Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

QUOTE(zuika12 @ 2009 12 07, 11:31)

aciu! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2009 12 07, 02:26)
Siandien kepiau is Bea meduoliu teslos,...

Labai labai super namukas bigsmile.gif net nesulipintas namelis puikiai atrodo bigsmile.gif
Man įdomu, kaip kepamos eglutės prie namuko? ax.gif
O meduoliai kaip išsipūtė blink.gif gal per daug sodos dėjai?

QUOTE(Olesta @ 2009 12 07, 07:41)
čia kažkuri klausėt dėl lygaus sluoksnio užtepimo, tokį sluoksnį reikėtų glajų pasidaryti skystoką, meduolius dėti ant grotelių, groteles ant didžiosios gilios kepimo skrados ir tą glajų užpilti, likutis subėgtų į skardą, išsemi ir pili ant kitų  4u.gif tada nubėgs lygiai 4u.gif

koks geras patarimas thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Will: 07 gruodžio 2009 - 11:08
smile.gif+2009 12 06, 08:29-->
QUOTE(Mamyte smile.gif @ 2009 12 06, 08:29)
Labas rytas  4u.gif

as cia vel su klausimu  ax.gif atsiprasau... nepykit labai stipriai  4u.gif

Kalediniam pyragui brandintam su dziovintais vaisiais... kaip jam ruosti tesla? ar reikia sviesta su cukrumi istirpinti... ar tik kad sviestas minkstas butu ...

gal kas kepete ji jau ir galite pakomentuoti teslos gamybos procesa  blush2.gif

As kaip tik vakar kepiau mirksiukas.gif Nezinau kaip reikia is tiesu, bet as istirpinau sviesta, supyliau vos paplakta kiausini, cukru, dar ka ten reikia. Daugiau nekaitinau, tik kol vientisa mase buvo, tai vos silta mirksiukas.gif Na, ir paskui miltus suberiau rolleyes.gif O jau skanumas gavosi thumbup.gif As nors dziovintu nelabai megeja, bet radau skaniu ir ivairiu rusiu, dar riesutu daugiau idejau, nes megstu, tikrai labai skanu, krasciuka paragvau blush2.gif

O namukui kepiau is Cipciuko recepto, dvieju normu. Isejo detales trims namukams - vienas didesnis, du mazesni. Dar 5 egles ir vos liko tvorelei. Egles, deja, jau suvirskintos vaiko doh.gif biggrin.gif Teks nauju kepti lotuliukas.gif Tik mazokai prieskoniu, ir cukraus kadangi mazinti bandziau, truko blush2.gif Kepsiu dar, nes reikia situ skaniu meduoliuku dar, egliu ir visokiu bieseliu doh.gif Jau isivaizduoju, kai reikes kruva nudailinti su glajumi, namukus sustatyti, ot darbelio bus doh.gif O dar zadu saldainuku pasidaryti, gal dar ka sugalvosiu g.gif Bet uztat kaip smagu laukti svenciu kai tiek planu ir darbeliu numatyta bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuika12 @ 2009 12 07, 09:49)
Mergaites gal kuri patarsit, kepiau namelio detales is meduolines teslos , supratau kad susiklijuoja is baltymo ir sukraus pudros kremo ? bet ji kaitinti reikia ar kaip, nesuprantu  doh.gif  labai aciu uz atsakymus smile.gif

Kaitinti nereikia, tik gerai išsukti baltymus su pudra, kol gaunasi baltas tirštas glajus. Va instrukcija:
http://www.youtube.c...h?v=2nFnQiAB_BU
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2009 12 07, 02:26)
Siandien kepiau is Bea meduoliu teslos, tai man uzteko vienos normos, nors jau bijojau, kad pritruks...O ir kociojau visas detales gana plonai. Iskepes gavosi tvirtas ir kietas, tikiuosi man jis atlaikys jei nera storom sienom? Sakyciau kad gal apie 1cm gavosi.
Tiesa, as nameli dariau mazesni, nei kazkur cia buvo ideta schemute ir matmenys.
Man keliem liko,- eglutei ir seneliuku porelei.

