Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai


Smulkmena, gal čia suomiškas receptas? Nes jie kepa imbierinius namukus bigsmile.gif
[/quote]

Taip, taip, tikrai suomiškas! santa2.gif Todėl toks vykęs flirt.gif
Atsakyti
As turiu del namuko klausimeli, man cukrus su medum tirdant pasidare karamele ir tiko ne i tesla deti o is jos padaryti saldainiu doh.gif , pasakykite ka negerai darau gal per ilgai kaitinau? blush2.gif
Atsakyti
Will, balta aisinga naudojau. Nemegstu as tu dazu schmoll.gif
Atsakyti
Aš į aisinga pridedu daug citrinos rūgties ir tada papuoštas meduolis valgant būna dar skanesnis rolleyes.gif (žinoma jei jūsų meduoliai saldūs, aš gaminu pagal bea 4u.gif )
Atsakyti
QUOTE(Genda @ 2009 11 27, 12:20)
As turiu del namuko klausimeli, man cukrus su medum tirdant pasidare karamele ir tiko ne i tesla deti o is jos padaryti saldainiu doh.gif , pasakykite ka negerai darau gal per ilgai kaitinau? blush2.gif

Medų kaitinu ant garų vonelės, tikrai paprastai ir greitai suskystėja. O cukrų dedu į kiaušį ir išplaku, atskirai jo netirpdau, ne, nebent ten tavo koks receptas ypatingas... Ar nekaitinai medaus tiesiai ant ugnies?
Atsakyti
ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Užsipirkau dar ir aš meduoliukų formikių, nors nemažai turjėau, trūko tik eglutės ir angeliuko kokio, o paėmiau 25 formeles įvairaus dydžio už 9,99lt (vokiški). Čia IKI tas gėris buvo.

Laurindre, kokius tu kepi imbierinukus g.gif aš kiek žiūriu užsieny, tai jie mūsų meduoliukus vadina gingerman g.gif o man asmeniškai tai imbieriniai sausainiai yra tokie kaip kepa Presto ar gurman'ai Iki, mažiukai ir labai traškūs, kieti, aštrūs ir beprotiškai fantastiški sausainukai. Bet nerandu tinkamo recepto...
Atsakyti
QUOTE(Smulkmena @ 2009 11 27, 12:08)
Medų kaitinu ant garų vonelės, tikrai paprastai ir greitai suskystėja. O cukrų dedu į kiaušį ir išplaku, atskirai jo netirpdau, ne, nebent ten tavo koks receptas ypatingas... Ar nekaitinai medaus tiesiai ant ugnies?

tai va kad kaitinau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Smulkmena @ 2009 11 27, 09:58)
Savo skanuotą receptą įdėjau, berods, 4 temoj, kažkur 33 psl. Receptas vadinasi "Imbieriniai sausainiai", tai ta pati meduolinė tešla iš kurios kepu meduolius ir meduolinius namukus.
Kočioju storiau, kepu apie 8min., jei storiau gaunasi - šiek tiek ilgiau (traukiu lauk, kai nebekimba prie sv. popieriaus). Kvapnūs bei minkšti tiek iškart iškepę, tiek ir Kalėdų sulaukę  didis.gif

tai kad čia ne meduoliai, o sausainiai (medaus tai nėr, tik sirupas) mirksiukas.gif Beje, labai skanūs, bet man jie sukietėjo, nors ir uždarytus laikiau unsure.gif g.gif

QUOTE(davija @ 2009 11 27, 12:02)
o man asmeniškai tai imbieriniai sausainiai yra tokie kaip kepa Presto ar gurman'ai Iki, mažiukai ir labai traškūs, kieti, aštrūs ir beprotiškai fantastiški sausainukai. Bet nerandu tinkamo recepto...

Tai va pagal tą Smulkmenos receptą plonai plonai iškočiojus tokie ir gautųsi, tik prieskonių reiktų daugiau thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Martini: 27 lapkričio 2009 - 13:16
QUOTE(Martini @ 2009 11 27, 15:15)
tai kad čia ne meduoliai, o sausainiai (medaus tai nėr, tik sirupas) mirksiukas.gif Beje, labai skanūs, bet man jie sukietėjo, nors ir uždarytus laikiau unsure.gif  g.gif
Tai va pagal tą Smulkmenos receptą plonai plonai iškočiojus tokie ir gautųsi, tik prieskonių reiktų daugiau thumbup.gif


Visiškai teisingai - jeigu šią tešlą kočiosite storai (vos ploniau nei per pirštą), tuomet bus tikri minkšti meduoliai nuo iškepimo iki Kalėdų, bet jei tešlą paploninsit - bus traškūs sausainiai, nes meduoliams reikia tos "mėsos" (t.y. tešlos) viduj, kuri nesukepa, todėl ir minkštučiai jie būna, yra kur dantis suleisti tongue.gif

O aš dalį dėžėj laikau (sandariai net nesistengiau uždaryt, visai nėra reikalo), o namelį ant padėklo, "atviroj erdvėj" - niekas nekietėja, sienos storokos!

Dėl sirupo - naudoju skystą naminę, močiutės virtą vyšnių uogienę thumbup.gif O didžiąją dalį cukraus keičiu medumi, garų vonelėj tirpdytą, pilu tiesiai į tešlą. O cukraus tik truputį į kiaušį įberiu, kad geriau išsiplaktų mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smulkmena: 27 lapkričio 2009 - 13:33
Na va Nerytes sausainiukai jau salde thumbup.gif vakare kepsiu, sese i svecius atvaziuoja tai bus kuom pavaisint thumbup.gif Parasysiu kaip pavyko tongue.gif
Papildyta:
Bandysiu dar Smulkmenos meduolius kept, kad jau visus isbandyt (cypciuko ir nerytes jau isbandyti) , tik neapsispredziu kaip kociot plonai ar storai lotuliukas.gif reiks puse tokiu puse tokiu daryt lotuliukas.gif Bet jei ir toliau tokiais tempais tai iki svenciu kaip kaledinis kalakutas farsiruotas atrodysiu doh.gif hihihi.gif
Atsakyti
Laba,
ačiū, kad dalinatės receptukais. Išbandžiau ir aš meduoliukus, pagal Bea receptą. Kadangi sūnaus mylimiausias filmukas apie Rudolfą, tai ir formytė tokia smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noelle: 27 lapkričio 2009 - 15:58