Įkraunama...
Įkraunama...

Lėlės, lėlytės, lėlyčiukės 6

vovere, sssuuuuuuuuuuupppppeeeeeerrrrrr - ŠAUNUOLĖ- lėlė fantastiška wub.gif wub.gif wub.gif (aišku, jaučiasi mokytojos įtaka, bet čia gi kursinė lėlė). PUIKU
Atsakyti
Ačiū 4u.gif Man ir pačiai žinok patinka biggrin.gif
Atsakyti
Nu aš ir pasirodysiu (jei kas Lėlių Namuose dar nematė biggrin.gif )

Čia tokia lėlytė ant greičio - norėjosi šiek tiek atsipūsti ir pažaist su kitokia nei visada technika. Mažiukė apie 20 cm jei stovėtų, o visos kompozicijos aukštis 40 cm. Vardo nepasisako g.gif ...vadinu ją mini smile.gif
user posted image user posted image user posted image

daugiau mano albume
Atsakyti
Tei, tavo lėlytė nuostabi wub.gif kaip ir visos kitos, kurios man didžiasia tobulybė ir siekiamybė blush2.gif

O aš pradėjau irgi iš paperclai lipdyti. Galvą jau turiu, bet dar neišdžiuvo. Per ilgajį savaitgalį manau daugiau prie jos padirbėsiu. Tik iškilo klausimiukas: ar akytes jūs įstatot jau pagamintas, ar tik paskui nupiešiat?

Dar ir tau, Tei turiu klausimuką. Paskutinės lėlytės suknelė lyg sustandinta - čia kažkuo ją standini ar tik medžiaga tokia? Mačiau vienos Rusijos lėlininkės lėlių drabužiai irgi taip įvairiai stovi, kažkaip panašu, kad tiems audiniams kažkas daryta. Mačiau vienoj internetinėj parduotuvėj kažkokių lyg klijų medžiagai standinti, gal jie čia tam ir tiktų g.gif
Atsakyti
QUOTE(simbail @ 2010 02 09, 21:08)
TeiTik iškilo klausimiukas: ar akytes jūs įstatot jau pagamintas, ar tik paskui nupiešiat?

Ačių smile.gif
Akytes reikia įstatyti lipdymo pradžioje, o po to ant jų lipdyti vokus ir t.t. Jei neįstatei nieko, nebėda - galima išlipdyti ir nupiešti.

QUOTE(simbail @ 2010 02 09, 21:08)
Dar ir tau, Tei turiu klausimuką. Paskutinės lėlytės suknelė lyg sustandinta - čia kažkuo ją standini ar tik medžiaga tokia?

Sijono audinys suformuotas karščiu ir kadangi lėlė mažytė, tai jis savaime taip styro. O visa kita rūbo dalis popierius. O šiaip standinti audinį yra daug būdų. Yra tam skirti specialūs audinio standintojai (gaunasi gana kietas reikalas), taip pat galima naudoti praskiestą lipalą (gaunasi kaip storas popierius) arba laka (gaunasi kai plonas popierius) arba purškiamą laka (tiesiog švelniai sutvirtina klostes).
Kai jau lėlė aprengta, klostės suformuots, teptuku reikia ją įmirkyti standinimo priemone (arba supurkšti jei purkiama) o po to galima klosčių gylį patamsinti kad ir akvarele, o viršų pateplioti baltais ar kitos tinkančios spalvos šviesiais dažais - gausis vadinamas sendinimas smile.gif
Atsakyti
Voveryte, tavo auksaplauke lelyte labai labai miela. wub.gif O tos strazdaneles tokios zaismingos. thumbup.gif

Tei, Tavo lelyte kaip visada, nuostabi! wub.gif vartant tavo albumeli man seile nutysta iki zemes. biggrin.gif Bet pati pradeti kurti lelyte taip ir neisdristu. doh.gif Bijau,kad nepavyks. Vat dabar iskilo klausimas ka daryti su akytemis- ar jas gaimintis, ar piesti?

