gaziulka, nieko nezinojau apie prasukima per mamiya, todel atsakyt negaliu pas mane 35 mm per smena prasukti 36 kadrai kaip ir priklauso cia pupeliuko ideja.
del bulk film. ????
as turiu 5 nereikalingas tuscias kasetes 35 mm juostelei (naujas), daugartinio naudojimo. jei nori, padovanosiu jei tokias ziurineji... radau svediskame komplekte is juolopukio.
Nu gi ėmiau ir sugalvojau dėl atrakcijos fotografuoti su mamija, nes nusėdo Nikonas ir vis nenusiperku batarkių. Tai vat ir padariau tokį formatą jauč reiks kada šiaip dėl atrakcijos pafotkint jau ant normalios juostos, tik skenuot sunku, nes automatika grybauja.
tai štai, išbandžiau efkės IR plokšteles. diena ne IRinė, metų laikas - apsol ne IRinis, bet sub.... kažkur giliai viduje kažkas svyla ir norisi pabandyti.
ne IR
IR (efekts silpns, bet yr)
nu ir čia dar:
IR ryškinti xtole. o ne ir pagal sillwio atrastą receptuką. rodinalis 1+50 ir nemaišyti. tai sio 100 buvo 18 min. manau užtektų 16.
Pupeliuk - nuostabus iso 6400. mane ikvėpia. smagu, kad žengiame ryškinime pirmyn
Papildyta:
tiesa, akivaizdus rodinalio ryškinimo pliusas - britvos aštumo ryškumas, matomas net šiose špygose.... kraunu į lagaminą yaschiką, porą įvairių juostų ir ate. gaila štatyvo neišeis paimti bet iso 50 pabandysim. įtariu mikse su tokiu ryškinimu bus hiperaštru.
ne IR
IR (efekts silpns, bet yr)
nu ir čia dar:
IR ryškinti xtole. o ne ir pagal sillwio atrastą receptuką. rodinalis 1+50 ir nemaišyti. tai sio 100 buvo 18 min. manau užtektų 16.
Pupeliuk - nuostabus iso 6400. mane ikvėpia. smagu, kad žengiame ryškinime pirmyn
Papildyta:
tiesa, akivaizdus rodinalio ryškinimo pliusas - britvos aštumo ryškumas, matomas net šiose špygose.... kraunu į lagaminą yaschiką, porą įvairių juostų ir ate. gaila štatyvo neišeis paimti bet iso 50 pabandysim. įtariu mikse su tokiu ryškinimu bus hiperaštru.
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 12 06, 11:49)
na tai sudėjau mūsų su Sansara projektą na nėr itin išraiškingas, bet pora visai nieko kadrų. Kol aš nuskenavau automatika grybą pjauna. Ir kadangi aš siaurą sukau per mamiją tai tų kadrų nėr labai daug. Labai norėjau skenuoti įtraukdama ir perforacijas, bet nieko nesigavo. vieną tokią iliustracijai padariau.
O čia Rollei R3 iso 6400, ryškinta Rollei RHS 31 minutę, ažituojant kas minutę. Kur grūdas? įdomu būtų tamsesnėj aplinkoj pabandyt juostą. Bet visgi ji nereali. Jei pasitaikys proga, būtinai užsipirksiu jos. Dabar kažkaip plačios prekyboj iš viso nėra, o ir ne pigi ji.
O čia Rollei R3 iso 6400, ryškinta Rollei RHS 31 minutę, ažituojant kas minutę. Kur grūdas? įdomu būtų tamsesnėj aplinkoj pabandyt juostą. Bet visgi ji nereali. Jei pasitaikys proga, būtinai užsipirksiu jos. Dabar kažkaip plačios prekyboj iš viso nėra, o ir ne pigi ji.
Valio. Jau trečias. Aš inc juostą jau išfotkinau. Inc, gal išryškinti ir nuskenuoti, o tada tau išsiųsti?
Vidutiniam formate galima drąsiai ir dar daugiau spaust. Grūdo nėr
QUOTE(andriuska @ 2009 12 06, 20:02)
tai štai, išbandžiau efkės IR plokšteles. diena ne IRinė, metų laikas - apsol ne IRinis, bet sub.... kažkur giliai viduje kažkas svyla ir norisi pabandyti.
