Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Gaziulka @ 2009 12 06, 23:20)
grizau is kino ir puoliau ieskot ko nors edamo biggrin.gif kai viena bunu kzk l. ne v temu tik sau gaminti.

tai va, normalus Rollei 100, sillwio, pas inc. as ryskinu Rodinalyje pg devcharto nurodymus.

Inc, l.nemoksliskas mano paaiskinimas, bet andriuskos IR tai ne objektyvas "sugadintas" kaip pas say, bet juosta "sugadina". IR - infraRed juosta, kuri specifiniu budu reaguoja (isbalina) i lapus, zole ir kt, kur lastelese yra chloroplastu (ar kaip ten jie), nu zdz, jeigu idomu daugiau pasiskaityk google

sansara, domina mane tos kasetes, pasuksiu prie progos mirksiukas.gif

kokį filmą žiūrėjai? ax.gif
Atsakyti
andriuška, geros kelionės. IR sužavėjo. reiks pabandyt smile.gif tiksliau išsiaiškinti, kaip tai daroma smile.gif
Atsakyti
Labas rytas,

Gaziulka, aš irgi už "večera". Man dar superinė tavo skaidrinė serija iš pajūrio. Bet gal per asmeniška viešai erdvei g.gif Norėč ir aš jūsų parodą pamatyti, gal dar nenukabinsit ir po naujų ? Nes realiai tik tada galėčiau atvykti. Gruodžio 19 išskrendam į šiltuosius kraštus ir šildysimės ten 10 dienų.

Andriuska, man patiko IR.

Pupeliuk, nerealiai geri tavo Rolei rezultatai. Ar tai ta pati juostelė, kur Sansara dabar pirko? Kaip gaila, kad spalvotų jautrumo negalima užkelti.. Vakar per Beno gimtadienį turėjau 400 įsidėjus Seagule. Susodinau visus baliauninkus į krūvą. Visas šviesas sudegiau, tamsu vistiek. Liepiau vaikams šiukštu nejudėti biggrin.gif

Oi...Mano Seagulas genda po biskį. Būtent ta problemėlė, kur Andriuska per meetą gelbėjo. Kadrų skaitiklis stringa. Įdedu juostelę, o ji gražiai ir prasisuka visa ant kitos ritės. Tada einu į tamsų kambarį atgal atsukti. Šiaip ne taip, iš kelių bandymų įdėti, atsistato. Jaučiu sutvarkytų taisykloje tokį dalyką g.gif Bet jau vakar googlinau Mamiyą smile.gif
Atsakyti
Puriena, ne ta pati. Tą kur pirkot (rollei retro) galima iki 800 pushint, daugiau nebandžiau
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 12 07, 10:43)
Labas rytas,

Gaziulka, aš irgi už "večera". Man dar superinė tavo skaidrinė serija iš pajūrio. Bet gal per asmeniška viešai erdvei g.gif Norėč ir aš jūsų parodą pamatyti, gal dar nenukabinsit ir po naujų ? Nes realiai tik tada galėčiau atvykti. Gruodžio 19 išskrendam į šiltuosius kraštus ir šildysimės ten 10 dienų.

Andriuska, man patiko IR.

Pupeliuk, nerealiai geri tavo Rolei rezultatai. Ar tai ta pati juostelė, kur Sansara dabar pirko?  Kaip gaila, kad spalvotų jautrumo negalima užkelti.. Vakar per Beno gimtadienį turėjau 400 įsidėjus Seagule. Susodinau visus baliauninkus į krūvą. Visas šviesas sudegiau, tamsu vistiek. Liepiau vaikams šiukštu nejudėti  biggrin.gif 

Oi...Mano Seagulas genda po biskį. Būtent ta problemėlė, kur Andriuska per meetą gelbėjo. Kadrų skaitiklis stringa. Įdedu juostelę, o ji gražiai ir prasisuka visa ant kitos ritės. Tada einu į tamsų kambarį atgal atsukti. Šiaip ne taip, iš kelių bandymų įdėti, atsistato. Jaučiu sutvarkytų taisykloje tokį dalyką  g.gif  Bet jau vakar googlinau Mamiyą smile.gif

vakar irgi ebayinau mamiya, tai kaip tik viena kabo iš top rated sellerio labai puiki, tokia, kokios noriu. ir kaina kol kas norma. bet 8 dienos likę, tai užkils velnias žino kiek. jei esi pasiruošusi, skink iš karto, kad nenujotų iš panosės..smile.gif
Papildyta:
tiesa, Puriena, o kodėl spalvotų jautrumo negalima užkelti?

Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 12 07, 11:07)
Puriena, ne ta pati. Tą kur pirkot (rollei retro) galima iki 800 pushint, daugiau nebandžiau

Gerai vistiek. Nežinai, ar su Ilfotec29 galima ryškinti šias papušintas?

