QUOTE(d-oncek @ 2009 12 05, 18:58)
As irgi dariau namelio tesla,ka tik mineta.Pagal receptura -1kg miltu,o as dar ranku negaliu ikist sudejus vos ne 1.5kg-labai limpa.Turbut aliejuosiu rankas....Kiausiniai L,tai gal del to nesigauna?Atrodo recepturos laikiausi
Kaip sakiau-taip padariau.Aliejus padejo.O teslos kalnas gavosi.Namelio ismatavimus dar sumazinau.Liks ir elutems ir tvorai.
Dekoravo vaikai.Receptura is 1 kl.saltinelio.
MEDUOLIAI
4 stiklines miltu
1 kiausinis
2 tryniai
2 valg. saukstai lydyto sviesto
0.5 stiklines medaus
1 st. cukraus
2 valg. saukstai grietines
1 arb. saukstelis sodos
prieskoniaiGaminti kaip ir kitus meduolius
+2009 12 05, 19:57-->
as namukui iskepiau sienas pagal bea receptuka. tik istraukus gavosi minksti, bet labai greit sukietejo. sienos tikrai kaip akmenines buvo. kad sutvirtint su dantu krapstukais, vyras pradzioj net su plonu graztuku skylutes padare
na bet kolkas stovi namukas sutvirtintas, ryt dekoruosim, jei bus nevalgomas del kietumo, tai tikiuosi bent grazus iseis
QUOTE(Mamyte @ 2009 12 05, 19:57)
laba vakara
na iskepiau ir as meduoliuku pagal bea recepta na, man nepavyko si karta per plonai iskociojau, per ilgai palaikiau ir aprudavo per daug... tokie kaip akmenukai gavosi bet tikrai meginsiu dar karta, iki Kaledu turiu laiko kita karta darysiu storesnius
taip pat pasiruosiau tesla nameliui is pirmo puslapiuko laukiu rytojaus, kai galesiu pradeti testi statybos darbus tik su medaus, cukraus kaitinimu suvargau labai nenorejo tirpti cukrus, o ir atvesinant ta mase taip stingti pradejo, kad siaip ne taip su tais kiausiniais sumaisiau bet kai pradejau minkyti, lyg ir pagerejo situacija, tai laukiu rytojaus, idomu kas iskepus gausis... ar nebus vel primas blynas prisviles
na iskepiau ir as meduoliuku pagal bea recepta na, man nepavyko si karta per plonai iskociojau, per ilgai palaikiau ir aprudavo per daug... tokie kaip akmenukai gavosi bet tikrai meginsiu dar karta, iki Kaledu turiu laiko kita karta darysiu storesnius
taip pat pasiruosiau tesla nameliui is pirmo puslapiuko laukiu rytojaus, kai galesiu pradeti testi statybos darbus tik su medaus, cukraus kaitinimu suvargau labai nenorejo tirpti cukrus, o ir atvesinant ta mase taip stingti pradejo, kad siaip ne taip su tais kiausiniais sumaisiau bet kai pradejau minkyti, lyg ir pagerejo situacija, tai laukiu rytojaus, idomu kas iskepus gausis... ar nebus vel primas blynas prisviles
as namukui iskepiau sienas pagal bea receptuka. tik istraukus gavosi minksti, bet labai greit sukietejo. sienos tikrai kaip akmenines buvo. kad sutvirtint su dantu krapstukais, vyras pradzioj net su plonu graztuku skylutes padare
na bet kolkas stovi namukas sutvirtintas, ryt dekoruosim, jei bus nevalgomas del kietumo, tai tikiuosi bent grazus iseis
Pasakykit, ka as blogai dariau gamindama glaju, nes man gavosi ne skystas, tekantis, o kazkokios putos. Isplakiau iki putu baltyma, toliau plakant pyliau cukraus pudra, supyliau citrinos sultis. Na man taip ir liko konsistencija tokia pati, kaip isplakto kiausinio baltymo.
