Alvilyte , labai idomu!
As nedeginu jokio cukraus, o meduoliukai rudi rudi buna (nuo prieskoniu gal).
formeles pirkau vakar kaune hyper maximoj. kaina apie 6lt.
o kada jau kepti sausainiukus? kad kalėdoms geri butu?
o kada jau kepti sausainiukus? kad kalėdoms geri butu?
QUOTE(Mandra Sandra @ 2009 12 05, 15:54)
formeles pirkau vakar kaune hyper maximoj. kaina apie 6lt.
o kada jau kepti sausainiukus? kad kalėdoms geri butu?
o kada jau kepti sausainiukus? kad kalėdoms geri butu?
As jau praeita svaitgali partija issikepiau Va vel noriu kept, patiko
QUOTE(vilmuze1 @ 2009 12 05, 15:46)
na va.. vieną išbandžiau nu laaaaaaaabai skanus ir minkštutis ir skanutis, žodžiu supucinom su arbata iškart
taigis MINKŠTAS MEDUOLIS:
250g medaus
250g miltų
2 š margarino
4 kiaušiniai
2 aš kepimo miltelių
100g cukraus
150g smulkintų riešutų
meduolių prieskonių
trynius išsukti su cukrum, i juos supilti pašildytą medų ir margariną. tada suberti riešutus pamaišius supilti miltus sumaišytus su prieskoniais ir kepimo milteliais... ir tada iki standumo išplaktus baltymus. tešla gausis tirštos grietinės konsistencijos supilti į formą ir kepti 175laipsn temp apie 50 min. atvėsinus galima apilieti cukraus pudros glajumi.
mano pastebėjimai: riešutų neturėjau, tai dėjau kokoso drožles.. skonis nenukentėjo, bet įsisvaizduoju kad su normaliais riešutais skonis būtų dar puikesnis manau laisvai galima įmesti ir saujelę razinų.
aš kepiau dviejose skardelėse tai iškepė greičiau palankamai daug išsipūtė. vieną iškart sukirtom kitas laukia puošybos rytoj valgysim tai padarysiu ar pasikeitė minkštumas
o visumoj tai tikrai rekomenduoju
Kas norite tikrai minkštų meduoliukų,siūlau pagal Nerytės receptą,kas kietesnių-Cypsiuko.Išbandžiau ir tuos ir tuos. Bet gi šeimyna dar kelis kartus keptus suvalgys.
As irgi dariau namelio tesla,ka tik mineta.Pagal receptura -1kg miltu,o as dar ranku negaliu ikist sudejus vos ne 1.5kg-labai limpa.Turbut aliejuosiu rankas....Kiausiniai L,tai gal del to nesigauna?Atrodo recepturos laikiausi
laba vakara
na iskepiau ir as meduoliuku pagal bea recepta na, man nepavyko si karta per plonai iskociojau, per ilgai palaikiau ir aprudavo per daug... tokie kaip akmenukai gavosi bet tikrai meginsiu dar karta, iki Kaledu turiu laiko kita karta darysiu storesnius
taip pat pasiruosiau tesla nameliui is pirmo puslapiuko laukiu rytojaus, kai galesiu pradeti testi statybos darbus tik su medaus, cukraus kaitinimu suvargau labai nenorejo tirpti cukrus, o ir atvesinant ta mase taip stingti pradejo, kad siaip ne taip su tais kiausiniais sumaisiau bet kai pradejau minkyti, lyg ir pagerejo situacija, tai laukiu rytojaus, idomu kas iskepus gausis... ar nebus vel primas blynas prisviles
na iskepiau ir as meduoliuku pagal bea recepta na, man nepavyko si karta per plonai iskociojau, per ilgai palaikiau ir aprudavo per daug... tokie kaip akmenukai gavosi bet tikrai meginsiu dar karta, iki Kaledu turiu laiko kita karta darysiu storesnius
taip pat pasiruosiau tesla nameliui is pirmo puslapiuko laukiu rytojaus, kai galesiu pradeti testi statybos darbus tik su medaus, cukraus kaitinimu suvargau labai nenorejo tirpti cukrus, o ir atvesinant ta mase taip stingti pradejo, kad siaip ne taip su tais kiausiniais sumaisiau bet kai pradejau minkyti, lyg ir pagerejo situacija, tai laukiu rytojaus, idomu kas iskepus gausis... ar nebus vel primas blynas prisviles
QUOTE(d-oncek @ 2009 12 05, 19:58)
As irgi dariau namelio tesla,ka tik mineta.Pagal receptura -1kg miltu,o as dar ranku negaliu ikist sudejus vos ne 1.5kg-labai limpa.Turbut aliejuosiu rankas....Kiausiniai L,tai gal del to nesigauna?Atrodo recepturos laikiausi
na as pradejau i medaus mase deti po truputi atmatuotus ir persijotus miltus, su saukstu maisiau ir dejau vis juos, kai jau nebesimaise-isberiau miltus ant stalo ir ant ju ispyliau tesla, per daug nekisdama ranku i ja minkiau gavosi labai minstute, i dejau i dubeneli ir su maistine plevele uzsukau...
1. dabar galvoju, gal be reikalo, gal reikejo ilgiau ir su dideniu kiekiu miltu minkyti turincios patirties patarkite, koks turi buti teslos kietumas?
2. ir kaip ja uzdengti, sandariai ar su ranksluostuku
QUOTE(Mamyte)
1. dabar galvoju, gal be reikalo, gal reikejo ilgiau ir su dideniu kiekiu miltu minkyti turincios patirties patarkite, koks turi buti teslos kietumas?
2. ir kaip ja uzdengti, sandariai ar su ranksluostuku
2. ir kaip ja uzdengti, sandariai ar su ranksluostuku
Na as kepdama meduolinius sausainius, tai irgi viska issiverciu ant stalo, kai jau nebesimaiso su saukstu. Ir minkau vis pridedama miltu. Tesla nesigauna kieta, bet ir nelimpa prie ranku. Minkydama pabandyk taip daryti: kai jau atrodys, kad nebezinai ar dar prideti miltu ar nebe, tada rankas issitepk (nebezinau kaip tikslaiu pasakius) miltais ir paminkyk truputi tesla, jei nebelimpa prie miltuotu ranku, vadinasi miltu priedeti daugiau nebereikia.
O del uzdengimo, tai nieko nedengiu - sudedu i dubeni ir viskas.