Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(sayonara @ 2009 12 15, 07:36)
tai pietūs šiandien Pizza Jazz'e (Gedimino pr.). Kelintą? 11,30, 12,00 galit?
BN, gal Tu prisijngsi, Tau gi šalia..smile.gif
bite..?

O gal net ir aš prisijungsiu smile.gif pasikeitė planai biški
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 12 15, 09:01)
O gal net ir aš prisijungsiu smile.gif pasikeitė planai biški

tai gal tada planuokim 11.30? kada kas galės, tada ir ateis.
renkamės antrame aukšte..smile.gif ok? ten yra didesnių stalų.
aš dabar su reikalais mažiausiai valandai išvažiuoju, jeigu kas - manęs ieškokit mobiliu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 12 15, 00:40)
škias ieškau kaip išgaut grūdą ant plačios, niekaip nesigauna biggrin.gif

receptukas paprastas - ryškink kokiuose 24 C ir maišyk pastoviai. tik ryškinimo laikas gerokai sutrumpės. nuo to ryškalo nominalaus laiko 20 proc. temperatūrai ir dar manau 20 pastoviam maišymui.

aš bandysiu ateiti. bet kad šalta. šiandien jau ryte važiavau autobusu (koleges mašina užšalo) ir ėjau pėsčias nuo pedagoginio žiedo iki savęs. tai patikėkit blink.gif

Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 12 15, 09:50)
aš bandysiu ateiti. bet kad šalta. šiandien jau ryte važiavau autobusu (koleges mašina užšalo) ir ėjau pėsčias nuo pedagoginio žiedo iki savęs. tai patikėkit blink.gif

aš ką tik iš lauko. labai maloniai šviečia saulė, tikrai šildo, to stingdančio rytinio šalčio nebeliko. ateik ateik.. 4u.gif
Atsakyti
man eiti 3 km, ne mažiau.
Atsakyti
Procentre stebuklų metas doh.gif spalvotos juostos virsta juodai baltom nuotraukom stupid.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2009 12 15, 18:46)
Procentre stebuklų metas  doh.gif spalvotos juostos virsta juodai baltom nuotraukom  stupid.gif

sveika atvykus į išrinktųjų, kuriems vis atsitinka kas nors, tarpą biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
sillwio, nebandyk su siaura 5+5. tai ne gralis, o aklavietė. toj atskanuosiu - papasakosiu.
Atsakyti
atsakau: mes pamiršome vieną labai svarbų dalyką - siaura juosta turi perforaciją. jau žinai kur lenkiu? mirksiukas.gif teisingai. per tas skylutes skystis linkęs savaime tekėti ir susidaro savaiminės srovės, kurias išardo tik agitacija. o būdas 5+5 kaip tik ir paremtas agitacijos nebuvimu. štai kodėl šis būdas nelabai tinka 135 juostai, nebent patinka dryžuoti kadrai. bet eksperimentas nenuėjo valtui. jis parodė, kad normaliai arba net kiek pereksponuotuose kadruose šio efekto beveik nesimato:

user posted image

kartais matosi:

user posted image

bet vat nedaeksponuotuose kadruose (blykstė nespėjo pasikrauti) akivaizdžiai matosi:

user posted image

kas įdomiausia: galą juostos pabandžiau eksponuoti kaip iso 3200 (tiesa, tai kodak tx400 ir pradžia pagal nominalą). tai vat. ta dalis kadrų, kurie pateko į 5+5 ryškinimą 17 min. praktiškai niekuom nesiskiria nuo tų, kurie buvo ryškinti 15 min. agituojant ir plius temperatūra buvo 22 C g.gif
Atsakyti
dar pvz. čia ryškinta kaip 400, nors eksponuota kaip 3200

user posted image

geras būdas, jei ne perforacija...
Atsakyti
assa.gif assa.gif sokiai.gif
nu va - tik pakalbejom sian, ir laimejau as ta zveriska objektyva, kur man bus sunku nesiotis tongue.gif
Say, net nespejau vyrui jokios padusavimu akcijos surengti, teks paciai pasidovanot. aj, maziau zino, ramiau miega, ane, o tai bus paskui kaip raigei smile.gif
Atsakyti
Sveiki, čia dar vienas pradedantysis juostos gerbėjas rašo smile.gif

Šiandien atsiėmiau išryškintą KODAK bw400cn 120 - mano pirmasis bandymas fotkint į juostą. Jau iš negatyvo matyt, kad sekantis pirkinys - eksponometras... Bet tai atskira tema.

Turiu milijoną klausimų smile.gif Paskaitęs supratau, kad dauguma juostas ryškina patys, o ką darote toliau? Patys ir nuotraukas (ant popieriaus) gaminat? Ar skanuojat juostas, kuo? Pradžioj norėčiau pabandyti skanuoti, kad matyčiau kompe. Kur Kaune galima skanuot? Ryškinau FotoPro.

Iš anksto dėkoju už atsakymą! Tikiuosi, priimsit į savo gretas wink.gif
Atsakyti