Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

o aš kepiau šiandien meduolius pagal Nerytes recepta. nežinau kodėl, bet jie taip smarkiai pūtėsi blink.gif iškočiojau labai plonai, o kai iškepė, tai daug maž piršto storio gavosi. nors sodos dėjau tik du šaukštelius.

va, iškočiojau taip:

o iškepė tokie:

Ech, o man kepant pagal Cipciuko recepta tas pats gavos, nors ir nenuklydau nuo recepto ir sodos dar net maziau dejau. Dar suksiu galva, kas ne taip buvo.
Atsakyti
QUOTE(zuika12 @ 2009 12 07, 12:31)
tai vat ir esme man kazko neisiplake, bet perskaiciau kad jei pateko trinys neissiplaks tai matomai, reiks naujai bandyti, o gal beze ga,minti tai ir lipina ?
Labai atsiprasau kad tokius durnus klausimus uzduodu  blush2.gif

Šiaip kiek žinau, jei papuola į baltymus kas nors papildomai, tai jie nebeišsiplaka laai standūs. Bet lašiukas tyrnio neturėjo pamaišyt, nes glajui nereikia labai standžių baltymų - šiek tiek suputoja ir plakant toliau pradedu pilti pudrą dalimis.

O kas tau ten gavosi netaip? Jei masė per skysta, dėk dar pudros ir plak toliau.
Atsakyti
noriu kept kaledine troba bet be medaus kaip manot gausis tas pats rezultatas?
Atsakyti
Vija tai man tokie baltymai ne standus kaip paaiskinti nezinau skyscio apacioje yra blink.gif kaip puse pokelio supyliau pudros ir vos vos susiplake putu, zodziu reiks per nauja bandyti, o ji stingsta greitai ? o cirtina butinai pilti, ka ji duoda ?
Atsakyti
Aš glajų darau taip:
imu pusę (!) baltymo, pilu cukraus pudrą ir maišau viską ranka, o ne plaku mikseriu. Tuomet įpilu citrinos sulčių, jos duoda saldžairūgštį skonį, bet tuo pačiu ir skystina glajų. Štai kodėl aš nededu iškart viso baltymo, o pridedu eigoje jei matau kad reikia (skystesnės konsistencijos arba didesnio glajaus kiekio). Taip nesunkiai pasigaminu labai tiršo, nuo meduolių nenutekančio saldžiarūgščio glajaus.
Beje, kuo tirštesnis, tuo greičiau džiūva biggrin.gif

Jei reikia tamsaus glajaus, į dalį įberiu kakavos miltelių nail.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smulkmena: 07 gruodžio 2009 - 14:53
QUOTE(zuika12 @ 2009 12 07, 13:28)
Vija  tai man tokie baltymai ne standus kaip paaiskinti nezinau  skyscio apacioje yra  blink.gif  kaip puse pokelio supyliau pudros ir vos vos susiplake putu, zodziu reiks per nauja bandyti, o ji stingsta greitai ? o cirtina butinai pilti, ka ji duoda ?

juk nereikia tu putu glajui mirksiukas.gif biggrin.gif jei didelis baltymas, tai pudros sueina gana daug doh.gif Taip kad gerai pamastyk, gal nereikia mesti to, ka jau padarei, gal isgelbesi dar rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(zuika12 @ 2009 12 07, 14:28)
Vija  tai man tokie baltymai ne standus kaip paaiskinti nezinau  skyscio apacioje yra  blink.gif  kaip puse pokelio supyliau pudros ir vos vos susiplake putu, zodziu reiks per nauja bandyti, o ji stingsta greitai ? o cirtina butinai pilti, ka ji duoda ?

Aš manau, bandyk dar dėt pudros ir plakti toliau. Aš plakiau mikseriu ant žemiausio greičio. Kiek žinau, jei per skystas glajus, reikia dėti dar pudros, jei per tirštas - šiek tiek vandens, galima ir citrinos sultim paskystint ( aš jas pilu pačioj pabaigoj), kaip minėjo Smulkmena, tada glajus nebūna toks šleikščiai saldus.

Man atrodo, dar tiktų koks šlakelis mėtų sirupo, būtų mėtinis glajus...

Jau kad prisipirkau šiandien saldainių namukui puošti - per metus tiek saldainių nenuperku, nes nemėgstu jų visai... Sakykit, ant M&M saldainių M&M logotipas atspaustas ant kiekvieno saldainio?

Dar klausimas: kur būna pirkti tų maišiukų su zipp'ais (užtrauktukais)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 07 gruodžio 2009 - 15:08
QUOTE(mamusiuka @ 2009 12 07, 14:15)
Užėjo ir mums su vaikais kepimo manija doh.gif tai dabar meduoliukai paga Bea receptuką pirmoje vietoje, jau dabar suku galvą kur paslėpti kad iki kalėdų išlaikyt lotuliukas.gif
Čia mūsų bandomieji kepinėliai ax.gif

rugegele26 nepriekabiauk prie savo meduoliukų-jie fantastiški gavosi mirksiukas.gif dar mokintis ir mokintis iki tokio grožio, o ji nepatenkinta lotuliukas.gif
išduok paslaptį kaip žalią spalvą gavai blush2.gif

Zalia spalva - tai zali dazai smile.gif
Atsakyti
Žiūrėkit, koks tobulas namukas:
user posted image
Atsakyti
Merginos, atsakykit skubiai, o tai kiek kepimo miltelių reik dėti pagal bea receptą?
Atsakyti
QUOTE(mazuliux @ 2009 12 07, 16:53)
juk nereikia tu putu glajui  mirksiukas.gif  biggrin.gif jei didelis baltymas, tai pudros sueina gana daug  doh.gif Taip kad gerai pamastyk, gal nereikia mesti to, ka jau padarei, gal isgelbesi dar  rolleyes.gif

tai gal dar bandysiu su anuo , o tai nesuoratau nebuti isplakti baltyma atskirai kad putos pasidarytu , gerai supratau g.gif
ot kokia neikarto tokio dalyko nedariusi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2009 12 07, 12:54)
Nezinau, ko gero pridirbau kazka netaip, pirmiausiai tai dejau ne soda, o kepimo miltelius Oetker, ir dar imeciau ir tuos 2 saukstus grietines, gal cia jau negerai?
Ir kai kaitinau - plilinau miltus, tai gal per ilgai. Zodziu gavosi tikrai kazkas ne taip, skonis tai nieko, tik lyg guminoki.

vat nezinau kas negerai...

kodel vienom merginom dedant maziau sodos (kepimo milteliu) taip puciasi unsure.gif

QUOTE(Paslaptingoji @ 2009 12 07, 13:51)
aš irgi dėjau kepimo miltelius(du šaukštelius) ir grietinę g.gif man gavosi lygūs,kai kurie pasipūtę trpty per daug,kai kurie per mažai,bet tai baika keli netobuli,visi kiti gerai atrodo smile.gif įdomiai,kad pas tave viršus toks susiraukšlėjęs g.gif

man irgi idomu kodel jie taip susiraukslejo unsure.gif

QUOTE(vija @ 2009 12 07, 15:28)
Žiūrėkit, koks tobulas namukas:

man nerodo verysad.gif
Atsakyti