Ir dar iskepiau normyte Nerytes meduoliuku. Ko gero kazka netaip nutaisiau  g.gif atrodo ir kociojau plonai, bet jau kaip kepdami issiputeeeeee. o man tokie nepatinka. Skonis geras, bet vaizdas tai man jau ne. Tik gal as miltus per daug puode sildydama perplikiau, nu nezinau. ir tesla man sunkokai kocejosi, nes traukesi, ir net dar neikepti putesi meduoliukai.

koks grazus namelis bei eglutes wub.gif butinai pasirodyk, kaip sulipdysi bigsmile.gif

vaje kokie negrazus, susirauksleje ir issipute... gal per daug sodos dejai? maniskiems nebudingas toks pavirsius... jie turi gautus lygus... kazka ne taip padarei doh.gif
Atsakyti
[quote=jolanka,2009 12 07, 02:26]
Siandien kepiau is Bea meduoliu teslos, tai man uzteko vienos normos, nors jau bijojau, kad pritruks...O ir kociojau visas detales gana plonai. Iskepes gavosi tvirtas ir kietas, tikiuosi man jis atlaikys jei nera storom sienom? Sakyciau kad gal apie 1cm gavosi.
Tiesa, as nameli dariau mazesni, nei kazkur cia buvo ideta schemute ir matmenys.
Man keliem liko,- eglutei ir seneliuku porelei.
Isbandziau kiauras eglutes su karamele viduryje, man labai grazu, o ir gavosi pagal mane visai neblogai.

Tik man labai patiko, kad visiskai nekeicia formos tesla, kokia padarai detale, tokia ir iskepa.
Is pradziu lipo tesla, bet kai pasimiltavau rankas gavosi gerai, nu man tai detales grazios atrodo paciai biggrin.gif Viena siena matosi, pakepus daugokai smile.gif

thumbup.gif Nu kokios idealios eglutės ir namuko konstrukcijos thumbup.gif , nu nerealiai atrodo thumbup.gif , ta karamelė eglučių viduje ir tie namuko langai wub.gif
Papildyta:
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 12 06, 16:28)
Baik tyciotis biggrin.gif dailios matai linijos biggrin.gif as turiu antgali 2 mm skylute berods, ir vienkartini maiseli naudoju (aisku jis tik vadinamas vienkartiniu, nes naudoju daug kartu).

Va jau dukra kaip maitvanagis apie tuos meduolius slankioja  lotuliukas.gif

Tikri gražuoliukai tie meduoliukai thumbup.gif ir net labai rimtai, gražios lygios linijos, fantastika thumbup.gif . Gerai, kad aš saviškius nufotkinau ir sukėliau į SM tik iškeptus lotuliukas.gif , puošiau vakar doh.gif , nu taip pribalvoninau doh.gif , tragedija doh.gif , kreivai šleivai doh.gif , nežinau kaip reikės juos dovanot, o ir ką su likusiais dar nenubalvonintais (neaptapytais) reikės daryti, norisi papuoštų, o kad su ta puošyba tragedija gaunasi cry.gif
Atsakyti
[quote=Vaidosee,2009 12 03, 20:51]
Na,merginos,atnesu ir as savo namuka ax.gif ,tik atsiprasau,neatsimenu pagal kurios recepta daryta blush2.gif ,na tas kur ne medus,o sirupas verdamas.Ir tikrai rekomenduoju daryti langus su saldainemis,jau taip graziai atrodo ant nuotrauku nesimato tikro vaizdo doh.gif

thumbup.gif Gražuolis, tiesiog fantastiškai atrodo thumbup.gif
Papildyta:
[quote=Raseliuke,2009 12 05, 20:04]
sveikos,

o aš kepiau šiandien meduolius pagal Nerytes recepta. nežinau kodėl, bet jie taip smarkiai pūtėsi blink.gif iškočiojau labai plonai, o kai iškepė, tai daug maž piršto storio gavosi. nors sodos dėjau tik du šaukštelius.

