Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

sillwio koki fotopopieriu megsti ir kodel ? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 12 07, 14:22)

Tai, ka aprasei, labai panasu i blykstes sinchronizacija pagal pirma uzuolaida arba TTL BL rezima, bet del to iso keistis negali, taigi galima daryti prielaida (jei ant skaitmenos veikia be priekaistu), kad arba nikon'as grybauja, arba netvarka su "karsto bato" kontaktais. Pabandyk nuvalyt kontaktus atsargiai pvz. trintuku. Tiesa, kokia blykste? Gal ji senute ir "kala" per "bata" auksta itampa?

Blykstė gan jauna SB 800 smile.gif Ačiū - užvedei ant kelio. Pažiūrėsiu kontaktus ir instrukciją iš naujo panagrinėsiu.
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 12 07, 16:05)
sillwio koki fotopopieriu megsti ir kodel ? biggrin.gif

Skaniausias man ilford multigrade. Bet koks. Jų yra ir blizgių, ir matinių, ir dar visokių. Aš perku koks yra sandėly. Multigrade dėl to, kad nereikia kiekvienam kadrui parinkinėti popieriaus. Užtenka parinkti filtrą. Nesiruošiu į nieką keisti, o jei ir keisiu, tai tikrai labai negreitai. Niuansų daugoka ir reikia nemažai laiko, kol pradedi išgauti iš antro ar trečio karto tokį rezultatą, kokio nori. Būtent dėl šios priežasties nesiruošiu keisti įpročių, t.y. popieriaus ir ryškalų. Nepradėk nuo didelio formato. Pradžiai labai tiks ir kas nors iš mažų (10x15 pvz), nes broko neišvengsi niekaip. Pradėsi spaust, broko procentas pradės mažėti radikaliai. Tada pereisi ir prie didesnio formato.

QUOTE(Puriena6 @ 2009 12 07, 19:46)
Blykstė gan jauna SB 800  smile.gif Ačiū - užvedei ant kelio. Pažiūrėsiu kontaktus ir instrukciją iš naujo panagrinėsiu.

Pas mane irgi SB800 ir su nikon f90x (kuris yra senesnis už taviškį) puikiai dirba.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 12 07, 23:23)
Multigrade dėl to, kad nereikia kiekvienam kadrui parinkinėti popieriaus. Užtenka parinkti filtrą.

patikslink ką turi galvoje, kad nereik kadrui parinkinėt...
biggrin.gif nes niekaip nesuprantu, kaip popierius gali būt nekintančio kontrasto (o žinau toks yra biggrin.gif) ir jei filtrų dar neturiu?? g.gif bet pas mane yra galvoje filtrai spalvoti, reiks apie juos pasidomėt pradžiai g.gif

aš galvoju apie Foma popierių. kad ir kaip beskaičiuot, pigiau gaunasi. o ryškalai/fiksažas atitinkamai irgi. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 12 08, 08:00)
patikslink ką turi galvoje, kad nereik kadrui parinkinėt...
biggrin.gif nes niekaip nesuprantu, kaip popierius gali būt nekintančio kontrasto (o žinau toks yra biggrin.gif) ir jei filtrų dar neturiu??  g.gif bet pas mane yra galvoje filtrai spalvoti, reiks apie juos pasidomėt pradžiai  g.gif

aš galvoju apie Foma popierių. kad ir kaip beskaičiuot, pigiau gaunasi. o ryškalai/fiksažas atitinkamai irgi.  g.gif

Yra ir fiksuoto kontrasto popierius. Butent apie tai ir kalbu. Jei popierius nekintancio kontrasto, teks parinkineti atitinkamo kontrasto popieriu kiekvienam kadrui. Su multikontrasto popierium viskas daug paprasciau. Be multigrade filtru nieko nebus. As bandziau be filtru. Gaunasi sh... Ta prasme vaizdas zinoma yra, bet jo niekinguma supranti, kai palygini su tvarkingai atspausta nuotrauka.

Foma yra ir multigrade ir ne multigrade. Nebandziau, taigi negaliu komentuoti smile.gif
Atsakyti
pabandysiu pradziai su galva pasitreniruot.radau aprasymus, kaip sureguliuot "ale filtrai". gal pavyks is tos galvos spalvotos nauda ispesti smile.gif jei jau turiu...
bais jau brangus filtrai pasirode doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 12 08, 16:00)
pabandysiu pradziai su galva pasitreniruot.radau aprasymus, kaip sureguliuot "ale filtrai". gal pavyks is tos galvos spalvotos nauda ispesti smile.gif jei jau turiu...
bais jau brangus filtrai pasirode  doh.gif

Pasinaudok paieska zinai kur (dabar lyg ir nera). Buna tikrai uz kapeikas. As kazkada maciau uz 1 piniga ir niekas nepirko. Dar galvojau, kad gal kam nors prireiks, bet namus paverst sandeliu nesinori smile.gif
Atsakyti
Noreciau pora nuotrauku atsispausti, Andriuska pas tave galima? Ar keliaut i Procentra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 12 08, 19:46)
Noreciau pora nuotrauku atsispausti, Andriuska pas tave galima? Ar keliaut i Procentra smile.gif

andriuškos iki ketvirtadienio (atrodo) nebus. jis komandiruotėje smile.gif

šian kad prieksperimentavau lotuliukas.gif nusimušė mano vieno back'o skaitliukas kažko įdėjus rolei retro biggrin.gif na gal ir anksciau, ale fotkinu ir ziuriu, kad zyma raudona nejuda, kur turi rodyt kiek ispaveiksluota. na as supanikavau ir pridirbau kazkokiu mistiniu budu taip, kad susukau visa juosta kaip eksponuota biggrin.gif na teko issitraukti ir persukti per nauja biggrin.gif Ir visai nesunku blush2.gif ta gala, kur su lipduku, rolei labai lengvai lipdukas atsiklijuoja ir persiklijuoja atitinkamai rakordo itempimui. zodziu - persukau ant pradines rites tamsoj, pafotkinau i juoduma (na kad liktu seni kadrai) kelis kadrus ir toliau pavariau kaip turi but lotuliukas.gif tiesa, dar eskperimentuoju ir pusinu iki 1600 (kad devcharte nera, zinojau, bandysiu tiesiog biggrin.gif). gryn eksperimentine nublondininta juostele. dabar turiu daaaaaaug pupeliuko deka, galiu sau leisti tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 08 gruodžio 2009 - 19:10
QUOTE(Sansara @ 2009 12 08, 20:01)
andriuškos iki ketvirtadienio (atrodo) nebus. jis komandiruotėje smile.gif

aisku, dekui smile.gif
Atsakyti
Sukroviau ir aš pagaliau inc ir mano double expo nuotraukas. Nežinau kaip jums, bet mane tai veža smile.gif
Atsakyti
inc - sillwio SUPER. pavargau liaupses net rasyt po nuotraukom. geeeeros
Atsakyti