Įdomiai vistik IR ištraukia detales iš anapus Bokštas, pušys, miškas tolimąjam plane - begalė detalių. Įdėtum vieną nuotrauką, nepasakyčiau, kad IR.
Silwio, ryškink, o ir nuskenuot gali Bus tikrai greičiau, nes manasis vairuotojas vis dar su plaučių uždegimu guli, tai iki Vilniaus dar pora savaičių tikrai nedatrauksiu.
eina sau kaip smalsu pamatyt, ko mes ten pripleškinom!
Andriuska, čia kas? čia toks pats "sugadintas" objektyvas kaip Sayonaros? gražiai galima išgaut
Pupeliuk, gavai juosta?
eina sau kaip smalsu pamatyt, ko mes ten pripleškinom!
Andriuska, čia kas? čia toks pats "sugadintas" objektyvas kaip Sayonaros? gražiai galima išgaut
Pupeliuk, gavai juosta?
QUOTE(inc @ 2009 12 06, 22:12)
Silwio, ryškink, o ir nuskenuot gali
Išryškinsiu tada. Pas tave ten rollei r3 iso 100 berods. Yra kažkokių niuansų ryškinant?
QUOTE(sillwio @ 2009 12 06, 23:15)
Išryškinsiu tada. Pas tave ten rollei r3 iso 100 berods. Yra kažkokių niuansų ryškinant?
kad iso 100, tai tikrai, o kas tas R3, tai nesuprantu aš pati jų nesu ryškinus, nes visad į Procentrą veždavau. Gaziulka gal žino? ji tikrai šitų juostelių ryškino.
QUOTE(inc @ 2009 12 06, 22:22)
kad iso 100, tai tikrai, o kas tas R3, tai nesuprantu aš pati jų nesu ryškinus, nes visad į Procentrą veždavau. Gaziulka gal žino? ji tikrai šitų juostelių ryškino.
Pasakokit, kas ryškinot
Sillwio, abejoju ar Rollei R3 čia tik aš viena pirkau kelias tokias juostas pabandymui. Speju rollei retro 100. Ryškink rodinaliu pagal devcharta, viskas ok gausis.
O rollei r3 yra plataus jautrumo juosta, ryškinant su rollei rhs ryškalais jos iso gali būti nuo 64 iki 6400, jauč ir iki 12800 galima stumt. Ji brangi ir nieko bendro su retro neturi
Asta, dar negavau nieko laukiu
O rollei r3 yra plataus jautrumo juosta, ryškinant su rollei rhs ryškalais jos iso gali būti nuo 64 iki 6400, jauč ir iki 12800 galima stumt. Ji brangi ir nieko bendro su retro neturi
Asta, dar negavau nieko laukiu
grizau is kino ir puoliau ieskot ko nors edamo kai viena bunu kzk l. ne v temu tik sau gaminti.
tai va, normalus Rollei 100, sillwio, pas inc. as ryskinu Rodinalyje pg devcharto nurodymus.
Inc, l.nemoksliskas mano paaiskinimas, bet andriuskos IR tai ne objektyvas "sugadintas" kaip pas say, bet juosta "sugadina". IR - infraRed juosta, kuri specifiniu budu reaguoja (isbalina) i lapus, zole ir kt, kur lastelese yra chloroplastu (ar kaip ten jie), nu zdz, jeigu idomu daugiau pasiskaityk google
sansara, domina mane tos kasetes, pasuksiu prie progos
tai va, normalus Rollei 100, sillwio, pas inc. as ryskinu Rodinalyje pg devcharto nurodymus.
Inc, l.nemoksliskas mano paaiskinimas, bet andriuskos IR tai ne objektyvas "sugadintas" kaip pas say, bet juosta "sugadina". IR - infraRed juosta, kuri specifiniu budu reaguoja (isbalina) i lapus, zole ir kt, kur lastelese yra chloroplastu (ar kaip ten jie), nu zdz, jeigu idomu daugiau pasiskaityk google
sansara, domina mane tos kasetes, pasuksiu prie progos