va, iškočiojau taip:

o iškepė tokie:

biggrin.gif O ką kad storuliukai, pvz man tai visai simpatulikos, tokie putlučiai, minkštučiai atrodo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2009 12 07, 13:15)
Kaitinti nereikia, tik gerai išsukti baltymus su pudra, kol gaunasi baltas tirštas glajus. Va instrukcija:
http://www.youtube.c...h?v=2nFnQiAB_BU

tai vat ir esme man kazko neisiplake, bet perskaiciau kad jei pateko trinys neissiplaks tai matomai, reiks naujai bandyti, o gal beze ga,minti tai ir lipina ?
Labai atsiprasau kad tokius durnus klausimus uzduodu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 12 07, 11:07)
Labai labai super namukas bigsmile.gif net nesulipintas namelis puikiai atrodo  bigsmile.gif

Aciu smile.gif

QUOTE(Nerytė @ 2009 12 07, 11:26)
koks grazus namelis bei eglutes wub.gif  butinai pasirodyk, kaip sulipdysi bigsmile.gif

vaje kokie negrazus, susirauksleje ir issipute... gal per daug sodos dejai? maniskiems nebudingas toks pavirsius... jie turi gautus lygus... kazka ne taip padarei  doh.gif

Aciu smile.gif kad tik lipdant nepagadinciau, statyba juk irgi nelengva biggrin.gif
Neryte, nezinau, bet tiek prisiskaicius ir pamacius tavo meduolius, taip noreeeejau ju smile.gif
Nezinau, ko gero pridirbau kazka netaip, pirmiausiai tai dejau ne soda, o kepimo miltelius Oetker, ir dar imeciau ir tuos 2 saukstus grietines, gal cia jau negerai?
Ir kai kaitinau - plilinau miltus, tai gal per ilgai. Zodziu gavosi tikrai kazkas ne taip, skonis tai nieko, tik lyg guminoki.
Kai nepavyko, tai susinervinau, ir dabar bijau antra karta gadint g.gif
Siaip tai viska dejau normaliai, sveriau ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2009 12 07, 13:54)
Aciu  smile.gif
Aciu  smile.gif kad tik lipdant nepagadinciau, statyba juk irgi nelengva  biggrin.gif
Neryte, nezinau, bet tiek prisiskaicius ir pamacius tavo meduolius, taip noreeeejau ju  smile.gif
Nezinau, ko gero pridirbau kazka netaip, pirmiausiai tai dejau ne soda, o kepimo miltelius Oetker, ir dar imeciau ir tuos 2 saukstus grietines, gal cia jau negerai?
Ir kai kaitinau - plilinau miltus, tai gal per ilgai. Zodziu gavosi tikrai kazkas ne taip, skonis tai nieko, tik lyg guminoki.
Kai nepavyko, tai susinervinau, ir dabar bijau antra karta gadint  g.gif
Siaip tai viska dejau normaliai, sveriau ir t.t.

aš irgi dėjau kepimo miltelius(du šaukštelius) ir grietinę g.gif man gavosi lygūs,kai kurie pasipūtę trpty per daug,kai kurie per mažai,bet tai baika keli netobuli,visi kiti gerai atrodo smile.gif įdomiai,kad pas tave viršus toks susiraukšlėjęs g.gif
Atsakyti
štai nameliuko sienos
oi, nuotraikos neįkėlė sad.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolanta.jjolanta: 07 gruodžio 2009 - 14:01
Užėjo ir mums su vaikais kepimo manija doh.gif tai dabar meduoliukai paga Bea receptuką pirmoje vietoje, jau dabar suku galvą kur paslėpti kad iki kalėdų išlaikyt lotuliukas.gif
Čia mūsų bandomieji kepinėliai ax.gif
user posted image
Papildyta:
rugegele26 nepriekabiauk prie savo meduoliukų-jie fantastiški gavosi mirksiukas.gif dar mokintis ir mokintis iki tokio grožio, o ji nepatenkinta lotuliukas.gif
išduok paslaptį kaip žalią spalvą gavai blush2.gif
Atsakyti