Smulkmena, gal čia suomiškas receptas? Nes jie kepa imbierinius namukus
[/quote]
Taip, taip, tikrai suomiškas! Todėl toks vykęs
As turiu del namuko klausimeli, man cukrus su medum tirdant pasidare karamele ir tiko ne i tesla deti o is jos padaryti saldainiu , pasakykite ka negerai darau gal per ilgai kaitinau?
Will, balta aisinga naudojau. Nemegstu as tu dazu
Aš į aisinga pridedu daug citrinos rūgties ir tada papuoštas meduolis valgant būna dar skanesnis (žinoma jei jūsų meduoliai saldūs, aš gaminu pagal bea )
QUOTE(Genda @ 2009 11 27, 12:20)
As turiu del namuko klausimeli, man cukrus su medum tirdant pasidare karamele ir tiko ne i tesla deti o is jos padaryti saldainiu , pasakykite ka negerai darau gal per ilgai kaitinau?
Medų kaitinu ant garų vonelės, tikrai paprastai ir greitai suskystėja. O cukrų dedu į kiaušį ir išplaku, atskirai jo netirpdau, ne, nebent ten tavo koks receptas ypatingas... Ar nekaitinai medaus tiesiai ant ugnies?
Užsipirkau dar ir aš meduoliukų formikių, nors nemažai turjėau, trūko tik eglutės ir angeliuko kokio, o paėmiau 25 formeles įvairaus dydžio už 9,99lt (vokiški). Čia IKI tas gėris buvo.
Laurindre, kokius tu kepi imbierinukus aš kiek žiūriu užsieny, tai jie mūsų meduoliukus vadina gingerman o man asmeniškai tai imbieriniai sausainiai yra tokie kaip kepa Presto ar gurman'ai Iki, mažiukai ir labai traškūs, kieti, aštrūs ir beprotiškai fantastiški sausainukai. Bet nerandu tinkamo recepto...
Laurindre, kokius tu kepi imbierinukus aš kiek žiūriu užsieny, tai jie mūsų meduoliukus vadina gingerman o man asmeniškai tai imbieriniai sausainiai yra tokie kaip kepa Presto ar gurman'ai Iki, mažiukai ir labai traškūs, kieti, aštrūs ir beprotiškai fantastiški sausainukai. Bet nerandu tinkamo recepto...
QUOTE(Smulkmena @ 2009 11 27, 12:08)
Medų kaitinu ant garų vonelės, tikrai paprastai ir greitai suskystėja. O cukrų dedu į kiaušį ir išplaku, atskirai jo netirpdau, ne, nebent ten tavo koks receptas ypatingas... Ar nekaitinai medaus tiesiai ant ugnies?
tai va kad kaitinau
QUOTE(Smulkmena @ 2009 11 27, 09:58)
Savo skanuotą receptą įdėjau, berods, 4 temoj, kažkur 33 psl. Receptas vadinasi "Imbieriniai sausainiai", tai ta pati meduolinė tešla iš kurios kepu meduolius ir meduolinius namukus.
Kočioju storiau, kepu apie 8min., jei storiau gaunasi - šiek tiek ilgiau (traukiu lauk, kai nebekimba prie sv. popieriaus). Kvapnūs bei minkšti tiek iškart iškepę, tiek ir Kalėdų sulaukę
Kočioju storiau, kepu apie 8min., jei storiau gaunasi - šiek tiek ilgiau (traukiu lauk, kai nebekimba prie sv. popieriaus). Kvapnūs bei minkšti tiek iškart iškepę, tiek ir Kalėdų sulaukę
tai kad čia ne meduoliai, o sausainiai (medaus tai nėr, tik sirupas) Beje, labai skanūs, bet man jie sukietėjo, nors ir uždarytus laikiau
QUOTE(davija @ 2009 11 27, 12:02)
o man asmeniškai tai imbieriniai sausainiai yra tokie kaip kepa Presto ar gurman'ai Iki, mažiukai ir labai traškūs, kieti, aštrūs ir beprotiškai fantastiški sausainukai. Bet nerandu tinkamo recepto...
Tai va pagal tą Smulkmenos receptą plonai plonai iškočiojus tokie ir gautųsi, tik prieskonių reiktų daugiau
QUOTE(Martini @ 2009 11 27, 15:15)
tai kad čia ne meduoliai, o sausainiai (medaus tai nėr, tik sirupas) Beje, labai skanūs, bet man jie sukietėjo, nors ir uždarytus laikiau
Tai va pagal tą Smulkmenos receptą plonai plonai iškočiojus tokie ir gautųsi, tik prieskonių reiktų daugiau
Tai va pagal tą Smulkmenos receptą plonai plonai iškočiojus tokie ir gautųsi, tik prieskonių reiktų daugiau
Visiškai teisingai - jeigu šią tešlą kočiosite storai (vos ploniau nei per pirštą), tuomet bus tikri minkšti meduoliai nuo iškepimo iki Kalėdų, bet jei tešlą paploninsit - bus traškūs sausainiai, nes meduoliams reikia tos "mėsos" (t.y. tešlos) viduj, kuri nesukepa, todėl ir minkštučiai jie būna, yra kur dantis suleisti
O aš dalį dėžėj laikau (sandariai net nesistengiau uždaryt, visai nėra reikalo), o namelį ant padėklo, "atviroj erdvėj" - niekas nekietėja, sienos storokos!
Dėl sirupo - naudoju skystą naminę, močiutės virtą vyšnių uogienę O didžiąją dalį cukraus keičiu medumi, garų vonelėj tirpdytą, pilu tiesiai į tešlą. O cukraus tik truputį į kiaušį įberiu, kad geriau išsiplaktų
Na va Nerytes sausainiukai jau salde vakare kepsiu, sese i svecius atvaziuoja tai bus kuom pavaisint Parasysiu kaip pavyko
Papildyta:
Bandysiu dar Smulkmenos meduolius kept, kad jau visus isbandyt (cypciuko ir nerytes jau isbandyti) , tik neapsispredziu kaip kociot plonai ar storai reiks puse tokiu puse tokiu daryt Bet jei ir toliau tokiais tempais tai iki svenciu kaip kaledinis kalakutas farsiruotas atrodysiu
Papildyta:
Bandysiu dar Smulkmenos meduolius kept, kad jau visus isbandyt (cypciuko ir nerytes jau isbandyti) , tik neapsispredziu kaip kociot plonai ar storai reiks puse tokiu puse tokiu daryt Bet jei ir toliau tokiais tempais tai iki svenciu kaip kaledinis kalakutas farsiruotas atrodysiu