Tavaja lelyte apziurejau is visu pusiu, bet niekaip nesupratau kur tie popieriniai rubeliai... doh.gif Is ko padaryti sios lelytes plaukeliai?
Atsakyti
QUOTE(~saulyte~ @ 2010 02 10, 11:15)
Voveryte, tavo auksaplauke lelyte labai labai miela.  wub.gif O tos strazdaneles tokios zaismingos.  thumbup.gif

Bet pati pradeti kurti lelyte taip ir neisdristu.  doh.gif Bijau,kad nepavyks. Vat dabar iskilo klausimas ka daryti su akytemis- ar jas gaimintis, ar piesti?

Ačiū 4u.gif

O kodėl nedrįsti? Juk niekas nemuša jei nepavykta. O iš pirmo karto išvis retai kam pavyksta labai gerai. Vat vienoms iš kart beveik super gaunasi, kitoms daug darbo ir pastangų reik dėti, kad kažko pasiekti. bet bandyti verta. Kaip ten sakoma - geriau gailėtis kažką padarius, nei nepadarius mirksiukas.gif Sakyčiau vienas pavojus tik yra bandyti daryti lėlytę - rizika užsikrėsti tuo lotuliukas.gif O jei kokių klausimų kyla tai visada ir čia ir lėlių namuose galima pasiklausti ir tikrai atsiras kas patars 4u.gif
Dėl akyčių, tai apie gaminamas ir įstatomas lipdant daugiausiai patart gali tei. Aš tik žinau, kad pradedančioms geriau yra piešti. Nes gražiai, kokybiškai įstatyti padarytas ar pirktines akytes, yra gan sudėtinga. Reik jau patirties turėt su veiduko lipdymu, kad akytės teisingu atstumu būtų įstatomos, kad nežvairuotų, tinkamame aukštyje ir t.t. kai lipdai ir su įrankiai padarai formą, pieši po to, tai gali pataisyti ir kai jau sukietėja medžiaga 9jei iš ore džiūstančios lipdai), o kai jau būna įstatytos akytės tai gan sudėtinga būtų jų padėtį keisti, tektų gerokai parakinėti veidelį g.gif
gali pasitreniruoti su karoliukais. Akies obuoliui naudoti tinkamo dydžio karoliuką ir jį aplipdyti, kai jis bus be vyzdžio tai dar ir koreguot po to galima su masės pagalba. Svarbiausiai nepamiršti, kad akies obuoliui reik imt didesnį karoliuką nei matysis akies, kaip ir pas mus juk ne visa akis matosi 4u.gif
Papildyta:
dar visoms ir visiems noriu priminti apie konkursėlį 4u.gif
Konkursas virtuali paroda
„ Pažvelk, ką matai? ... Šypsokis ir kilk...“

Laukiame dalyvių, kuo daugiau tuo smagiau 4u.gif ir nesvarbu ar jau esate padarę daug lėlių ir jomis žavisi visas pasaulis ( o kodėl gi ne? biggrin.gif ) ar dar tik žengi pirmuosius žingsnius, o gal dar tik pirmą žingsnį žengsi su pirmąja lėle - laukiame visų. Svarbu ne laimėti, o dalyvauti. Ir tegu nepyksta olimpiečiai, kad pasiskolinom jų šūkį. jis ir mums tinka biggrin.gif
Konkurso sąlygos labai demokratiškos: http://www.leliunama...opic?f=38&t=108
Atsakyti
QUOTE(vovere74 @ 2010 02 09, 15:38)

user posted image

sveikos

vovere--puikiai padirbejiai---nuostabu thumbup.gif
Tei leytes kaip visada be priekaistu thumbup.gif thumbup.gif

Va maciau YYlos lelytes ir Voveres lelytes plaukuciai tokie fain spalvytes---mastau kaip sintetinius plaukus nudazyti tokia spalva g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tei @ 2010 02 09, 22:33)
Akytes reikia įstatyti lipdymo pradžioje, o po to ant jų lipdyti vokus ir t.t. Jei neįstatei nieko, nebėda - galima išlipdyti ir nupiešti.
Sijono audinys suformuotas karščiu...

