Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

gaziulka, nieko nezinojau apie prasukima per mamiya, todel atsakyt negaliu smile.gif pas mane 35 mm per smena prasukti 36 kadrai kaip ir priklauso smile.gif cia pupeliuko ideja.
del bulk film. ????
as turiu 5 nereikalingas tuscias kasetes 35 mm juostelei (naujas), daugartinio naudojimo. jei nori, padovanosiu smile.gif jei tokias ziurineji... radau svediskame komplekte is juolopukio.
Atsakyti
Nu gi ėmiau ir sugalvojau dėl atrakcijos fotografuoti su mamija, nes nusėdo Nikonas ir vis nenusiperku batarkių. Tai vat ir padariau tokį formatą smile.gif jauč reiks kada šiaip dėl atrakcijos pafotkint jau ant normalios juostos, tik skenuot sunku, nes automatika grybauja.
Atsakyti
Puriena, juostelės pas mane. ryt suderinsim persiuntimą. šian aš viena koja ne čia... tai nesusikaupsiu niekaip. 4u.gif
Atsakyti
tai štai, išbandžiau efkės IR plokšteles. diena ne IRinė, metų laikas - apsol ne IRinis, bet sub.... kažkur giliai viduje kažkas svyla ir norisi pabandyti.
ne IR

user posted image

IR (efekts silpns, bet yr)

user posted image

nu ir čia dar:
user posted image

IR ryškinti xtole. o ne ir pagal sillwio atrastą receptuką. rodinalis 1+50 ir nemaišyti. tai sio 100 buvo 18 min. manau užtektų 16.

Pupeliuk - nuostabus iso 6400. mane ikvėpia. smagu, kad žengiame ryškinime pirmyn smile.gif
Papildyta:
tiesa, akivaizdus rodinalio ryškinimo pliusas - britvos aštumo ryškumas, matomas net šiose špygose.... kraunu į lagaminą yaschiką, porą įvairių juostų ir ate. gaila štatyvo neišeis paimti g.gif bet iso 50 pabandysim. įtariu mikse su tokiu ryškinimu bus hiperaštru.
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 12 06, 11:49)
na tai sudėjau mūsų su Sansara projektą  4u.gif na nėr itin išraiškingas, bet pora visai nieko kadrų. Kol aš nuskenavau doh.gif automatika grybą pjauna. Ir kadangi aš siaurą sukau per mamiją tongue.gif tai tų kadrų nėr labai daug. Labai norėjau skenuoti įtraukdama ir perforacijas, bet nieko nesigavo. vieną tokią iliustracijai padariau.

O čia Rollei R3 iso 6400, ryškinta Rollei RHS 31 minutę, ažituojant kas minutę. Kur grūdas? lens.gif įdomu būtų tamsesnėj aplinkoj  pabandyt juostą. Bet visgi ji nereali. Jei pasitaikys proga, būtinai užsipirksiu jos. Dabar kažkaip plačios prekyboj iš viso nėra, o ir ne pigi ji.

Valio. Jau trečias. Aš inc juostą jau išfotkinau. Inc, gal išryškinti ir nuskenuoti, o tada tau išsiųsti?

Vidutiniam formate galima drąsiai ir dar daugiau spaust. Grūdo nėr smile.gif

QUOTE(andriuska @ 2009 12 06, 20:02)
tai štai, išbandžiau efkės IR plokšteles. diena ne IRinė, metų laikas - apsol ne IRinis, bet sub.... kažkur giliai viduje kažkas svyla ir norisi pabandyti.

Įdomiai vistik IR ištraukia detales iš anapus smile.gif Bokštas, pušys, miškas tolimąjam plane - begalė detalių. Įdėtum vieną nuotrauką, nepasakyčiau, kad IR.
Atsakyti
Silwio, ryškink, o ir nuskenuot gali thumbup.gif Bus tikrai greičiau, nes manasis vairuotojas vis dar su plaučių uždegimu guli, tai iki Vilniaus dar pora savaičių tikrai nedatrauksiu.

eina sau kaip smalsu pamatyt, ko mes ten pripleškinom! lotuliukas.gif

Andriuska, čia kas? čia toks pats "sugadintas" objektyvas kaip Sayonaros? gražiai galima išgaut smile.gif

Pupeliuk, gavai juosta?
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2009 12 06, 22:12)
Silwio, ryškink, o ir nuskenuot gali  thumbup.gif 

Išryškinsiu tada. Pas tave ten rollei r3 iso 100 berods. Yra kažkokių niuansų ryškinant?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 06 gruodžio 2009 - 22:16
QUOTE(sillwio @ 2009 12 06, 23:15)
Išryškinsiu tada. Pas tave ten rollei r3 iso 100 berods. Yra kažkokių niuansų ryškinant?

kad iso 100, tai tikrai, o kas tas R3, tai nesuprantu lotuliukas.gif aš pati jų nesu ryškinus, nes visad į Procentrą veždavau. Gaziulka gal žino? ji tikrai šitų juostelių ryškino.
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2009 12 06, 22:22)
kad iso 100, tai tikrai, o kas tas R3, tai nesuprantu  lotuliukas.gif  aš pati jų nesu ryškinus, nes visad į Procentrą veždavau. Gaziulka gal žino? ji tikrai šitų juostelių ryškino.

Pasakokit, kas ryškinot smile.gif
Atsakyti
Sillwio, abejoju ar Rollei R3 smile.gif čia tik aš viena pirkau kelias tokias juostas pabandymui. Speju rollei retro 100. Ryškink rodinaliu pagal devcharta, viskas ok gausis.

O rollei r3 yra plataus jautrumo juosta, ryškinant su rollei rhs ryškalais jos iso gali būti nuo 64 iki 6400, jauč ir iki 12800 galima stumt. Ji brangi ir nieko bendro su retro neturi smile.gif

Asta, dar negavau nieko smile.gif laukiu
Atsakyti
kramtau sumustini, tuoj parasysiu, ne r3, ne r3 pas ja
Atsakyti
grizau is kino ir puoliau ieskot ko nors edamo biggrin.gif kai viena bunu kzk l. ne v temu tik sau gaminti.

tai va, normalus Rollei 100, sillwio, pas inc. as ryskinu Rodinalyje pg devcharto nurodymus.

Inc, l.nemoksliskas mano paaiskinimas, bet andriuskos IR tai ne objektyvas "sugadintas" kaip pas say, bet juosta "sugadina". IR - infraRed juosta, kuri specifiniu budu reaguoja (isbalina) i lapus, zole ir kt, kur lastelese yra chloroplastu (ar kaip ten jie), nu zdz, jeigu idomu daugiau pasiskaityk google

sansara, domina mane tos kasetes, pasuksiu prie progos mirksiukas.gif
Atsakyti