QUOTE(*Drugelis* @ 2009 11 26, 18:20)
Dar norėjau užduoti vieną ne itin protingą klausimėlį
Ar iškepusius meduoliukus reikia laikyti kartoninėse dėžutėse (kaip skaičiau kad kai kurios daro)? nes norėčiau padaryti namuką, bet galvoju, ar jis nesudžius per daug (juk iki Kalėdų dar ne mažai laiko)
, o į dėžutę turbūt tokio ir nesutalpintum. Paaiškinkit prašau, kaip viską teisingai padaryti
Aš sudėjau savo namą į didelę kartoninę dėžę (pirma ją išklojau sviestiniu popierium, kur liko nuo kepimo, o viršų apdengiau rankšluostuku). Mano receptas yra minkštų meduolių - tai jie minkšti ir ką tik iškepę, ir pastovėję
Todėl visiškai nesijaudinu ar ten kas gali sudžiūti, nes jau ne pirmus metus kepu ir esu tikra. Bet jau kvapas koks, kai praveri tą dėžę
Papildyta:
QUOTE(Saulėgrąža @ 2009 11 26, 20:33)
Labas, šilumos nešėjos, gržių kūrėjos, namų jaukumo puoselėtojos
daug čia pridiskutavot, bet aš turiu klausimuką...
Kurie meduoliai skanesni? na pagal tuos kelis receptukus kur pradžioj temukės yra? Tiesiog gal kas kelis recetus bandė
ir pasidalins su manim nuomone savo, didelis ačiū
Aš manau, rinkis pagal tai kokių nori - minkštų iškart iškepus ar kietų ir lauksi kol suminkštės
O skonis labai priklauso nuo prieskonių - aš mėgstu tokius "išraiškingesnio" skonio. Tai virdama sirupą meduolinei tešlai dedu daug daugiau imbiero, pipiro, kardamono, negailiu cinamono. Tada sirupas prisigeria visų šių kvapų ir skonių ir meduoliai nebūna prėski, kvepia labai. Be to, įtarkuoju poros apelsinų žievelių tiesiai į tešlą. Tai kažkas paragavę, klausė ar čia su marcipanais?