Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

QUOTE(Raseliuke @ 2009 12 06, 20:25)
man tai labai grazus tavo meduoliai  wub.gif  o su kuo taip lygiai uztepi glaju?


Su antgaliu, kurio skylute 2 mm, ir vienkartiniu maiseliu. Bet gal dar geriau gautusi, jei dar plonesne skylute butu g.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 12 06, 20:29)
Su antgaliu, kurio skylute 2 mm, ir vienkartiniu maiseliu. Bet gal dar geriau gautusi, jei dar plonesne skylute butu  g.gif

as neturiu tokio antgalio, tai bandziau su svirkstu, na bet tikriausiai mano abi rankos kaires, kad baisiai gaunasi smile.gif o tavo tai grazuciai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Raseliuke @ 2009 12 06, 20:32)
as neturiu tokio antgalio, tai bandziau su svirkstu, na bet tikriausiai mano abi rankos kaires, kad baisiai gaunasi smile.gif o tavo tai grazuciai  thumbup.gif


As jei dar kepsiu, tai bandysiu su is kepimo popieriaus padaryta tutele. O siaip man irgi rankos drebejo, arba netycia pasistumejo koks meduolis, tai isterliuzinau smile.gif
Atsakyti
Sveikos hi.gif Porą dienų neprisėdau, tai ohoho kiek prirašėt. Šian iškepiau trečią porciją meduolių, tai manau, kad dovanoms užteks, nebekepsiu. blush2.gif Kepiau pagal bea, ištikima jos receptui, kitų nepabandau rolleyes.gif Bet kaip namai kvepia wub.gif O paragavau meduoliuką iš partijos, keptos prieš porą sav, tai super, labai skanūs, paminkštėję thumbup.gif

Kaledinėj temoj tokį receptą:
Baunti saldainiai

50 g sviesto
80 g cukraus
200 g grietineles;
200 g kokoso drozliu.
Visus produktus pavirti ant silpnos ugnies .Mase iskloti ant kepimo popieriaus ,paslegti ir palaikyti per nakti saldytuve.Veliau supjaustyti mazais gabaleliais ,aplieti glaistu ir vel deti,kad susingtu.As apliejau tirpintu šokoladu


Kaip patartumėt juos stingdint? blush2.gif Juk jei įdėsiu į kokią skardą, tai per plonas gausis, o ir į lėkšte tas pats doh.gif
Atsakyti
Sakykit, o kiek tešlos reikia pasiruošti namukui? g.gif Artėja ir mano bandymas kepti, tai iškilo toks klausimas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 12 06, 22:16)
Sakykit, o kiek tešlos reikia pasiruošti namukui?  g.gif  Artėja ir mano bandymas kepti, tai iškilo toks klausimas  g.gif

na saky2iau dviejų normų.. tikrai nepritrūksi, o jei liks meduolių prikepsi biggrin.gif
Atsakyti
Ateinu su vienu paprastučiu receptuku. Jau kelis kart keptas ir skanūs, na bent jau man.


Apelsinu kvepiantys sausainukai


Tešlai

125g Miltų
1 a. š. kepimo miltelių
60g sviesto
60g rudo cukraus (nebeturėjau namuose, kepiau su baltu)
1 a.š. tarkuotos apelsino žievelės
pusė kiaušinio trynio
1 šaukštas skysto medaus

Sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Įtarkuoti sviestą. Sutrinti rankomis iki trupinėlių. Įmaišyti cukrų, apelsino žievelę medų ir kiaušinį. Gerai išsukti peiliu ir minkyti tešlą. Iš tešlos formuoti dešrą, pusvalandžiui įdėti į šaldytuvą. Paskui pjaustyti tešlą plonais griežinėliais, dėti ant kepimo popieriaus. (Palikti didesnius tarpus tarp griežinėlių). Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 8 minutes. Iškepusiem sausainukam leisti atvėsti ir tik tada nuimti nuo popieriaus, antraip subyrės. Dailinti cukraus pudros bei apelsinų sulčių glajumi.
Tikiuosi ir jums patiks smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noelle: 06 gruodžio 2009 - 22:40
Iškepiau šiandien namuką meduolinį. Pagrindas gavosi mažesnis nei frontonas biggrin.gifD Žodžiu pieva tokia biggrin.gifD O ir šiaip žiauriai sunkiai kočiojosi tešla, ištisai traukėsi. Ką pakeičiau recepte tai vietoj 500g cukraus ir 300g medaus padariau 500g medaus ir 300g cukraus smile.gif Ir nežinau kiek dėjau miltų, nes vis skysta ir skysta buvo. doh.gif Kitą rytą tai tešla kaip akmuo buvo doh.gif Bet šiaip ne taip pavyko... : D Nepaisant to, kad visas namas ištiktas "pūslelinės" biggrin.gifD doh.gif
Daugiau spėju niekada nebekepsiu namų. biggrin.gif Per daug vargo ;D
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2009 12 06, 22:35)
na saky2iau dviejų normų.. tikrai nepritrūksi, o jei liks meduolių prikepsi  biggrin.gif


dariau is vienos, tai jau taip tik tik, kad nei vienam lisnam meduoliukui neliko teslos lotuliukas.gif

dar norejau paklaust, bea teslos kepiniai turi buti laaaaaaaabai kieti? cool.gif
nes kepiau namuka is sios teslos, karstos detales minkstutes buvo, bet tik atsale tai jau kaip tikro namo medines sienos pasidare biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angi: 06 gruodžio 2009 - 22:55
Atsakykit ir man blush2.gif
Kokiu irankiu aptept meduolius? Noriu lygiu plonu sluoksniu vienos spalvos mases biggrin.gif

Pas mane namukas iskeptas biggrin.gif Laukia, kol sudesiu biggrin.gif
Kepiau ir meduolius ir namuka pagal Nerytes recepta. Cia tau 4u.gif

Ir dar prie to paties ax.gif Nelabai pataikiau su prieskoniais doh.gif Ta prasme mazokai ju idejau doh.gif visus reikalingus su grustuve sutrinu, tai nepataikiau mazokai man prieskoniu, norejosi daugiau gvazdikeliu ir imbiero, bet vyrui patiko ir vaikas sukirto laimingas viena papuosta egle biggrin.gif Kadangi dejau grikiu medaus tai meduoliukai tamsesni, bet man patinka. Su mase meduoliams turejau strioko, bet prasisukau gerai ir mase gavosi tokia kokios reikia. Gerai, kad paciai nereikia indu plaut, sita darba atlieka dabar idaplove kol as rasau SM biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nonna: 06 gruodžio 2009 - 23:00
QUOTE(angi @ 2009 12 06, 22:54)
dar norejau paklaust, bea teslos kepiniai turi buti laaaaaaaabai kieti?  cool.gif
nes kepiau namuka is sios teslos, karstos detales minkstutes buvo, bet tik atsale tai jau kaip tikro namo medines sienos pasidare  biggrin.gif

taip taip biggrin.gif laaaabai kieti biggrin.gif
bet paskui apminkštėja... mes pvz tarpušventy visai skanaiai suvalgom namuką pusryčiam prie arbatos ax.gif

nors kažkodėl daugeliui atrodo kad jie nevalgomi lotuliukas.gif
Atsakyti
Kepiau ir aš šiandien namuką. Ilgai rausiau po internetą, kol susiradau man patrauklų imbierinės tešlos receptą. Ir neprašoviau - statybinės medžiagos gavosi puikios. Suklijavimui baltymų glajų dariau tokį, kaip moko ČIA - pavyko puikiai, stabiliai suklijavo sienas, rytoj dengsim stogą.

Va baltymų glajus:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 06 gruodžio 2009 - 23:10