QUOTE(Adatėlė @ 2010 03 23, 09:45)
Voveryte kaip tai nebemoki
As tai lipdau savaitgaliais,rengiu lelyte po darbo---bet ideja jau turi buti galvoje ,kad darbelis sklandziai vyktu

Po to savaitele lelyte pagyvena namuose-ant lentynos ,kad butu parodyta

Tai nezinau ar cia greitai
Pavasarinukas nedidelis 24cm ugio.Sakai klaideles tos pacios

Ar galvytes didokos kliuna?ar akiu ispiesimas nalabai?
Na vat nebesigauna

Lipdžiau lipdžiau ir galva atsidūrė šiukšledėžėj

Nebeklauso pirštai ir nebesuprantu ką po ko ir kaip, kažkoks baubokas gaunasi ir viskas

Nebematau ką reik matyt, akys išvis kaip pas žuvį išsprogę
Greitai darai lėlytes. Aš sakyčiau kaip pradžiai tai gal per greit. Pabandyk kokią vieną ilgiau palipdyt. Pasidėliok visokių nuotraukų, pavyzdžių. Ir lipdyk tol kol gausis būtent taip kaip būsi sumanius, o ne paliksi taip kaip gavosi. Sudėtinga su savimi eiti į kompromisus arba reikalauti iš savęs atrodo daugiau nei gali. Bet įmanoma. Aš vat su paskutine tai paie du mėnesius darbavausi. ir kiekvieną dieną beveik. Tol veidą pjaustinėjau ir lipdinėjau, dailinau, perdarinėjau kol gavau tokį kokio norėjau.
Jau tiek kas gerai įgudę tai veidelius greit lipdo.
Dėl klaidelių jau matau parašė tau. Su veideliu reikia padirbėti. Švelnesnių linijų norisi, trūksta kaktos, trūksta apatinio žandikaulio, kaklas prie galvytės netaip nueina. Tokios smulkmenos, bet jos kartojasi. Ir dažnai taip būna, kad žmogus pats to net nemato (aš irgi tokia). Reikia tuomet pagalbos iš šono. Būtų gerai, kad nufotografuotum iš šono ir iš priekio, tik didesnes nuotraukas, kad gerai matytusi. Ir tada paprašyti mergaičių, kad su fotošopu pataisytų, parodytų kas ne taip. Aš jau pasinaudojau tokiom pamokom. Žinok nerealus efektas. Atrodo juk viskas gerai, man patinka, bet kai parodė kaip turėtų būti

Patikėk manim, toks geras spyris į sėdimąją

Tada vat labai gerai pamatai kur yra tavo silpnosios vietos. Ir jau kitą kartą į tai atkreipsi dėmesį.
QUOTE(~ella~ @ 2010 03 23, 10:12)
Adatele, o tu į Lėlių namus ar nenorėtun ateiti

ten liaudies daugiau renkasi ir patarimų gerų gausi
Kažkoks gliukas su jos pasijungimu. Ji gali įeiti, bet nieko daryti ten negali. Ieškom problemos ir sprendimo.
QUOTE(Adatėlė @ 2010 03 23, 10:29)
Lipdau is miniatiuru modelino. :)Kad charakteri isgauti-tai ir zaidziu su veido proporcijom--nesiekiu tobulo Dovydo veido--man ydomu jieskoti charakterio-tai paryskinu kai ka,kai ka sumazinu.
Charakteriui išgauti galima tiesiog veido išraiškas kažkokias gaudyti. O su proporcijom žaist, stilizacija, gal ankstoka

Matai aš jau tiek prisiskaičiau ir prisižiūrėjau, kad šioje vietoje irgi esu tokios nuomonės, kad pirmiausiai reik išmokti nulipdyti taisiklingus bruožus. Atkalti ranką ir akį anatomiškai teisinguose veiduose ir jau po to tik imtis jų stilizacijos. Nes žinok matosi kai yra veidas stilizuotas tikslingai iškraipant kai kuriuos bruožus ir kai yra iškraipymas dėl to, kad taip gavosi. Net ir stilizuotuose veiduose nosis savo vietoj, akys irgi. Taip pat ir rankų sulenkimas per alkūnes visada ties liemeniu, net jei stilizuoti kaip Saša Petrova, jos lėlių rankos ir kojos labai ilgos, bet vis tiek prisilaikoma anatomijos.
Bet kokiu atveju - sėkmės tau. Jei jau užsikrėtei šia liga tai vaistų nuo jos žinok nėra
Tik nebijokim klausti. Aš ir nerašiau nieko anksčiau nes nenoriu pulti dalinti pastabų ar juolab kritikuoti kai pati dar embriono stadijoj šiame mene esu. Bet jeigu tu pati nori ir supranti, kad tau tai į naudą tai tuomet sakyk garsiai, kad nori pastabų. Nežinau, gal aš čia tik iš savo varpinės skalambiju, bet man labai padėjo patarimai, pastabos, kažkada net gera dozė skaudžios kritikos privertė susiimti. Aš noriu tobulėti, todėl priimu pagalbą