Ačiū, Tei, man tokios konsultacijos aukso vertės, nes gi dar tik pradedu blush2.gif
Šį kartą pas mane akys bus lipdytos, nes įstatymui aš jų tiesiog neturiu. Gal jas reiktų darytis atskirai ir tada įstatinėti g.gif Bet jaučiu patogiausia nusipirkti, tik vienoj internetinėj parduotuvėj buvo akys meškinams, lėlėms jos visai netinkamos schmoll.gif
Atsakyti
Tei - tavo lelyciu kostiumai visada tokie kruopstus, daugiasluoksniai ir puosnus.
Sprendimas su plaukais labai idomus ir efektingas. Ir veido tonavimas labai ispudingas.

Vevere - sauni lelyte, kaip tu greitai tobuleji thumbup.gif

Adatele - sintetiniu plauku nenudazysi niekuo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Adatėlė @ 2010 02 10, 15:35)
vovere--puikiai padirbejiai---nuostabu thumbup.gif

Va maciau YYlos lelytes ir Voveres lelytes  plaukuciai tokie fain spalvytes---mastau kaip sintetinius plaukus nudazyti tokia spalva g.gif

Ačiū 4u.gif Labai labai.
Oi su sintetiniais tai vargas. Jie ir nesižiūri gražiai verysad.gif Aš jau nebenaudosiu sintetinių, geriau va tokius pluoštus naudoti, gražiau ir visgi natūralu.

QUOTE(simbail @ 2010 02 10, 15:37)
Ačiū, Tei, man tokios konsultacijos aukso vertės, nes gi dar tik pradedu  blush2.gif 
Šį kartą pas mane akys bus lipdytos, nes įstatymui aš jų tiesiog neturiu. Gal jas reiktų darytis atskirai ir tada įstatinėti  g.gif  Bet jaučiu patogiausia nusipirkti, tik vienoj internetinėj parduotuvėj buvo akys meškinams, lėlėms jos visai netinkamos  schmoll.gif

g.gif Kažkoks keistas jausmas apėmė. Tiek rašiau rašiau ir pasirodo veltui doh.gif
Tiek to, nebesikišiu kur manęs neklausia lotuliukas.gif

QUOTE(masiania @ 2010 02 10, 17:05)

Vevere - sauni lelyte, kaip tu greitai tobuleji  thumbup.gif

Ačiū, labai malonu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vovere74 @ 2010 02 10, 21:22)

g.gif Kažkoks keistas jausmas apėmė. Tiek rašiau rašiau ir pasirodo veltui doh.gif
Tiek to, nebesikišiu kur manęs neklausia lotuliukas.gif

Vovere74, nepyk, tavo pamoką perskaičiau, tik gerokai vėliau nei parašiau komentarą (nes rašaiu jį jaučiu kokias 5 val nuo pradėjimo, tiesiog pradėjus teko išlėkti, o tada pribaigiau ir tik dabar pamačiau, kad per tą laiką ir tavo ir kitų mergaičių rašyta jau yra). Ačiū, ne veltui rašei, nes paguodei mane dėl tų mano išlipdytų akių, o tai jau buvau nuliūdusi, kad neturiu pirktinių, nes jos tokios man tikroviškos ax.gif Nežinau aišku ar man pavyks jas išpiešti, betgi kadangi tai praktiškai tik pirma lėlė mano (pati pirma buvo iš maximinio, tai tokia nevykusi visai blush2.gif ) tai manau atleistina bus. Tik tikiuosi bent jau ne žvaira gausis lotuliukas.gif
Atsakyti