juostų. su siaura daugiau nenoriu eksperimentuoti. jei kas ryšis - informuokit. su plačia manau iskas o.k. ir tas būdas yra labai geras pušinimui.

Arista ryskinau siaura! Placios tuo metodu ryskint dar nebandziau. As nuorodoj atkreipiau demesi ne i agitacija ar jos nebuvima, o diskusija apie juostos pamerkima i vandeni pries ryskinima ir ka pamerkimas duoda. Raso, kad nepamerkus juostos yra, o pamerkus 3-5 minutem ne. As merkiau saviskes siauras. Juostu nera.

Eksperimenta su siaura tesiu as. Zengsiu iki 6400. Ziuresim, kas gausis.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 12 16, 11:49)
Sayonara, išryškinau tą juostą. viskas o.k., bet arba kažkas sumaišė juosta ir ten tik vienas sluoksnis (tavo, bo tokių kadrų aš nefotografavau), arba sluoksniai taip identiškai sutapo, kad nepersiklojo nei vienas kadras. negatyve tiesiog švarūs vienodi tarpkadriniai. tiesa, iš negatyvo kai kurių kadrų galiu spėti, kad vis tikjuose yra du sluoksniai. bet kaip fantastiškaikadrai sutapo g.gif  vakare skanuosiu.

įdomiai. g.gif sumaišyti juostos negalėjau, nes jau nepamenu, kada tokią turėjau, pastaruosius metus tikrai tokios nesu pirkus ir naudojus, namie nė vienos užsilikusios nėra. dabar lieka turinį apžiūrėti ir nuspręsim, gal mūsų double expo tiesiog skirta viena kitai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 12 16, 12:50)
As nuorodoj atkreipiau demesi ne i agitacija ar jos nebuvima, o diskusija apie juostos pamerkima i vandeni pries ryskinima ir ka pamerkimas duoda.

aš atkreipiau dėmesį ir priėmiau domėn. bet ten dar rašo apie papildomą fiksavimą, todėl pagalvojau, kad chebrikė painiojasi tarp to broko kilmės. vieni rašo apie juostas, sutampančias su perforacijos skylėmis, kita - apie visokias dėmes ir pronlemas prie perforacijos (tai kaip pas Sansarą, dėl nepakankamo fiksažo lygio bakelyje, burbulų ir pan.). tai vat papildomas fiksavimas tas problemas daugumoje atvejų išsprendžia. mano atveju - nalabai.

dar logiškai galvojant labai svarbus faktorius yra tas, kad kur negatyvas pakankamai eksponuotas ir ryškalas turėjo ką veikti viso kadro plote, tos juostos ne tokios intensyvios. o ten, kur ryškalui nebuvo ką veikti jis ir pasismagino gerai išryškindamas tas juostas, kurios negatyve atrodo kaip tamsūs spigliai, einantys nuo perforacijos skylučių žemyn..ar aušktyn g.gif vat neįsidėmėjau.
Atsakyti
Be abejo tai priklauso ir nuo ryskalo koncentracijos. Jei ryskalas "alkanas", tokiu problemu neturi kilti. As bandziau 1:100, problemu su juostom negatyve nebuvo.
Atsakyti
skanuoju dvigubą expo...vis tik ten TA juostelė. buvau skeptiškai nusiteikęs. bet gi po velnių - čia kažkas tokio yra:

user posted image

user posted image

user posted image

apie ką ten pasakėt "kaip geri vyras su žmona"? cool.gif
Atsakyti