QUOTE(sayonara @ 2009 12 07, 11:14)
vakar irgi ebayinau mamiya, tai kaip tik viena kabo iš top rated sellerio labai puiki, tokia, kokios noriu. ir kaina kol kas norma. bet 8 dienos likę, tai užkils velnias žino kiek. jei esi pasiruošusi, skink iš karto, kad nenujotų iš panosės..smile.gif
Papildyta:
tiesa, Puriena, o kodėl spalvotų jautrumo negalima užkelti?

O ne, aš dar nepasiruošusi taip greit. Kol kas tik zonduoju rinką smile.gif .
Teoriškai galima, bet praktiškai tai nelabai. Andrius berods minėjo, kad labe turėtų rūpesčio dėlto- tirpalų koncentraciją ir dar kažką reiktų koreguoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 07 gruodžio 2009 - 11:49
QUOTE(Puriena6 @ 2009 12 07, 11:49)
Gerai vistiek. Nežinai, ar su Ilfotec29 galima ryškinti šias papušintas?
O ne, aš dar nepasiruošusi taip greit. Kol kas tik zonduoju rinką  smile.gif .
Teoriškai galima, bet praktiškai tai nelabai. Andrius berods minėjo, kad labe turėtų rūpesčio dėlto- tirpalų koncentraciją ir dar kažką reiktų koreguoti.

man Procentras spalvotą nezyzdamas pušino kažkada.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 12 07, 11:51)
man Procentras spalvotą nezyzdamas pušino kažkada.

Tiesą sakant, aš net nepaklausiau pas mūsiškius ar galėčiau atnešti pušintą juostą. Reiks pasiteirauti.
Gerai tas jūsų Procentras - plataus spektro labas smile.gif .

Patiko man išsireiškimas " pušinti nezyziant" biggrin.gif
Atsakyti
puriena, o profoto nera analogas procentrui? g.gif

manes kita sav laukia vaiko kaledu fotografavimas darzelyje kaip renginio fotografo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 12 07, 12:45)
puriena, o profoto nera analogas procentrui?  g.gif

Neturiu kaip objektyviai palyginti. Bet manau, kad fotopro yra pažangiausia laboratorija Kaune. Tačiau juostelių pasirinkimas ten skurdus, jos brangios, nuotraukų skenavimas labai brangus ir ne pats geriausias( dabar jau ir neaktualus man). Bet vistik tai yra mano fotolabas NR. 1 smile.gif .
Papildyta:
Tiesa, nesupratau savo blykstės bajerių. Prikabinau prie juostinio Nikono - rodė, kad juosta ISO200. Viskas o.k., fotkino gerai. Po kurio laiko įjungiu vėl ir rodo Iso100. Fotografuojant blykstė suveikia, bet išlaikymas žiauriai ilgas - toks, koks būtų fotografuojant be blykstės. Gal kas susidūrėt su tokiu reiškiniu? Dar vėliaui įjungiau - vėl viskas tvarkoj..
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 12 07, 11:57)
Patiko man išsireiškimas " pušinti nezyziant"  biggrin.gif

bigsmile.gif

manes kita sav laukia vaiko kaledu fotografavimas darzelyje kaip renginio fotografo  blush2.gif

maladiec 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 12 06, 22:49)
Sillwio, abejoju ar Rollei R3 smile.gif čia tik aš viena pirkau kelias tokias juostas pabandymui. Speju rollei retro 100. Ryškink rodinaliu pagal devcharta, viskas ok gausis.

QUOTE(Gaziulka @ 2009 12 06, 23:20)
tai va, normalus Rollei 100, sillwio, pas inc. as ryskinu Rodinalyje pg devcharto nurodymus.

Aciu. Jus teisios. Mano klaida. Tai rollei retro 100 juosta. Siandien ryskinsiu.

manes kita sav laukia vaiko kaledu fotografavimas darzelyje kaip renginio fotografo  blush2.gif

Sekmes 4u.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2009 12 07, 13:03)
Tiesa, nesupratau savo blykstės bajerių. Prikabinau prie juostinio Nikono - rodė, kad juosta ISO200. Viskas o.k., fotkino gerai. Po kurio laiko įjungiu vėl ir rodo Iso100. Fotografuojant blykstė suveikia, bet išlaikymas žiauriai ilgas - toks,  koks būtų fotografuojant be blykstės. Gal kas susidūrėt su tokiu reiškiniu? Dar vėliaui įjungiau - vėl viskas tvarkoj..

Tai, ka aprasei, labai panasu i blykstes sinchronizacija pagal pirma uzuolaida arba TTL BL rezima, bet del to iso keistis negali, taigi galima daryti prielaida (jei ant skaitmenos veikia be priekaistu), kad arba nikon'as grybauja, arba netvarka su "karsto bato" kontaktais. Pabandyk nuvalyt kontaktus atsargiai pvz. trintuku. Tiesa, kokia blykste? Gal ji senute ir "kala" per "bata" auksta itampa?
Atsakyti