QUOTE(geguzyte5 @ 2009 12 05, 22:24)
Pasakykit, ka as blogai dariau gamindama glaju, nes man gavosi ne skystas, tekantis, o kazkokios putos. Isplakiau iki putu baltyma, toliau plakant pyliau cukraus pudra, supyliau citrinos sultis. Na man taip ir liko konsistencija tokia pati, kaip isplakto kiausinio baltymo.
na as tai darau paprastai: baltyma suku mediniu saukstu, po truputi pilu cukraus pudra ir citrinos rugsti. (citrinos rugstele visad istirpinu labai labai nedideliame kiekyje vandens). ir visalaik gaunasi gerai, uztepu teptuku
QUOTE(rozine_svajone @ 2009 12 05, 21:30)
na as tai darau paprastai: baltyma suku mediniu saukstu, po truputi pilu cukraus pudra ir citrinos rugsti. (citrinos rugstele visad istirpinu labai labai nedideliame kiekyje vandens). ir visalaik gaunasi gerai, uztepu teptuku
As ir taip darau,tik paskutini karta vietoj citrinos r. pyliau citrinos sultis,o baltymo tai isvis labai mazai dedu.
Tai gal glajui nereikia visiskai plakti vieno baltymo, o iskart pilti pudra ir tada tik plakti. Gal tada gausis geras tas glajus.
Ar visai neraikia plakti, o tik gerai issukti? As plakiau su mikseriu is pradziu viena baltyma, o paskui pridejau pudros. Tad gal del to ir gavosi putos.
Ar visai neraikia plakti, o tik gerai issukti? As plakiau su mikseriu is pradziu viena baltyma, o paskui pridejau pudros. Tad gal del to ir gavosi putos.
QUOTE(geguzyte5 @ 2009 12 05, 22:00)
Tai gal glajui nereikia visiskai plakti vieno baltymo, o iskart pilti pudra ir tada tik plakti.
as tai tik su sakute pakalavau ir pyliau pudrą.. bendyk dar pudros det
[quote=geguzyte5,2009 12 05, 23:00]Tai gal glajui nereikia visiskai plakti vieno baltymo, o iskart pilti pudra ir tada tik plakti. Gal tada gausis geras tas glajus.
[/quote]
nu as kelias minutas pasuku baltyma,ir po to po truputi beriu pudra.is pradziu irgi plakdavau su mikseriu.tai gaudavos putos ir tas glajus nubyredavo
Papildyta:
[/quote]
tai ar suminkstes mano meduoliai jei as juos siltus sudejau i inda molini?
[/quote]
nu as kelias minutas pasuku baltyma,ir po to po truputi beriu pudra.is pradziu irgi plakdavau su mikseriu.tai gaudavos putos ir tas glajus nubyredavo
Papildyta:
[/quote]
tai ar suminkstes mano meduoliai jei as juos siltus sudejau i inda molini?
sveikos,sakykit o kur gi ju gaunat to blizgaus popieriaus meduoliams ipakuoti?
Labas rytas
as cia vel su klausimu atsiprasau... nepykit labai stipriai
Kalediniam pyragui brandintam su dziovintais vaisiais... kaip jam ruosti tesla? ar reikia sviesta su cukrumi istirpinti... ar tik kad sviestas minkstas butu ...
gal kas kepete ji jau ir galite pakomentuoti teslos gamybos procesa
as cia vel su klausimu atsiprasau... nepykit labai stipriai
Kalediniam pyragui brandintam su dziovintais vaisiais... kaip jam ruosti tesla? ar reikia sviesta su cukrumi istirpinti... ar tik kad sviestas minkstas butu ...
gal kas kepete ji jau ir galite pakomentuoti teslos gamybos procesa
Sveikos Užmėtykit jei norit mane meduoliais, bet gal galit kas nors įdėt Nerytės meduolių (minkštų) nuorodą ar receptėlį ? Pirmam puslapy yra Cypsiuko, kitų, o Nerytės nerandu ...... Taip norisi minkštų meduoliukų .......